- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #112.101
evet bence de, tatlı yemek sakıncalı
canım listendeki besin öğelerini kısaca yazar mısın işte 7 ekmek 3 süt gibi... hani listeyi yazmana gerek kalmasın az çok anlarım menülerine bakarak
mesela sarma 4-5 tanesi 1 dl ekmek diye hatırlıyorum yani sarma mı yedin ekmeği yemeyerek dengelemeye çalış mutlaka besin değişimlerini vermiştir diyetisyenin
Evet hepimize farklıyız o yüzden bakış açılarımız farklı - herkes en iyi kendini tanır ve kendi için neyin doğru olacağına inanıyorsa öyle davranır örneğin ben çok kısarsam sonrasında yeme atağı yaşıyorum o yüzden herşeyden azar azar yiyorum- sen benden daha iradelisin o yüzden yemeyeceğim deyince yemiyorsunne kadar farklıyız, hepimizin cozutmak kavramı farklı farklıııı :) mesela 1 dilim kek yediğim gün ben cozutmuşumdur... benimde gamzeyle aynı...gamzem belki biz geçmişte çok kıstığımız için ufacık fazlalık bize vicdan azabı veriyor...lily ve elendil daha düzenli beslendikleri için onlara cozutmak olarak gelmeyebiliyor...
sen diyetisyenin sözünden çıkma bence - çünkü şu an her ne kadar burada paylaşımda olsan da diyetisyen kontrolünde olduğunu da unutma:) Aslında öyle bir süredir listeyi sürekli manuple ediyorum ve kilo vermem yavaşladı...
Tabii diğer arkadaşlar bana göre çok az kilolular ve benim menüm onlara fazla geliyor ama o menü 97 kilo olup normal oldukça hareketli olan bir bayana göre... 1800 kalori ve dikkatli uygularsam 1-1.5 kilo verdiriyor. En az 700 gram verdim bu listeyle ben ki o hafta seyahate çıkıp listenin çok dışına çıkmıştım.
aslinda baslangicina gore 10 kilo verdin, artik diyetisyenin sana daha az kalorili 1600 kalori civari bir liste verebilir. Bence bir dahaki gidisinde yeni liste istemelisin.
:) Aslında öyle bir süredir listeyi sürekli manuple ediyorum ve kilo vermem yavaşladı...
Tabii diğer arkadaşlar bana göre çok az kilolular ve benim menüm onlara fazla geliyor ama o menü 97 kilo olup normal oldukça hareketli olan bir bayana göre... 1800 kalori ve dikkatli uygularsam 1-1.5 kilo verdiriyor. En az 700 gram verdim bu listeyle ben ki o hafta seyahate çıkıp listenin çok dışına çıkmıştım.
Yeni bir diyetisyen bulmam lazım... Diyetisyenim ayrılmış hastaneden ve yerine yenisi gelmdi. Biraz ihmal ettim bunu, burada takılıyorum diye. En yakın zamanda inşallah... Evet 1600 kalorilik bir liste kendim de yapabilirim şimdilik belki biraz düşürmek lazım kaloriyi
Elendilcim,
Canim sen en guzelini yapiyorsun. hicbirimiz diyetisyen degiliz, hicbirimiz doktor da degiliz. o yuzden sen diyetisyeninin verdigi listeye devam et. Keyifle ve saglikla zayifliyorsun. Hem kilo vermen hem de verdiklerini koruman cok kolay olacak insallah.
