- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #19.181
ben geldim ama gülmekten ölüyorum evde ayçayla gökçe şu an krizdelersalakcinni ellerinde aleynanın röngen filmi dişlerini sayıp sayıp yerlere yatıyorlar:roflol::roflol: ya çocuğun rahatsız olan dişinin altından acaba dişmi geliyor dedim ya rönggenle şoka girdim tam 34 tane diş gözüküyorsalakcinni e-e-e-ee daha 20 likler var 4 te onları ekle etti sana 38:roflol:... şaka maka bir yanada ciddi ciddi dişlerinin altına diş saklanmış acil olarak ortodonti tedavisi için ankaraya sevkettiler yarın en geç perşembe gidiyoruz kızımlasalakcinni buradada diş hastanesi var kocaman şu anda gittiğimiz ama burada bunun tedavisini yapamayız dediler.. bende kendi dişçimde yoktu gece vardiyasındaymış ama ben kendi derdimi unuttum zatensalakcinni
oy kallisimya desene aliş tadaviye başlıcak bebeğim 15 tatilde birde bunla uğraşacak ama allahtan zamnında görmüşünüz dişçi dendimi ben kafayı yiyorum ya:)
kallisim ne bilim ben yırtığı unuttum ya . kızlara kitap göndermiştim hani bahsetmiştim ya birde sana azcık koku göndermiştim krem falan güzelleş diye:))
annecim seni görüprum aşağıda nasılsın şekerim
günaydın bijom yazdıklarıı okuyordum ya anılar gözümün önüne geliyor sende araba itmişsin :))) bende itmiştim ablam kullanırken karda kalmıştık rahmetli annem vardı arabada birde ittim çıktık gideceğimiz yere gittik maceramızı anlatıyoruz dedilerki haber verseydiniz gelir yardım ederdik çünkü gideceğimiz yer gözüküyordu kaldığımız anda.. anneciğim dedi ki yok hiç gerek kalmadı bizim herkül bizi bile arabadan inmeden halletti:roflol:
bu arada günaydın takımcım
ben dün size yazdım sonra aklıma geldi dedim kayınvalideme gideyim onların kaloriferleri doğalgazlı değil kömürlü. hamam gibi oluyo ev. aldım kalemimi kitabımı oraya gittim oh kemiklerim ısındı valla. benim evim kuzeye bakıyor ve 3 cepheli. ayrıca camları da kocaman kocaman. o yüzden ne yaparsak ısınmıyor şu an dışarısı -9 gösteriyor ev de serin baya kombiyi köklememe rağmen.. yazık kayınvalidem de ders çalışıyorum diye bir sürü hizmet etti bana 72 yaşında kadın. çalıştığım şey de kpss coğrafyası, ee ders ya onun önemli onun için sormadı bile ne olduğunu canım benim ya kaydirigubbakcemile3 akşam da eşim oraya geldi orda yemek yedik, öyle eve geldik. o yüzden gelemedim dün..
ben geldim ama gülmekten ölüyorum evde ayçayla gökçe şu an krizdelersalakcinni ellerinde aleynanın röngen filmi dişlerini sayıp sayıp yerlere yatıyorlar:roflol::roflol: ya çocuğun rahatsız olan dişinin altından acaba dişmi geliyor dedim ya rönggenle şoka girdim tam 34 tane diş gözüküyorsalakcinni e-e-e-ee daha 20 likler var 4 te onları ekle etti sana 38:roflol:... şaka maka bir yanada ciddi ciddi dişlerinin altına diş saklanmış acil olarak ortodonti tedavisi için ankaraya sevkettiler yarın en geç perşembe gidiyoruz kızımlasalakcinni buradada diş hastanesi var kocaman şu anda gittiğimiz ama burada bunun tedavisini yapamayız dediler.. bende kendi dişçimde yoktu gece vardiyasındaymış ama ben kendi derdimi unuttum zatensalakcinni
chocolategirl ,ah hayatım bizde ,hem alt ,hem üst boş yatak odası kuzeye bakıyor.Geceleri bi taraflarımızı açık unutuk mu kesin kabus görüyoruz.Salonla, yatak odası arasında 4 derece fark var nasıl oluyorsa?......Kombi patlayacak, haldır haldır hiç durmadan çalışıyor.
