- 10 Ağustos 2013
- 6.010
- 9.388
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #111.221
Bu haftanin odev ve cezasini yazayim:
Odev: Herkes en az %0,5 verecek, yani mesela benim 83,5 kg=> 417.5 gr vermem gerek (onu da tartamayacagimizdan yukari yuvarlicaz ve 500 gram oluyor) Burdan herkes kendisinin ne kadar vermesi gerektigini hesaplayabilir sanirim.
Ceza: %0,5'in altinda verenler asagidaki cezalara tabidir: (18-25 Nisan haftasinda)
* %0,4 - %0,5 arasi vermisse: 5 kez, yarim saat yuruyus, 10 dk bolgesel egzersiz.
* %0,3 - %0,4 arasi vermisse: 7 kez yarim saat yuruyus, 10 dk bolgesel egzersiz.
* %0,2 - %0,3 arasi vermisse: 5 kez 45 dk yuruyus, 20 dk bolgesel egzersiz
* %0,1 - %0,2 arasi vermisse: 7 kez 45 kd yuruyus, 20 dk bolgesel egzersiz
* %0,0 - %0,1 arasi vermisse: 5 kez 1 saat yuruyus, 30 dk bolgesel egzersiz
* kilo almissa: 7 kez 1 saat yuruyus, 30 dk bolgesel egzersiz.
tabii isteyen katilir, katildigini belirtenlerin odevlerini yapip yapmadigi ya da cezalarini uygulayip uygulamadiklarini takip edebilirim.
patates kizartmasiiiafiyet olsun canim, guzel keyifli bir kahvalti olmus :)
Vazgecmekyok selam
Ben dun toparlanmamiz adina bi yazi yazmistim ancak 4 kisi disinda kimse orali olmadi ben herkesten buna katilmalarini beklerdim cunku hepimiz ayni seyi dusunuyoruz ve guzel bi atak yaptigimi dusunuyorum
Her neyse ... ben ceza olayina katilmak istemiyorum daha oncede buna benzer seyler oldu yaris yapildi ancak sonuc alamadik
Ben durumun farkindaliginin yaratilip birseyler yapilmasindan yanayim dun yazimda bunu gayet ii bi sekilde anlattigimi dusunuyorum
Ayrica herkes belirli bir kilodan sonra duruyor yavasliyor zira buna en guzel ornek benim 1 aydir 61.5dan dusemedim simdi simdi dusuyorum gereken herseyi yapiyormuyum evet ama kilo kaybi varmi hayir ... ama ben daha cok hirslanip yeni yontemler yapmaya calistim durmadim usanmadim kimse bana ceza vermedi kimse beni diskalifiye etmek istemedi ben istedim peki neden ? Ben gercekten zayiflamak istiyorum cokmu kilom var hayir ama istedigim seyi kovaliyorum
Demek istedigim su insan istiyorsa herseyi yapar durmaz
Sadece biraz durumu farkettirmeye ve icindeki istegi neden burda oldugunu hatirlatmaya ihtiyac vardir onuda bizler bir takim olarak yapabilirz
Bunlar benim dusuncelerim elbette buradaki kimse bana katilmak zorunda degil bunu bekleyerekde hareket etmem
Kisacasi ben ceza olayina katilmak istemiyorum umarim sizler bu yontem ile hedeflere ulasabilirsiniz kolay gelsin vazgecmekyokcum.
Canlar gunaydinn
Guzel bir haftasonu kahvaltisindan yaziyorum
Guzel bir uyku guzel bir kahvalti ve daha bir cok guzel seyler yasamayi diliyorum tabiki sizlerede ayni dileklerde bulunuyorum
Artik midem kuculdugunden istesemde fazla yiyemiyorum
Bugün ku kahvaltimi sizlerle paylaşmak istedim ama tabagimi degil
Tum kahvalti soframi
Eki Görüntüle 1064883
bugunku menumu yazayim.
sabah: balli elma sirkeli ilik su
kahvalti: bol yesillikli, yumurtali salata
ara: 20 gr badem findik karisimi, 1 greyfurt
ara: 1 muz, bir bucuk bardak yagsiz sut
ara: 1 muz, 6 badem
aksam: bol yesillikli, 2 yumurtali, tulum peynirli salata, 2 servis kasigi yesil fasulye, 1 dilim etimek.
su: 2 litreyi gecmistir
spor: 20 dk bisiklet, 50 dk kosu bandi, 47 dk acik havada yuruyus. km tutmadim ama genelde orta tempo takildim.
