5 Yıllık ilişkim ve Nişanlımın tavırları..

Simdi ayni seyi onlar da dusunuyor olabilir ve onun ailesi karisiyor diye sizin ailenin karismasi da dogru degil. Misilleme yapip, sidik mi yaristiriyorsunuz. Bu saatten sonra ne sen degisirsin, ne de nisanlin, ne de aileleriniz. Birbirinize uygun degilsiniz ve bunda ailelerin de buyuk etkisi var. 5 sene uzun sure, ayrilmakta zor , sonra hayatini kurmakta ama hayirli degilse olmasin zaten.

Guzel kardesim hersey ortada. Evlendikten sonrami ayrilmak zor yoksa simdimi. Suphen varsa hic evlenmeye tesebbus etme bile. Evlenip ayrilmak inanki cok zor. Ayrilabilirsen tabii birde cocuk varsa yandin. Ayrica aileni haksiz bulanlara sasiyorum ailen sonuna dek hakli kimse kendi kendine yapip karsi tarafa sormadan etmeden dugun tarihine karar veremez onunki ailede seninki ne oluyor . Aileni dinle sen kazanirsin.

Nişanlın da ailesi de terbiyesiz
Düğün tarihi konusunda oturup ailenle konuşmaları gerekirdi
Her ailenin kendi içinde bir usulü var; kimisinde sadece kızla konuşmak yeterlidir, kimisi muhatap alınmak ister
Ailenin istekleri abartılı değil
Onlara hakaret eden, onları yok sayan, daha evlenmeden ailen şöyle böyle konularına giren insanlarla yapamazsın
Ailen hatalı bile olsa nişanlın küçüktür, alttan alıp özür dilemeyi bilmelidir, çok hayati şeyler olmadıkça usul budur
Ben buyum kimseyi takmam tavrı doğru gelmiyor bana
Kız tarafı - erkek tarafı olayı değil bu tamamen saygısızlık, senin de hatan var, salon tutulmadan onları uyarmalıydın, benim ailemde usul böyledir, buyrun gelin hep birlikte konuşalım diyebilmeliydin. Bu saatten sonra zor artık ve yerinde olsam daha nişanlıylen saygısını yitiren bir adama koca sıfatı vermezdim, çok sorun yaşarsın

Nişanlınız haklı. Düğününüzün karşı tarafın istediği tarihte yapılması sizin ezilmeniz için bir sebep değil. Kusura bakmayın da ben sizin ailenizi haklı bulmuyorum. Evlenmenizi istemedikleri için bu işe taş koyuyorlar gibi geldi bana.
Onca yıl onca emek bir inat için hiçe sayılamaz.

Size teşekkür ederim güzel fikirleriniz ve beni anlayışınız için.Evet artık şüpheler oluştu kafamda acabalar dönüyor birde bu olaylardan hariç ailemin dediği bir çok şeyin doğruluğuna inandım ve gördüm.Benden saklanan ufak bazı şeyler yakaladım.Aileme siz fesatsınız onlar şöyle böyle diye hep savundum durdum ama yanlış yapmışısım babamı ve annemi çok üzüp ağlattım.Onlar benim değerlim kimseye ezdirmem.Aynen tarihi tek başlarına almaları karıştırdı herşeyi.

ah bu aileler.ilerde seninkiler bunu sunu yapti diye bi dugunde bi bayramda soyleyecekler.onlara degil sana yapiyolar aslinda farkinda degiller.bu evlilik meselesini dallandirip budaklandirmamak lazim ailenle konussan bunlari iyi olur sanki

Düğün tarihi konusunda ailem ile nişandan sonra telefonda konuştular.Oturup yüz yüze kimse konuşmadı.Ve ailem hadi onu geçti telefonla iş çözüyorlar tmm uzaklar hak verdi ama dediler biz baktık salonlar hep dolu biz hazırlıklarımız yetiştiremeyeceğiz biraz erteleyelim dediler onlar taa o zaman başladı biz ertelemeyiz bizi ilgilendirmez kaç ay var salon bulursunuz bulamazsanız kapıda yaparsınız biz tuttuk gerisi size kaldı dediler ve bizim dediğimiz tarih olmazsa biz bu işte yokuz diyip durdular.Yine aynı konu açıldı ben defalarca dedim bizim salon hazır değil sadece boş yer oluşunca alabileceğimiz bir yer var ama ses seda yok dedim oralı olmadılar yani.

ah bu aileler.ilerde seninkiler bunu sunu yapti diye bi dugunde bi bayramda soyleyecekler.onlara degil sana yapiyolar aslinda farkinda degiller.bu evlilik meselesini dallandirip budaklandirmamak lazim ailenle konussan bunlari iyi olur sanki
Zaten onun ailesi aileme biz senin kızına şu kadar masraf ettik siz ne yaptınızda konuşuyorsunuz felan diye çok kaktılar kafaya ve kakıyorlar ailem bunlarada çok kızdı.Kızıma değil oğlunuza yaptınız dedi oğlunuza eş alıyorsunuz felan ama nafile.Hoş olmayan şeyler aslında daha çok yaşanan şeyler var aslında.