kizlar bugün yediklerim sabah standart kahvalti bir kahve
ara yarim ayva
öglen bir dilim ekmek yogurtlu ispanak
ara bir elma
aksam bir dilim salcali biftek yesil salata
simdi bir portakal yerim
10 dakika bisiklet
20 dakika kosu bandinda yürüyüs
10 dakika bantli masaj aleti
10 dakika jimnastik topu
şimdi çıkacağım diye başka bulamadım benimkilerden birisi bu döndüğümde vaktim olur diğerlerinede bakarım hatta çok güzel videolar gelmiş onlardanda eklerim...bu verdiklerimi yüklemek isteye olursa açmasına yardımcı olurum...salakcinni
Hotfile.com: One click file hosting
ne güzel yapmışsın canım benim hem kayınvalidenin gönlünü almışsın hemde sıcacık dersini çalışmışsın .eminim eşininde ağzı kulaklarına varmıştır benimki öyle olur bana karşı hareketleri konuşmaları daha bir güzelleşir benimde hoşuma gidiyor ne yalan söylim bazen kızıyorum ama zaten sadece kendi kendime kızarım ona hiç bişey demem kayınvalideme yani. yaşlılar her zaman bende önceliklidir onlara hiç kıyamam allah başımızdan eksik etmesin ..[/QUOTE .!.:merhaba mersacigim.. cok hosuma gitti yazdiklarin inan bayildim mahvoldum..
bizde kaynana olacagiz degilmi bizde yaslandiyoruz hatalarimiz tabiki oluyor bazen istemeden haksizliklarda yapabiliyoruz degilmi? kendi anne babalarimizin hatalarini görmezden gelebiliyoruzda esimizin anne babasi niye batiyor. bunu anlamiyorum acikcasi.
cok güzel dile getirmissin canim seni kocaman öpüyorum..:1hug:
merhaba mersacigim.. cok hosuma gitti yazdiklarin inan bayildim mahvoldum..
bizde kaynana olacagiz degilmi bizde yaslandiyoruz hatalarimiz tabiki oluyor bazen istemeden haksizliklarda yapabiliyoruz degilmi? kendi anne babalarimizin hatalarini görmezden gelebiliyoruzda esimizin anne babasi niye batiyor. bunu anlamiyorum acikcasi.
cok güzel dile getirmissin canim seni kocaman öpüyorum..:1hug:
ay ablam bilmiyorum ya beni nasıl stres sardı asıl sen onu desemsempatiksalakcinni bugüne acele etmeyelim yarına gidelim dedim çocuğum çok aptallaştı desem yeridir ne yapacaklar anne nasıl olacak anne neden yolluyorlar aklında hep sorular... ne iğneden korkar ne dişin çekiminden ama telaşlandı işte yavrum... yarına aldık biletimizi sabah 8 de gidiyoruz inşallah..kallisim nasil sey o öyle ya nasil 38 dis?.. nasil alinacak onlar peki operasyonlami?
ay canim ya beni sardi telasi simdi..eyvahedigeldismile
oy yerim seni yaaaŞeniz ben zaten güselim şekerimsempatiksalakcinni ama sayende dahada güzelleşicem desenezemuszemus dün gelmedi kargo bugün akşam üzerine dek bekliyimde olmazsa kalkıp gidicem kendim alıcam ahh birde uzak şehrin öteki ucu :gitme: ama kızlar çok sevinecekler bekleyemem çünkü ayça yarın sabah istanbula gidecek o alsın yanına değilmi 15 günü boş geçmesin...oy kallisimya desene aliş tadaviye başlıcak bebeğim 15 tatilde birde bunla uğraşacak ama allahtan zamnında görmüşünüz dişçi dendimi ben kafayı yiyorum ya:)
kallisim ne bilim ben yırtığı unuttum ya . kızlara kitap göndermiştim hani bahsetmiştim ya birde sana azcık koku göndermiştim krem falan güzelleş diye:))
annecim seni görüprum aşağıda nasılsın şekerim
mersam benim ufaklıkta teşekkür almış utancından teyzesini bile arayamadı ama kesinlikle çalışmıyor..bu gün küçük kızımın karnesini aldık 2 puanla takdiri kaçırmış canı saolsun ama çalışmadığı için kaçırdı o yüzden biraz kızgınım ama çocuk ta yeni okula dersaneye alışamadı bocalama yaşadı ona da hak veriyorum yalvarıyor beni dersaneden al diye söz veriyor 2. dönem kendim çalışıyim daha başarılı olurum diyor.