Evet hepimize farklıyız o yüzden bakış açılarımız farklı - herkes en iyi kendini tanır ve kendi için neyin doğru olacağına inanıyorsa öyle davranır örneğin ben çok kısarsam sonrasında yeme atağı yaşıyorum o yüzden herşeyden azar azar yiyorum- sen benden daha iradelisin o yüzden yemeyeceğim deyince yemiyorsun
sen diyetisyenin sözünden çıkma bence - çünkü şu an her ne kadar burada paylaşımda olsan da diyetisyen kontrolünde olduğunu da unutma
Motive edebildiysem ne mutlu banaToplamda 7 ekmek
1 bardak yoğurt bçr bardak süt
8 kaşık baklagil 4 köfte kadar et
salata sınırsız 8 kaşık sebze yemeği
3 meyve.. gibi... hatırladıklarım
Beni gaza getirdin tekrar listeme dönmek için... Yarından itibaren listeye harfi harfine uyuş başlıyor :)
ah ah o cozutmaların devamı gelmese, kendimizi frenleyebilsek süper olacak aslında ama sanırım battı balık yan gider deyip salıyoruz kendimizi
Hayatım benim birde böyle de bir pis huyum var, bir öğünümde cozutmuşsam onun devamı kesinlikle geliyor, bir kek yediğim de mesela 2-3 çikolata da yeme potansiyelim oldukça yüksek:26:
Vicdan azabına değinecek olursam o kısmı hiççç sormaa, kendimi kötü hissederim..Hatta iğrenç ve çok çirkinnnn, işe yaramaz bişi hissederim :26: çünkü hata yaptım ve kilo aldım:26:
Sağlıklı Olmanın İlk Şartı... açık havada dışarıda yürüyüş yapmaktır!
Yapılan bilimsel çalışmalar göstermişti ki;
Günde 20 dakika yürüyen bir yılda 3 kilo vücut yağı yakar.
Günde 45 dakika yürüyen soğuk algınlığına yakalanma riskini yarı yarıya indirir.
Günde 1 dakika açık havada yürüyerek ömrünüzü 1,5-2 dakika kadar uzatabilirsiniz.
Haftada 20-25 dakika açık havada yürüyerek ömrünüzü birkaç yıl uzatabilirsiniz.
Her gün 30 dakika, haftanın 7 günü yapılan düzenli yürüyüşler, sağlıklı beslenme ve mutfak düzenlemesi ile birlikte, şeker hastalığı tip 2 diyabet riskini ve kalp hastalığı riskini yarı yarıya düşürebilir.
Her gün 30 dakika yapılan yürüyüşün, depresyon, stres ve kan basıncını, ve ağrıları azalttığı yıllardır bilinmektedir.
Her gün 30 dakika yapılan yürüyüşlerin morali ve hayat kalitesini arttırdığı bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir.
Her gün Yılın 365 günü yaz demeden kış demeden, yağmur yağdı evimi su bastı bilgisayarım çöktü arabam bozuldu...demeden, her gün yapılan düzenli yürüyüşler sağlıklı olmanın ve de hastalanmadan sağlık dolu kaliteli bir hayat sürmenin ilk şartıdır.
.
canım ben sana zaten çok yiyorsun tarzında bir şey yazmadım ki, bir diyetisyen eşliğinde ilerliyorsun tabiki listene uyacaksın, gayet de iyi yapıyorsun...ben sadece her birimizin cozutma kavramlarını merak ettim...canım ben de 3-4 ay önce başladığımda 90 dım seni gayet iyi anlıyorum o sebeple :)
İnşallah canım. 1 beden küçülmek bile çok farketti görünüşümde. Artık lc.'de 44 bedene giriyorum ve bu çok mutluluk verici. Hedefim hem kilo hem de 40 bedene inmek bu markada.
Motive edebildiysem ne mutlu bana
Sen başla yine - ateşle metabolizmanı
spor yapıyor muydun?
ah ah o cozutmaların devamı gelmese, kendimizi frenleyebilsek süper olacak aslında ama sanırım battı balık yan gider deyip salıyoruz kendimizi
Motive edebildiysem ne mutlu bana
Sen başla yine - ateşle metabolizmanı
spor yapıyor muydun?
Hayatım benim birde böyle de bir pis huyum var, bir öğünümde cozutmuşsam onun devamı kesinlikle geliyor, bir kek yediğim de mesela 2-3 çikolata da yeme potansiyelim oldukça yüksek:26:
Vicdan azabına değinecek olursam o kısmı hiççç sormaa, kendimi kötü hissederim..Hatta iğrenç ve çok çirkinnnn, işe yaramaz bişi hissederim :26: çünkü hata yaptım ve kilo aldım:26:
cok iyi canim ya :) bayagi incelmissin o zaman, ben su an 44 beden gomlek giyiyorum ama 46 beden pantolon oluyor.
