Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canim etsiz olmaz. yagsiz falan da olsa yemezsen kas kaybi yasamaya baslarsin. yolumuz uzun, kaslar da enerji yakan ve metabolizma hizini yukselten parcalarimiz, kaybetmek olmaz. burada parantez icinde sunu da belirteyim, bu durumda kalp kasi da etkilendigi icin ciddi problemler cikabilir.

saglikli diyet listelerinde her zaman et olur.

bugunku menumu yazayim. dun butun gunu ishale verdikten sonra artik aksam su icmeye korktugumdan sabaha kadar bayagi su kaybetmisim. sabah cok susuz ve dolayisiyla bas agrisi, halsizlik ve odem icinde uyandim. 4 litreden fazla su ictim sanirim, ancak kendime gelebildim.

sabah: 25 gr yulaf ezmesi, 1 bardak yagsiz sut, 1 elma, 1 muz ve biraz damla cikolatadan super enfes bir sey

ara: 30 gr badem, findik, ceviz karisimi

ara: 3 domates, bir miktar yarim yagli tulum peyniri

ara: 1 elma

aksam: 2 servis kasigi taze fasulye, semizotlu sirkeli coban salata, 1 uno kepekli sandvic ekmegi

su: yukarida dedigim uzere bayagi ictim dunden gelen susuzlugumu gecirmek icin

spor: birazdan yuruyus yapacagim.

bu arada ozlemisim salatada sirkeyi. markete gittigimde unutmasaydim uzum sirkesi alacaktim ama elma sirkesi de fena olmadi. bundan sonra salatamda hep sirke olacak. cuma alisveris merkezine gidemedigimden ekmek alamadim. markette de uno denge light yoktu. kepekli sandvic ekmegi aldim. 5 tane vardi, biri gitti.

Canim gecmis olsun form cayindan mi oldu (

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim gecmis olsun form cayindan mi oldu (

evet. test ettim onayladim, 1 tanesi bile kotu etkiliyor beni. daha once form cay icmemis biri de degilim, lipton'unki gunde 3 tane icsem etkilemez ama bu beni mahvetti bu hafta. kronik kabiz birini bulsam hediye etsem diye dusunuyorum

Son düzenleme:
iyi akşamlar arkadaşlar ,

Pazar menüm ,
Kahvaltı 1 dilim tam buğday ekmeği , 1 dilim kaşar , 1 zeytin , domates salatalık , 3 ceviz

Ara Şekersiz kremalı kahve ve 3 yulaflı bisküvi

Öğlen 1 kepçe nohut yemeği , 2 yk bulgur pilavı ve cacık

Akşam 1 kase mercimek çorba yarım konserve yağı süzülmüş ton balığı , yarım muz

Su 2 lt Spor yürüyüş yapamadım , yani aktif bir gündü ama spor sayılacak bi şey yok . Malesef hava iyi olmadığında evde spor yapmaktan çok sıkıldım :/ güzel havada yürüyüş yapmaya aşığım

Şimdi az kalorili 1000 kalori kadar bir diyet araştırıyorum cumaya kadar biraz sıkı tutucam Tavsiyesi olan var mı ?

menun guzel canim. ton baligini bazen cok indirimde olunca yagli olandan aliyorum ben de. yagini suzup bir kapta biriktiriyorum, sonra salata icin kullaniyorum. boylece bir tasla iki kus vuruyorum hem de daha ucuza

ben de bugun cikmak istemedim spora, bir ay once havalar daha iyiydi resmen. simdi soguk soguk esiyor.

Evet ya vezgecmekyokcum hem tonbalığı hızlı protein hemen şipşak hazır . Yarın hava güzel olursa yürüyüşe çıkmak istiyorum ama güzel olmazsa da spor yapmak zorundayım iki gündür yapmadım . Artık kalın giyinip gidicem akşam ya da evde Leslie .

Ben de düşündüm bunu. Dikdörtgen camasır sepetleri var ya onlarda karar kıldım yüksek olmayanlar da. Yada eski bi mobilyadan alınan cekmece de ters cevrilip kullanılabilir. Bsşka fikri olanlar da yazsın ltfn 😉

hepsiburada'da var gayet guzel step tahtalari, iki uc yukseklige ayarlanabiliyorlar. sepetle falan ugrasip dusup kendinizi yaralamayin derim.

evet. test ettim onayladim, 1 tanesi bile kotu etkiliyor beni. daha once form cay icmemis biri de degilim, lipton'unki gunde 3 tane icsem etkilemez ama bu beni mahvetti bu hafta. kronik kabiz birini bulsam hediye etsem diye dusunuyorum