of allahım şimdide yeşil musallat oldu (kuşum)bilgisayarın tuşlarında geziyor bana yazı yazdırmıyor ben tuşlara bastıkça bana kızıyorklava:
asıl yaaaaaaakafamçokkarıştı 1. yükleyince açabildinizmi siz nasıl başardınız kafamçokkarıştı verdiğim tüm liklerin yüklenip hepsinin birden açılması gerekmiyormuydu kisempatiksalakcinnicanım saolasın 1.ciyi indirdim canım hiç spor yapmak istemiyordu ama çok iyi oldu çok ta eğlendik kızlarla şimdi 2. yi indirecem ama beklemem gerekiyomuş yarım kaldı çok güzel kızlar indirin mutlaka.
günaydinlarrrrrr..
sabah sabah öyle gülerek okudum yazilanlari. ne güzel bir gurubum var diye düsündüm. nekadar sansliyim.sözünüz sohbetiniz nekadar sempatik alcak gönüllü ilimli.. ya ben hepinizi cok seviyorum..boshayallersmile
kallisim biz seninle bir sise vodka deviririz diye düsünüyorum opuyorumnanaktan benim gibi ehlikeyifsin hayata gülerek bakmasini biliyorsun. bende beni negatif etkiliyebilecek seyleri düsünmem bile. hayat cok kisa ahh offlarla geciremem su kisa zamani. insallah hayirlisiyla kurtulursunuz ana kiz su dis agrisindan..
kizlar sey diyecegim.. o callanetics programini ben 10 yil kadar önce yaptim.. bütün vücuda masaj gibi oluyor. oda bagimlilik yapmisti bana.. insan esnek oluiyor yoga gibi. yag yakmiyor cünkü hareketler cok yavas. ama cok güzel sikilastiriyor. sekle sokuyor bilhassa karin kaslari icin ideal. bende bakip bulayim bir yerden gerci yapamam arttik eskisi gibi. ama ugrasirim en azindan.
offf cok gecmis olsunnn..:gitme: ablalarida gülmesin:dilcikar:ben geldim ama gülmekten ölüyorum evde ayçayla gökçe şu an krizdelersalakcinni ellerinde aleynanın röngen filmi dişlerini sayıp sayıp yerlere yatıyorlar:roflol::roflol: ya çocuğun rahatsız olan dişinin altından acaba dişmi geliyor dedim ya rönggenle şoka girdim tam 34 tane diş gözüküyorsalakcinni e-e-e-ee daha 20 likler var 4 te onları ekle etti sana 38:roflol:... şaka maka bir yanada ciddi ciddi dişlerinin altına diş saklanmış acil olarak ortodonti tedavisi için ankaraya sevkettiler yarın en geç perşembe gidiyoruz kızımlasalakcinni buradada diş hastanesi var kocaman şu anda gittiğimiz ama burada bunun tedavisini yapamayız dediler.. bende kendi dişçimde yoktu gece vardiyasındaymış ama ben kendi derdimi unuttum zatensalakcinni
i
bu gün küçük kızımın karnesini aldık 2 puanla takdiri kaçırmış canı saolsun ama çalışmadığı için kaçırdı o yüzden biraz kızgınım ama çocuk ta yeni okula dersaneye alışamadı bocalama yaşadı ona da hak veriyorum yalvarıyor beni dersaneden al diye söz veriyor 2. dönem kendim çalışıyim daha başarılı olurum diyor.