Selam arkadaşlar,
Bilgisayarın klavyesi bozuldu, bugün yeni klavye aldım, işte bugünkü menüm :)
Detoksa başladım.
Sabah
3 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 bardak light süt ve 1 tatlı kaşığı bal ile pişirdim (10 dakika) sonra 4 çilek doğrayıp yedim :)
Ara (Arındırıcı içecek)
3 domatesi blendırda çektim, içine yaırm limon suyu, iki yemek kaşığı elma sirkesi, kırmızı bib er ve maydanoz ilave edip içtim. Tadı umduğumdan güzeldi :)
Öğle:
6 yemek kaşığı bulgurlu kabak yemeği
Bol dereotlu cacık
Ara
2 kivi ve iki tane ceviz içi
Akşam: Soğan, kereviz, havuç, sarımsak, zencefil, zerdeçal, karabiler, sirke ve limonla yapılmış çorba,
Herşey Allahın nimeti elbet ama tadı çok kötüydü, buna rağmen yarım kase içtim.
1 prebiyotik yoğurt...
1 avuçtan az yabanmersini
Kendimi hafif ve iyi hissediyorum. 3 günlük bir detoks bu, gazetede gördüm, Osman Müftüoğlunun önerileri, bakalım üç günün sonunda ne göreceğim :)
Vazgecmekyok selam
Ben dun toparlanmamiz adina bi yazi yazmistim ancak 4 kisi disinda kimse orali olmadi ben herkesten buna katilmalarini beklerdim cunku hepimiz ayni seyi dusunuyoruz ve guzel bi atak yaptigimi dusunuyorum
Her neyse ... ben ceza olayina katilmak istemiyorum daha oncede buna benzer seyler oldu yaris yapildi ancak sonuc alamadik
Ben durumun farkindaliginin yaratilip birseyler yapilmasindan yanayim dun yazimda bunu gayet ii bi sekilde anlattigimi dusunuyorum
Ayrica herkes belirli bir kilodan sonra duruyor yavasliyor zira buna en guzel ornek benim 1 aydir 61.5dan dusemedim simdi simdi dusuyorum gereken herseyi yapiyormuyum evet ama kilo kaybi varmi hayir ... ama ben daha cok hirslanip yeni yontemler yapmaya calistim durmadim usanmadim kimse bana ceza vermedi kimse beni diskalifiye etmek istemedi ben istedim peki neden ? Ben gercekten zayiflamak istiyorum cokmu kilom var hayir ama istedigim seyi kovaliyorum
Demek istedigim su insan istiyorsa herseyi yapar durmaz
Sadece biraz durumu farkettirmeye ve icindeki istegi neden burda oldugunu hatirlatmaya ihtiyac vardir onuda bizler bir takim olarak yapabilirz
Bunlar benim dusuncelerim elbette buradaki kimse bana katilmak zorunda degil bunu bekleyerekde hareket etmem
Kisacasi ben ceza olayina katilmak istemiyorum umarim sizler bu yontem ile hedeflere ulasabilirsiniz kolay gelsin vazgecmekyokcum.
yine haftasonu durgunlugu hakim.
yulaf ezmeli, cikolatali, elmali, muzlu guzel bir kahvalti yaptim. biraz buyuk bir ogun oldu ama gunluk kaloriyi dengeledikten sonra cok sorun olmaz sanirim.
Selam arkadaşlar,
Bilgisayarın klavyesi bozuldu, bugün yeni klavye aldım, işte bugünkü menüm :)
Detoksa başladım.
