50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

dulcinea cım ben de teşekkür ederim canım ne demek görevimiz
geçmiş olsun dileklerin için de sağol
benim kız biraz uyumuş ken ben de yatayım ibraz
 
kızlar benim en çok zorlandığım konu ile ilgili bi şeyler buldum paylaşayım dedim.

Neden tatlı isteriz? Bunu hiç düşündünüz mü? Tatlı isteğini bastırmak için neler yapmalı? ışte uygulamanız gerekenler…
Günlük enerji ihtiyacımızı temel besin öğeleri olan karbonhidrat, protein ve yağlardan karşılarız. Öğünlerde tüketilen karbonhidratlı besinler sindirim metabolizmasında glikoza (şekere) dönüşerek emilimi tamamlar ve kana geçer. Glikoz öncelikle beynin ilk enerji kaynağıdır. Ancak tüm metabolizma ve organlar tarafından kullanılır. Vücudun ihtiyacı olan glikozu (yani şekeri) doğal olarak meyvelerden (meyve şekeri olan fruktozdan), emilimi daha uzun süren ve kan şekerini hızlı yükseltmeyen tahıllardan (kepekli pirinç, kepekli makarna, bulgur), süt şekerinden (laktoz), kurubaklagillerden ve karbonhidrat bakımından zengin olan bazı sebzelerden (bezelye, patates gibi) elde ederiz.

VÜCUDUN ŞEKERE ıHTıYACI VAR MI?

Vücudun sofra şekerine ihtiyacı yoktur; gün içinde alınan besinlerle şeker ihtiyacı karşılanabilmektedir. Şekerleme, tatlı, pasta ve kurabiyelere yani basit şeker içeren yoğun karbonhidrat ağırlıklı besinlere ihtiyaç yoktur. Düzenli olarak beslenen ve öğünlerini vaktinde yapan kişilerde kan şekeri dengesi kurulduğu için tatlı yeme eğilimi çok daha az görülür. Yeterli ve dengeli beslenmeyen kişilerde tatlı ihtiyacı daha fazla oluşabilir. Vücut uzun süreli açlıktan sonra boşalan depoları doldurmak için ilk olarak yüklü miktarda karbonhidrat ve şekere eğilim gösterir. Alınan yüksek miktardaki kalorili besinin bir kısmı şeker depolarını bir kısmı da yağ depolarını doldurur. Bu nedenle gün içinde yeterli miktarda kalori almaya, asla öğün atlamamaya ve karbonhidrat, protein, yağ alımının dengeli olmasına dikkat etmek gerekir. Öte yandan psikolojik faktörler de tatlıya eğilimi yükseltir. Regl dönemine giren kadınlar, yoğun çalışanlar, stresi yüksek olanlar kendilerini tatlı yiyerek mutlu etmek isterler.

ŞEKER HASTALIĞININ BELıRTıSı Mı?

Sabah kahvaltı yapmayı sevmeyen, öğlenleri genellikle hafif ve hızlı besinlerle geçiren ya da öğün atlayan, ara öğünlerini yapmayan kişilerde genellikle akşam tatlı krizleri görülür. Bu krizler reaktif hipoglisemi denilen pankreastan insülinin aşırı ve düzensiz salgılandığı bir sağlık probleminin işaretleri olabilir.

Reaktif hipoglisemi ilerde görülebilecek olası bir şeker hastalığının göstergesi olabilir. Beslenme alışkanlığınız bu şekildeyse ve akşamları tatlı eğiliminiz görülüyorsa mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Regl dönemlerinde diyeti bozan tatlı krizlerinin asıl nedeni ise östrojen hormonunun vücutta azalmasıdır. Östrojen kadına özel bir hormondur. Serotonin ve endorfin gibi hormonların üretimini artırır. Regl döneminde azalan östrojen hormonu kan şekerindeki düşme eğiliminin artmasına, iştahınızın uyarılmasına neden olur.

