- 27 Temmuz 2013
- 1.497
- 637
- 173
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Tek çocuk mu? Bana çok şımartılmış gibi geldi. Acaba fazla mı hayatınızın merkezine aldınız?Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Allah yardımcin olsin canım valla kelin ilacı olsa benim ki daha 2 yaşinda ama gözüm korktu şu an..Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Allah yardımcın olsun canım elbet düzelir hep bu şekilde kalmayacak, babası ilgileniyor mu peki? Bütün sorumluluk senin üzerinde mi? Aslında biraz sorumluluk paylaşımı yapsanız sen de rahat nefes alırsın, bu kadar zoruna gitmezKızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Çok şükür sağlıklı ki hareketli dediğiniz gibi 5 yıldır buna şükrediyorum. Ama çevremde 5 yaşında çocuğu olup dizisini takip eden örgü ören kitap okuyan o kadar çok insan var ki ben bunları geçtim nolur diyorum artık zaptetmeye çalışmayayım biraz bizden bağımsız olsun 5 dk bile kendi kendine oynamıyor abartmıyorumAcaba bir yardım mı alsaniz? Benim oğlumda 4 yasinda aşırı hareketli ama genel itibariyle konuşunca anlıyor, kendi kendine oynuyor, birseylerin atma dönemi bitti, ev kurallarına da uyabiliyor.
Krese gonderseniz en azından kural orenip, arkadaş edinip asabilir bu durumu. Allah yardımcınız olsun. Hareketli çocuk çok zor ama elhamdülillah diyorum sağlıklı da hareketli.. çok yordugunda bunu düşünüp ona kızmak yerine sukretmeye çalışıyorum.
Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranmasıKresteki öğretmenleriyle konusun bu durumu. Rehberlik öğretmeni vardır muhtemelen. Onlar güzel değerlendiriyor. Biz her sorunumuzu onla konuşarak hallettik.
Ilk olarak bariz fazla şımartılmış, her dediği yapılmış bir çocuk. Büyük ihtimalle de tek. Ikinci olarak çocuk gördüğünü taklit eder. Ailenize ya da çocuğun örnek alabileceği yakın çevrenize bakın. Bu tip kaba konudan, psikolojik şiddet içeren cümleler kuran biri mutlaka vardır. Bu sizin içinizdeyse önce kendinizi duz3ltin. Çevrenizdeyse görüşmeyi kesin. Üçüncü olarak çocuğa az da olsa şiddet uygulamanın hiç bir elle tutulur tarafı yok. Zaten faydası da yok. Zarari var. Çocuk iyice arsizlasir ve sonraki sefere daha kötüsünü yapar. Daha da vahim olanı şiddeti normal görür. Hele de annesinden şiddet gören çocuk bunu sevgiyle bütünleştirir. Bunun anlamı da yarın karısını ve çocuklarını döver. Dördüncü olarak sizin biraz onsuz vakit geçirmeye, onun da biraz daha disiplinli ve kurallara uymak zorunda kalavmcagi bir yerde sosyallesmeye ihtiyacınız var. Ve son olarak ıkiniz de uzman yardımı alabilirsiniz.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Acaba evde kurallarınız mi net değil? Çok mu geri adım atiyorsunuz?Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması
Evde istediği birşeye Hayır dediysek kesinlikle Hayır oluyor ne kadar ağlasa da sonunda tamam dersem daha kötü olur biliyorum ve geri adım atmıyorumAcaba evde kurallarınız mi net değil? Çok mu geri adım atiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?