of allahım şimdide yeşil musallat oldu (kuşum)bilgisayarın tuşlarında geziyor bana yazı yazdırmıyor ben tuşlara bastıkça bana kızıyorklava:
ayyy bende cok severim candan ercetini yeni albumunden haberim yok... turk pop sanatcilari icinde en cok sevdigim CANDAN ERCETIN.şimdi candan erçetinin yeni albümünü dinliyorum kırık kalpler durağında inecek var......bende seni kocaman öpüyorum ablacım.
simdi bijuoxu aradim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 saniyorum evde yok bir bayanla konusma ihtimalinden bukadar heycanlanicagimi ummazdimmkaydirigubbakcemile3
..hepinizi öpüyorum hatunlar
ay ablam bilmiyorum ya beni nasıl stres sardı asıl sen onu desemsempatiksalakcinni bugüne acele etmeyelim yarına gidelim dedim çocuğum çok aptallaştı desem yeridir ne yapacaklar anne nasıl olacak anne neden yolluyorlar aklında hep sorular... ne iğneden korkar ne dişin çekiminden ama telaşlandı işte yavrum... yarına aldık biletimizi sabah 8 de gidiyoruz inşallah..
oy yerim seni yaaaŞeniz ben zaten güselim şekerimsempatiksalakcinni ama sayende dahada güzelleşicem desenezemuszemus dün gelmedi kargo bugün akşam üzerine dek bekliyimde olmazsa kalkıp gidicem kendim alıcam ahh birde uzak şehrin öteki ucu :gitme: ama kızlar çok sevinecekler bekleyemem çünkü ayça yarın sabah istanbula gidecek o alsın yanına değilmi 15 günü boş geçmesin...
şimdiden teşekkürler canım benimŞeniz
mersam benim ufaklıkta teşekkür almış utancından teyzesini bile arayamadı ama kesinlikle çalışmıyor..
benim ortancam aşırı düşkün dersine daha doğrusu sorumluluklarına ama senin kızının dediği gibi kendi başına çalıştığında daha iyi oluyor inan yılın başında ingilizce kursuna yazdıracaktım son anda ben yetişemiyeceğim galiba boşuna yazdırma dedi haklıda günde 2 sınav oluyorlar 1 ay boyunca ve nasıl çalışacaktı ama sınıfında ingilizcee 1. hep ve tüm arkadaşları ondan yardım istiyorlar diğer tüm çocuklar dersana vs gittikleri halde.. farkında değilizde aşırı yoruluyorlar....
diş içinde aman diyeyim zate nasıl götüreyim özele götürme demişsin kaldıramam mersam ben onu yıllar önce ablamın kızı olmuştu ortodonti tedavisi telfilan aman amann... ssk karşılar şimdi bizim ne varsa sadece git gel yol ama onada katlanırım zaten hızlı trenle 1 saat olmuş abartı değil yani.. bakalım ne diyecekler yarın göreceğiz ... benim röntgende görebildiğim alttan gelen tüm dişler çaprazlaşmış iyice bozulmuş kesinlikle tel derler gibime geliyor...
asıl yaaaaaaakafamçokkarıştı 1. yükleyince açabildinizmi siz nasıl başardınız kafamçokkarıştı verdiğim tüm liklerin yüklenip hepsinin birden açılması gerekmiyormuydu kisempatiksalakcinni
ah ablacim senin bu enerji , sevgi dolu sözlerin hep rahatlatiyor beni..
calleni ben daha önceden ara ara yapiyordum aynen dedigin gibi rahatlatiyordu ablacim.. yorgunlugumu aliyordu.. bakalim yine ara ara yapmayi dusunuyorum ..kallisimin videolarinida indircem ..
offf cok gecmis olsunnn..:gitme: ablalarida gülmesin:dilcikar:
mersacim kizin istemiyorsa yollama bencede... ben turkiyedeki bu dersane olayini anlamiyorum ..burda 1 senedir fln var okul derslerine yardim icin" okul sonrasi yardim " adi altinda .. oda sadece okullarda...yada özel vakiflarda... fiyati cok cüzii.. bedava diyebilirim..ben yollamiyorum ama . gun boyu okulda olucak öbür türlü.. ama faliyetlere gönderiyorum .. satranc ag, lego ag, tiyatro cok fazla etkinlikleri var isterse onlara gidiyor..
