- 22 Ekim 2017
- 6.499
- 21.218
- 478
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Kendini yırtsın ağlasın dursun umursamam ama zarar veriyor ya kapıları çarpıyor camlara tv ye falan eline ne geçse atıyor vuruyor . Bir yerde müdahale etmek zorunda kalıyorum kapıyı kurtarsam gidip çekmeceyi saçıyor onu kurtarsam duvarları çiziyor onu kurtarsam fırını yakıyor onu kurtarsam küçük bebeğime birşeyler atıyor yani hep zarar verici şeyler yapıyor. 5 yıldır tamam paşam tamam kuzum demedik eşim de ben de. Bu çocuk nasıl böyle oldu alamıyorum
Hep böyleydik canım eşim de ben de iyi bir çocuk yetiştirelim diye çok uğraştık hayırsa hayır bitti.belki meyvesini ilerde alırım düzelir inşallah okula başlayınca düzelir diyorlar kreşe gidiyor düzelmediHicbir fikrim yok Allah kolaylik versin demeye geldim. Suanda boyle sistematik davraniyorsunuz orasini anladim ama kucuklukten beri mi boylssiniz ona karsi yoksa artik onunu alamayinca mi hayir demeye basladiniz?
İşte benim korkum da bu. Benim bildiğim 30 yaşlarında iki kişi var anneleri anlatıyor küçüklükleri aynı senin çocuk gibiydi diyorlar. Şu an hala sorunlu zarar verici tiplerAllah sabır versin kardeşimin çocukluğuna benzettim
Hala inattır hala bi acayiptir
Bu da babamla annemin ortak tutum sergileyemeyip babamın erkek çocuğa idol olamamasından ve kural koyup uygulayamamalarından oldu
Tamam işte, bir iyi bir kötü. Bir şefkat bir dayak.Okuduğunuzu anlamanızı tavsiye ederim. Tokat atıp sinirimden Ağlıyorum evet. Ama tamam oğlum deyip iyi davranıyorum yazmadım sonrasında. Dönem dönem uğraşıyorum birkaç ay bütün yaramazlıklarını güzellikle düzeltmeye çalışıyorum sabrediyorum değişim göremiyorum sonra yaramazlıklarına yapma diye kızıyorum
Ben çalışıyordum 8 ay öncesine kadar şimdi doğum iznindeyim.bakıcısı baktı ama hala görüşüyoruz seviyor bakıcısınıÇocuğunuza hep siz mi baktınız?
Dede-nine ya da başkası baktı mı
Bakıcı ile tutarsız davranış sergiliyorsunuz o zaman.Ben çalışıyordum 8 ay öncesine kadar şimdi doğum iznindeyim.bakıcısı baktı ama hala görüşüyoruz seviyor bakıcısını
Pedagog konusunda eşimi ikna edemiyorum normal düzelir diyor ama ben oğlumun yaşıtı hiçbir çocukta bu davranışları görmüyorum bence ortada büyük bir sorun var bilmiyorum belki de eşimin dediği gibi ben abartıyorum
İşte ben bunun farkındayım o treni kaçırmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum . Pedagoga gidecem eşimi ikna edemesem de tek gidecem . Ama annelerden tavsiye de duymak istiyorum. Ne kadar iyi yetiştirmeye uğraştım biz iyiydik bu niye böyle kötü oldu desem de belli ki bir yerlerde bir hata yaptık. Bu saatten sonra toparlayamıyorum gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tokat konusuna gelince sonuna kadar haklısınız hiçbir gerekçesi olamaz biliyorum allahım sabrımı artırsınTamam işte, bir iyi bir kötü. Bir şefkat bir dayak.
Böyle böyle nasil bir çocuk yetistirmeyi düşünüyordunuz ki?
Madem sorunumuzu yazdıniz, kendinizle yüzleşirseniz cozüme daha kolay ulaşabilirsiniz.
Neden öğretmenine karşı çok uysalken siz yanımdayken yabanileşiyor? Sizce size ne anlatmak istiyor olabilir?
Valla bu yaşta önlem aldınız aldınız, çocuğu anladınız anladınız. Bir süre sonra o tren kaçar, iki yabancı olarak yaşarsınız aynı evin içinde.
Benim annem de onu benimsemedigimi, küçücük bir kızken bile herkesin elini tutarken onun elini tutmak istemediğimi, ondan on adım önde yürüdüğümü söylerdi.
Sonuç? Yaş 27 hala aynıyım ona karşı. Bazı şeyleri zamanında çözmek lazım.
Ayrıca benim annem de dövmezdi ama sinirlenince hakaretler eder sarsardi beni, kırk yılda bir
Ama o unuturdu ben unutmazdim. Siz bir kere o tokatı attıktan sonra isterseniz her gün helikopterle sevginizi ilan edin, o çocuk buna inanmaz. Sabrınızı zorluyor olabilir, kendinize hakim olun.
Sizin de eşinizin sabrını zorladiginiz zamanlar vardır, o öfkesini size tokat atarak mi gösteriyor? Zaten öyleyse çocuğun bu hali aile içi sistematik şiddetten, başka birşeyde aramamak lazım.
Nasil ki eşten gelen bir tokat 30yillik evlilikleri, sevgileri bitiriyor, inanın anneden - en sevilenden- gelen tokat da bir travmadir çocuk için.
Ofkeliydim, dayanamadım bir bahane olamaz. İyi , çok sinirlendiginizde ukala memuru, size ters laf eden komşuyu, kaynanayi falan da dovun o zaman.
Neden sadece gücünüzün yettigine vuruyorsunuz?
Çok ayıp gercekten
Kardeşini kıskanıyor büyük ihtimalle..Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?