- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #16.321
hadi gözün aydin mersayerimseniben
reyhan abla 9 haftalik yazmissin galiba yeni torun sahibisin opuyorumnanaktan allah saglik sihhat versin
canım saol azcık posta koymak işe yaradı heralde .
reyhan ablacım şimdi o bebişin kokusu ne kadar güzeldir.bizde bebek yerine baktıkki yapamıyoruz bir kuş alalım bari dedik bizimkide 5 aylık oldu bizde onunla oyalanıyoruz.
mersacım çok sevindim tatlıyla sonuçlanmasına gününüzün... demek ki söylemesede düşncelerinde yer almışsın ..
oğluşununda maşallahı var canım allah nazardan korusun.. çok besledim bende kuşun her türlüsü girdi evimize ama uzun zamandır yok... severken benim yerimede sev :)
kallistem saol canım tabi bir çiçekle herşey düzelmiyor ama az da olsa çabaladığını gösteriyor bu.gerçi benim için en güzel hediye çiçektir bunu oda biliyor.ve bişey daha var kır çiçeklerini çok severim ve o bana ısrarla gül getirirdi onada dikkat etmiş.
kalliste senin hayvan tutkun bambaşka o videoları seytettim hatta benim kızlarda seyretti bayıldık .bizde bu ufaklıkla oynuyoruz o kadar alıştıkki hergün akşam kafesinden çıkarıyoruz evin içinde geziyor .bide dün kafesine girmeyi öğrendi .şımdiki yeni çalışmasıda bizden sıkılınca kafese giriyor ve kapısını kapatmaya çalışıyor.çok tatlı .
mersacım günaydın canım bende her sabah 6 da kalkıyorum işe okula yollamaları yapıp geldim kahve yapmamışsın yine çay demlemişsinmafoldumben kahvemi aldım geldim :sinifsinif:günaydınnnnnn...
kimseler gelmemiş hadi uyanın hatunlar.ben 5.30da kalktım kızları okula gönderdim gece yağmur yağmış heryer ıslak ama baktım yağmur yok .attım kendimi dışarıya hava çok soğuktu ama harika bir hava var mis gibi kokuyor heryer .yağmur her yeri temizlemiş ağaçlar pırıl pırıl.50 dakika çok tempolu yürüyüşümü yaptım geldim.erken kalkınca acıkmışım kahvaltımıda yaptım şimdide çayımı içiyorum .kızlar sıcacık çay hazır gelin içelim.
Limonu sadece salatalarınıza sıkıp, çayınıza ekliyorsanız yazık. Çünkü limon hem pek çok yemeğe sandığınızdan daha fazla lezzet katar hem de zayıflamanızı kolaylaştırır. Limonun hep göz ardı edilen ve önemsenmeyen özellikleri aslında bilinmeye değer. Örnek mi? Limonun içinde bulunan bir madde yağların emilmesini güçleştiriyor! Ayrıca kolesterol sentezini önleyen maddeler de içeriyor. Limon kabuğunda bulunan bir çeşit şeker de yağ yakımını hızlandırıyor. Vücudu temizliyor
kızlar kocam yine herzamanki gibi yerinde uzanıyor tv seyrediyor ama,akşam yürüyüşe çıkmıştım o eve benden önce gelmiş kapıyı bana o açtı arkasından kocaman bir buket çiçek uzatıp beni üzdüğü için özür diledi.ay çiçek çok güzel tabi ben çiçeği görünce gevşedim hemen.kızlar görmemişin bir oğlu olmuş tutmuş koparmış benimde ona döndü çiçeğimin resmini çektim bide oğlan deyince benim oğlanında resmini koyimde birazda siz sevin.
kızlar yaa regl olacağım ama olamadım...kilo almış görünüyorum ama almadım aslında biliyorum..dikkat ettim hep
cumaya kadar inse bari(8
selamlarrrrrr..
keyifleriniz nasil sekerler?
kallisim kaanin resmini koyarim canim yakinda yine 9 haftalik oldu bana hergün degisiyor gibi geliyor. bu hafta bakislari cok degisti. tanimaya calisarak bakiyor annesi yaklasinca mizmizlaniyor ona gitmek istiyor, oyuncagina bakiyor ve cirpinarak uzanmaya calisiyor tutmak istiyor . bunlar onun bilincli olarak yapmaya calistigi ilk denemeleri. kendi cocuklarimizi büyüttük ama okadar inceliyemedik galiba. hele ben calisan anne olarak cokta genctim anne oldugumda cok farkina varamamisim cok seyin. hani derler ya cocuk sevilir ama torun baskadir diye. baska oldugu gercek daha bir bilincli oluyor insan. .
