- 13 Ağustos 2014
- 609
- 337
- 73
- 29
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #116.741
biz bunu az su ve nanesiz zeytinyağlı pırasa yemeği olarak yaparız aynı malzemelerle demekki suyu fazla olunca çorba oluyor direkt...sağol canım öğrendiğim iyi oldu benim dehemen soruyorum.
yarım çay bardagı yağı 1 yemek kaşığı biber salçasını kısık ateşte
sonra dolapptan aldıgı doğranmış pırasayı üstüne atıyor. buzu eridikten sonra 1 yk pirinç 1 çay bardagı nohut ilave ediyormuş. 1 limon sıkıyor 1 tatlı kaşığı nane döküyormuş
onları kavurup sonra yiyecegi kadar su ekliyor. ksık ateşte 30 saat pişirdikten sonra altını kapatıyormuş.
ekşi bayalezzetli bi çorba oluyor. ben suyunu bol koydurdum annme kaseme pirinç ve yag az denk gelsin diye. afiyet olsun
hemen soruyorum.
yarım çay bardagı yağı 1 yemek kaşığı biber salçasını kısık ateşte
sonra dolapptan aldıgı doğranmış pırasayı üstüne atıyor. buzu eridikten sonra 1 yk pirinç 1 çay bardagı nohut ilave ediyormuş. 1 limon sıkıyor 1 tatlı kaşığı nane döküyormuş
onları kavurup sonra yiyecegi kadar su ekliyor. ksık ateşte 30 saat pişirdikten sonra altını kapatıyormuş.
ekşi bayalezzetli bi çorba oluyor. ben suyunu bol koydurdum annme kaseme pirinç ve yag az denk gelsin diye. afiyet olsun
bu arada annem dediki pırasayı kızartıp buzluğa atmıyorum dedi. haşlayıp süzüp atıyorum dedi.
luci canım rica ederim afiyet olsun. ekşi ekşi için çok faydalı. ben bayılıyorum hasta olduk mu anında iyileştiriyor bu çorba.
biz birde aslen doğuluyuz. farklı biraz bizim yemekler. aslında malzemeler aynı gibi. ama yapılış şekli filan değişik.
hm cim bu konuda haklısın canım yaa kötü olmuş eşininde bu izin meselesiAynen öyle kaptanım. Bu zamana kadar problem yoktu ama bu sefer kendimi hazırlamıştım. Üstüne eşim izin aldı 2 hafta. 1 haftada evi yerleştirir, 1 haftada bir yerlere kaçarız diyorduk, hepsi kaldı.
kış gelse de denesek, bayılırım pırasaya :) ben de çorbaları ve acıyı çok severim..her çorbayı bol isotlu yaparım, anında enerji verir, soğuk algınlığı falan kalmaz
canım annene selamlarımı ve teşekkürlerimi ilet buzluğa nasıl koyuyorsun diye de soracaktım sormadan cevap vermiş saolsun bu kış bende yapayım luci buzluğa atayım iyi fiki,r
kış gelse de denesek, bayılırım pırasaya :) ben de çorbaları ve acıyı çok severim..her çorbayı bol isotlu yaparım, anında enerji verir, soğuk algınlığı falan kalmaz
hm cim bu konuda haklısın canım yaa kötü olmuş eşininde bu izin meselesi
evet lucim bende ekşili pırasayı özledim o kadar pırasa muhabbeti yapınca
e kuzum madem eşyalar haftaya gelecek, ne bekliyorsunuz, alın çantaları vurun yollara kendiniizi... eziyet ediyorsun kendine...dönünce yerleşirsinizBir de benim kaprisimden, denize bile giremedik bu sene. Hoş yine deniz düşünmüyorduk ama az İstanbul'a gidebiliriz diyorduk. Ben İstanbul'u aman aman gezmedim hiç. İyi olur demiştik. Karadeniz tarafına da gidebiliriz diyorduk. Plan yapmadan, alıp çantalarımızı çıkmak istiyorduk.
budur vallahi maşallah ...50 leri görmek güzel olsa gerek :) tebrikler canımKizlarrrr günaydın :)
Bugün e güzel başlamak çoook iyi :))
budur vallahi maşallah ...50 leri görmek güzel olsa gerek :) tebrikler canım
Günaydın :)günaydın kızlarrrr... bu sabah kilom 69 :) bi ileri bi geri ilerliyorum...ama karar verdim 1 ekime kadar kasmayacağım kendimi, bu şekilde iyice sabitlensin kilom... ama 1 ekimde tekrar spor ve diyete asılmaya kararlıyım... bu ara nedense istediğim gibi motive olup sürdüremiyorum...spor yapmak gelmiyor içimden... kaçamaklarım oluyor..bi süre gitsin bakalım bu şekilde ama 1 ekimde tam motive hazır olacağım...
günaydınlarrr
brokolim hadi gözün aydın 5 li rakamları görmüşsün bengücüm dilacım inşallah güzel rakamlarla gelirsiniz
eee sen ne durumdasın kaptancım? bu hafta iyi bir sonuç aldığını umuyorumgünaydınlarrr
brokolim hadi gözün aydın 5 li rakamları görmüşsün bengücüm dilacım inşallah güzel rakamlarla gelirsiniz
arkadaşlar spor yaptım lesliee ölüyoruummmm. çok yoruldumm. herkes izne filan ayrılıyor. gitmeyin yaa. motive olalım canlı olalım.. çok sakin kalıyor buralar. birde 1. olsak mesela takımca.
ben bi duş alıp yatcam. yarın bol eksili çıkarız cümleten inşallaaaah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?