Özellikle bu dönemde az az ve sık sık beslenmeye özen göstermeli, glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmeli, sıvı tüketimini artırmalı, bitki çaylarınızda kabuk tarçın ve karanfil kullanarak aromasal tadı eksik etmemelisiniz. Regl öncesi dönemde dengeli beslenmeye dikkat ederek tatlı krizlerinizin önüne geçebilirsiniz.

TATLI ıSTEĞıNı BASTIRMAK ıÇıN NELER YAPMALI?

AZ AZ VE SIK SIK BESLENMELı, ÖĞÜNLER ATLANMAMALI.

Atlanan öğünlerde kan şekeri düşer ve ardından alınan ilk besinle kan şekerinin hızla yükselmesi görülür. Bu durumda tatlı krizleriyle karşılaşılır.

SIVI ALIMI ARTIRILMALI.

Kişiler açlık hissettiği anların birçoğunda susuzluk yaşıyor olabilir. Bu nedenle tatlı krizlerinde ilk olarak su ve bitkisel çaylara yönelerek tatlı yemenin önüne geçilebilir.

Kriz anları light sütlü kafeinsiz kahvelerle atlatılabilir. Süt yüksek oranda protein içermesi nedeniyle tokluk yaratır.

TATLI ıHTıYACINIZI MEYVEYLE KARŞILAYABıLıRSıNıZ.

Meyve şekeri beyaz şekerden farklıdır. Meyve şekeri olan fruktoz, vitamin ve minerallerle birlikte bulunur. Beyaz şekerde bulunan sakkaroz vücuda yabancı bir maddedir ve emilimi çok hızlıdır. Bu hızlı emilim, kandaki şekerin düşmesine neden olur. Kan şekeri düşünce insan çabuk yorulur, tekrar yeme isteği oluşur. Kişi kendini halsiz hisseder. Beyaz şeker ve şekerli besinler yerine meyve şekerinden ya da esmer şekerden faydalanmak daha sağlıklıdır. Ayrıca tatlı ihtiyacını bastırmak için hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli.

Meyveli yoğurtlar, light süt ve tatlandırıcı ile yapılan dondurmalar, tatlılar kriz anlarının sağlıklı atlatılmasına yardımcıdır.


alıntıdır.
 

canım benim hoşgeldin tebrik ederim 57 olmayı başarmıssın bende haftaya inş. opuyorumnanaktan ben dışarda tartılmıyom canım ewdeki tartım yağ ve su oranınıda hesaplıyo kilonu yaşını boyunu cinsiyetini giriyon cıbıldak ayaklan yağ ölçümü yapılıyo ben pijamayla tartılıyom hep zemuszemus ama işte 3-4 gündür kabızlık war belki birazda ondaırdır dedim bayanssulusmile
yimekte mercimek çor. , z.yağlı barbunya ve pul biberli yoğrt war buyrun gelin olumunekankayizsmile
ben o zaman dut alayım yaw yaş iken pek sewmem de kaydirigubbakcemile3 ama karaduta bayılırım :lepi:
 

bilgiler için teşekkürler canım benim zemuszemus
bazen light sütlü tarçın bile işe yarıyo yanınada bi tane yulaflı bisk. miss gibi kaydirigubbakcemile5
 

Ayy kıyafetle sayılmaz, cıbıldak tartıl da bilek gerçek kilonu kaydirigubbakcemile3
Seni alan yaşadı desene aklinialirimsmile
Al canım.. taze olduğunu çıtırlığından anlarsın. Çıtır değilse bayattır. Nemli ortamda bozulur bi de.
 