Sabah
3 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 bardak light süt ve 1 tatlı kaşığı bal ile pişirdim (10 dakika) sonra 4 çilek doğrayıp yedim :)
Ara (Arındırıcı içecek)
3 domatesi blendırda çektim, içine yaırm limon suyu, iki yemek kaşığı elma sirkesi, kırmızı bib er ve maydanoz ilave edip içtim. Tadı umduğumdan güzeldi :)
Öğle:
6 yemek kaşığı bulgurlu kabak yemeği
Bol dereotlu cacık
Ara
2 kivi ve iki tane ceviz içi
Akşam: Soğan, kereviz, havuç, sarımsak, zencefil, zerdeçal, karabiler, sirke ve limonla yapılmış çorba,
Herşey Allahın nimeti elbet ama tadı çok kötüydü, buna rağmen yarım kase içtim.
1 prebiyotik yoğurt...
1 avuçtan az yabanmersini
Kendimi hafif ve iyi hissediyorum. 3 günlük bir detoks bu, gazetede gördüm, Osman Müftüoğlunun önerileri, bakalım üç günün sonunda ne göreceğim :)
anladim canim. o zaman akademiden diger cozumlercogu insan muzik dinleyerek calisir, cunku butun gun calis calis bayiyor, o yuzden sevdigin bir seyi dinleyerek calisabilirsin. ben muzik dinlerken dikkatim dagiliyor, o yuzden dizi dinliyorum. cok stresli, dertli, insani depresyona sokan dizileri degil tabii ki. keyifli eglenceli, hafif tempo dizileri. sayisal bir sey calisiyorsan bunlar hizini belki biraz dusurur ama hic calismamaktan iyidir. bir seyler okudugun zaman sessizlik olmasi daha iyi olur. bazen insanlar bana dizi dinlerken nasil calisiyorsun diye sorarlar ama bir noktadan sonra dizi sadece fonda kaliyor, yaptigim ise cok daldigim icin izledim bolum nasil bitti anlamiyorum, 3-4 kere basa aliyorum. beynin bir dusunce bant genisligi var diye dusunuyorum ben. yani her dakika diyelim ki 100 dusunce akip geciyor. biz bu dusunce bant genisliginin cogunu yaptigimiz ise veremezsek o arada gunluk hayata dair, gecmise dair gereksiz dusunceler akmaya basliyor ve dikkatimiz dagiliyor. mesela hizli okumanin akilda daha fazla kalmasi da bu yuzden, cunku o kadar hizli veri girisi oluyor ki baska dusunce akamiyor zihinden. iste ben o yaptigim ise veremedigim bant genisligini dinledigim diziyle dolduruyorum.
bunun getirisi nedir, diziden keyif aliyorsan, yaptigin isten ve calismaktan da keyif almaya basliyorsun. hatta calismayi eglence ile eslestirmeye basliyor beyin. motivasyon artiyor.
dizi onerisi olarak da eski keyifli diziler olabilir. dizinin ne kadar cok sezonu yayinlanmis olursa benim icin o kadar iyi oluyor, cunku cok yogun calistigim haftalarda (gecen yilda kaldi onlar gerci ama) 10 sezonluk, sezonda 22 bolumluk diziyi 2 haftada cerez gibi bitirdigim icin "simdi ne izlicem?" derdi oluyorornek olarak Yedi Numara ve Canim Ailem butun bolumleri Youtube'da var. Bunlar gibi keyifli, dinlesen yetecek, ekrana bakman gerekmeyecek dizilerle birlikte calisabilirsin. (Yedi Numara bazen cok gulduruyor, ben herhalde 5 kez filan izledim)
Teşekkür ederim önerilerim için vazgeçmek yok, sayısallarda dediğin gibi ben genelde tlevizyonu açıyorum o şekilde çalışıyorum, sözellerde çok dikakt dağınıklığı yaşıyorum ama artık onda da hiç yoksa müzik açıyorum bu dikkat dağılmasını engellemek için, çünkü sınavda gözetmenin yürümesi, milletin sayfa çevirmesi bile rahatsız etti, ben kulak tıkacı ile çalıştığımdan bu sorunu yaşadım muhtemelen o yüzden artık televizyon açıyorum ..
ss
bu biraz fazla besin içeren bir detoks ama yediğin her şey çok faydalı eminim vücudunda olumlu etkilerini görürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?