hele bir de kizin kendisi ben calisirim diyorsa.. ben bu dersanelerin ticari cikarlarla kurulmus oldugunu dusunuyorum ...yaa bide uzun bir konu... mesela tr deki özel okullar.. ne hikmetse herkes 5 pekiyi aliyoryaa..burda bi cocugun butun notlarinin 1 olmasi icin .. olagan üstü bir zekaya sahip olmasi lazim ve neredeyse imkansiz.. ama trde herkesin notu 5 ..yegenlerimden biliyorum...benim kizim gymnasiuma gidiyor..burdaki en iyi derecede olan okul..7. siniftan sonra egitimlerine tamamen ingilizce devam ediyorlar.. bir yazi sinav lari oldugu zaman ( turkcelerini tam bilmiyorum sorry) mesela virgül koymayi unuttu bir not düsüyolar,,diyelim 2 geldi (en yuksek not 1) 2 defa 2 gelse.. zaten not karneye 2 olarak geciyor .. simdi turkiyede hic bir cocuk hep sifir hataylami geciyor sinavlari..diyorum cok uzun bir mevzu ..neyse hararetlendim :kedi:
ayyy bende cok severim candan ercetini yeni albumunden haberim yok... turk pop sanatcilari icinde en cok sevdigim CANDAN ERCETIN
hemde hiç istemiyor ama burda eğitim sistemi o kadar bozukki sbs için gönderiyorum da dersaneler ticarethaneye dönmüş bende çok bir işe yaradığını düşünmüyorum dersleri çok iyiydi bu yıla kadar ama bu yıl çok bocaladı çok yoruldu istemeyerek gidiyor dersaneye istemedği içinde faydalanamıyor olmazsa alacam 2. dönem evde kendi çalışsın aslında özel hoca tutabilsem eksik derslerine çok daha iyi ama o kadar pahalıki dersler dersane fiyetını 2 ye katlıyor napacam bilemiyorum.bütün akşam dinledim candan erçetin i çok güzel kırık kalpler durağında..
günaydinlarrrrrrr
kallisim hakli cocuk korkmakta. ne olacagi belli degil cünkü yani nasil yapilacagi..
diger dislere tel takilir.. o ne agrir ne rahatsiz eder sorun o degilde diger fazlalik disler ne olacak?
siz korkutmayin cocuk sorun etmesin.
mersa hayatim bu konuda söylenecek cok sey var. ama sen cok güzel özetlemissin.. kirginliklarla öfkeyle ve dargin yasamak karsimiza oldugu kadar kendimizede zarar verir.. su kisacik hayatta yaralari desmenin geregi yok diyerek..bende cok kirilirdim yapilan seylerden edilen sözlerden. zaten 16 yasindaydim evlendigimde ve baska sehre gittim evlenerek.. kimsem yoktu gariptim yalniz kimsesiz görüyordum kendimi.. baska birine söylenen sözü bile kendi üzerime aliyordum.ama dedigim gibi cocuktum gariptim.zaman gectikce insan olgunlasiyor. düsüncelerde degisiyor.insan ne sekilde yaklasirsa öyle karsilik aliyor.. yani ne ekerse onu biciyor. benim kayinvalidem kendi kayinvalidesinden dayak yiyerek büyümüs 13 yasinda evlenmis dayakla büyümüs gercekten.. 18 yasindayken 3 oglu varmis. tarla var kocasi var 3 cocuk var birde kayinvalidesi var. ve kendi 18 yasinda bir cocuk..
böyle gelinlik yapmis bir kayinvalidem var benim.. basta kayinvalidelik yapmaya calisti. hatta ezmeye calisti büyük gelinle birlikte..ben ugrastim ama cokta basarili olamadim..yemek yapmayi ev islerini falan cokta beceremiyordum.. birde kansizlik hastaligim vardi hormon bozuklugundan..halsizdim bunu tembellik saydilar.. ve o arada ben cok kirildim,cokta ezildim..esim cok destek oldu sagolsun..
