Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın kızlar haftasonu giremedim evde nete.şu anda şirketteyim.ama sabah sabah işten çıkarıldığımı öğrendim.bugün son günümmüş.moralim çok bozuk.

Tabiiki ama hiç değilse bir hafta önceden sana söylemelilerdi.. Bunaltma kendini canım her şerde bir hayır vardır..
evet haklısın iki hafta önceden haber vermeleri lazımdı.sanırım ihbar tazminatı hakkım doğuyor. yardım edin kızlar.hakkımı yemesinler.ne yapmam gerekiyor ????

evet haklısın iki hafta önceden haber vermeleri lazımdı.sanırım ihbar tazminatı hakkım doğuyor. yardım edin kızlar.hakkımı yemesinler.ne yapmam gerekiyor ????
Ufff bende tam olarak bilmiyormki...
Kızlardan bilen mutlaka çıkar.. Bizde bu arada netten araştıralım..
Tabiiki yemesinler hakkını..

Ufff bende tam olarak bilmiyormki...
Kızlardan bilen mutlaka çıkar.. Bizde bu arada netten araştıralım..
Tabiiki yemesinler hakkını..
ben de araştırıyorum şu anda.10 aydır çalışıyordum.kıdem tazminatım olur mu acaba,yıllık izin falan,ihbar tazminatı... offff kafam çok karıştı

ben de araştırıyorum şu anda.10 aydır çalışıyordum.kıdem tazminatım olur mu acaba,yıllık izin falan,ihbar tazminatı... offff kafam çok karıştı

Onlar çıkartıyorsa vermek zorunda tabiki kıdem ihbar yıllık izin hepsini vermek zorunda ayrıca işsizlik maaşı alacaksın

depresif polyanna Bi oku canım.. umarım yardım eder.
İşten Çıkma/Çıkarılma Durumunda Haklarınızı Biliyor Musunuz?
Çalışanların birçoğu işten çıkarıldığında veya çıktığında hangi haklara sahip olduğunu bilmiyor. Bu durum da mağduriyete neden oluyor. Haklarını bilmeyen çalışanlar, işverenden ne talep edebileceklerini veya dava açmak için ne kadar süreleri olduğunu bilmediklerinden var olan haklarından da mahrum kalabiliyor.

Kıdem tazminatı alınabilir mi, işe iade davasını kim, ne zamana kadar açabilir, işten çıkarken ibraname imzalanmalı mı imzalanmamalı mı, çalışan ücretlerinin ödenmemesi durumunda ne gibi haklar doğar gibi konular bu süreçte önemli ve çalışanların takip etmesi gereken başlıklar.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Erdem Özdemir ve İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı ve Bilirkişisi Av. Cüneyt Alihan Danar, işten çıkma ve çıkarılma konusunda her çalışanın sorması gereken temel sorulara cevap veriyor.

- Kıdem tazminatıyla ilgili nasıl sorunlar yaşanıyor?

Kıdem tazminatıyla ilgili ilk soru, bu tazminatı hak edip etmeme konusu. İşverenin ahlak ve iyi niyet kuralları dışında bir nedenle çalışanı işten çıkarması durumunda kıdem tazminatı ödemesi gerekiyor, 1 yıllık kıdem süresinin doldurulması koşuluyla tabii ki. Bunun dışında çalışanın istifa etmesi kıdem tazminatı almasına engel. Ancak bunun da istisnaları var. Emeklilik, evlilik ve askerlik kıdem tazminatına hak kazandıran nedenler olarak söz konusu olabiliyor.

- Emeklilik konusunda 15 yıl ve 3.600 gün koşulunu doldurarak işten ayrılanların yeniden çalışması mümkün mü?

İşçinin emeklilik konusunda yaş hariç diğer kriterleri yerine getirmesi halinde kendi isteği ile işten ayrılması imkânı tanındı. Buna göre, sigortalılık süresini ve prim ödeme gün sayısını tamamlayan işçi, yaş koşulu sebebiyle emeklilik hakkını kazanamamış olsa da, anılan bent gerekçe gösterilmek suretiyle işyerinden ayrılabilecek ve kıdem tazminatına hak kazanabilecek.

