- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #111.361
aaa herkes isveç diyeti mii yapıyor yaaaaaaaaaaa=(((( 2 haftada 13 kilo muuuuuu ama bu sağlıklı mı peki yağdan veriliyor mu acabaa yoksa kas ve su kaybı mı oluyor
Metabolizmayı bozan yanlışlar
- Öğün atlamak.
- Şok diyetler.
- Açlık kürleri.
- Kahvaltı yapmamak.
- Aktivite azlığı.
- Az su içmek.
Metabolizmanızı hızlandıran faktörler
- Su için.
- Çay için.
- Yürüyün.
- Sık sık ve az az yiyin.
- Acılı-baharatlı yiyecekler yiyin.
- Direnç egzersizleri yapın.
Metabolizmayı hızlandırma rehberi
Kilonuzu kontrol etmede güçlük çekiyor musunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. İşte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:
1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.
2.Yürürken daha hızlı değil daha uzun mesafelere gidin: Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.
3.Gezinmek yerine, ciddi bir yürüyüş yapın: Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri katetmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla katetmek ise daha da iyidir.
4. Yemek sonrası kısa yürüyüşler yapmayı unutmayın: Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji) ve daha çok yakıt tükettiği biliniyor. Yemek sonrası yürüyüşlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanın.
5.Öğün atlamayın: Yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemeyi deneyin.
6.Hayatınızı baharatlandırın: Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizmayı hızlandırabileceği düşünülür. Baharatlar vücudunuzu daha hızlı bir çarka sokabilir, metabolizma hızınızı yükseltebilir.
7. Doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayın: Zayıflamak adına yosun hapları, detoks likidleri, tiroit ekstreleri, amfetamin, sibutramin, efedrin gibi maddeleri kullanmamaya özen gösterin.
DİYET GÜNLÜĞÜ
Sorularınız için:
Tel: (0212) 236 73 00
Farkında olmak
Bazı gazetelerde kalorilik diyet reçeteleri veriliyor. Siz köşenizde bunları değiştirmeye çalışıyorsunuz. Niye hala diyeti sabit hale getiren diyetler veriliyor?
Biz olması gerekeni, bilimsel gerçekleri hayatınızla birleştirmeye çalışıp, kalıcı alışkanlıklar yaratmaya çalışırken, diyetisyen olmayan "diyetisyen"lerin yazdığı listeler hala insanları kandırabiliyor. Herkesin yaşam tarzı, sevdiği yiyecekler, kalori ihtiyacı, yaşı, hormonal yapısı birbirinden farklıdır. Tüm bunlara rağmen o listeyi alıp uygulamaya çalışıyorlar. Sağlığınızı tehlikeye atmayın. Eğer bir sağlık probleminiz var ise mutlaka bir uzman doktora başvurun. Doktorunuz tahlil sonuçlarına göre "size özel bir beslenme programı"nın hazırlanması için sizi diyetisyene yönlendirecektir. Gittiğiniz yerde doktorunuzu uzmanlığına, okuduğunuz yazıların uzmanlar tarafından hazırlanıp hazırlanmadığına dikkat etmek sizin elinizde. Komşunuzun size uzattığı ilacı artık içmediğiniz gibi, size göre hazırlanmamış diyet reçetelerinden de uzak durmanın vakti geldi de geçiyor! Metabolizmanızla daha fazla uğraşmadan, onu yormadan kendinizle ilgilenin.
kızlar nette bulduklarımı sizin de okumanızı istiyorum lütfen 5 dk zaman ayıralım hepbirlikte
yarın başlıyorum kızlar
Günaydın herkese
Kahvaltıya inecektim ama size yazmadan gitmek istemedim
Dün yedikleimi hep yazdım herşeyden yedim ama ölçülü ve özellikle de cısslardan uzak durdum
Luci - yeni nickin yeniden hayırlı olsun totem yapmışsın inşallah işe yararbi de İsveç yapıyormuşsun
Gamze - yine kampa girmişsin :)
Sevdacım sana da günaydın
Vazgecmekyok - hazos - elendil - Hande sizlere de selam menülere hiç girmiyorum hepinize afiyetler olsun
Kaptanı, Elif'i, gülanne'yi, Hm'yi, ushuia'yı göremedim
Purmelal hoşgeldin canım geçmiş olsun - sanırım geçen sefer üst üste bildirim yapmadığından diskalifiye olmuştun tabii bakmak lazım yanlış bilgi vermek istemem - yine de katılımda bulunup grup içi listede olabilirsin diye düşünüyorum
Zeynepciğim bir soru sormuşsun - eğer bu hafta bildirim yaparsan verdiğin rakam 2ye eğer haftaya bildiirm yaparsan kilon 3e bölünür ama her iki şekilde de olur diye biliyorum
Şimdilik hoşçakalın
gunaydin sevdacim, iyi yapmissiniz yurumekle. ben de kahvaltidan once 5 km yurudum geldim. hic sevmem ac karna sporu ama uygulamaya calistigim iki gunluk liste boyle diyordu. az daha vazgeciyordum hatta ama bir gayret ciktim yurudum geldim. kahvaltimi da yaptim az once. simdi bol su icmek kaliyor geriye.