cedric canim kiz cocuklari dahada sirin oluyor biliyormusun? cok cilveli cok sevimli oluyorlar. ben 3 kiz büyüttüm. senin kardesinin cocuguda kiz.. cok sevdirir kendini. allah sanslarini bahtlarini güzel yazsin insallah.
honey aralikta dogum yapacakti degilmi? bebeklerden bahsedince aklima geldi coktandir ugramiyor buraya..
umutumda bir ara geldi takima girmek istedigini belirtti bir dahada gelmedi.. bir sikintisi yoktur insallah.
bijom bebegin resmini yakinda koyarim canim ..
mersacigim sikintili günler yasiyorsun canim benim ya gelininize allah sifalar versin korktugunuz hastaliktan korusun canim . hayirli haberler alirsiniz insallah..
kallisim valla disardan gördügün gibi iste. aletlerden falan hayir umuyorum aklima ne gelirse aliyorum titresim aletim geldi kurduk o gün 5 dakika yaptim öylece kaldi. evde yalniz olamadigim icin yapamiyorum. birde sana linkini verdigim bandli masaj aletini alacagim uygun birini bulamadim ariyorum. hafta ortasi yiyeceklerim cok düzgün ama haftasonu sofra öyle kalabalik oluyorki..
aebenimde gelmis canim benim hic selam vermeden gecmeza.s.
günaydınnnnnn...
kimseler gelmemiş hadi uyanın hatunlar.ben 5.30da kalktım kızları okula gönderdim gece yağmur yağmış heryer ıslak ama baktım yağmur yok .attım kendimi dışarıya hava çok soğuktu ama harika bir hava var mis gibi kokuyor heryer .yağmur her yeri temizlemiş ağaçlar pırıl pırıl.50 dakika çok tempolu yürüyüşümü yaptım geldim.erken kalkınca acıkmışım kahvaltımıda yaptım şimdide çayımı içiyorum .kızlar sıcacık çay hazır gelin içelim.
gunaydın mersa benden daha erkencıler varmıs masaallah dıyorum.oh oh tek ben degılmısım yagmur kokusunu seven.ne guzel yuruyusunu yapmısın yerler ıslak dıye cıkmıyorum ben dısarı evde yuruycem mecburen.evde herseyın yoluna gırmesıne cok sevındım cıceklerın cok guzel canım.ayrıca kusunda ne sırın.babamlarında vardı eskıden .bende heveslendım bıkez yavru bır kus aldık ama bıkac gun dayanabıldım.sessız evde onun hısırtıları benı huzursuz ettı verdık bırıne.ama cocuklar mutlu olur boyle seylerlegünaydınnnnnn...
mersacım günaydın canım bende her sabah 6 da kalkıyorum işe okula yollamaları yapıp geldim kahve yapmamışsın yine çay demlemişsinmafoldumben kahvemi aldım geldim :sinifsinif:
sen anlattıkça o yapmurun kokusu o nefis hava banada vurdu inan ki.. burası çok soğuk artık güzel hava göremeyiz mayısa kadar... buranın hiç sevmediğim bir yanıda ormanı olmaması o kadar kurak bir yer ki istanbulda orman içinde büyüdük çocuklarımızı büyüttük bende o havayı tenefüs etmeyi çok arıyorum...mafoldumben
valla bana hayvan deyince dünya duruyor, o izlediğin videolar hiç bir şey değil canım tam izlenmelik hayatımız var dışarıdan bizim aileyi izleyen gülmekten altına yapabilir söyleyeyim:roflol:
dün düzenimi bozmadım hemde hiç bugünde aynı düzende gitmeyi planlıyorum akşam kapuska yapacağım kısmetse ve brokoli salatası yada karar veremedim kereviz salatasıda çekiyor canıma.s öğlende çorbamla geçiştireceğim yine..
dün akşam çorbamın yanında bir tane yumurta yedim çocuklara çılbır yapmıştım hadi protein olsun bende yiyeyim dedim bir parmak büyüklüğünde ekmekle beraber yedim onu..
