Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydınlartrrrr
dün öğleni izin alıp eve gittim 12,30 dan 16,30 a kadar ölü gibi uyumuşum kalkınca büyük oğluma alışverişe gittik avm de 2-3 saat oyalandık sonrasında eve gel akşamda iftardan sonra 10,30 da yattım gece sahura kalktım ama bugün düne göre biraz daha iyiyim gene uyku hali var ama

valla hipoglisemi bilmiyorum tatlım yaa endokrincime bi daha gittiğimde bi de onu saorayım oğlumda var hipoglisemi maalesef benim insilünümde sınırda
menülerimi görmüyorsun tatlım çünkü yazmıyorum 3-4 gündür menülerim garipleşti abuk subuk şeyler yediğim için menü yazmadım ama bu geceden itibaren yazacağım artık düzene gireceğim
normalde sahurda yumurta yarım domates 1-2 dilim ekmek yiyordum ama dün mesela 1 büyük sayılabilecek dilim ev yapımı peynirli börek yedim akşamda revani yedim bu abuk subuk şeyler olunca iştte menümü yazmak istemedim bi de 2 gündür spor yok
Merhaba kizlar. Cenazemiz vardi Birkac Gundur gelemedim. Artik geldim. Nasilsiniz.
başın saolsun bengü cüm

maşallah sana hm cım tebrik ederim tatlım seni

lucim tatlımvalla sıcaklarda spor ya da yürüyüş pek olmuyor yaaa

kızlar özellikle yeni gelen arkadaşlar sizlerle pek fazla ilgilenemedim ramazan yüzünden en kısa sürede inşallah uyku problemimi halledip sizlerle ilgileneceğimn

canım vallahi uyku, kırgınlık yorgunluk bende de var (( hep yatsam modundayım, sabahları pazar dahi 6 da kalkan ben , çook zor kalkıyorum yataktan... spor yapmam gerek ama yapamıyorum bakalım nasıl çözeceğim bu sorunu

yaa dün nerdeyse tüm gün uyudum ama bugün gene uykudan gözümü açamıyorum yaaa hiç hoşlanmıyorum bu durumdan

sabah 6 da uyandım ilk iş kocaman bir bardak su içtim yaklaşık 0.5 lt. Daha sonra Jillian Michaels 1.level ı yaptım toplam 30 dk filan sürdü. bu 3. günüm ve hareketleri daha rahat yapmaya başladım :)
Kahvaltıda ;
1 Adet yumurta
Bir tutam kadar semizotu ve maydonoz
1-2 dilim kaşar peynir
salatalık ve tabi ki vazgeçilmezim yeşil çay.
Şimdide iş yerindeyim geldiğimden beri 2 bardak su içtim 0.5lt de onlar etse öğlene kadar toplam 1lt su etti ve tabi ki şimdi ara öğünümde de bir avuçtan az kuru üzüm yiyorum. Ferittin eksikliğim olduğu için kuru üzümü hergün tüketiyorum.

Aynen öyle oldu valla :) bu grup neden sessiz böyle canım sıkıldı resmen :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
siyamumcum mesaj yazdığın saatler genelde kimsenin bulunmadığı saatler gündüz saatlerinde gruba takılırsan daha hareketli oluyor tatlım gece 3 te hareket bekleme gruptan hele ki çalışanlar olduğu sürece

hoşgeldin tatsızbrokoli 1. sayfada kurallarımız var o kuralları öncelikle okumanı eğer kabul edersen şu anki hedef kilonu ve hedef kilonu yazmanı isteyeceğim

