- 7 Ocak 2008
- 14.855
- 37.253
- 1.123
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #115.141
valla hipoglisemi bilmiyorum tatlım yaa endokrincime bi daha gittiğimde bi de onu saorayım oğlumda var hipoglisemi maalesef benim insilünümde sınırdaÖyle kaptanım valla zor kararlar bunlar.
Acaba hipoglisemi falan olabilir mi kaptanım ? Sanırım düzenli kan tahlillerini yaptırıyordun değil mi ? Menülerini ben her gün göremiyorum eğer gözümden kaçmıyor ise, belki glisemik indeksi yüksek yiyecekler yiyorsan ondan kaynaklanabilir. Yarın domates peynir zeytin yumurta ceviz ile bir sahur yapmayı denesen nasıl olur ?
başın saolsun bengü cümMerhaba kizlar. Cenazemiz vardi Birkac Gundur gelemedim. Artik geldim. Nasilsiniz.
maşallah sana hm cım tebrik ederim tatlım seniKızlar nasılsınız ? Başarı haberi vermeye geldim size..2 çeşit börek, kek ve kurabiye vardı. Ben yemedim. Kusura bakmayın midem baya sıkıntılı bu aralarda da yiyemiyorum dedim. Bilmiyorum ayıp mı oldu ama her zaman kullanılabilecek bir bahane. BU arada cidden midem ağrımaya başlamıştı ama yemek sıkıntı değil ..
günaydın hanımlarrrr :) herkes iyidir umarımmmm... dün iftarda haşlanmış tavuk, zeytinyağlı kabak ve bol yoğurt yedim azıcık kaçtı galiba ipin ucu ama sabah hafif uyandım... inşallah bu sefer gidecek şu fazla olan 8 kiloooo...hmcim tebrikler canım pastalara göz bile atmamışsın :)
spora başlayamadım bi türlü ama yaaa, akşam çok yorgun ve sıcaktan bunalmış oluyorum ve spor yapasım gelmiyor...hadi hayırlısı spora da başlayabilsem ayda değil 8 , 10 bile gider de bakalım nasıl başlayacağım
günaydınlartrrrr
dün öğleni izin alıp eve gittim 12,30 dan 16,30 a kadar ölü gibi uyumuşum kalkınca büyük oğluma alışverişe gittik avm de 2-3 saat oyalandık sonrasında eve gel akşamda iftardan sonra 10,30 da yattım gece sahura kalktım ama bugün düne göre biraz daha iyiyim gene uyku hali var ama
lucim tatlımvalla sıcaklarda spor ya da yürüyüş pek olmuyor yaaa
kızlar özellikle yeni gelen arkadaşlar sizlerle pek fazla ilgilenemedim ramazan yüzünden en kısa sürede inşallah uyku problemimi halledip sizlerle ilgileneceğimn
canım vallahi uyku, kırgınlık yorgunluk bende de var(( hep yatsam modundayım, sabahları pazar dahi 6 da kalkan ben , çook zor kalkıyorum yataktan... spor yapmam gerek ama yapamıyorum bakalım nasıl çözeceğim bu sorunu
siyamumcum mesaj yazdığın saatler genelde kimsenin bulunmadığı saatler gündüz saatlerinde gruba takılırsan daha hareketli oluyor tatlım gece 3 te hareket bekleme gruptan hele ki çalışanlar olduğu süreceAynen öyle oldu valla :) bu grup neden sessiz böyle canım sıkıldı resmen :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
sabah 6 da uyandım ilk iş kocaman bir bardak su içtim yaklaşık 0.5 lt. Daha sonra Jillian Michaels 1.level ı yaptım toplam 30 dk filan sürdü. bu 3. günüm ve hareketleri daha rahat yapmaya başladım :)
Kahvaltıda ;
1 Adet yumurta
Bir tutam kadar semizotu ve maydonoz
1-2 dilim kaşar peynir
salatalık ve tabi ki vazgeçilmezim yeşil çay.
Şimdide iş yerindeyim geldiğimden beri 2 bardak su içtim 0.5lt de onlar etse öğlene kadar toplam 1lt su etti ve tabi ki şimdi ara öğünümde de bir avuçtan az kuru üzüm yiyorum. Ferittin eksikliğim olduğu için kuru üzümü hergün tüketiyorum.
gunaydıııın kızlaaaar nasılsınız; ))
benim hafif karın agrım mekik sayısını 30 a cıkardım iki gune toplarım muhtemelen bakalımkaptanım nasılsın... uykusuzluk icin sahurda suda eriyen c vitaminlerinden alsan zararsız seyler iyi gelir belki
c vitamini işe yarıyor mu? yarıyorsa hemen alayım valla
siyamum, aigina ve tatsız brokoli yarın siz takım listesinde olmayacaksınız ama öğlen 12 ye kadar kilolarınızı bildirmek zorundasınız
kollontia canım senin tartı olayı yeni düzene girecek ne yapıyoruz? senin bildirimini neye göre yapacağız? gizemli seninde yarın ilk bilidirmin olacak listelerde ama daha önce gruplarda yarışmışmıydın?
