- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi maliye_nur
-
Aslında onların amacı o değil işte burda bazı şeyleri yazarken eksik kalan şeyler olabiliyor.Onlar farklı boyutlarda şeyler görünce karşı taraftan ve bilhassa nişanlımdan ondan bu tepkileri.Nişanlımdan bir kere bana sahip çıkıp biz şu kararları alıcaz anne baba olarak sizler karışmayın dediğini duysak hayatta ağzımızı açmayız diyorlar.Ve sonuna kadar haklılar ortada ben erkek oldum herşeyi ben idare edip ayakta tutuyorum bütün kuruntuları,kaprisleri ben çekip alttan alıyorum.
Sorun kürt olması değil davranış olarak bana uygun olmadığı çünkü değer vermeyen saygısız olarak görüyorlar.Ki anneme ettiği hakaretler ve özür dilememeler bana ettiği hakaretler felan bunlar sebep işte.Yoksa bende herkese karşı onları hep savundum dediğin gibi susturdum ama sorun bambaşka.
Size teşekkür ederim güzel fikirleriniz ve beni anlayışınız için.Evet artık şüpheler oluştu kafamda acabalar dönüyor birde bu olaylardan hariç ailemin dediği bir çok şeyin doğruluğuna inandım ve gördüm.Benden saklanan ufak bazı şeyler yakaladım.Aileme siz fesatsınız onlar şöyle böyle diye hep savundum durdum ama yanlış yapmışısım babamı ve annemi çok üzüp ağlattım.Onlar benim değerlim kimseye ezdirmem.Aynen tarihi tek başlarına almaları karıştırdı herşeyi.Guzel kardesim hersey ortada. Evlendikten sonrami ayrilmak zor yoksa simdimi. Suphen varsa hic evlenmeye tesebbus etme bile. Evlenip ayrilmak inanki cok zor. Ayrilabilirsen tabii birde cocuk varsa yandin. Ayrica aileni haksiz bulanlara sasiyorum ailen sonuna dek hakli kimse kendi kendine yapip karsi tarafa sormadan etmeden dugun tarihine karar veremez onunki ailede seninki ne oluyor . Aileni dinle sen kazanirsin.
Düğün tarihi konusunda ailem ile nişandan sonra telefonda konuştular.Oturup yüz yüze kimse konuşmadı.Ve ailem hadi onu geçti telefonla iş çözüyorlar tmm uzaklar hak verdi ama dediler biz baktık salonlar hep dolu biz hazırlıklarımız yetiştiremeyeceğiz biraz erteleyelim dediler onlar taa o zaman başladı biz ertelemeyiz bizi ilgilendirmez kaç ay var salon bulursunuz bulamazsanız kapıda yaparsınız biz tuttuk gerisi size kaldı dediler ve bizim dediğimiz tarih olmazsa biz bu işte yokuz diyip durdular.Yine aynı konu açıldı ben defalarca dedim bizim salon hazır değil sadece boş yer oluşunca alabileceğimiz bir yer var ama ses seda yok dedim oralı olmadılar yani.Nişanlın da ailesi de terbiyesiz
Düğün tarihi konusunda oturup ailenle konuşmaları gerekirdi
Her ailenin kendi içinde bir usulü var; kimisinde sadece kızla konuşmak yeterlidir, kimisi muhatap alınmak ister
Ailenin istekleri abartılı değil
Onlara hakaret eden, onları yok sayan, daha evlenmeden ailen şöyle böyle konularına giren insanlarla yapamazsın
Ailen hatalı bile olsa nişanlın küçüktür, alttan alıp özür dilemeyi bilmelidir, çok hayati şeyler olmadıkça usul budur
Ben buyum kimseyi takmam tavrı doğru gelmiyor bana
Kız tarafı - erkek tarafı olayı değil bu tamamen saygısızlık, senin de hatan var, salon tutulmadan onları uyarmalıydın, benim ailemde usul böyledir, buyrun gelin hep birlikte konuşalım diyebilmeliydin. Bu saatten sonra zor artık ve yerinde olsam daha nişanlıylen saygısını yitiren bir adama koca sıfatı vermezdim, çok sorun yaşarsın
Zaten onun ailesi aileme biz senin kızına şu kadar masraf ettik siz ne yaptınızda konuşuyorsunuz felan diye çok kaktılar kafaya ve kakıyorlar ailem bunlarada çok kızdı.Kızıma değil oğlunuza yaptınız dedi oğlunuza eş alıyorsunuz felan ama nafile.Hoş olmayan şeyler aslında daha çok yaşanan şeyler var aslında.ah bu aileler.ilerde seninkiler bunu sunu yapti diye bi dugunde bi bayramda soyleyecekler.onlara degil sana yapiyolar aslinda farkinda degiller.bu evlilik meselesini dallandirip budaklandirmamak lazim ailenle konussan bunlari iyi olur sanki
Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
İşte benim nişanlım saygı ile karşılamıyor asla ailemi ezmememi.Seviyorsan ikna eder gelirsin yok sevmiyorsun tarzı blof yapıyor.neler neler dedim yok ailem daha aramaz ne arayacak yeter ezdirdiğim siz arayın konuşun felan aman anlatsam roman olur nişanlım tamamen anne baba ne derse onu yapan biri.Beni hiç tutmaz onlara karşı kaynanam iyi gözükür ama oğlunu doldurur.Açık ve net ortada zaten ara tutan insanlar değiller hadi onu geç hakaretler cabası.doğulu biri ile evli bir batılı olarak;
-asla ailene karşı çıkma,nişanlın nasıl ailesini ezdirmiyosa, senin ezmemeni de saygıyla karşılasın..