çok ince kıs zaten üzerimdeki oynasa oynasa 100 gr oynar zemuszemus
canım benimm Şeniz hepimizin sefgülülerli eşleri pek bi şanslı sositososito sositososito
tamam guzuuu bayılırım böle çıtır kıtır şeylere :lepi:
 

Kız sen fantezü kıyafet mi giyiyosun 100 gr olsun. Yarın cıbıldanak tartılmazsan küserim lülülülülülü Merak ettim yahu bayanssulusmile
 
Kız sen fantezü kıyafet mi giyiyosun 100 gr olsun. Yarın cıbıldanak tartılmazsan küserim lülülülülülü Merak ettim yahu bayanssulusmile

ne fantazisi kısss bu kış gününde bi tarafım donar sempatiksalakcinni
sadece çok kalın diil öle demek istediydim
tamam tatlım seni mi kırcam yarın öle ederim bölede pek bi aleni oldu gözünün önüne nasıl bi görüntü geldi :roflol: :roflol: :roflol:
 

evet o yüzden iddialaştık zaten 23 günde belimi inceltmem lazım. 80 ya :1no2:
 
bilgiler için teşekkürler canım benim zemuszemus
bazen light sütlü tarçın bile işe yarıyo yanınada bi tane yulaflı bisk. miss gibi kaydirigubbakcemile5

valla ben şu forumu okumadan önce ne iğrenç bi beslenme anlayışına sahipmişim diyorum bazen. bi sürü şey öğrendim sizden kızlar, siz de sağolun.
light sütlü tarçını nasıl yapıyosunuz? çubuğu direkt süte mi koyuyosunuz nasıl oluyo?
 

Canım en ince kıyafet bile bu mevsimde 500 gr ediyo yerimseniben Manyahhh... :roflol: Albüm oluşturuyom buarada bayanssulusmile
 
selam güzeller. sabah 55.8 çıktım pek bi mutlu oldum.dulcineacım dün tibetimi yaptım + mı kaoyabilirsin . sabah da yoktum ben bi geçmişi okuyayım
 
evet o yüzden iddialaştık zaten 23 günde belimi inceltmem lazım. 80 ya :1no2:
şuan ne kadar bel ölçün?
sıkılaşmak için mutlaka ama mutlaka spor yapmalısın zemuszemus

çubuğu ikiye bölüyom(yarısı yeterli geliyo bana) süte katıp hafif ısıtıyom sonrada fincanıma aldığımda üserine hafif toz tarçın öfeliyom:lepi: ben sütü hiç sewmem de böle içiyom ancak opuyorumnanaktan

Canım en ince kıyafet bile bu mevsimde 500 gr ediyo yerimseniben Manyahhh... :roflol: Albüm oluşturuyom buarada bayanssulusmile

bakalım artıkın kıyafetsiz nolcak bide bugün kabızlığı çözersem 1 günde yarım kilo gitcek gamyoncuiremsu :roflol: kolay gelsin cnım yerimseniben
 
bugunki yediklerimi de yazayim;
gerisini de yedikce yazarim..


17/03
Sabah
Maydonoz, 1 parca peynir
2 tatli kasigi bal
2 dilim kepek ekmegi
2 kupa yesil cay

Ara
1 bardak sut
3 ad. Etiform kaymakli bisk.

Ogle
3 ad. Kadinbudu kofte
2-3 kasik salata
2-3 patates kizartmasi
 
merhaba arkadaslar ben geldim yesacim detoxa devam edemedim yaa ayak bilegimi incilttim merdivenlerden inerken aklim sira hizli hizli kosup kilo veriticektim nese ama genede mutluyum cnm sabah tartildigimda 62 geldim esofmanla birlikte tokta 63 geliorum ben bir haftada 1 kilo veriorum nedense cnm yavas yavas gidio herhalde kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:teytey:
 
Merhabalar.Ben geçen hafta yaptığım detoksla 58 den 56,6 kg'ye düşmüştüm.şimdi de tartıldım,56 kg olmuşum.detoksla verdiğim kiloları alacağım diye çok korkmuştum ama yediklerime dikkat ettiğim için demekki geri almadım çok şükür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…