yani bunlar sebep olsa kin güdülse ölene kadar yetecek malzemem vardi darginlik yaratmak icin.
ama insan kendi alcak gönüllü olup karsidakini anlamaya calissa. baska diger kayinvalideler ile karsilastirsa. büyügüne saygi gösterse. hicbir darginliga gerek kalmaz. kendisine iyilikle güzellikle saygiyla yaklasan geline kayinvalidede kötülük yapamaz. tabiki bu cercevenin disinda kalan gercekten kötü kayinvalideler vardir. bunun tek sebebi gelini ogluna layik görememekten olur benim kanimca.
oglu zorla evlenmistir ailesinin istemedigi biriyle. yada baskasini düsünmüslerdir ogullarina.bunun acisini gelinden cikarmak isteyebilirler ama hic kimse özünde kötü degildir. iyilik düsünen iyilik bulur. güzellik eken güzellik bicer.
benim kayinvalidem cahildir okumasi yazmasi bile yoktur. 13 yasinda27 yasinda biri ile evlenmis ve cok
ezilmistir. tek zenginligi serveti ailesi cocuklari torunlari ve dini inanisidir. agzindan dua elinden tesbih düsmez. bu insan kötü olabilirmi kötülük düsünebilirmi? ben onu yillar önce anladim anladikca sevdim sevdikce baglandim. yasi tam 80 allah yinede uzun güzel ömür versin. basimizdan eksik etmesin. üzerimizdeki gölgesini allah aratmasin.
iyi akşamlar kızlar bütün öğleden sonra evdeydim ama fırsat bulup giremedim kızlardan biri kalkıyor diğeri oturuyor öbür bilgisayarın yüzüne bakan yok bu kucaklarında istedikleri yere götürüyolar sıra bana daha yeni geldi.
bu gün çikolatam aradı telden konuştuk çok sevindim seside görüntüsü gibi çok tatlı çok içten canım benim.
bu gün küçük kızımın karnesini aldık 2 puanla takdiri kaçırmış canı saolsun ama çalışmadığı için kaçırdı o yüzden biraz kızgınım ama çocuk ta yeni okula dersaneye alışamadı bocalama yaşadı ona da hak veriyorum yalvarıyor beni dersaneden al diye söz veriyor 2. dönem kendim çalışıyim daha başarılı olurum diyor.
sensin tatlı opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3
boşver yollama dersaneye,okulda yeterince yoruluyor bu çocuklar,bir de dersane ,etüt... yazıktır. tabii ders çalışacak ama hem okul hem dershane ağır bence,çok baskı altında kalıp,zaki oldukları halde sınav kazanamayan çocuklar biliyorum,Allah korusun..
mersam ve reyhan ablam ne güzel yazışmışlar,kayınvalide konusunda. katılıyorum size,biliyorsunuz kayınvalidem beni istememişti başta. şimdi kolay söylüyorum ama çok zordu,tam 3,5 yıl ısrarla istemedi beni... arada birtakım kırıcı şeyler de yapıldı. reyhan ablanın dediği gibi,ben de kin tutmak itesem malzemem çok yani. ama ne gerek var,üstelik evlendikten sonra hiç kırmamış,hiç yanlış birşey yapmamış. benim kayınvalidem 27 yaşında dul kalmış,3 çocuğunu çok büyük zorluklarla büyütmüş,bu bile ona saygı duymam için yeterli. kin tutarsak hayat geçmez bence de..
bu arada bugün dışardaydım sabahtan itibaren. önce eşimle işimiz vardı,sonra kardeşim yemekte olduğu için,yarınki kendi yemeğinde masaya koyacağı çiçeğini yaptırmak için çiçekçiye gittim.offf çok sıkıldım bu işten,evde 30 kişiden fazla oluyormuş yemekteyiz ekibi. evim batacak ohaoldumsmile yarışan seda ama ben yoruldum gerçekten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?