siyamum, aigina ve tatsız brokoli yarın siz takım listesinde olmayacaksınız ama öğlen 12 ye kadar kilolarınızı bildirmek zorundasınız
kollontia canım senin tartı olayı yeni düzene girecek ne yapıyoruz? senin bildirimini neye göre yapacağız? gizemli seninde yarın ilk bilidirmin olacak listelerde ama daha önce gruplarda yarışmışmıydın?
bir de yeni başlayan arkadaşlar günlük 5 mesaj yazma zorunluluğunuz var o yüzden gün başladığında mesajlarınızın başlık kısmına o günki kaçıncı mesajınız oldupğunu yazarsanız iyi olur cuma günleri toplu olarak 1 haftada kaç mesaj yazdığınıza bakılacak 1 haftada en az 25 mesaj istiyorum sizlerden haftasonları genelde takım sakin olur pek gelen giden olmaz o yüzden haftasonu 5 mesaj zorunluluğu yok haberiniz olsun

gunaydıııın kızlaaaar nasılsınız; ))
benim hafif karın agrım mekik sayısını 30 a cıkardım iki gune toplarım muhtemelen bakalım kaptanım nasılsın... uykusuzluk icin sahurda suda eriyen c vitaminlerinden alsan zararsız seyler iyi gelir belki

c vitamini işe yarıyor mu? yarıyorsa hemen alayım valla

c vitamini işe yarıyor mu? yarıyorsa hemen alayım valla

halsizligini alır zinde tutar biraz. hic bi zararı yok. eczanede satılır canım calcium c sandoz diye bence bi dene. sahurda bi tane iftarda bi tane alırsın kendine getirir biraz

kaptanım bugun tartıyı alıyorum yeni tartıya gore bildirim yapıcam. takıma basladıgımda kilom 72 idi. yarın sabah tartılıp bildiricem.

kızlaaaaaar duyduk duymadık demeyin fat screet kalori sayıcı diye bi program var telefonu yukleyin veeee gunluk su yemek egzersiz hesabını sizin yerinize yapıyooor. super bisey; )

boyle bi arayuzu var ben simdilik kahvaltımı ekledim 242 kalori almısım kahvaltıda kilo olarak da baslangıc kilomu girdim 72 olarak yarın sabah yeni kilomu gircem

Eklentiler

• $1404982943762.webp
    11 KB · Görüntüleme: 35
Aynen öyle oldu valla :) bu grup neden sessiz böyle canım sıkıldı resmen :)

Siyamum saat ile alakası var. Ben de arada bakıyorum, gece genelde geç uyuyoruz ama ya film izliyoruz ya başka bir uğraşımız oluyor. Sürekli bilgisayarın başında olmuyor. Ben geceleri bol miktarda bilgisayarda isem o gün üstümde terslik vardır hadi eşime çatacağıma bilgisayarda takılayım diyorumdur.

Dün de aynı şeyi duydum öğretmenlik için ama işte sanırım kişiden kişiye değişiyor bu, umarım herkes gönlüne göre bir iş ile uğraşır.
Sen kamuda mı çalışıyordun ? Doğum iznindesin sanırım ?

Evimizi kıbrıstan edirneye taşıdık. Ancak 1 ay önce gelip yine dışarıda kalıp ev aramamız gerekiyordu, geldiğimiz gibi girebilmemiz için, o yüzden boşverdik. Şimdi de ayın 22sinde girebileceğimiz bir ev bulduk. Sanırım işimize gelecek gibi ama daha eşyalara da karar vermedik. Beyaz eşyalara yüzde 80 bu dedim ama mobilya konusunda gezdikçe kafam daha da karışıyor.

Ayy Gizem gazı olan çocuk çook zor o kadar iyi anlıyorum ki, bebeğim yok ama eski komşumun haline çok üzülürdüm ne ağlardı bebek gaz yüzünden.

Ben normalde tatlıyı çok severim ki çikolatasız asla yapamazdım. Son zamanlarda canım hiç istemiyor. Yemeği sürekli dışarıda yiyoruz malum. Arada eşim yiyor falan. Bir çatal bile alasım gelmiyor. Nedenini bir çözebilsem.