doğulu biri ile evli bir batılı olarak;
-asla ailene karşı çıkma,nişanlın nasıl ailesini ezdirmiyosa, senin ezmemeni de saygıyla karşılasın..
-olayın dışında ol,nişanlına " canım ben seni üzmeyi asla istemem ama ailemi de ezemem, aileler kendi arasında anlaşsın, biz dahil olursak bi saygısızlık yapabiliriz farkında olmadan" de..
sana aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum..
doğuda aile eşten önce geliyo (malesef doğu erkeklerinde genel gözlemim: artık yeni bi aileleri olduğunu, bi aile kuduklarını idrak edemiyolar) ve eşi "el kızı" olarak görüyolar..istersen ağzınla kuş tut sen el kızısın ve ailesinin yanında daha değersizsin onların gözünde..buna rağmen evlenmek istiyorsan asla aileni kırarak devam etme...kız istiyolarsa eşşek gibi afedersin dediğinizi yapacaklar, şimdiden yola getirmeye çalışıyolar akıllarısıra..
o zamanlarda beni ailemle kendisi arasında bırakan eşim ailesini hiç ezdirmedi..
babası babamla muhatap dahi olmadı, eşim her noktada beni ortaya attı ve ben de gerizekalı gibi onun gönlünü etmeye çalıştım..
yarandım mı, tabiki hayır...evlendikten sonra ne dese beğenirsin:" sen ailene hiç değer vermiyosun, ne biçim evlatsın, sizin aile mantığınız çok tuhaf vs vs"
yani okadar onun istediğini yaptım ailemi 2. plana attım ve beyefendinin ağzına sakız oldum..
yanlış anlama doğu erkeğinin güzel tarafları da var tabi..ama şimdiden baskın biriyle evlendiğinin, ailendeki gibi rahat davranamayacağının farkına var...
mutluluklar..

İşte benim nişanlım saygı ile karşılamıyor asla ailemi ezmememi.Seviyorsan ikna eder gelirsin yok sevmiyorsun tarzı blof yapıyor.neler neler dedim yok ailem daha aramaz ne arayacak yeter ezdirdiğim siz arayın konuşun felan aman anlatsam roman olur nişanlım tamamen anne baba ne derse onu yapan biri.Beni hiç tutmaz onlara karşı kaynanam iyi gözükür ama oğlunu doldurur.Açık ve net ortada zaten ara tutan insanlar değiller hadi onu geç hakaretler cabası.

Ona aynen şöyle de ; seviyorum ve gelmiyorum
Sevgi güzel şeydir ama ailenden, senin huzurundan, geleceğinden önemli değil
Ümitli arkadaşımızın yazdığı yorumu dikkate al, çok doğru tespitleri var

Kim ne derse desin doğulu ve kürt bir aileyle batıda yaşayan bir ailenin gelenekleri, yaşam tarzları, adetleri & örfleri çok farklı. Yakın arkadaşım istanbulda yaşayan kürt biriyle evlendi, ki onlar bile o kadar farklılar ki, ben düğünlerini adet gelenek ve örflerini gördükten sonra asla o tarz bir aileyle yapamayacağımı anlamıştım. Kötü insan değiller yada kötü niyetle söylemiyorum bunu. Sadece bu farklılık zaten bizim ülkemizde zor olan düğün evlilik gibi meseleleri daha çok zorlaştırıyor. Herkes her şeyi düğün zamanın yanlış anlamaya odaklıdır zaten. Yani evlilikte aynı kültürden olmak bence çok önemli. Herkes bu farklılıkları kaldıramayabilir. Sizin ailenizde kaldıramamış olabilir. Burada iyice oturup düşünecek olan sizsiniz, nihayetinde sizin hayatınız. Evlenirsiniz, o aileyle o eşle baş başa kalıp onlarla yaşacak olan sizsiniz. Yapabilir misiniz kendinizi iyi tartın. Düğüne az kalmış çok varmış eşyalar alınmış.. İnanın mesele değil. Burada önemli olan sizsiniz. Siz ne istediğinizi iyi bilin. O zaman ne karşı tarafa ne de ailenize laf düşer. Ama siz ne istediğinizi bilmezseniz, nişanlınızın ailesi de sizin ailenizde sürekli bir öyle bir böyle yontup dururlar. Allah yardımcınız olsun

güzel düşünce ve fikirlerini sunan beni gerçekten kalben anlayan arkadaşların olduğunu görmek çok mutlu etti hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Size katılıyorum yaşayan görmüş arkadaşımızda yorum yaptı ve canlı bir örnek kendi ailemde de var gerçekten aşırı fark var kültür olarak birde dediğiniz gibi aileler kültür bakımından zaten zıt düştü en baştan.Birde nişanlım benim yanımda olan destek veren biri değil ailem dedi öyle olsa diğer şeyler hiç önemli değil git kızım deriz ama güven vermiyor diyorlar haklı olarak.Herşeyin hayırlısı ve ben artık ne istediğimi çok net biliyorum.İçimde şuan sadece öfke ve pişmanlık var.