gece yatmadanda yarım bardak sütümü içtim...
dün çorbama sıktığım limonların sayesinde yine uyuyamadım aşırı enerji veriyor şu lion bana gece yarısına dek örgü ördüm bende:hulya:
gunaydın herkese.yıne ıst da yagmur yagıyor.evı havalandırmak ıcın tum camları acdım usudum ama mıs gıbı toprak kokuyor bahceden.dıyetım cok ıyı gıdıyor yedıklerımı yazayım
sabah kahvaltısı gec kalkdıgım ıcın yapmadım yerıne 1 bardak lıght sut ıcdım
ara 2 kuru ıncır
ogle mantar sote
ara 1 muz
ara yarım paket kepeklı bıskuvı
aksam 1 cipura salata
gunu bu sekılde kapattım
spor olarakda pazara gıtmek sayılırmı acaba
ayrıca dun cayda mısafırım vardı.onlara kremalı ıkı tatlı ve sıgara boregı ıkram ettım ama kendım bıskuvı yedımkaydirigubbakcemile3
günaydınlar takımımızın güzel hatunları hepimizine iyi günler geçirmenizi diliyorum bütün sıkıntılardan dertlerden uzak az yemeli güzel günler olsun
dün akşamda bir tabak hazır kesme çorbası
2 dilim light etimek
bir tabak brokoli zeytinyağlı limonlu az tuzlu
gece 1 bardak kola
1 avuç kuru üzüm
iki günüdür yürüyüş yapmama rağmen hiçççç farketmedi yediklerimede dikkat ettim vucut artık iflas etti herhalde bakalım bugünde
sabah tam tahıllı ekmekten beyaz peynirli tost
1 bardak form çayı canım sanada günaydın maşallah erkencisin yürüşünde mükemmel valla bu hafta güzel sonuç elde edersin inşallah canım
pia canım merak ettım neden turkçen ıyı degıl yurt dısında yasıyosun sanırım.kusura bakma mutlaka yazmısındır ama unutmusum.halbukı ben kelıme dagarcıgını genıs bulmusdum
günaydınnnnnn...
canım inşallah evraklarını bulursun çok zor durum ya bende ehliyete yazılacağım ve diploma lazım..bende yeni taşındığımdan doğru düzgün bir yere koymadım galiba bulamıyorum..offff yaaaa..evi yarın talan edeceğim bende
bu arada diyet düşüncesi olmadan zayıflaman çok hoş...bu arada adın neydi senin çikolata??
choko canim "benim adim ask" yazini görünce , orhan pamugun "benim adim kirmizi" geldi aklima .. nasil muhtesem bir kitabdir o
okuyaniniz var mi?
çikolatım canım çok sinir bozucu bir durum bu ay çıldırmışsındır sanırım evraklar için üzüldüm inan ki acaba tekneden çıktımı...
canım 700gr iyi olmazmı şahane şahane valla devam..
soğuk diyorsunuzda siz soğuk filan görmüyorsunuz söyleyeyimmafoldumben burada dışarıya çık kışın biriyle karşılaş konuşmak istiyorsun ama konuşamıyorsun anlamadan uyuşuyor çenen ağzın her yerin inan bir önce ki yıl -30 derecelerdeydi burası.... dediğin gibi kaç gündür aşırı soğuk bastırdı burdada 3 gündür kapanmadan yanıyor kombi:sinifsinif: ay başladık yine valla sevmiyorum şu kış aylarını...
