- 19 Eylül 2014
- 84
- 47
- 18
- Konu Sahibi maliye_nur
-
Gerçi sustuğum yok arayıp sormuyorum sürekli ailesi ne karar vermişsler diye oğullarına soruyormuş.Arayıp aileme soramıyorlar.Hepinize çok teşekkür ederim bana yol gösterdiğiniz için.
Bende sana soruyorum işte, ne yapacaksın? Ekimde evlenmiyorsun, şurda kalmış 1 ay. Benim bildiğim bu dönemde davetiyeler dağıtılır, hazırlıklar yapılır.
Ayrılsın diyemi bekliyorsun, sen mi ayrılacaksın?
İşte bir bilsem nasıl yuva kurmayı planlıyor bende bilmiyorum dediğiniz gibi beni bile kırıp hiçe sayarak.Bu olay nisanlinin "ideal es adayligi sinavi"ymis..
Ama burdan gorunen o ki kaybetmis..
Herkesi uzup, evlenecegi kisinin bile gonlunu yapmadan kimle nasil yuva kurmayi planliyor acaba?
Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
Canim oncelikle Allah kolaylik versin. Durumun zor. Ama ailen hakli. Sen kimsesiz degilsin ki sadece kendileri karar veriyor herseye. Dugun icin ekim ayi diye once seninle konustuktan sonra donup birde aileni arayip sormalari gerekirdi ekim ayi sizin icin de uygun mu diye. Sonucta dugunde her iki taraf ta masraf edecek. Belki ailen o zaman hazir olmayacsk boyle bir seye. Olur yani insanlik hali. Nisanlinin ailesi despot. Evlenince de butun hayatina karisip hayatinla ilgili kararlari onlarin vereceginin gostergesi. Ilerde ah vah edip aglamak istemiyorsan aklini kullan ve bu aileyle olmayacagini gor. Tut ki evlendin esinle anlasamadin ayrilmak istiyorsun. Ama senin ailen bu meselelerden dolayi ya sana destek olmazsa, ya da yeterince destek olmazsa, ya da biz sana demistik deyip dururlarsa. Fln fln fln. Her ihtimal var. El oglunun hayatinda ne kadar kalacagini bilemezsin. Ama ailen olene dek senin hayatinda olacak. Olene dek senin destekcin olacak. Ama el oglu, iyiyken iyi, kotuyken sana oyle bir dusman olur ki sasirir kalirsin. Kim olursa olsun hayatindaki erkek, aileni asla el ogluna degisme. su an asiksin mantikli davranamiyorsun gercekleri goremiyorsun. Ama buraya yazdigina gore sende bir care ariyorsun. Bence mantiginla karar ver duygularinla degil. Ailenin dedigi tarihte olmasini istedigini soyle dugunun. Birakirsa biraksin. Zaten ayrilmaniz faydaniza olacak gibi gorunuyor.Neden oldu çünkü nişanlımın ailesi nişandan sonra oturup ailem ile düğün kararlaştırmadı hep benımle muhattap olup bana dediler sonra ailemle yine ufak atıştılar ailem ekimde olmaz bahara kalsın dedı yok yok biz ekimde gelip alıcaz olmazsa yokuz bu işte dediler. İnat edip aileme danışmadan salon tuttular ailemde kız bizim şimdiden sana sahip çıkamazsak önünü alamayız dediler inada bindi babam ölümü çiğner öyle ekimde kızı alırsınız diyor nişanlım ve ailesi ekim olmazsa biz bu işte yokuz diyor bıktım.Nişanlım bana yardımcı olmuyor hep ailem diyor benim ailemi kötülüyor.Bağırıp çağırıp sanki o kızmış gibi küsüp aramamazlık tavır yapıp laf sokmaları var yorukdum inan.Birde başka ile gitti göreve nişandan sonra çok değişti tanıyamıyorum kendısını sürekli kavga yaratıyor alttan hiç almıyor.