-olayın dışında ol,nişanlına " canım ben seni üzmeyi asla istemem ama ailemi de ezemem, aileler kendi arasında anlaşsın, biz dahil olursak bi saygısızlık yapabiliriz farkında olmadan" de..
sana aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum..
doğuda aile eşten önce geliyo (malesef doğu erkeklerinde genel gözlemim: artık yeni bi aileleri olduğunu, bi aile kuduklarını idrak edemiyolar) ve eşi "el kızı" olarak görüyolar..istersen ağzınla kuş tut sen el kızısın ve ailesinin yanında daha değersizsin onların gözünde..buna rağmen evlenmek istiyorsan asla aileni kırarak devam etme...kız istiyolarsa eşşek gibi afedersin dediğinizi yapacaklar, şimdiden yola getirmeye çalışıyolar akıllarısıra..
o zamanlarda beni ailemle kendisi arasında bırakan eşim ailesini hiç ezdirmedi..
babası babamla muhatap dahi olmadı, eşim her noktada beni ortaya attı ve ben de gerizekalı gibi onun gönlünü etmeye çalıştım..
yarandım mı, tabiki hayır...evlendikten sonra ne dese beğenirsin:" sen ailene hiç değer vermiyosun, ne biçim evlatsın, sizin aile mantığınız çok tuhaf vs vs"
yani okadar onun istediğini yaptım ailemi 2. plana attım ve beyefendinin ağzına sakız oldum..
yanlış anlama doğu erkeğinin güzel tarafları da var tabi..ama şimdiden baskın biriyle evlendiğinin, ailendeki gibi rahat davranamayacağının farkına var...
mutluluklar..
İşte benim nişanlım saygı ile karşılamıyor asla ailemi ezmememi.Seviyorsan ikna eder gelirsin yok sevmiyorsun tarzı blof yapıyor.neler neler dedim yok ailem daha aramaz ne arayacak yeter ezdirdiğim siz arayın konuşun felan aman anlatsam roman olur nişanlım tamamen anne baba ne derse onu yapan biri.Beni hiç tutmaz onlara karşı kaynanam iyi gözükür ama oğlunu doldurur.Açık ve net ortada zaten ara tutan insanlar değiller hadi onu geç hakaretler cabası.
bende bunu anlamıyorum her ilk aşkla evlenilecek diye bi kayde mi var canım,olmuyorsa yangından mal kaçırır gibi evlenmenin ne anlamı var,bırak bi soluk al tabiki aileni ezdirme ne demek anne laf söyledi özür dilemedi bugün bunca saygısızlığı yapan evlenince görüştürmez bile ..Birde evet aileler oturup kararlaştırmadı onun ailesi kafasına göre salon tutup bizimkileri hiçe saydı benim ailem bu yüzden inat ediyor ilk defa gördük böyle bisey diyorlar haklılar.İlk zamanda bundan ufak atışmışlardı.Birde nişanlım en ufak birşeye kızıp ailesi ve kendisi benim aileme tavır alıp aramayan insanlar.
[/QUOTE]Normal sartlar altinda nisan yapilir. Bohca muhabbeti varsa sonra o isler halledilir misafirlik falan. Genclerin ortalama bi tarih karari mutlaka vardir ve ailelere dusen bir araya gelip bu tarihi hem maddi duruma gore hemde cok yakin olan ve uzakta olan akrabalara gore falan belirlenir ve ona gore hareket edilir. Kendiliginden gidip dugun salonunu tutup evi hazirlayip hadi bakalim seni aldik diye birsey olamaz. Saygisizlik baska birsey degil. Vaz gecemem diyorsan biraz sure iste ona gore hareket et. Ama bunlar seni ailenle bile gorusturmez, sana simdiden kusura bakma ama mal gibi davranan aile ne yapacagi belli olmaz.
UOTE="maliye_nur, post: 37028519, member: 626673"]Size teşekkür ederim güzel fikirleriniz ve beni anlayışınız için.Evet artık şüpheler oluştu kafamda acabalar dönüyor birde bu olaylardan hariç ailemin dediği bir çok şeyin doğruluğuna inandım ve gördüm.Benden saklanan ufak bazı şeyler yakaladım.Aileme siz fesatsınız onlar şöyle böyle diye hep savundum durdum ama yanlış yapmışısım babamı ve annemi çok üzüp ağlattım.Onlar benim değerlim kimseye ezdirmem.Aynen tarihi tek başlarına almaları karıştırdı herşeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?