- 15 Aralık 2013
- 9.858
- 18.282
- 248
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #196.621
Evet canım 10 kilo sütten 1kilo peynir oluyor:)
Normal şartlarda ama hazır peynirlerde kattı ve kimyasal çok olduğu için daha az sutle daha fazla peynir çıkartıyorlar ...
Ben peynirlerime 20kilo inek sutu 10 kilo koyun sutu koyuyorum dun yaptığımı tarttım 3.800 olmuş bugün yaptığım biraz daha fazla geldi gozume peynirin suyunu ocağa koyup kaynatıyorum kaynayınca lor peyniri oluyor içinde suzuyorum küçük bir leğende lor peyniri çıkıyor kalan suya tuz atıyorum peynirlerimi kendi suyunda saklıyorum o zaman bozulmuyor...ama çok bulaşık çıkıyor hepsi leğen olduğu için makineyede koyamıyorum bi o tarafı kötü oluyor....
Sağol canım amin..Insanin yaptığı daha lezzetli ve kıymetli oluyor canım. O kadar zor şeyleri hallettikten sonra bulasiklari da halledersin sen.
Afiyetle yiyin insaallah
Slm kankim maşaallahın var peynirler falan afiyet bal şeker olsunNaber hatun bu sabah tartıldınmı?
Yapıcam yapıcam bende senin smotielerindenSlm kızlarrrburda yine akşam oldu benim mutfak kapandı menümü yazayım morordek nilsub inatettimolacak
Sabah
1 avuç kiraz
1 avuç ananas
3 yemek kaşığı yoğurt
Tabikiii smoothie
Öğle
Meat pie pastry (etli milföy)vardı ben sadece etini yedim milföy hamurunu yemedimbol salatayla
Akşam
2 şeftali
1 mandalina
2 yemek kaşığı yoğurt yine
Smoothie yaptım
Elmalı tarçınlı öddm atıcı çay yaptım 1 litre
2 litrede su içtim
3 tanede çiğ badem yedim
45 dk yürüdüm
Haahhhaa çok alemsin canım ya benim mutfak işim bitti ohh miss oldu ama belim ağrıdı sabahtan beri ayaktayım...Slm kankim maşaallahın var peynirler falan afiyet bal şeker olsunbu sabah ben ne varsa çıkardım üzerimden heyecanla tartıya koştum sen tartı low battery yazıyor okul çıkışı markete uğrayıp aldım ama tartılmadım içmişim o kadar suyu çıkardım dana kadar cuma tartılcam süpriz olsun
Yukkkk beeee in çık arası niye böyle oldu anlamıyorumHaahhhaa çok alemsin canım ya benim mutfak işim bitti ohh miss oldu ama belim ağrıdı sabahtan beri ayaktayım...
Cuma sürprizi patlatıcam diyosunhadi bakalım
Senin menülerin güzel oluyor canım eminim verirsinYukkkk beeee in çık arası niye böyle oldu anlamıyorumbakalım kaç çıkıcam
Yaa ben iyi gidiyorum son dakika gölü atıp hopp başa sarıyorumSenin menülerin güzel oluyor canım eminim verirsin
tesekkur ederım ablamÇok güzel canım afiyet olsun
kolay gelsın becerıklı hatunnnUyuma canım bak ben işlerimi yaptım peynirimi bile yaptım dün başladım 10gun kadar yapıcam kışlık peynirimi
benı de alın aranızaya ne yapayim moralim bozuktu haftasonu yasananlara; simdi biraz toparlamaya calisiyorum.
e ne zaman basliyoruz yahu muzaffer'e? ptesi?
ellerıne saglıkkkEki Görüntüle 1859663
Kızlar yeşil leğendeki dun mayalayıp suzduğum peynir turuncu leğendeki şimdi mayalayıp peynir bezinde suzulmeye hazır peynir çok lezzetli oluyorlar bir yeseniz bir daha market peyniri yemezsiniz yapmak hoşuma gidiyor çocuklarıma miss gibi yediriyorum...:)
oda kollarına spor olsun tatlımmEvet canım 10 kilo sütten 1kilo peynir oluyor:)
Normal şartlarda ama hazır peynirlerde kattı ve kimyasal çok olduğu için daha az sutle daha fazla peynir çıkartıyorlar ...
Ben peynirlerime 20kilo inek sutu 10 kilo koyun sutu koyuyorum dun yaptığımı tarttım 3.800 olmuş bugün yaptığım biraz daha fazla geldi gozume peynirin suyunu ocağa koyup kaynatıyorum kaynayınca lor peyniri oluyor içinde suzuyorum küçük bir leğende lor peyniri çıkıyor kalan suya tuz atıyorum peynirlerimi kendi suyunda saklıyorum o zaman bozulmuyor...ama çok bulaşık çıkıyor hepsi leğen olduğu için makineyede koyamıyorum bi o tarafı kötü oluyor....
Evet uzmanlarda öyle diyor akşam kaçamaklarını azaltmak için erken yatın diye:)Yaa ben iyi gidiyorum son dakika gölü atıp hopp başa sarıyoruminşaallah kaçamak yapmam şuandada o kadar açımki erkenden yatıcam 11 gibi şuanda akşam 9
Geçmedimi daha canım ya kaç gün sürüyorGünaydın hanimlarben ve sancilarim yine aranizdayiz
Siz nasilsiniz bakalim
Sağol canım gelin hep beraber yiyelimtesekkur ederım ablam
kolay gelsın becerıklı hatunnn
benı de alın aranızaarastırdım ben doyarım o dıyetle canlar
ellerıne saglıkkk
oda kollarına spor olsun tatlımm
Bende merak ettim haberde vermediler hiç.
Dönüyoruz canim. Iste arada bi bakiyorum buraya da :)Bende merak ettim haberde vermediler hiç.
Sen ne yaptın döndünüz mü eve?
Tamam şekerim hayırlı yolculuklar:)Dönüyoruz canim. Iste arada bi bakiyorum buraya da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?