5 yaşındaki çocuğumun elinden oturup ağlıyorum

Benimde 5 yaşında oğlum var büyüdükçe asileşiyor ne desem karşılık veriyor iyiden anlamıyor kötüden küçükken çok usluydu kreşe verin kreşe verdiğiniz zamanda şikayet geliyor orasıda ayrı bir sıkıntı Allah kolaylık versin

Bizim ailece gorustugumuz arkadaslarimiz var aynen sizin oglunuzun ozelliklerini gosteriyor.kucuklukten bu yana hep boyleydi ne yaptilarsa duzelmedi.1 yil krese gitti yine ayniydi kresten de aldilar.onlarim hatasi onu asiri simartmislardi ve anne baba birbiriyle tutarsizdi.mesela anne bu yasak derken baba sirf aglamasin diye herseye evet derdi.kac yasina geldi hala ayni ve degisecegini hic zannetmiyorum.bence siz pedagog a gidin onlar size bizden daha iyi yardim edebilirler

Allah sabır versin kardeşimin çocukluğuna benzettim
Hala inattır hala bi acayiptir
Bu da babamla annemin ortak tutum sergileyemeyip babamın erkek çocuğa idol olamamasından ve kural koyup uygulayamamalarından oldu

Kreşteki öğretmeni şu durumlarını nasıl farketmez çok tuhaf

Pedagog ile görüşün yardim alın
Psikolojik olabilir bence

Peki neden yardim almıyorsunuz?
Pedagog nasıl davranmanız gerektiğini anlatır psikolojik olarakta destek alırsınız..

Ben yanindan kalktim diye bana hayir oturcaksin diye ortaligi birbirine katsa kalkar yalniz birakirim isterse yirtsin kendini
Tamam pasam tamam kuzum yapip isteklerini yerine getirmeye devam ediyorsaniz normal
Kim ebeveyn kim cocuk sizin ilişkiler karismis

çocuk aile bireyleriyle görüşüyor mu babanne dede dayı amca vs? fazla şımartılmış gibi görünüyor çocuk
Annanne uzak senede bir hafta görüyoruz. Babaanne dede var gidiyoruz bi sarılmak sevmek istiyorlar bağırıyor vuruyor onlara da . Kim oğlumu görse allah yardımcın olsun nasıl zor bir çocuk diyorlar . Misafirliğe gitsek erken kalkıyoruz misafir gelse erken kalkıyor sürekli kaba tabirle herkeze bulaşıyor sırtına çıkıyor vuruyor bağırıyor . Yaşıt çocuklar geliyor onlarla oynamıyor sürekli büyüklere zarar veriyor yapma demekten yoruldum artık

Şu soyledikleriniz olmasa sadece simarik bir oglunuz var diyecektim, ama cocugunuzda sosyallesme ve öğrenme sorunlari da var, lutfen daha fazla vakit kaybetmeden uzman destegi alin, kendi basiniza, hem de siddete basvurarak cozebileceginiz sorunlar degil bunlar

bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor
Bir iyi bir kötü davranıp, önce tokat atıp sonra sarılıp ne yapmaya çalışıyorsunuz ki?
Kendiniz dengesizsiniz, uğraşıp didinip cocugunuzu da kendiniz gibi dengesiz yapmışsınız. İnanın ki çocukta hiçbir sıkıntı yok, psikolojisi en sağlam çocuğa da böyle davransan o da aynı sizin çocuğunuz gibi olur çıkardı.

Kendini yırtsın ağlasın dursun umursamam ama zarar veriyor ya kapıları çarpıyor camlara tv ye falan eline ne geçse atıyor vuruyor . Bir yerde müdahale etmek zorunda kalıyorum kapıyı kurtarsam gidip çekmeceyi saçıyor onu kurtarsam duvarları çiziyor onu kurtarsam fırını yakıyor onu kurtarsam küçük bebeğime birşeyler atıyor yani hep zarar verici şeyler yapıyor. 5 yıldır tamam paşam tamam kuzum demedik eşim de ben de. Bu çocuk nasıl böyle oldu alamıyorum

Allah kolaylik versin ne desem bilemedim sizde peygamber sabri var sanirim ben anne olamam ya, umarim bi an once gecer bu durum

Okuduğunuzu anlamanızı tavsiye ederim. Tokat atıp sinirimden Ağlıyorum evet. Ama tamam oğlum deyip iyi davranıyorum yazmadım sonrasında. Dönem dönem uğraşıyorum birkaç ay bütün yaramazlıklarını güzellikle düzeltmeye çalışıyorum sabrediyorum değişim göremiyorum sonra yaramazlıklarına yapma diye kızıyorum

Bana sizin ya da babanın bir karakter bozukluğu sebebi ile çocukta da bir öfke gelişimi olmuş gibi bir izlenim verdi yazdıklarınız… Çekilecek dert değil, Allah kolaylık versin, evvela bir kendinizi gözden geçirin neler yapabiliriz diye, sonra hiç bir eksiklik yoksa bir pedagoga danışın muhakkak...

Allah kolaylik versin ne desem bilemedim sizde peygamber sabri var sanirim ben anne olamam ya, umarim bi an once gecer bu durum
Aminnnn allah razı olsun gerçekten aşırı sabırlıyım Rabbim sabrımı artırsın da bu dönemi en kısa zamanda atlatayım inşallah

Pedagog konusunda eşimi ikna edemiyorum normal düzelir diyor ama ben oğlumun yaşıtı hiçbir çocukta bu davranışları görmüyorum bence ortada büyük bir sorun var bilmiyorum belki de eşimin dediği gibi ben abartıyorum

Hicbir fikrim yok Allah kolaylik versin demeye geldim. Suanda boyle sistematik davraniyorsunuz orasini anladim ama kucuklukten beri mi boylssiniz ona karsi yoksa artik onunu alamayinca mi hayir demeye basladiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…