Kız tarafına sorulmadan salon tutulmaz onlar yoksa sende olma.sonra olsanda iş işten geçer yok sayarlar ailen haklı

nişanlıyken sözünü geçirmeye çalışan erkek ailesine laf ettirmeyen erkek evlendikten sonra etmedini koymaz emin ol keşke benimkilerde bu kadar aileci oldunu basta gösterselerdide bende nişandan ndönseydm

Normal sartlar altinda nisan yapilir. Bohca muhabbeti varsa sonra o isler halledilir misafirlik falan. Genclerin ortalama bi tarih karari mutlaka vardir ve ailelere dusen bir araya gelip bu tarihi hem maddi duruma gore hemde cok yakin olan ve uzakta olan akrabalara gore falan belirlenir ve ona gore hareket edilir. Kendiliginden gidip dugun salonunu tutup evi hazirlayip hadi bakalim seni aldik diye birsey olamaz. Saygisizlik baska birsey degil. Vaz gecemem diyorsan biraz sure iste ona gore hareket et. Ama bunlar seni ailenle bile gorusturmez, sana simdiden kusura bakma ama mal gibi davranan aile ne yapacagi belli olmaz.

UOTE="maliye_nur, post: 37028519, member: 626673"]Size teşekkür ederim güzel fikirleriniz ve beni anlayışınız için.Evet artık şüpheler oluştu kafamda acabalar dönüyor birde bu olaylardan hariç ailemin dediği bir çok şeyin doğruluğuna inandım ve gördüm.Benden saklanan ufak bazı şeyler yakaladım.Aileme siz fesatsınız onlar şöyle böyle diye hep savundum durdum ama yanlış yapmışısım babamı ve annemi çok üzüp ağlattım.Onlar benim değerlim kimseye ezdirmem.Aynen tarihi tek başlarına almaları karıştırdı herşeyi.[/QUOTE]

bende bunu anlamıyorum her ilk aşkla evlenilecek diye bi kayde mi var canım,olmuyorsa yangından mal kaçırır gibi evlenmenin ne anlamı var,bırak bi soluk al tabiki aileni ezdirme ne demek anne laf söyledi özür dilemedi bugün bunca saygısızlığı yapan evlenince görüştürmez bile ..

[/QUOTE]
Aman yok ne vazgeçmemesi şuan itibari ile eski nişanlım.O kadar pisliklermiş ve adi insanlarmış ki anlatamam verilmiş sadakam varmış.Kendileri attı nişanı dedim hiç bişeyimi vermem sadece bilezikleri veririm beni tehdit ettiler ölümle laflara bak ya.Babam ağladı hüngür hüngür ben ağladım ama neyse kötü tecrübe oldu çok dua ediyorum kurtuldum ne çamurlar atıyorlar şuan aklınız hayaliniz almaz aman ya kaç yıl olursa olsun insan değillermiş.Çok şükür rabbime kurtuldum sadaka vericem.

İş en baştan size düşüyordu aslında 5 yıllık ilişkinizde hiç mi oturup konuşulmadı bunlar tamam aileler salonu falan tutup parasını ödese bile bizim için güzel tarih bunlar bunlar arasından tercih yapalım diyebilirdiniz ve bu durumda iki aile de ne benim sözüm ne sizin yapabilirlerdi sonuçta nişanlınızla siz karar vermiş olacaktınız aileler ne kadar her işe sokulursa o kadar sorun oluyor binlerce örneğini burada da normal hayatımızda da görüyoruz maalesef aileler evlilik işine girince rakip gibi inat ederek benim dediğim olsuna getiriyorlar ve çiftler arada kalıyor ki nişanlınız ve siz arayı yapmak yerine hele ki nişanlınız ailesinin tarafını sürekli tutarak yokuşa sürüyor

Oldu ki barıştınız ve devam ettiniz Ekim'de evlenirseniz ailenizi haksız duruma düşürüp gitmiş olacaksınız Baharda olursa onların içini kin bürüyecek böylelikle ya da o zamanda bitmiş olacak çok zor bir durum aslında siz nişanlınızdan emin olsanız bir aile büyüğünü araya koyup konuşmasını söylerdim sonuçta emek verilmiş bir ilişki evlilik yoluna girilmiş sonuçta nişanlılık sürecinde herkes sorun yaşayabilir ama siz nişanlınızdan emin değilsiniz annenize hakaret etmesi falan kabul edilir gibi değil ya sadece Rabbim kolaylık versin biterse de içinizi ferahlatsın bir an önce kurtulun diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…