- Ücretlerin ödenmemesi durumunda çalışanın hakları neler?

İş sözleşmesinin işçi tarafından haklı nedenle feshedilmesi de kıdem tazminatına hak kazandıran bir neden. Bu konuda en çok işçilik haklarının ödenmemesi ve çalışma koşullarının esaslı şekilde değiştirilmesi sorunları ile karşılaşılıyor. Öncelikle, ücretlerin ödenmemesi, işçi bakımından haklı bir fesih sebebi. Yüksek Mahkemeye göre, işçinin ücretinin kanun veya sözleşme hükümlerine göre ödenmemesi işçiye bu imkânı veriyor ve ücretin hiç ya da bir kısmının ödenmemiş olması bu konuda önem taşımıyor. Yargıtaya göre, ücretin ödenmediğinden söz edebilmek için işçinin yasa ya da sözleşme ile belirlenen ücret ödenme döneminin gelmiş olması ve işçinin bu ücrete hak kazanmış olması gerekiyor.

- Sigorta primleri yatırılmamış ya da gerçek ücreti üzerinden gösterilmemişse, çalışan kıdem tazminatı hakkı kazanabilir mi?

Sigorta primlerinin hiç yatırılmaması, eksik yatırılması veya düşük ücretten yatırılması hallerinde de işçinin haklı fesih olanağına sahip olduğu kabul ediliyor.

- Kıdem tazminatının ödenmediğini, geç ya da taksitler halinde ödendiği durumda çalışanın hakları neler?

Kıdem tazminatının ödenmemesi durumunda, ödenmeyen tutarın işverenden fesih tarihinden itibaren işleyecek en yüksek mevduat faizi ile birlikte tahsili mümkün. Kıdem tazminatının taksitlerle ödenmesini çalışanın kabul etme zorunluluğu yok. Ancak, böyle bir durumunda son taksit ödeninceye kadar çalışan bu duruma itiraz ederse geç ödenen tazminatının faizini işverenden talep etmesi mümkün.

günaydın kızlar haftasonu giremedim evde nete.şu anda şirketteyim.ama sabah sabah işten çıkarıldığımı öğrendim.bugün son günümmüş.moralim çok bozuk.
canım yaa haber vermeden çıkarmaları saçma ben devlet memuru olduğum için bu konuları çok bilmiyorum hayırlısı olsun tatlım ne diyeceğimi bilemedim

Günaydın kızlar
Menülerden önce polyanna için bir iki şey yazmak istiyorum.
Hem kıdem tazminatı, hem ihbar tazminatı alabilirsin. 10 yıl olduysa oldukça da yüklü tutar. Ayrıca 6 ay işsizlik maaşı da alacaksın. Sadece dikkat et seni ne sebeple çıkarıyorlar. Eğer sorun çıkarırlarsa, İstanbulda plakçılar çarşısının karşısında sgk nın bir kurumu var. Oraya şikayette bulunabiliyorsun. Ben daha önce gitmiştim çok yardımcı oluyorlar. Tabi hangi ildesin onu da söylersen, ve işten çıkarılma ile ilgili ayrıntıları da anlatabilirsen ben de araştırırım gülüm. Elimizden geleni yaparız. Rahat ol

Geri dönüp diğerlerine de cevap yazıcam fakat biraz işim var arkadaşlar. İki gün kapalı olunca burası tam listeyi hatırlıyorum desem yalan olur. Genel olarak kurallara aykırı harekette bulunmadım. Dün zaten midem çok kötüydü sadece sabah kahvaltı yaptım ve uyandığım bir ara elma yedim. Çok midem bulanıyordu. Bir gün önce trambolin ile birlikte göğüs bel ve karın hareketlerimi yaptım. Bu sabah yarım saat yürüyüşüm var. Kilom 75.9, Cumaya kadar 75'e yaklaşsam süper olur :)

sağol canım.10 yıl değil 10 ay çıkarılma sebebim yok.dalgın çalışıyormuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…