günaydınlar herkeseee
okudum geçmişi ama şindi Masal Hanım mızırdanıyo sonra tekrar yazacağım, sizleri tanıdığıma çok memnunum, hikayelerin büyük bir kısmını okudum ne kadar benzer şeyler yaşamışız bir arkadaşın yazdığı bir söz vardı, sen dilersen ateş su olur diye onu face de yazdım :))) çok güzel bir söz...o kadar güzel tarif etmişsiniz ki yaşadıklarımı ben bu bedenle hiç doğru düzgün alışveriş yapmadım zaten ama birgün kıytırık bir gömlek alacaktım eskiden bazen S ler bile oluyodu L sine bakıyorum kadın hanfendi size o olmaz dedi yıkıldım, bi denesem falan diyorum hala çünkü esnek bir kumaştı, olmaz bayan olmaz dedi, bide artık herkes abla diye hitap ediyo :))) taksiciler, kasiyerler... şindi, hikayelerlerle nickleri birleştirmeye çalışıyorum, bu biraz zaman alıcak zemuszemus o yüzden atladığım olursa kusura bakmayın şimdilik olar mııı
pia merhaba canım,gel seni de istanbula alalım madem çok seviyorsun he? nasılsın bu arada, beslenmen ne durumda?(diyet demiyorum görüyor musun...diyete ölümmmmmmmmmmm )
canzim canım selam sana da... şu benim ehliyet işini babacığına sorsan(babanın kursu vardı sanırım,yanlış mı hatırlıyorum) evrakı kaybettiğinde tekrar çıkartmak için öyle bir para ödeniyor mu kursa?
reyhan ablacığım... opuyorumnanaktan
gunaydın canzı .hemen farketmese de uzun donemde mutlaka kılon farkeder.yalnız belkı farkında dehılsın dıye soyluyorum kesme corbası karbonhıdrat yanı ekmek gurubu oldugu ıcın yanında ekmek etımek yemezsen daha ıyı olur.toplamda 4 ekmek gurubu oluyor kı kasen buyukse 5 bıle olur.gunluk yemen gereken ekmek gurubu zaten 7 porsıyon.bıde kola ıcmısın hıc olmazsa lıght ıc kı o da cok zararlı ama en azından karbonhıdratsız.onun yerıne meyve yemelısın.bu arada nasıl bır form cayı ıcıyosun.ben bır cay aldım kayısılı for cayı markasını bılmıyorum sımdı ama tadı cok guzelmıs.oyle oy cop ıcemıyorum ama bu guzel
oyy oyy oyyy nasıl yoruldum aman nasıl.. gezmediğim yer kalmadı çocuklara eksiklerini aldım fatura ödedim, pazara gittim... evime geldim bir dinleneyim hemde bakınayım dedim... geçmişe göz atıp döneyim
cedricim gerçekten iyi gidiyor aman maşallah diyelim de bozulmasına sebep olmayalım... çok sabırsızlanıyorum biliyormusun senin bu ayın sonuna dek vereceğin her gr için inanılmaz sabırsızlanıyorum senin kadar olmasada bende çok mutlu olacağım anlayacağın :))gunaydın herkese.yıne ıst da yagmur yagıyor.evı havalandırmak ıcın tum camları acdım usudum ama mıs gıbı toprak kokuyor bahceden.dıyetım cok ıyı gıdıyor yedıklerımı yazayım
kallıstem sen ıst a gel ben senı yıne ormana gotureyım bır.omerlı tarafına gıdıyoruz her defasında da dıyorumkı kım demıs ıstanbul da yesıl yok heryer orman ınsanlar gormeyımı bılmıyor anlamadım.canım lahana corbası yapcam ama bugun kabak yemegım kıymalı pırasam bıde hamsım var onlardan sonra ıns.tadını haber verıcem.hımm bıde bu balık corbası bende bagımlılık yapdı.hergun yapsam bıkmıycam.esımde cok sevdı.evde cok sebze var sonra sıra balık corbasındaopuyorumnanaktan.dıyetlerın duzene gırmesı cok guzel.hep boyle gıder ıns.lımonu bugun bende denıycem enerjıye ıhtıyacım var.aksama dogru surunuyorum resmen
ay canım benim yaa çok üzüldüm şimdi bulamadığın için... ama canzinin söylediğine katılıyorum kurstan evrakları çıkartmak zaten 30-40 lira bir şeydi yani kaybedince katlıyormu bu
aynen öyle çıldırdım kallisim...şimdi çıldırdığım başka bir konu daha var ki,o da evrakın tekrar çıkarılması için kurs 150 tl para istiyor,milli eğitimin adını kullanarak(onlar alıyorlarmış parayı) bense sordum soruşturdum,bir çok kursu aradım,böyle bir para yokmuş.o evrakı tekrar milli eğitime yazı yazıp istemekten başka kursun yapacağı hiçbirşey yokmuş.işin parayla ilgisi yok ama benden para istiyorlar...