Diyetisyenin ayrılmış madem şöyle birşey deneyebilirsinYeni bir diyetisyen bulmam lazım... Diyetisyenim ayrılmış hastaneden ve yerine yenisi gelmdi. Biraz ihmal ettim bunu, burada takılıyorum diye. En yakın zamanda inşallah... Evet 1600 kalorilik bir liste kendim de yapabilirim şimdilik belki biraz düşürmek lazım kaloriyi
benim konularımda vardı hemen bulup ekleyeyimcanim sanirim lily'de var boyle bir liste, paylasirsa onu uygulayabilirsin.
kırarsın o direnci çok üzmemeye çalış kendini - yavaş yavaş koruma ve hayat boyu uygulanabilir bir tarza geçmeye başla derimhaklısın lily ben verirken zorlanmadım ama şimdi koruma aşamasında sıkıntı yaşayabiliyorum...sanki diyetteyken yemediğim şeylerim şu an yersem kilo alırmışım gibi geliyor..ama bunu kırmalıyım çünkü porsiyon olarak abartılmadığı sürece sıkıntı olmuyor
O markanın bedenleri büyük biraz :)
Benim alt kısmım incedir, ne varsa karın ve üstte var :) Biraz da etim sıkı ve kemiklerim büyük sanırım, görünüş olarak çok göstermiyorum belki ama tartı yalan demiyor işte :)
neyseki ben bir sonraki öğün hiç bir şey olmamış gibi devam edebiliyorum... yoksa sonu gelmez bebişim dediğin gibi....
benim de üst 42-44 alt 46cok iyi canim ya :) bayagi incelmissin o zaman, ben su an 44 beden gomlek giyiyorum ama 46 beden pantolon oluyor.
Biraz iradeyi sağlamlaştırmak lazım sanırımKesinlikle bu sanırım canımm :26:
iyi yapıyorsun zaten haftada 5 gun 30 dk yeterli - ben de bu akşam başlamak istiyorum bakalım inşallah hayatıma sporu katabilirimEvet, şu 30 dakika spor yapılan merkezlerden birine yazıldım yeni daha :) haftada 5 gün gidiyorum gitmediğim günler de yürüyorum.
Yap yapp:)))maşallah güzelim sana yaa ne diyeylim hadi bakalım dpyur karnını
kolay gelsin canım sana da bizimde eşim sevmez sarmayı da çocuklar seviyor bi ara bende yapayım bari
Gondereyim hemen canimm:))oooo maşallahsen sabah sabah 3 saat spor mu yaptın eee tabii insanın kendi işi olunca böyle oluyor dimi ama
yap yap azıcık bana da gönderseneneyse ben de dolma yapayım bari bu hafta...
Kızlar dün pazardan sadece domates salatalık aldım sebze almadım artık buzluktakileri çıkartmayı düşünüyorum
Kolay gele canim sanaaaKızlar Yeni Bir Haftadan Herkese Günaydınnn
Günadın için çok geç biliyorum ancak ben halennn uyanamadımm
Bugün 11:00 - 21:00 çalışıyorum şirkete geldim haftalık raporumu yaptım ancak müsait olabildim.
Haftasonu inanılmaz yogun geçti
Ctesi kuzenimin nişan dün ise çok önemli misafirlerim birden fazla yemek yapıp kekler poçalar tatlılar öf öf anam ağladı. .
Bugün oldukça yogunum fırsat buldukça gelecegim
Öpüldünüz
Ben de işte öyle 30 60 dakika spor yapınca seviniyorum
Başınız sağolsun.
Sizin de başınız sağolsun
İlk çocuk küçükken çok kavga ediliyor, evliliğin ilk yılları da öyle. Sonra herkes birbirini salıveriyor, alınmalar filan kalmıyor ortalıkta. Ancak bence çocuğa karışması sıkıntılı. Bir bebek için en iyi olanını anne bilir, bunu güzel bir dille anlatabilirsin, eşini en iyi sen tanırsın. Mesela benim eşim karışsa işine bak, çok biliyorsan hep sen bak derim anlar durumu :) Artık seninkine ne sökerse
Ne yaramaz veletmiş öyle yahu, şimdiki çocuklar çok yaratıcı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?