5 Yıllık ilişkim ve Nişanlımın tavırları..

Yok bildiğimi okumam için aptal olmam lazım bazı şeyler ortada.Sizin fikirleriniz ve düşücelerinizi takdir ettim.Çok teşekkür ederim.Aynı şekilde de bir arkadaşım evlilik yaptı oda çok kötü durumda bile bile gitti şimdi çocuğu ile her gün ağlıyor.Bunları gördükçe korkuyorum işte bende.Nişanlımdan ışık alsam düşünmem ama o da yok malesef.

Bizde karadenizliyiz ama büyük bir şehirde yaşıyoruz.Küçk şehirde olsak yapardık diyor ailem ama büyük şehir kaldırmaz anltamıyorum işte onu

peki son karar olarak ne yapacaksın,bu çekişme içinde ya nişanlından vaz geçeceksin ki o bu noktaya gelmiş zaten ya da aileni razı edeceksin.ikinizde 5 yıl boyunca bu kültür farkını hiç mi anlamadınız?

Ben eğer onları ayırıp hor görseydim 5 yıl boyunca yanımda gezdirmezdim gururla nişanlım kürt demezdim hiç böyle düşüncem olmadı sonuçta oda bu vatana hizmet eden bu vatanın evladı göğsünde bayrağı taşıyıp görev yapıyor onu mu yadırgayacağım sizce.

bu durumda an itibariyle telefonu açıp bu işin bittiğini söyle geç kenara bekle verecekleri tepkileri de gör ağzın açık kalacak...en azından ana baba duası alırsın zarardan döndüğün için..

Nişanlım zaten benden vazgeçmiş durumda ve haklıymış gibi o beni aramıyor sormuyor. benim onun peşine düşmemi istiyor hep.

ipek bunu kötü amaçla demedi tanırım bu üyemizi..buna takılan çok kişi var neden betimlediğin için..ama ben bazen bu betimlemelere hak veriyorum..burda çok fazla üye var..bunların sorulması çok normal

Açıklamaları sonradan yaptığınız için yorumum erken kalmış. Sonuç olarak ailen seni, nişanlının ailesi de onu etkisi altına almayı başarmış. Sende onlara karşı dolusun. Bizden beklediğin" aa olur mu öyle şey terbiyesizlik etmişler, onlar sana layık değil nişanı at, Sen daha iyilerine layıksın sa" Kusura bakma benden bu yorum çıkmayacak. Sonradan yapılan açıklamalar bana gerçekçi gelmiyor. Bir Doğulu olarak söylüyorum, eğitimli ve çalışan bayanlar bizler için önemlidir. Ailesini arka plana atmadıkları sürece kesinlikle desteklenirler. Ben burdan senin ve ailenin ön yargısını hissedebildiysem, karşı taraf neler hissetmiştir Allah bilir. Konu devam ettikçe sen kendini ve aileni haklı göstermek için bir çok açıklama yapacaksın ve ben yine samimi bulmuycam, bu yüzden ne ben gerileyim ne seni gereyim paşa paşa sana Hakkında Hayırlısı olsun deyip kaçıyorum konundan.

Yani sen o cümleyi kullanırken “aslında hor görmem lazım geçerli nedenlerim var ama ben yapmadım” demek gibi olmuş. Yukarıdaki açıklama da bana göre tamamen bu dediğimi destekliyor.

Ne Kürdüm ne de doğulu, kimseyi savunduğum da yok. Tek derdim tek insanlar arasında fark olmayışı. Onların doğulu, bilmem nereli, bilmem hangi ırktan olması onların tercihi değil. O yüzden “horlamamış olman” senin artın değil.

bu durumda an itibariyle telefonu açıp bu işin bittiğini söyle geç kenara bekle verecekleri tepkileri de gör ağzın açık kalacak...en azından ana baba duası alırsın zarardan döndüğün için..

