- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #19.221
ablacım yazdığımı ne kadar karışık yazmışım ama aşırı yoruldum sinirlendim normaldir... evet 2 yıllık sırayı satıyorlar 2 bin liraya...ama asıl ben buradaki hastaneye kızdım yarın gidip başhekime çıkana dek uğraşacağım.. sanki sürekli iletişimde oldukları bir yermiş gibi benim elime bir kağıt tutuşturup gönderdiler o kağıdın hiç bir anlamı yokmuş yani... hem beni yolluyorlar ama diyemiyorlar ki biz burada bu tedaviyi yapamıyoruz fakat şuraya gidincede ücreti cebinden ödeyeceksin ssk karşılamaz bende ona göre sorup soruşturup öyle giderdim allahın gerizekalıları.. geçen yılda benzer şey yaptılar yine alişin dişi dolgu olacak uğraşmadılar çocukla ve dediler ki özele yollayalım çocuk dişçisi baksın burada çocuk dişçimiz yok.. gittim tedavimi yaptırdım 300 lira paramı ödedim döndüm hastaneye ben bu parayı sskdan almak istiyorum dedim demezlermi bana biz yapardık burada neden özele götürdün beynimden ateş fışkırdı dedimki benim hiç bir yerimden para taşmıyor size uğraşmak zor geldiği için gönderdiniz kimse sorumlu onu bulun.. fakat ödediğim paranın tam yarısını alabilmiştim... sorun tabiki para değil ama ben eşimin maaşından tüm aile için her ay 1500 lira kesildiğini biliyorum yok ssk yok bilmem ne... o parayı kesmeyip bana ver istediğim özelde tedavimi olayım nalet olsun bu ülkenin şartlarına yaaaa...oyyy canim kallisim bende sok oldum okurken.. kafam durdu ya.:uhm:
beklersen ikibinlira beklemezsen dörtbinlira peki sen iki senelik sirayimi aliyorsun ikibin lira farka?
yani ikibin fazla verirsen bekletmeden aliyorlar. ay ne sinir ya...
özelde bir konusun kallisim belki taksit falan birsekilde el uzatirlar. sadece fikir almak icin özele bir danisin.
yada hastanelerde sözü gecen bir dayi arayin bir tanidik falan. bu is sadece ankaradami yapiliyormus?
canım inan hiç bilmiyorum hepsi özelmi ama özele gitmeyincede başıma bugünkü olay gelecek yine aynı değişen bir şey olmayacak... 2 yıllık tedavi ne uygulayacaklar belli değil ama parayı bir kerede alırız peşin diyorlar devlet hastanesi burası işte nasıl devletse...kallistecim yazdıklarını okudum ve burası türkiye ,hele ssk lı olmanın avantajları ,yok böyle bir yaşam kalitesi.Dünyanın eşsiz bir yerinde ,olabilecek en pahalı şehirlerinden birinde ve yaşam kalitesi malesf en berbat yerinde yaşıyoruz.Rezalet yaa elden birşey gelmiyor.Çok üzüldüm.Nasıl bir tedavi gerekiyor.İstanbulda da dünya kadar diş tedavi merkezleri var.Hepsi özelmi?Bilemiyorum.Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulabilirsiniz.
canım hiç yüz verme o ne demek öyle onları duymuyorsun ilgilenmiyorsun ... ilgilenmeyebilirsin vaktin ve ortamın müsait olmayabilir ama benim çocuklarım benimle böyle konuşamazlar daha doğrusu hiç konuşmamışlardır herkes saygısınıda bilir ilgisinide... bencillik yapmasınlar... ben bir şeye üzülsem canım sıkılsa kızlar benden çok bunalırlar konuşmaya çabalarlar sıkıntıma ortak olmaya çabalarlar... ayrıca senin bilgisayardan başka sosyal ortamın varmı gezmek tozmak arkadaşların vs.. varsa bir şey diyemem ama yoksa sadece internette azıcık vakit geçirmene saygı duymalılar....Dünyayı unutmuşum.Söylediklerini duymuyormuşum.Onlarala ilşgilenmiyormuşum.Zaten 2 gündür Eşimle tartışmamak için evin içinde köşe kapmaca oynuyorum.Gördükçe sinirlerimi yerinden oynatıyor.Adamın işi gücü yok.işyerinden tel açıp.Kredi kartını yanlış günde kullanmışım diye fırça çekiyor.Hayır duyanda keyfime milyar harcadım zannedecek.Topu temeli harcadığım en fazla 50ytl ve mutfak masrafı.Zaten bu bankalar her ay kafalarına göre 2-3 gün hesap kesim tarihini ileri veya geri atıyorlar.Ben zaten doğru düzgün hesap kesim tarihlerini aklımda tutamıyorum.Vay efendim 1 gün sonra alış-verş yapsam sonraki hesap ödemsine kalacakmış.Ay sinir oldum 2 gündür.Kaşıntı bastı.Birde yetmiyor,küçükler kavga ediyor.