Lucim hepsi zararsız şeyler. Ben de sayende atmadım Dedim Lucim olsa ne yapardı şimdi. Başını 3 kez sağa sola sallardı.

Ben de sporu çok istiyorum ama hiiç imkanım yok şu aralar.

Bence hipoglisemi çok mümkün kaptanım. Normalde tokluk kan şekerini ölçüyorlar mı tahlillerde ? Ben de biraz öğreneyim buraları da bir açlık tokluk kan şekerimi ölçtüreceğim. Troid ilaçlarını düzenli kullanıyorsun değil mi ? Troid ilaçları beni biraz toparlamıştı yorgunluk konusunda.

Bir de dediğin gibi menünde börek vs olunca kan şekerin iyice düşer gün içinde başını kaldıramazsın kaptanım, sen kötü de olsa yaz menülerini de, yazdıkça utanırsın.

Hoşgeldin aramıza brokoli
Ben çok beğendim kahvaltını.
Jilian için de tebrik ederim, bana işkence geliyor.

Biz burara gelmeden spor salonuna gidiyorduk, mekik konusunda eşimle iddialaşıyorduk. Bir kerede o kaç tane çekerse ben yarısını çekeceğim. Paşam 100ü geçerse ben yalvarma moduna geçiyordum. Bırakk artık diye.

Ben myfitnesspal ı daha çok beğeniyorum ama tam anlamı ile dukan yapacaksan kalori falan hesaplama.

dukanda yapsam 2000 kalori almak istemiyorum hergun bide yavas yavas dukandan kalori hesabına kayabilirim cok zorluyo bazen. yiyecek bisey uyduramadıgım zamn ac kalıyorum

Özellikle yoğun karbonhidrat tüketiminden 2-3 saat sonra ortaya çıkan durumun adıdır.Yemek yedikten sonra kan şekeriniz yükseleceği yerde aksine düşer. Tanısı Açlık kan şekeri ve yemeğin ilk lokmasından itibaren 2.saatte ölçülen tokluk kan şekeri değerleriyle konulur.
- Yemeklerden kısa süre sonra yüksek kalorili, bol şekerli besinlere neredeyse saldırıyorsanız
- Aniden kendinizi çok halsiz, parmağınızı oynatamayacak kadar bitkin hissediyorsanız, neredeyse el ve ayaklarınızdan can çekilmiş gibi oluyorsa,
- Bu belirtiler ağzınıza attığınız ilk lokmayla hemen hafifliyor ve az sonra kayboluyorsa,
- Yemek zamanı yaklaştığında huzursuzluk, sinirlilik ve alınganlık yaşıyorsanız
- Herşey yolunda giderken ve öğününüzü az önce yemişken, bir anda kendinizi tatlı, pasta, börek, çukulata ararken buluyorsanız.
- Sabahları aç kalkıyor, kahvaltının ilk lokmasına kadar kendinizi 50 yıldır aç bırakılmış gibi hissediyorsanız.
- Ne yazıkki siz de Reaktif Hipoglisemi’ye boyun eğmiş olabilirsiniz.

Vücudumuzdaki organların çalışmasını sağlayan enerji kaynağı kan şekeri dediğimiz karbonhidrat birimleridir. Veen çok enerjiye ihtiyacı olan organımız Beynimizdir. Doğru çalışması için yeterli enerjinin sürekli hazır bulunması gerekir. Normal çalışan bir vücutta kan şekerinde öğünler arasında ani yükseliş ve düşüşler olmadığı için beynin çalışmasında da sorun yaşanmaz. Ancak kan şekerinin düştüğü durumlarda ki buna hipoglisemi denir, en çok etkilenen organımız beynimiz’dir. Bu nedenle yeterli enerjiyi alamayan beyin, dikkat dağınıklılığı, aşırı sinirlilik, uykuya eğilim, halsizlik, davranış bozuklukları hatta depresif ruh hali gibi belirtiler ortaya çıkarır. Ne yazıkki bu durum özellikle hanımlar arasında çok yaygındır.

