he heee hemmeeen geliyooooaklinialirimsmile :roflol: :jeyyar:
canım geç oldu baya bi cvp ama kusura kalma yavuklumla konuşuyodum msn de :kedi:
düzelmene sewindim seni böle görmek istiyoss :lepi: Şeniz
zemuszemus helal sana koçum benim Şeniz
kızlar benim uyku wakti geçti bile öpüyom hepinizi olumunekankayizsmile
dogru olabilir aslinda bende doktora sormadim canim hakli olabilirsin evde dogal mayalamak mis gibi ne guzel olur ben ufakken anneannem mayalardi nede guzel tutar olurdu bi tek kaymagini sevmezdim:))
kaydirigubbakcemile5 donanı buzla ovarlarmış dimi,bizde bunu uygulayalım :lepi:
opuyorumnanaktan iyi uykular canımcım
iyi uykularr fıstığıııımmmmŞenizhepinizi öpüyorum,tatlı uykular canlaropuyorumnanaktan
hepinizi öpüyorum,tatlı uykular canlaropuyorumnanaktan
h hee ben sütü kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum
üstündeki kayamağınıda bu aralar eşim hüpletiyoo :bbo:
ama benim dırdırımla beraberohaoldumsmile :jeyyar:
tabii sizin orada açıkta iyi süt bulmak sorundur manisadada benim için mucize oldu aslında
hayvanlara sürekli antibiyotik verdiklerinden mayalanan yoğurt yenmiyordu
ama şimdi çok mutluyum benim kızım açık süt içmezdi hiç ama bu süte ve yoğurda bayılıyı:lepi:
hepinizi öpüyorum,tatlı uykular canlaropuyorumnanaktan
Kara Hindiba'nın en önemli iki özelliği, safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında oldukça başarılı oluşudur. Karaciğeri en olumlu etkileyebilen bitkilerden biridir. Günde yenilen 5-6 çiçek sapının, kronik karaciğer iltihaplarında iyileşme sağlayabilir . Bu saplar şeker hastalığına da iyi gelebilir. Şeker hastaları bu saplardan günde 10 tane kadar, bitki çiçekli olduğu sürece yiyebilirler. Saplar çiçekleri ile birlikte yıkandıktan sonra çiçekler koparılır ve saplar yavaş yavaş çiğnenerek yenir. Bunlar acımsı, gevrek ve suludur ve kıvırcık salatanın tadını andırırlar. Sık sık hastalanan ve kendilerini kötü hisseden kişiler, 14 günlük bir hindiba çiçek sapı kürü uygulayabilirler. Bu kürün etkisi sizi şaşırtacaktır. Ama bu saplar daha başka hastalıklarda da yardımcı olurlar. Deri kaşıntılarını, egzamaları ve temriyeleri iyileştirebilirler. Mide sıvılarını düzene sokar ve mide de birikmiş maddeleri temizler. Taze çiçek sapları karaciğer ve safrakesesinin çalışmalarını düzenler. Hindiba, içerdiği mineral tuzların yanı sıra, metabolizma hastalıklarına karşı çok önemli maddeleri de içerir. Kan temizleyici etkisi sayesinde, romatizma ve gut hastalıklarında da yardımcı olabilir. Eğer taze çiçek sapı kürü 4 hafta sürdürülecek olursa, beze şişkinlikleri de yok olabilir. Sarılık ve dalak hastalıklarında da hindiba başarıyla kullanılabilir. Hindiba kökü, çiğ yenildiğinde veya kurutulup çay biçiminde kullanıldığında, kan temizleyici, sindirim kolaylaştırıcı, ter ve idrar söktürücü ve canlandırıcı etkilere sahiptir. Bu kökler kanı inceltir ve kanın koyu olması halinde başarıyla kullanılabilir. Eski bitki kitapları, hindiba yapraklarının ve köklerinin kaynatılarak, suyunun kozmetik olarak kullanıldığını yazıyorlar.
Kadınlar gözlerini ve yüzlerini onunla yıkıyor ve böylece saf bir görünüm kazanabileceklerine inanıyorlardı. Bu bitki, kış dinlenmesine çekilen bitkilerden değildir ve yaprakları kar altında bile gelişir. Her yıl ilkbaharda, hindiba çiçeklerinden, çok lezzetli sağlığa yararlı bir pekmez yapılabilir (Referans1: M.Treben). Bu değerli bitki eskiden beri çok önemli bir yere sahip olmasına rağmen ne yazık ki, pek çok kişi tarafından tanınmaz ve zararlı bir ot olarak bilinir. ergenlik sivilceleri ısırgan otunun ve hindibanın kan temizleyici özelliklerini sayesinde iyileştirilebilirler.
sağolsın prensesim benmmmmŞenizcanim benimm gerci sen daha iyi bilirsin tabide bol bol kaynat mikroplari olsun iyice aslinda taze sut daha yararliymis bazen bodrumda koylerden bizde buluyorz ama cok nadir oluyo kiymetli valla zor bulunuoo canimm lokummda icsin acukk kemikleri guclensin bebegimin:))kizina sanada oglusuna kocisine yarasinn sifa olsun taze sut yogurt insallahh
yaa prensesim ben sana ne diyeyim bilemedimmopuyorumnanaktan meleksin işte melekyerimsenibenŞeniz
kız bendede cilt kaşıntısı var ne zamandır yoktu yine başlamıştı sinirsel sanırım birde tenim aşırı hashas
eşime söyliyeyim bulsun bana bu otu bilmiyorumkismile
İyi geceler canım, bu avatarlar beni bitircek gibi gözüküyor yalnız neyse, öpüyorum çok, ben de yatayım artık iyi geceler herkesee opuyorumnanaktan
canimm yasemincimm benimmm hassas tenliysen hemende kizarir gulumm kiyamam sana ben opeyimde gecsinn gulgoncam benim
opuyorumnanaktan meleğimmmm çok sağolasın tekrardannn bende öptüm seniii
evet hemencencik kızarırr o zamanlarda bölgeye dokunmam yeterlii ondan sonra akannehir
hayatımm bende yatayım artık sabah uyanamıyacağımm çocuklaaraa:a015:
öptüüüm bitanemm bende senii gıdındannnŞeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?