Bende 9 lu cay mi nee ondan aldim ictikten sonra acayip midrm bulandiii(((

günaydınlaaarrrr 5. takımın fıstık olma yolunda azimle ilerleyen güzel hanımlarııııı inşallah hepiniz iyisinizdirrr :) bugünden itibaren kendimize ve takımımıza verdiğimiz sözü tutup inşallah motive bir şekilde diyetlerimize ve sporlarımıza asılırız:)

azcıcık cozutulmuş bir hafta sonundan sonra buradayım... az sonra yürüyüşüme çıkıp oksijen depolayacağım...bugün durumdadan esinlenerek isveç diyetine başlıyorum, dün alış verişimi yaptım, bugün tam motiveyimmmm :)

durumdacım yahu bu nasıl diyet 13 günde 1,5 kg biftek var daha balık ve tavuğu saymıyorum, arkadaş kilo almayalım biz bu diyet sonunda :)

neyse hayırlısı diyorum şimdi nescafemi içerek başladım diyete, çok güzel oldu bu, zaten sabahları sadece kahve içiyordum bu diyette de aynen sabah sadece kahve var...zorlanmayacağım inşallah

tekrar hepinize boool azimli, az kalorili bir gün dilerim, öğleye görüşürüz öptüm hepinizi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hafta su yogurt kurunu duzenli yapacagim kararliyimmm

günaydınlarr yorucu ve koşturmacalı bir haftasonundan sonra merhaba bugün üstümden tır geçmiş gibi ctesi sabah büyük oğlanı deneme sınavına götürdüm ordan geldim komşuda mevlüt vardı oraya gittim mevlüt bitti eve geldim akşamm yemeğe misafir geldi pazar da komuşumuzun ankaraya 30 km uzakta bi bahçesi vardı sabah 9 da kalkıp oraya gittik akşam 9 da geldik temiz hava yürüyüş oldu bol bol ama yediklerime dikkat edemedim sizde fazla abartmamışsınız

bana gönder tatlım ben hala gidip alamadım bugün alırım heralde kaç gündür wc ye çıkamıyorum gene

adresini ozelden yazarsan gonderirim kaptan yoksa ben sadece oda kokusu olarak kullanacagim.

insallah az kaldı en çokta şu iğnelerden kurtulacağıma seviniyorum..heryerimmm mosmorrr artık nereye vursam diye bakar olduım :/
ushuaia'cim seninle birlikte biz de sevindik :) bizden ayrilma, her gun menunu buraya yazmaya devam et. insallah onumuzdeki haftalari da saglikla sorunsuz atlatip kizini kucagina saglikla alacaksin :)
saol canım insallah :) ben bu takıma geleli sağlıklı diyet nasıl yapılırmıs.. yada diyetin sağlıklı olabileceğini öğrenmiş oldum... önceden diyet deyince sabahtan akşama kadar aç aç gezerdim (hamile olmadan önce) kahve içerdim sürekli çünkü beni tok tutardı.. halbukisi herşeyin azı karar çoğu zarar neticede .. oyüzden burda kalmaya devam kimbilir daha neler öğreneceğim sizlerden
himm anladım canım neyse nasip değilmiş demekki adamsayarda anneme :) valla erken doğurmamak için 40lı haftaları görebilmek için hatme başladım diyebilirim tabiki sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağıma alabilmek içinde bebeğim için sırf yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bi hastaneye gidiyorum evime baya uzak olsada doğum anı belli olmaz diye düşünüyorum çünkü.. bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.. inşallah küvezlik bi durumu olmaz kızçemin
olsun canım oturarakta çalışsan sonuçta bacakların hep aşayıya doğru oluyor.. arada sırada kalk gezin masanın etrafında eğer yerin müsayitse senin içinde kan akışı olur hem.. mesela bizde varis genetik.. kardeşlerimde ve annemde var hatta erkek kardeşim ameliyat bile oldu (işi gereği hep ayaktaydı kendisi) bacak ağrısına dayanamayıp tekini yaptırdı diğer bacağınıda fırsatını bulur bulmaz yaptıracak..

Bende 9 lu cay mi nee ondan aldim ictikten sonra acayip midrm bulandiii(((

ayy o 9lu çayda bana yaramamıştı eşim almıştı geçen sene bide aktardan içinde 40 paket olanlardan.. mide bulantısı değilde bana çarpıntı yapmıştı bide aksine müzmin kabız olmuştuım.. anneme verdim..annemde yengeme vermiş :) sen bundan içiyodun diye.. demek bünyeden bünyeye fark ediyor canım..içindeki otlar sana dokunmuş olabilir..

haftasonu yine netimde sorun olduğu için gelemedim buraya...

cmtsi
sabah : 1 boyoz,1 poça.. 1 yumurtayla omlet,2 fincan ıhlamur,5 yeşil zeytin,2kk peynir

ee aynı kiloda kalmanın şeferine..öğlen: eşimle kebapçıya gittik (ayıptır demesi içli köfteye aşermiştim ) yinede 1 tane aldım fazla abartmayayım dedim.. bide kebap falan tıka basa yedim doydum saat 3 gibiydi.. ondan sonra bolbol gezdik , akşam 8de eşim kendine makarna yaptı bende 2 çatallık yedim onun tabağından okadar günü kapattık böylece.. suyu az içtim ama 2litre falandı..

pz:
tava böreğinin 1 köşesini,1 dilim susamlı ekmek,5 zeytin,1kk peynir, fincan tabağından menemen,1 fincan ıhlamur

öğlen:
bulgurum vardı önceden içine salatalık malz. doğrayıp harmanladım ve kısır niyetine yedim

akşam:
tavada balık..yanına salata

aralarda: 5 erik,5 yenidünya,3 çilek,5 çağla,1 elma

3litre su...

spor için Kahvaltıdan önce tavsiye edilir.