bir de yeni başlayan arkadaşlar günlük 5 mesaj yazma zorunluluğunuz var o yüzden gün başladığında mesajlarınızın başlık kısmına o günki kaçıncı mesajınız oldupğunu yazarsanız iyi olur cuma günleri toplu olarak 1 haftada kaç mesaj yazdığınıza bakılacak 1 haftada en az 25 mesaj istiyorum sizlerden haftasonları genelde takım sakin olur pek gelen giden olmaz o yüzden haftasonu 5 mesaj zorunluluğu yok haberiniz olsun
Aynen öyle oldu valla :) bu grup neden sessiz böyle canım sıkıldı resmen :)
Ozamn diplomalarimizi degstrelim cnm yaa bende ogretmen olmayi cok istrdm benm uzak yerler geliyrdu gtmedm ama cok psmanimiktsat okudun onda da ancak devlet memuru oluyrsun
canim bu arada siz nerden nereye tasindiniz evi onceden ayarlama.imkaniniz yok muydu cok zor bylede
Dunku menumude yazaym
Sabah:
sahanda yumurta 1 dilim ekmek 5 zeytn (peynir yemeyi ozledmmm)
Oglen 1 kase corba 4 yk bulgur plavi
ara 3galeta 1tatli kasigi cilek receli
aksam 3kofte 4kup kup dogranmis patates 3yk pirinc pilavi gullac
spor yok hastanedydm.butun gun gelncede kizim durmadi hic
su 4.5 litre
Menun cok guzel cnm ama tatli bozuyir iste
Aahh su tatliyi cikaraniiiin cani sagolsuuuunnn :) tatliyi sevmeyenlere hayranim esim mesela agzina surmez ben zorla yedrrm onuda 2 saat eveleyio geveleyp yer keske bnde oyle olsaydmm zatn benm sorunum tatli aburcubur yemekte sorunum yol
günaydın hanımlarrrr :) herkes iyidir umarımmmm... dün iftarda haşlanmış tavuk, zeytinyağlı kabak ve bol yoğurt yedim azıcık kaçtı galiba ipin ucu ama sabah hafif uyandım... inşallah bu sefer gidecek şu fazla olan 8 kiloooo...hmcim tebrikler canım pastalara göz bile atmamışsın :)
spora başlayamadım bi türlü ama yaaa, akşam çok yorgun ve sıcaktan bunalmış oluyorum ve spor yapasım gelmiyor...hadi hayırlısı spora da başlayabilsem ayda değil 8 , 10 bile gider de bakalım nasıl başlayacağım
günaydınlartrrrr
dün öğleni izin alıp eve gittim 12,30 dan 16,30 a kadar ölü gibi uyumuşum kalkınca büyük oğluma alışverişe gittik avm de 2-3 saat oyalandık sonrasında eve gel akşamda iftardan sonra 10,30 da yattım gece sahura kalktım ama bugün düne göre biraz daha iyiyim gene uyku hali var ama
valla hipoglisemi bilmiyorum tatlım yaa endokrincime bi daha gittiğimde bi de onu saorayım oğlumda var hipoglisemi maalesef benim insilünümde sınırda
menülerimi görmüyorsun tatlım çünkü yazmıyorum 3-4 gündür menülerim garipleşti abuk subuk şeyler yediğim için menü yazmadım ama bu geceden itibaren yazacağım artık düzene gireceğim
normalde sahurda yumurta yarım domates 1-2 dilim ekmek yiyordum ama dün mesela 1 büyük sayılabilecek dilim ev yapımı peynirli börek yedim akşamda revani yedimbu abuk subuk şeyler olunca iştte menümü yazmak istemedim bi de 2 gündür spor yok
başın saolsun bengü cüm
maşallah sana hm cım tebrik ederim tatlım seni
lucim tatlımvalla sıcaklarda spor ya da yürüyüş pek olmuyor yaaa
kızlar özellikle yeni gelen arkadaşlar sizlerle pek fazla ilgilenemedim ramazan yüzünden en kısa sürede inşallah uyku problemimi halledip sizlerle ilgileneceğimn
sabah 6 da uyandım ilk iş kocaman bir bardak su içtim yaklaşık 0.5 lt. Daha sonra Jillian Michaels 1.level ı yaptım toplam 30 dk filan sürdü. bu 3. günüm ve hareketleri daha rahat yapmaya başladım :)
Kahvaltıda ;
1 Adet yumurta
Bir tutam kadar semizotu ve maydonoz
1-2 dilim kaşar peynir
salatalık ve tabi ki vazgeçilmezim yeşil çay.
