- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #111.241
Detoks diyeti, gibi bir şey, yoksa gerçek detoksta sadece sıvı gıdalarla besleniyorsun bildiğim kadarıyla.
Bugünkü menüm
Sabah:
3 yemek kaşığı lor peynirinin içine bir tatlı kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı siyah kuru üzüm, bir tatlı kaşığı yabanmersini koyup yedim. Yanında da 10 badem :)
Ara:
Biberiye Çayı
Öğle:
Yoğurtlu buğday çorbası
Fırında sebze vardı menüde ama ben salata yaptım kendime bir kase salata yedim.
Ara
10 fındık (zencefil ve tarçınla kavrulmuş)
Akşam
Listede bir çorba tarifi vardı, ancak dünkü çorba tecrübemden sonra bu çorbayı yapamayacağımı hissettim.
Yerine bir kase salata yedim (iki yemek kaşığı lor peyniri eklenmiş) ve de bir tane prebiyotik yoğurt.
Su: 3 litreden fazla
Spor: 30 dakika yürüyüş ve ev işleri :)
Bu arada yazmadan edemeyeceğim, tartıda çok güzel şeyler gördüm bu sabah :) İnşallah devamı gelecek cuma günü takıma iyi bir katkı yapacağım... Bu detoks bitse bile bu hafta eti listemden çıkartacağım.
bugunku menumu yazayim. dun butun gunu ishale verdikten sonra artik aksam su icmeye korktugumdan sabaha kadar bayagi su kaybetmisim. sabah cok susuz ve dolayisiyla bas agrisi, halsizlik ve odem icinde uyandim. 4 litreden fazla su ictim sanirim, ancak kendime gelebildim.
sabah: 25 gr yulaf ezmesi, 1 bardak yagsiz sut, 1 elma, 1 muz ve biraz damla cikolatadan super enfes bir sey
ara: 30 gr badem, findik, ceviz karisimi
ara: 3 domates, bir miktar yarim yagli tulum peyniri
ara: 1 elma
aksam: 2 servis kasigi taze fasulye, semizotlu sirkeli coban salata, 1 uno kepekli sandvic ekmegi
su: yukarida dedigim uzere bayagi ictim dunden gelen susuzlugumu gecirmek icin
spor: birazdan yuruyus yapacagim.
bu arada ozlemisim salatada sirkeyi. markete gittigimde unutmasaydim uzum sirkesi alacaktim ama elma sirkesi de fena olmadi. bundan sonra salatamda hep sirke olacak. cuma alisveris merkezine gidemedigimden ekmek alamadim. markette de uno denge light yoktu. kepekli sandvic ekmegi aldim. 5 tane vardi, biri gitti.
Canim gecmis olsun form cayindan mi oldu(
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
iyi akşamlar arkadaşlar ,
Pazar menüm ,
Kahvaltı 1 dilim tam buğday ekmeği , 1 dilim kaşar , 1 zeytin , domates salatalık , 3 ceviz
Ara Şekersiz kremalı kahve ve 3 yulaflı bisküvi
Öğlen 1 kepçe nohut yemeği , 2 yk bulgur pilavı ve cacık
Akşam 1 kase mercimek çorba yarım konserve yağı süzülmüş ton balığı , yarım muz
Su 2 lt Spor yürüyüş yapamadım , yani aktif bir gündü ama spor sayılacak bi şey yok . Malesef hava iyi olmadığında evde spor yapmaktan çok sıkıldım :/ güzel havada yürüyüş yapmaya aşığım
Şimdi az kalorili 1000 kalori kadar bir diyet araştırıyorum cumaya kadar biraz sıkı tutucamTavsiyesi olan var mı ?
menun guzel canim. ton baligini bazen cok indirimde olunca yagli olandan aliyorum ben de. yagini suzup bir kapta biriktiriyorum, sonra salata icin kullaniyorum. boylece bir tasla iki kus vuruyorum hem de daha ucuza
ben de bugun cikmak istemedim spora, bir ay once havalar daha iyiydi resmen. simdi soguk soguk esiyor.