sorun değil haftaya alırız listeye...Bu arada ne yediğimi bende bilmediğim için bir bildirimde bulunamıyorum.Okullar tatil olduğundan beri tersim döndü.Ne sabahımız sabah ne akşamımız akşam.Neyseki geçen hafta verdiğimi geri alamdım.Ama galiba veremedimde.
heey hatunlar, şimdi annemin evine geldik eşimle.
kardeşimle alışverişe gittik,çektiler bizi.eşimi de... sedayı bıraktık eve çıktık..çok heyecanlıydı.umarım yemekleri yaparken geçer heyecanı..
mersam, alışverişte senin bana ördüğün şalı taktım :))
3 saat sonra da şarkı söylemeye gideceğim...
az önce geldim eve ama hiç iyi haberlerle gelmedim reyhan ablam allaha şükür aksi giden yani tedavi için olumsuz söz duymadık ama tedaviye başlayamayacağım ... tam 2 yıl sonraya sıra veriyorlar şok oldum hemde nasıl ben hemen tedaviye başlıyacağız diye tahmin ettim sıra beklersek 2 yıl sonra öğrenciler yapıyorlarmış ama beklemezseniz öğretim görevlisi isterseniz martta başlar tedavi denildi fakat sıra beklersem 2 bin lira beklemezsem 4 bin lira mersama yazmıştım ssk karşılar diye sadece malzemeyi karşılıyormuş yapılan tedaviye karışmıuormuş neye yaradı ki bugüne dek bu lanet ssk tonla paramızı keserler ama vermeye gelince yok şimdi bu çocuğun dişlerinin tedavisi benim zevk için yaptıracağım bir şeymi nasıl sinir oldum.. dedim aciliyeti var dediler acil sıranız yokmu evet var ama sizin aciliyetiniz yok diyorlar dedim nasıl yok çocuk yemek yiyemiyor ağzındaki baskıdan.. o zaman o dişi tedavi ettirin diyorlar ... zaten buradan sevkli gittik burada ki hastanelere sevkli hsata geldiğinde ilk sıra onlarındır burdanda hiç bir işlem yaptırmadan gidiyorsunuz dendi ama rica minnet yalvara yalvara muayene yaptırdım randevusuz bakmıyoruz diye tutturdular.... offf özelde araştıracağım ben nasıl beklerim 2 yıl çocuk bu durumdayken.. özelde ne kadardır hiç bilmiyorum ama ablama filan sordururum bakalım istanbulda .. ankarada beklemeden 4 vereceksem özelde 6 veririm hiç olmazsa özel derim zaten git gel yolu tutar o kadar geçer bile.. offfffffffff çok sıkıldım bunaldım zaten sabahın köründen beri mahvolduk gece bir kar yağdı eşim tren garına bile zor götürdü bizi...
çikolatım allah kolaylık versin canım bitti gitti işte bu akşam hadi bakalım inşallah her şey güzel olur...çok heyecanlanıyorum sen yazarkende aklım başka yerde olunca yorum yapamıyorum kaç gündür...
chocolategirl Hyatım ben ancak yazılanları okudum.Umarım çekimler istediğiniz gibi olmuştur.Hepinize bol şans.Kalbimiz sizinle bir atıyor.Yazdıklarını okuyunca birden bende heyecanladım.İşiniz zor."Hem ölüceksin hem ölüyü beğendireceksiniz!"Dualarımız sizinle inşaaaalllah 1. siz olursunuz.
İstanbuldayım diyor ikametgah ,ama İstanbulun tepesindeyim.Beylikdüzü-Beykente oturuyorum.Daha önce etilerdeydim.İstanbulun en yüksek kesimi diyorlardı.Kar yağışı olacak dediklerinde ilk etilere düşerdi.Yok arkadaşım burası daha yüksek ve rüzgarlı sibirya mübarek.Beylikdüzü büyükçekmece arası hava fark ediyor daha ne diyeyim.Arada en fazla 5 km fark var.