canım haklısın ama sebze yemeği yoktu hazırda en masumda çorbayı buldum canım kolada evde olunca içmeden duramadım en azından bir bardak içti frenledim kendimi canım ben zaten karbonhidratı çok seviyorum her türlü gıdasını yiyiyorum canım form çayı olarakta lipton form limonlu onu içiyorum güzel geliyor tadı ben bu arada hepsini içebiliyorum canım
oh oh maşallah sana hoşgeldin ablacım hem bu kadar hareketli bir yaşamın var hemde kilon var normalde zayıflaman lazım senin valla ben hep oturuyorum bil. başında akşamda eve gidince yemekti bulaşıktı çaydı 2 saat hareket ediyorum sonrası yine yatış o yüzden şişiyorum ne yesem yarıyor valla hareket şart
ay canım benim yaaopuyorumnanaktan
bu harekete yemesem belki almam kilo ama kalabalık herkesin gönlüne göre yemek ounca önlemini almadan götürdüm bende ama sonuç bu iştemafoldumben ne kadar arekt olsada canzim düzenli spor olmayınca ben veremiyorum kilo acil salon bulma çabalarındayım ...:gitme:
haklısın canzı kahvaltı gunun en onemlı ve benımde en sevdıgım ogunu.ama ogle yemegıne cok kısa zaman vardı kalkdıgımda o yuzden sutle atladım.aynı sorun bende de vardı ama gece ogunu olarak leblebı yıyebılırız 1 cay bardagı yada yahsız patlamıs mısır 1 su bardagı bunlarda 1 er dl ekmek porsıyonuna esıt.ama en guzelı 1 bardak sutu uzata uzata ıcmek 1 porsıyonda meyve yemekcanım günaydın sanada herkese ikram ettin ve yemeden durdun maşallah canım sana en zor olanı başarmıssın canım yediklerinde güzel görünüyor ama saha kahvaltını hiç atlama bence en önemli öğünlerden biri bende akşam yemeğinden sonra muhakkak birşeyler yemek istiyorum ya meyva ya kuru yemiş ya tatlı akşam için böyle bir sorunum var
dunyanın en sanslı sınıfı olma kısmına yuzde yuz katılıyorum.hayallerımın sehrıydı ıstanbul.ve asla yasıyacagımı dusunmezdım.bır gecede karar vererek 1 hafta ıcınde geldık ıstanbul a.hala zaman zaman ınanamam.günaydinnnn herkese
ayni seyleri bende düsündum benden erkencilerde varmis diye :) herkesi yolladim .. uzandim biraz yeni kitabimi okudum .. oglum gec gidicekmis oda yanima uzanip kendi yeni kitabini okudu agir aksak... spor yapicam birazdan ama sizleri online bulmusken ...
evet yurtdisindayim..direk bununla ilgisi varmi bilmiyorum .. kelima dagarcigim oldukca iyidir.. her dilden sözlügüm var kaydirigubbakcemile3 öyle bi merakim var..tdk basta tabi ama benim sorunum cumlelerin kurulusunda .. bazen öyle saskin cümleler kuruyorum kikaydirigubbakcemile3
bu arada istanbuldasiniz... dünyanin en sansli sinifisiniz:
kola yanmıs sekerden baska hıcbır besın degerı olmayan bısey ve cok sakıncalı.bı zamanlar bende kola bagımlısıydım.lıtrelerce tuketırdım ama mısafır geldıgınde 1 lt alıyoruz bıtmezsede cope atıyorum.onun yerıne ayran ıcıyorum hatta gazoz ıcmek bıle daha masum.kı bızım eve gazlı gurubundan sadece gazoz gırıyoe artık.canım haklısın ama sebze yemeği yoktu hazırda en masumda çorbayı buldum canım kolada evde olunca içmeden duramadım en azından bir bardak içti frenledim kendimi canım ben zaten karbonhidratı çok seviyorum her türlü gıdasını yiyiyorum canım form çayı olarakta lipton form limonlu onu içiyorum güzel geliyor tadı ben bu arada hepsini içebiliyorum canım
kallıstem bu hafta bı bomba durumum var ama aramızda kalsın sımdılık.bu sabah tartı goz kırpdı bana.ılk fırsatta geldıgınde senı gotureyım omerlı ye ben.salas bır kulubede kahvaltı yapıyoruz o tarafda.en saglıklısından bol ıspanaklı ınce hamurlu 1 gozlemeyı paylasırız ne dersın sekersız caylarımızla.kallıste kesınlıkle yenılen ıcılenden cok etkılenılıyor.bak sen kerevız dedın benım canım kerevız cekdı.portakallı bol havuclu soganlı. yada senden ogrendıgım gıbı rendelenmıs yogurtlu.sebze sevmeyen ınsanları hıc anlamıyorum dunyanın en guzel lezzetlerı.ne guzel seyler almısın.bende dun yazmayı unutmusun senden ozenerek nar aldım.eksı degıldır ıns bu gece meyve ogunumuz olacak kendılerıcedricim gerçekten iyi gidiyor aman maşallah diyelim de bozulmasına sebep olmayalım... çok sabırsızlanıyorum biliyormusun senin bu ayın sonuna dek vereceğin her gr için inanılmaz sabırsızlanıyorum senin kadar olmasada bende çok mutlu olacağım anlayacağın :))
balık çorbası bendede sıra bekliyor kaydirigubbakcemile5 bizim evde balık çorbası pişince kimse başka yemek yemiyor çorbadan 2-3 abak yiyorlar bazen çocuklar başkada hiç bir şeye bu kadar düşkünlükleri yok...