Zaten beni suçluyorlar hep bana hakalarını helal etmiyorlarmış ailesi ve nişanlım öyle diyor.Birde kaynanam dedi oğluma köyden ne kızlar buldumda seni çok sevdi oğlum dedi.Hep çamur atarlar alışkınım.Biliyorum neler olcağını da az çok

Bakın batılı bir aile ile dogulu bir aile arasinda kültür ve yasayis farklılari olabilir. Bu farklılık bazi evliliklerde soruna da neden olabilir. Ancak bu iki aile birbirlerinden sadece "farklidirlar". Biri diğerine "üstün" değil. Ne demek " hor gormuyorum" ? Boyle bir hakkınız var mi ki zaten ? Doğulu nişanlıniz ve ailesini hor gormediginiz icin cok yücegonullusunuz (!) Gercekten. Bu arada ben batiliyim, eşim doğulu. Bu güne kadar ne eşimle ne de ailesiyle sorun yasadim. Cunku geçinmek etnik kokene degil, saygı ve hoşgörüye bakar.

ipek bunu kötü amaçla demedi tanırım bu üyemizi..buna takılan çok kişi var neden betimlediğin için..ama ben bazen bu betimlemelere hak veriyorum..burda çok fazla üye var..bunların sorulması çok normal
“Arada ciddi kültür farkı var biz batılıyız, onlar doğulu “ deseydi eyvallah. Ama arkasına “bu nedenden dolayı onu asla hor göremedim” diye eklerse konu oraya gider.

Bu yöne çekip de konuyu dağıtmak istemiyorum, kendini yanlış ifade etmiş diyelim bari.

Ailenize hakaret eden biriyle evlenmeyin bence, gönülleri de yoksa vardır bir bildikleri. Bence ailenizi dinleyin,onlar ikna olmadan razı olmadan evlenmeyin

gitsin köydeki kızlarla evlendirsin o zaman salla gitsin...değer mi hiç önüne bak biraz.

ya bu insanların hiç artıları yok mu?
hep kötüler, hep köstek olmuşlar?
bunlar bu adamın anası babası mı yoksa kan düşmanı mı?
o zaman ne işiniz var bu ailede?

Aynen işte bunu savunuyorum etnik kökenle değil niaşnlımdan biraz olsun hoşgörü saygı görseydim geçinmemek için hiç problem olmaz zaten ailesini çok seviyorum ama inatlar işte.Hepsiyle iyi anlaşıyorum ben sorun yaşamadım kendi adıma.

bunu savunuyorsan neden "hor görmedim" diyorsun.
yani böyle bir cümlenin senin mesajına kattığı anlam ne?

aynı benim aile canım ya napcaz bilmiyorum valla hiç, allah kolaylık ve sabır versin

Ayy dediğimi yanlış anlayan arkadaşlar kusuruma bakmayın.Ben doğulu batılı diye kimseyi ayırmadım öncelikle bunu söyleyeyım.Ben ayırsaydım eğer benim çevremde çoğu arkadaşım doğulu hepside çok mert insanlar hepsini çok seviyorum.Ve nişanlımıda çok sevdim bu yüzden kalbi iyi niyeti ve mert oluşundan tmm mı dediğim bişeyi temcit pilavı gibi uzatıp durdunuz.

Bu insanların elbette artıları da var ben onlar tamamen haksız demedim anlatmak istediğimi anlarsanız eğer beni anlamış olacaksınız tmm mı?.. Beni anlamak isteyenler gayet güzel anlıyorlar.Benim tek derdim ailemi çiğneip hiçe saymaları bılmem şimdi anlatabildim mi?

ailelerin her seye burnunu sokmasına karsıyım. aile önemlı evet, ama birlikte yaşayacak olan sizsiniz.
ve en önemlısı aileler ''şöyle olacak böyle olacak'' dediği zaman çiftler kendı kararları oldugunu belırtecek
kız da ailesini susturacak, erkek de...
ailelere sürekli karar verme hakkı tanınır, çiftler bir köşede izlerse elbet herkes bırbırıne gırer.
elını masaya vuracak insan... şimdiden bunlar yasanırsa evlenınce dünyada cehennemı yasamaktan farkı kalmaz.
sürekli kendı ailesini haklı görüyorsa bu iş zor! evet cekecegın var ileride. nişanlın daha kendı kararlarını verecek kapasıteye ulasmamıs kı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…