az önce geldim eve ama hiç iyi haberlerle gelmedim reyhan ablam allaha şükür aksi giden yani tedavi için olumsuz söz duymadık ama tedaviye başlayamayacağım ... tam 2 yıl sonraya sıra veriyorlar şok oldum hemde nasıl ben hemen tedaviye başlıyacağız diye tahmin ettim sıra beklersek 2 yıl sonra öğrenciler yapıyorlarmış ama beklemezseniz öğretim görevlisi isterseniz martta başlar tedavi denildi fakat sıra beklersem 2 bin lira beklemezsem 4 bin lira mersama yazmıştım ssk karşılar diye sadece malzemeyi karşılıyormuş yapılan tedaviye karışmıuormuş neye yaradı ki bugüne dek bu lanet ssk tonla paramızı keserler ama vermeye gelince yok şimdi bu çocuğun dişlerinin tedavisi benim zevk için yaptıracağım bir şeymi nasıl sinir oldum.. dedim aciliyeti var dediler acil sıranız yokmu evet var ama sizin aciliyetiniz yok diyorlar dedim nasıl yok çocuk yemek yiyemiyor ağzındaki baskıdan.. o zaman o dişi tedavi ettirin diyorlar ... zaten buradan sevkli gittik burada ki hastanelere sevkli hsata geldiğinde ilk sıra onlarındır burdanda hiç bir işlem yaptırmadan gidiyorsunuz dendi ama rica minnet yalvara yalvara muayene yaptırdım randevusuz bakmıyoruz diye tutturdular.... offf özelde araştıracağım ben nasıl beklerim 2 yıl çocuk bu durumdayken.. özelde ne kadardır hiç bilmiyorum ama ablama filan sordururum bakalım istanbulda .. ankarada beklemeden 4 vereceksem özelde 6 veririm hiç olmazsa özel derim zaten git gel yolu tutar o kadar geçer bile.. offfffffffff çok sıkıldım bunaldım zaten sabahın köründen beri mahvolduk gece bir kar yağdı eşim tren garına bile zor götürdü bizi...
çikolatım allah kolaylık versin canım bitti gitti işte bu akşam hadi bakalım inşallah her şey güzel olur...çok heyecanlanıyorum sen yazarkende aklım başka yerde olunca yorum yapamıyorum kaç gündür...
keyfini cikar cikolatam angarya gibi gelmesin biz seni seyretmeyi cok istiyoruz bizi düsün söylerken. öptüm canim benim. sen ne söylesen güzel olur.. allah nazarlardan saklasin hadi ya allah..
kallistecim şimdi netten baktım bizim gittiğimiz yerde özel değilmiş ben orayı hep özel sanıyodum başkent hastanesi ankaradada varmış ben çok memnunum bence burayı bir araştır.
Arkadaşlar herkese parti parti cevap yazıyorum.Hem herkesin yazdıklarına yetişmeye çaIışıyorum.Hemde şuan içerde kızların kavgalarını duymamaya çalışıyorum.Allahın gücüne gitmesin ama bazen dayanamıyorum.Bu çocuklar ne kadar bencil.İstedikleri şeyin hemen olmasını istiyorlar.Sürekli şikayet,30 dakka nette gireyim dedim.Demediklerini bırakmadılar.Dünyayı unutmuşum.Söylediklerini duymuyormuşum.Onlarala ilşgilenmiyormuşum.Zaten 2 gündür Eşimle tartışmamak için evin içinde köşe kapmaca oynuyorum.Gördükçe sinirlerimi yerinden oynatıyor.Adamın işi gücü yok.işyerinden tel açıp.Kredi kartını yanlış günde kullanmışım diye fırça çekiyor.Hayır duyanda keyfime milyar harcadım zannedecek.Topu temeli harcadığım en fazla 50ytl ve mutfak masrafı.Zaten bu bankalar her ay kafalarına göre 2-3 gün hesap kesim tarihini ileri veya geri atıyorlar.Ben zaten doğru düzgün hesap kesim tarihlerini aklımda tutamıyorum.Vay efendim 1 gün sonra alış-verş yapsam sonraki hesap ödemsine kalacakmış.Ay sinir oldum 2 gündür.Kaşıntı bastı.Birde yetmiyor,küçükler kavga ediyor.
gece öyle kar yağdı ki gömüldük iyice bugün dönüşte aliş dediki anne eve gitmeden arkadaşıma gideyim belki dışarı çıkar oynarız tamam dedim ahh 10 dakika sonra kapı çaldı bir çıkarım alişin kucağında minnacık bir sokak köpaği nerden baksan 3 aylık filan yani zangır zangır titriyor çocuklarımda aynen bana benzediler hiç kıyamazlar benim annem çok kızardı babama gösterirdim önce :)) bulduğumu getirirdim.. bende kıyamadım tabiki hemen mama yaptık ılık sütle beraber nasıl yiyor... sonra verandaya yattı kapı önüne ayrılmadı az önce aliş yalvarıyor anne odama alayım diye nasıl alalım ev zaten hayvan kaynıyor... kapı önüne kedinin sepetini çıkarttım içine eski bir bebek battaniyesi üzerinede benim kullanmadığım bir pançoyu örttüm yavrum girdi yatıyor orada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?