Ama bazı bünyeler aç karnına spora dayanamayabilir.

Eğer kahvaltı sonrası yapılacaksa da kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapılmalı yağlar daha kolay yakılıyormuş....

soğuk su içmek yerine oda sıcaklığındaki su tercih edilmeli.

** kosu bandı alcaksan tartan zemin olmasına dikkat et diğerleri eklemlerdekı sıvıyı yok edip kireclenme yaparmış

Spora gitmek için zamanlama yapılan sporun amacına göre belirlenmeli.

>>> Amaç vücudumuzdaki yağları yakmak ise en iyi zaman sabah erken vakitlerdir.

<<< Amaçlanan kas gelişimiyse 13:00-15:00 saatleri vücuda daha verimli olacaktır.

Bu farkı salgılanan büyüme hormon seviyesi ve kaslardaki glikojen dengesi belirler. Sabah uyandığımızda gece boyunca boşalan glikojen depoları vücudu yağ yakmaya hazırlar.

Sabah bir şey yemeden içilen şekersiz bir fincan kahve ve alınan bir bebek aspirininden kısa bir süre sonra kardiyo çalışması yapılır. Koşu veya bisiklet çalışması uygundur. Aç karnına yapılan 20 dakikalık interval (bir azalan bir artan tempolu kardiyo) yeterli olacaktır

**
yemeklerden 30dk önce ve 30dk sonra su içilmeli..yoksa mide genişler.
dişlerimizi yiyip içtikten 1 saat sonra fırçalamak gerekir yoksa oluşturduğu asit tabakasını birde macunla pekiştirmeyelim dişlerimize zarar vermemek için 1 saat sonra fırçalamalıyız.

çaya kahveye veya herhangi bir içeceğe atılan şeker ; selülit yapar.. mümkünse şekersiz içmeli..içilemiyorsa limon suyu sıkılarak (konsantre olmayan) çayların tadı yumuşatılabilir.. zaten çaya atılan kabuklu limon ,çaydaki nikotinmiydi neydi bi maddeyi alıyormus ve daha sağlıklı oluyormus çay..

zeytinyağı insanın günlük ihtiyacı 1 yemek kaşığıdır

İşte aspirinle selülit giderme formulü:
güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın selülit formulü:
-10 limonun suyu
-20 aspirin
-limonun suyu kadar susam yağı
Bütün bu malzemeleri cam bir şişe içerisinde iyice karıştırın.sorunlu bölgelere iyice sürün, biraz emdikden sonra
yarım saat sorunlu bölgeleri çalıştıracak şekilde spor yapın ya da yürüyün.
2 hafta içinde farkı göreceksiniz. Hatta ilk hafta başlayacak değişim.

Bunun yanı sıra; hergün 1 saat yürüyecek olursanız daha güzel ve pürüzsüz bacaklara sahip olabilirsiniz.

buda ebru şallıdan:

yarım çay kaşığı biberiye (tazesi olarak daha iyi)
6-7 adet kurumus enginar yaprağı
yarım limon suyu (kendımız sıkmalıyız konsantre olmamalı)
4 sb su

4sb suyu kaynat içine malz. ekle 5-7dk demlet.. sıcak/soğuk olarak günlük tüket ancak egzersizide unutma...

**Üç tane sıcak içecek seçeneği

Sabahları

Kaynamış suya bir dilim taze zencefil, bir tutam biberiye ve bir dilim limon

Gün İçinde
Yeşilçayın içine bir kabuk tarçın ve bir dilim limon

Akşam:
Kaynamış suya bir dilim taze zencefil ve yasmin çiçeği ya da melisa

Dr. Osman Müftüoğlundan alıntı...

**zayıflamak için
Sabahlari kahvaltidan yarim saat once 1cay kasigi corekotunu agzininzda cigneyin
tm cigneyip bitirip bir bardak ilik suyla yutun
arkadasim 15gndd 3kilo verdi ---- bunu şimdi annem yapıyor annemin dediğine göre yeme isteği azalmış..eskidenki gibi açlık hissi olmuyormuş.. umarım faydası olur anneme..

adresini ozelden yazarsan gonderirim kaptan yoksa ben sadece oda kokusu olarak kullanacagim.
saolasın tatlım yaaa ben aksilik olmazsa bu öğlen alırım onu inşallah bende işe yarar oda kokusu olarak kullanırım dediğine göre kokusu güzel anlaşılan

canım inşallah hayırlısı ile gelecek bebişin kızçenin ismine karar verdiniz mi ne koyacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…