valla bende kaç gündür onu düşünüyorum step tahtası yerine ne kullanabilirim diyeama aklıma henüz bir şey gelmiş değil.....koltuk minderleri olabilir ama bizde de o yok.....aaaaa buldum sanıırm öle bir şey var sert koltuk minderi
Ben de düşündüm bunu. Dikdörtgen camasır sepetleri var ya onlarda karar kıldım yüksek olmayanlar da. Yada eski bi mobilyadan alınan cekmece de ters cevrilip kullanılabilir. Bsşka fikri olanlar da yazsın ltfn 😉
evet. test ettim onayladim, 1 tanesi bile kotu etkiliyor beni. daha once form cay icmemis biri de degilim, lipton'unki gunde 3 tane icsem etkilemez ama bu beni mahvetti bu hafta. kronik kabiz birini bulsam hediye etsem diye dusunuyorum
evet. test ettim onayladim, 1 tanesi bile kotu etkiliyor beni. daha once form cay icmemis biri de degilim, lipton'unki gunde 3 tane icsem etkilemez ama bu beni mahvetti bu hafta. kronik kabiz birini bulsam hediye etsem diye dusunuyorum
günaydınlarr yorucu ve koşturmacalı bir haftasonundan sonra merhaba bugün üstümden tır geçmiş gibi ctesi sabah büyük oğlanı deneme sınavına götürdüm ordan geldim komşuda mevlüt vardı oraya gittim mevlüt bitti eve geldim akşamm yemeğe misafir geldi pazar da komuşumuzun ankaraya 30 km uzakta bi bahçesi vardı sabah 9 da kalkıp oraya gittik akşam 9 da geldik temiz hava yürüyüş oldu bol bol ama yediklerime dikkat edemedim sizde fazla abartmamışsınız
bana gönder tatlım ben hala gidip alamadım bugün alırım heralde kaç gündür wc ye çıkamıyorum gene
insallah az kaldı en çokta şu iğnelerden kurtulacağıma seviniyorum..heryerimmm mosmorrr artık nereye vursam diye bakar olduım :/canım hayırlısı ile 30 . haftaya girdin bebeğin gelişimi de 32. haftadaymış bak bu hafta kg da almamışsın çok güzel gidiyor 3-4 hafta daha dayansan bebekde sorun olmadan doğum yapabilirsin inşallah bebek gelince kan sulandırıcıların vitamin ilaçların bitecek sık bakalım dişini az kalmış
saol canım insallah :) ben bu takıma geleli sağlıklı diyet nasıl yapılırmıs.. yada diyetin sağlıklı olabileceğini öğrenmiş oldum... önceden diyet deyince sabahtan akşama kadar aç aç gezerdim (hamile olmadan önce) kahve içerdim sürekli çünkü beni tok tutardı.. halbukisi herşeyin azı karar çoğu zarar neticede .. oyüzden burda kalmaya devamushuaia'cim seninle birlikte biz de sevindik :) bizden ayrilma, her gun menunu buraya yazmaya devam et. insallah onumuzdeki haftalari da saglikla sorunsuz atlatip kizini kucagina saglikla alacaksin :)
himm anladım canım neyse nasip değilmiş demekki adamsayarda anneme
canım azaltmışsın hayırlısıyla sağlıklı ,sıhhatli al bebeğini kucağına.aslında doktoruna bir danışabilirsin ham meyvelerden olabilirmi şişlik sebebi nedir.
adımsayar için biz gittik sağlık ocağına hemşirelere sorduk oda doktorunuza danışmanız lazım diye doktora yönlendirdi.sıramızı aldık gamzeyle beraber girdik doktorun yanına.dedik biz diyet ve spor yapıyoruz böyle birşey duyduk alabilirmiyiz falan.oda boyumuzu kilomuzu sordu sonradan da verdi ama sakın kaybetmeyin üzerinize zimmetleniyor dedi kağıt imzaladık aldık.
maşallah canım aynı çıkmışsın.ama sakın kendini strese sokma kilo aldığın için normal şeyler hamilelikte önemli olan bebeğinin sağlığı zaten.zaten çok az kalmış sık dişini.