Şimdide iş yerindeyim geldiğimden beri 2 bardak su içtim 0.5lt de onlar etse öğlene kadar toplam 1lt su etti ve tabi ki şimdi ara öğünümde de bir avuçtan az kuru üzüm yiyorum. Ferittin eksikliğim olduğu için kuru üzümü hergün tüketiyorum.
gunaydıııın kızlaaaar nasılsınız; ))
benim hafif karın agrım mekik sayısını 30 a cıkardım iki gune toplarım muhtemelen bakalımkaptanım nasılsın... uykusuzluk icin sahurda suda eriyen c vitaminlerinden alsan zararsız seyler iyi gelir belki
kızlaaaaaar duyduk duymadık demeyin fat screet kalori sayıcı diye bi program var telefonu yukleyin veeee gunluk su yemek egzersiz hesabını sizin yerinize yapıyooor. super bisey; )
Özellikle yoğun karbonhidrat tüketiminden 2-3 saat sonra ortaya çıkan durumun adıdır.Yemek yedikten sonra kan şekeriniz yükseleceği yerde aksine düşer. Tanısı Açlık kan şekeri ve yemeğin ilk lokmasından itibaren 2.saatte ölçülen tokluk kan şekeri değerleriyle konulur.
- Yemeklerden kısa süre sonra yüksek kalorili, bol şekerli besinlere neredeyse saldırıyorsanız
- Aniden kendinizi çok halsiz, parmağınızı oynatamayacak kadar bitkin hissediyorsanız, neredeyse el ve ayaklarınızdan can çekilmiş gibi oluyorsa,
- Bu belirtiler ağzınıza attığınız ilk lokmayla hemen hafifliyor ve az sonra kayboluyorsa,
- Yemek zamanı yaklaştığında huzursuzluk, sinirlilik ve alınganlık yaşıyorsanız
- Herşey yolunda giderken ve öğününüzü az önce yemişken, bir anda kendinizi tatlı, pasta, börek, çukulata ararken buluyorsanız.
- Sabahları aç kalkıyor, kahvaltının ilk lokmasına kadar kendinizi 50 yıldır aç bırakılmış gibi hissediyorsanız.
- Ne yazıkki siz de Reaktif Hipoglisemi’ye boyun eğmiş olabilirsiniz.
Vücudumuzdaki organların çalışmasını sağlayan enerji kaynağı kan şekeri dediğimiz karbonhidrat birimleridir. Veen çok enerjiye ihtiyacı olan organımız Beynimizdir. Doğru çalışması için yeterli enerjinin sürekli hazır bulunması gerekir. Normal çalışan bir vücutta kan şekerinde öğünler arasında ani yükseliş ve düşüşler olmadığı için beynin çalışmasında da sorun yaşanmaz. Ancak kan şekerinin düştüğü durumlarda ki buna hipoglisemi denir, en çok etkilenen organımız beynimiz’dir. Bu nedenle yeterli enerjiyi alamayan beyin, dikkat dağınıklılığı, aşırı sinirlilik, uykuya eğilim, halsizlik, davranış bozuklukları hatta depresif ruh hali gibi belirtiler ortaya çıkarır. Ne yazıkki bu durum özellikle hanımlar arasında çok yaygındır.
Reaktif Hipoglisemi özellikle ailesinde şeker hastalığı olan, düzensiz ve dengesiz beslenen, aşırı ve uzun süreli stres altında kalan bireylerde sık görülür. Vücudun şeker metabolizmasının bozulmaya başlamasının ilk sinyalleridir. Baklava, bisküvi, gofret, browni, cips, patlamış mısır, beyaz ekmek, nişasta, kızarmış patates kan şekerimizi aniden yükselttiğinden vücut bunu dengelemek için çok fazla insülin –kan şekeri dengeleyici hormon – salgılar. Bu da ani kan şekeri düşmesine yol açabilir. Özellikle öğün atladığımızda, bu duruma davetiye çıkarmış oluruz.
Yani yedikçe doymak yerine yedikçe daha çok acıkırsınız. Bu da sizin ihtiyacınızdan daha fazla kalori almanıza sonuç olarak ta şişmanlamanıza yol açar. Bu kısır döngüyü kırmadığınız sürece ne yazıkki kiloları bir alır bir verirsiniz. Sık sık duyarız diyetteyken çukulata ya karşı koyamıyorum diye.
Glisemik İndeksi yüksek bütün gıdalar bu kısır döngüye yol açarlar. Bunun çözümü özellikle proteini yüksek ara öğünleri hiç kaçırmamaktır. 1 bardak ayran ya da 1 bardak yağsız süt gibi. 2-3 kuru kayısı, 1 adet ceviz gibi. Ara öğünlerde de ölçüyü kaçırmak yarardan fazla zarar getirir.
sanırım bı testi benimde yaptırmam lazım ben eskidende yemek aralarında hep ayrana sute saldırırdım
hmcim simdi my tness ı da yukledim ikiside bulunsun. sence dukandan kalori hesabına gecersem cok mu yavaslar kilo vermem. ya da nasıl gecebilirim ???
tatlım yukardaki belirtilerden sadce - Sabahları aç kalkıyor, kahvaltının ilk lokmasına kadar kendinizi 50 yıldır aç bırakılmış gibi hissediyorsanız. bu bana uymuyor diğer belirtilerin hepsi var bende olmazsa şimdi bi gidip kan şekeri ölçtüreyim bu arada ramazan girdiğinden beri pek düzenli kuollanmıyorum işin doğrusu ilaçlarımı belki de ondandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?