Reaktif Hipoglisemi özellikle ailesinde şeker hastalığı olan, düzensiz ve dengesiz beslenen, aşırı ve uzun süreli stres altında kalan bireylerde sık görülür. Vücudun şeker metabolizmasının bozulmaya başlamasının ilk sinyalleridir. Baklava, bisküvi, gofret, browni, cips, patlamış mısır, beyaz ekmek, nişasta, kızarmış patates kan şekerimizi aniden yükselttiğinden vücut bunu dengelemek için çok fazla insülin –kan şekeri dengeleyici hormon – salgılar. Bu da ani kan şekeri düşmesine yol açabilir. Özellikle öğün atladığımızda, bu duruma davetiye çıkarmış oluruz.

Yani yedikçe doymak yerine yedikçe daha çok acıkırsınız. Bu da sizin ihtiyacınızdan daha fazla kalori almanıza sonuç olarak ta şişmanlamanıza yol açar. Bu kısır döngüyü kırmadığınız sürece ne yazıkki kiloları bir alır bir verirsiniz. Sık sık duyarız diyetteyken çukulata ya karşı koyamıyorum diye.
Glisemik İndeksi yüksek bütün gıdalar bu kısır döngüye yol açarlar. Bunun çözümü özellikle proteini yüksek ara öğünleri hiç kaçırmamaktır. 1 bardak ayran ya da 1 bardak yağsız süt gibi. 2-3 kuru kayısı, 1 adet ceviz gibi. Ara öğünlerde de ölçüyü kaçırmak yarardan fazla zarar getirir.

sanırım bı testi benimde yaptırmam lazım ben eskidende yemek aralarında hep ayrana sute saldırırdım

hmcim simdi my tness ı da yukledim ikiside bulunsun. sence dukandan kalori hesabına gecersem cok mu yavaslar kilo vermem. ya da nasıl gecebilirim ???

tatlım yukardaki belirtilerden sadce - Sabahları aç kalkıyor, kahvaltının ilk lokmasına kadar kendinizi 50 yıldır aç bırakılmış gibi hissediyorsanız. bu bana uymuyor diğer belirtilerin hepsi var bende olmazsa şimdi bi gidip kan şekeri ölçtüreyim bu arada ramazan girdiğinden beri pek düzenli kuollanmıyorum işin doğrusu ilaçlarımı belki de ondandır

sanırım bı testi benimde yaptırmam lazım ben eskidende yemek aralarında hep ayrana sute saldırırdım

Bu sorun da yoğurda ve süte saldırmazsın; aksine tatlı gibi anında kan şekerini yükseltecek yiyeceklere saldırırsın ama doğrusu ara öğünlerde protein tüketmek. Bu sorunun çözümü için gerekli olan.

hmcim simdi my tness ı da yukledim ikiside bulunsun. sence dukandan kalori hesabına gecersem cok mu yavaslar kilo vermem. ya da nasıl gecebilirim ???

Kollantai tabi ki dukandaki gibi bir kilo kaybı olmaz ama sadece kalori sayımı değil de o programlardaki günlük yiyeceklerinin dengeli dağılımını da kontrol edersen az bir kayıp olmaz. Zaten sadece atağı yaptın sanırım, o da tam bir dukan değildi o yüzden her hangi bir problem olmaz. Hatta bence yapamayacağını düşünüyorsan direk geç, çünkü vücut dukana alıştıktan sonra geçiş daha zor olur.

Bence de bir araştır bakalım kaptanım. Troid ilacını kullanmıyorsan çok büyük bir etkisi vardır emin ol. Ben de yollarda unuttum hep ama 3-4 gündür içiyorum hissettim etkisini ve tartı anlamadan yukarı çıkıyordu ya onu da durdurdu biliyor musun ? Aksatma kaptanım ilacını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…