günaydınnn arkadaşlar
nasılsınız görmeyeli
kaç gündür giremiyordum,bildirimde yapamadım:26:
işyerimde sorunlar vardı gerçi hala varumrım hallederim
eşim çok rahatsızdı kaç gündür,gripti çok ağır geçirir her zaman çok şükür biraz iyi
sizlr neler yapıyosunuz,özledim valla
5. Takımın Güzel insanlarııı Günaydınnnnn
Yarın isveç diyetine başlamaya karar vermiş biri olarak huzurlu mutlu ve son diyetim olmasını diler bir vaziyetle güne başladım
Vermiş olduğum kararı sizlerle paylaşmak ve sorumluluğumu arttırmak istedim (vazgeçme olasılığı olmasın diye )
Sizler nasılsınız?
cuma yarismasi diskalifiye listesinde purmelal'i goremedim ben. bir karisiklik olmus olmasin.
purmelalcim seninle de tanismadik henuz ama kimse kesin bir sey soylemedi, bir anlasilsin durum, ondan sonra konusuruz. hemen tepki vermek olmaz.
105 kiloydu 75 kilo şuan erkek o.diyete dewam ediyor almadı.kontrollü olduğun süre almıyorsun
canım kolay gelsin.yediklerine dikkat etmen çok güzel hele de evden uzakken.
sende iyi yapmışsın canım.aç karnı biraz zor olsa da .ama insan gerçekten daha zinde oluyor , açık havada yürüyüş yapınca.
canım kolay gelsin işlerine ,eşine de çok geçmiş olsun
hadi bakalım zeynepcim kolay gelsin ozaman sana
.
maşallah canım kardeşine yaa benim gözüm kesmiyor maalesef
gamzem sınavların ne zaman bitiyor?
zeynep cim hadi bakalım hayırlı olsun şimdiden isveç diyetin
lucii seni gördüm altta fark var mı? taryıya çıktın mı?
sevdam tatlım özzledim seni
kızlar teşekkürler
inşallah hayırlı olur ziraaa bu son diyetimmm gerçi ilkde sayılır (detoksu saymassak )
Kızlarrr merhabaaaavee güle gülee, okula çıkmadan bir selam vereyim dedim..yine diyetime asla ihanet etmedimm
Az sonra menümü de yazar okula giderim
Menüm (kamp 2. gün)
Sabah: 1 kk peynir
Öğle: 4 kayısı + 1 elma + 3 kaşık yoğurt
Akşam: meyveli yulaf ezmeli yoğurtlu salata
Spor: 120 dk yürüyüş (hızlı tempo)
45 dk eliptik
100 mekik
Su: 14 bardak
.
herkese merhabaaa :) menümü paylaşayım bugün de, çok şükür mutfak kapandı....isveçte 2. günümdü
sabah: nescafe
öğle: 100 gr yoğurt+1 ufak elma (burada salam vardı, salam yerine salam büyüklüğünde haşlanmış tavuk yedim, salam yemiyorum)
akşam: 200 gr biftek + bol yeşil salata
su:3 litre
spor: 120 dakika 10 km hızlı tempo yürüyüş
zeynebim başlıyormuşsun yarın, haydi hayırlı uğurlu olsun tatlım
zeyim detoksun nasıl geçti fayda sağladı mı? tartıldın mı eksi var mı? ne durumdasın fıstık?
Yok be yavruu oyle eksilere dusurmedi regl donemine denk geldi kiloda aldirmadi reglm yeni bitti cok olmasada siskinlik var belki bi kac gram gider ama fazla gitmedi yavvv
Nabersiniz bacılarrrr
ben regl döneminde 1,5-2 kg şişiyorum en azından o şişlik olmamıştır kuzuum...hem bünyen dinlenmiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?