Canim oncelikle Allah kolaylik versin. Durumun zor. Ama ailen hakli. Sen kimsesiz degilsin ki sadece kendileri karar veriyor herseye. Dugun icin ekim ayi diye once seninle konustuktan sonra donup birde aileni arayip sormalari gerekirdi ekim ayi sizin icin de uygun mu diye. Sonucta dugunde her iki taraf ta masraf edecek. Belki ailen o zaman hazir olmayacsk boyle bir seye. Olur yani insanlik hali. Nisanlinin ailesi despot. Evlenince de butun hayatina karisip hayatinla ilgili kararlari onlarin vereceginin gostergesi. Ilerde ah vah edip aglamak istemiyorsan aklini kullan ve bu aileyle olmayacagini gor. Tut ki evlendin esinle anlasamadin ayrilmak istiyorsun. Ama senin ailen bu meselelerden dolayi ya sana destek olmazsa, ya da yeterince destek olmazsa, ya da biz sana demistik deyip dururlarsa. Fln fln fln. Her ihtimal var. El oglunun hayatinda ne kadar kalacagini bilemezsin. Ama ailen olene dek senin hayatinda olacak. Olene dek senin destekcin olacak. Ama el oglu, iyiyken iyi, kotuyken sana oyle bir dusman olur ki sasirir kalirsin. Kim olursa olsun hayatindaki erkek, aileni asla el ogluna degisme. su an asiksin mantikli davranamiyorsun gercekleri goremiyorsun. Ama buraya yazdigina gore sende bir care ariyorsun. Bence mantiginla karar ver duygularinla degil. Ailenin dedigi tarihte olmasini istedigini soyle dugunun. Birakirsa biraksin. Zaten ayrilmaniz faydaniza olacak gibi gorunuyor.
Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
ya 3. sayfadan sonrasını okuyamadım açıkçası ...Aileler arasında kalmanız daha doğrusu ailelerinizin sizi böyle bir seçime zorlamaları hiç hoş değil ancak yazdıklarınızdaki ayrıntılara dikkat edin nişanlınız sadece kendini ve ailesini haklı görüyor bana destek olmuyor diyorsunuz bu çok ama çok önemli bir nokta nişanlandıktan sonra çok değişti kavga etmeye yer arıyor diyorsunuz hem nişan ve düğün stresi hemde ailesinin dolduruşları olduğunu düşünüyorum ..evlendikten sonrada ailesinin ağzının içinemi bakacak o dengeyi tutturamayıp sizi ezdirecekmi bence bunun üzerinde ciddi manada bir düşünün inşaallah hakkınızda hayırlısı olur
İnanın bilmiyorum tek bildiğim kafamın allak bullak olması.Her laf açıldığında benim ailem bir tane çok şanslısın böyle aileye gelin geldiğin için felan arasan tarasan böyle aile bulmazsın diye ailesini öven biri.Sizce nedir bu laflar? Ama en hayırlısı nokta koymak gibi gözüküyor ki kendisi bunda kararlı geri adım asla atmam diyor.
Dedigi gibi ailesi bir tane, mukemmel bir aile olsaydi, oyle bir aileden kendisi gibi, dedigim dedik, kavgaci, saygisiz, ozur dilemekten aciz, vefa duygusu gelismemis bir evlat cikmazdi. Demekki o kadar da iyi bir aile degillermis ki, evlatlarini yeterince iyi yetistirememisler. Bence aynen bunlari soyleyin ya. Bozum bozum bozulsunİnanın bilmiyorum tek bildiğim kafamın allak bullak olması.Her laf açıldığında benim ailem bir tane çok şanslısın böyle aileye gelin geldiğin için felan arasan tarasan böyle aile bulmazsın diye ailesini öven biri.Sizce nedir bu laflar? Ama en hayırlısı nokta koymak gibi gözüküyor ki kendisi bunda kararlı geri adım asla atmam diyor.
tabi ki bitireceğim zaten konuşmuyoruz kur yapıyor bana kız gibi.Sürekli onu idare etmekten hep alttan almaktan da yoruldum haklıda olsam alttan alan ben oluyorum bu yüzden en hayırlısı nokta koymak olacak.
Evet öyle sanıyor ama kimse vazgeçilmez değil kendisi hep öyle der sevgimden gebersemde bir kalemde silerim diyordu.Bende öyle söyleyeceğim bugün madem sen gözden çıkardın yanımda değilsin tmm yine senin dediğin gibi olsun bu işte bende yokum senin dediğini yapıyorum nokta..Ne zaman bitireceksin peki?
Canım şuan seni avuçlarının içinde görüyor, ayrılcam de bak, işitmediğin laf kalmayacak.
Evet öyle sanıyor ama kimse vazgeçilmez değil kendisi hep öyle der sevgimden gebersemde bir kalemde silerim diyordu.Bende öyle söyleyeceğim bugün madem sen gözden çıkardın yanımda değilsin tmm yine senin dediğin gibi olsun bu işte bende yokum senin dediğini yapıyorum nokta..
dedim tehditle bana bisey yaptıramazsın madem öyle ailen konuşsun dedim ama nafile boş konuşuyorum benim anlattığımı değilde kendi anlamak istediği gibi anlıyor hep.nişenlınız sizi ailenizi çiğnemek için ayrılmaklamı tehdit ediyor? bu daha büyük bir problem bence ..nişanlınızın ailenizle konuşması gerekiyor bence. sen resmen beni tehdit ediyorsun ben tehditle evlenecek biri değilim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?