olsun canım oturarakta çalışsan sonuçta bacakların hep aşayıya doğru oluyor.. arada sırada kalk gezin masanın etrafında eğer yerin müsayitse senin içinde kan akışı olur hem.. mesela bizde varis genetik.. kardeşlerimde ve annemde var hatta erkek kardeşim ameliyat bile oldu (işi gereği hep ayaktaydı kendisi) bacak ağrısına dayanamayıp tekini yaptırdı diğer bacağınıda fırsatını bulur bulmaz yaptıracak..Yazdığın bilgiler için teşekkür ederim kürü de eve dönünce deneyebilirim - ben de varis olmasını önlemek için çorap almayı düşünüyorum hatta biraz internetten de araştırdım ama bu ara yoğunluktan birşey yapamadım seminerden gelince eczaneye giidp soracağım ne önerirler diye - ben genelde ayakta değilim oturarak çalışıyorum ama ayakta durunca ya da çok yorulunca da şişiyor bileklerim.
Tuz kullanmıyorum tuz yesem herhalde ayaklarım çok aşırı şişerdi - senin de kullanmaman güzel birşey doğuma doğru zaten vücut şişiyormuş
Senin için de çok sevindim maşallah 30 haftayı devirmişsin bebek 32 haftalık gibiyse 35. haftadan sonra bekle bakalım bebişini kucağına almayı
ayy o 9lu çayda bana yaramamıştı eşim almıştı geçen sene bide aktardan içinde 40 paket olanlardan.. mide bulantısı değilde bana çarpıntı yapmıştı bide aksine müzmin kabız olmuştuım.. anneme verdim..annemde yengeme vermiş :) sen bundan içiyodun diye.. demek bünyeden bünyeye fark ediyor canım..içindeki otlar sana dokunmuş olabilir..Bende 9 lu cay mi nee ondan aldim ictikten sonra acayip midrm bulandiii(((
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
saolasın tatlım yaaa ben aksilik olmazsa bu öğlen alırım onu inşallah bende işe yarar oda kokusu olarak kullanırım dediğine göre kokusu güzel anlaşılanadresini ozelden yazarsan gonderirim kaptanyoksa ben sadece oda kokusu olarak kullanacagim.
insallah az kaldı en çokta şu iğnelerden kurtulacağıma seviniyorum..heryerimmm mosmorrr artık nereye vursam diye bakar olduım :/
saol canım insallah :) ben bu takıma geleli sağlıklı diyet nasıl yapılırmıs.. yada diyetin sağlıklı olabileceğini öğrenmiş oldum... önceden diyet deyince sabahtan akşama kadar aç aç gezerdim (hamile olmadan önce) kahve içerdim sürekli çünkü beni tok tutardı.. halbukisi herşeyin azı karar çoğu zarar neticede .. oyüzden burda kalmaya devamkimbilir daha neler öğreneceğim sizlerden
himm anladım canım neyse nasip değilmiş demekki adamsayarda anneme:) valla erken doğurmamak için 40lı haftaları görebilmek için hatme başladım diyebilirim tabiki sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağıma alabilmek içinde bebeğim için sırf yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bi hastaneye gidiyorum evime baya uzak olsada doğum anı belli olmaz diye düşünüyorum çünkü.. bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.. inşallah küvezlik bi durumu olmaz kızçemin
olsun canım oturarakta çalışsan sonuçta bacakların hep aşayıya doğru oluyor.. arada sırada kalk gezin masanın etrafında eğer yerin müsayitse senin içinde kan akışı olur hem.. mesela bizde varis genetik.. kardeşlerimde ve annemde var hatta erkek kardeşim ameliyat bile oldu (işi gereği hep ayaktaydı kendisi) bacak ağrısına dayanamayıp tekini yaptırdı diğer bacağınıda fırsatını bulur bulmaz yaptıracak..
ayy o 9lu çayda bana yaramamıştı eşim almıştı geçen sene bide aktardan içinde 40 paket olanlardan.. mide bulantısı değilde bana çarpıntı yapmıştı bide aksine müzmin kabız olmuştuım.. anneme verdim..annemde yengeme vermiş :) sen bundan içiyodun diye.. demek bünyeden bünyeye fark ediyor canım..içindeki otlar sana dokunmuş olabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?