bende pazardan minnacık tazecik kerevizler aldım zeytinyağlı yaparım sanırım yada et ile haşlarım o da nefis olur çk beğebirim.. yer elması aldım diyete çok uygun diye sadece kendime yapacağım bunu benden başka seven yok
bende yeşilliğin her türlüsünü kaptım valla poşetlerim bir dolu oldu... minicik lahanalar aldım organik satan bir amcam var ondan... opuyorumnanaktan
cedricim çok yıllar var ömerli tarafına gitmeyeli ahh yaa nasıl özlüyorum.. bende istanbula beton yığını gözüyle bakanlara çok şaşarım.. özellikle bizim taraflar dipsiz ormandır hele git polenezköye bir kahvaltı yap tadına doyabilirmisin acaba o yeşilliğin içinde...zemuszemus
bir şeyi farkettim... burada bize uygun yani sebze meyveden bahsedip yazınca okuyanıda öyle etkiliyor ki opuyorumnanaktan insanın canı çekiyor bu yüzden abartılı kaçamaklarınızı hamur işi ve tatlılarınızı sadece yiyin ve yazmayın:tomato: ciddin etki ediyor hemen pişiresim geliyor..
ay canım benim yaa çok üzüldüm şimdi bulamadığın için... ama canzinin söylediğine katılıyorum kurstan evrakları çıkartmak zaten 30-40 lira bir şeydi yani kaybedince katlıyormu bulmaz:
beslenmeni düzene sokmanıda ibretle izliyorumyerimseniben
canzicim cedricim gereken yorumu yapmış yoksa bende başta yazacaktım:1closedeyes:
seni düzenli olarak burada görebiliyoruz ya artık canzim gerisini toparlarsın bence 2 günde sonuç bekleme bozma sakın aynen devam..
ahh unutuyordum kendime aytaşından kolye aldımmafoldumben iştah kontrolü sağlıyor aytaşı bakalım fayda edecekmi ben inanırım bu tür şeylere...sositososito
gecmıs olsun canzı acıl sıfalar ıyı aksamlarvalla çokkk haklısın sporsuz olmuyor ben işte iki gğndğr tam gaz yürüyüş yapıyorum bantta bir terliyorum iyi oluyor benim için ama bacaklarım o kadar kötü ağrıyorki hamlamışım epeydir yürümedim yerimden kalkarken zorlanıyorum valla ama pes etmek yok eve gidiyorum üstümü soyuyorum koltuğa oturmadan banta çıkıyorum oturdummu kalkamam şansım kayınvalidemle yan yana oturuyoruz yemeği o yapıyor ben kendim için birşeyler hazırlarsam yapıyorum eşim için yemek düşünmemiş oluyorum valla
yarın sabah KKB ye gidicem kulağımda tıkanıklık vardı çok fazla rahatsız olmaya başladım duyma problemi yarattı bizim doktorlar anti biyotik yazdı düzelmedi şimdi uzmana gidicem sabahtan öğlene kadar yokum büyük ihtimalle ben yavaş yavaş işlerimi toparlayıp çıkarım birazdan herkese iyi akşamalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?