anchusa benim kendi cay tarifim var onu yapiyorum,
siyelim ki birgun tartida fazla cikiyorum , herhalde odem oluyor;
o gun cayimi yapip icince ertesi gun normal kilomda cikiyorum,
tarifi dersen;
3 tatli kasigi yesil cay
1 tatli kasigi hibiskus
5-6 tane karabiber
5-6 tane karanfil
1 cubuk tarcin
elmali-limonlu cay cok tansiyonumu dusurdugu icin deneme-yanilma yolıyla kendim buldum kendime iyi gelen tarifi
ama belkide dogrudur kizlar;
gunde 1400 kcal aliyorsak o kadar da yakiyoruz zaten, normal aktivitelerimizle;
boylece ayni kiloda kaliyoruz, cok yersek 1400 yakip 1800 kcal mesela, kilo aliyoruz,
zayiflamak icinse 300-400 ekstradan yakmamaiz gerkiyor.
yani tum gun isyerinde calisirken 720 kcal yakiyoruzdur. (ama bu zayiflatan kalori degil de, normal gunluk yaktigimiz kalorinin icinde )
bilmem anlatabildim mi?
Is yerinde tabii ki kalori harciyoruz. Nefes alirken ya da kalbimiz kan pompalarken bile harciyoruz ama bnenim demek istedigim calsitigimiz icin harcanmiyo o kalori./ yani tv karsisinda otursak da harcanir. Bu bizim basal metabolizmamiz.O sitedeki rakamlar bana biraz ucuk geldi. Bak birde diyetce.com a bak...link veremiyorsak ozelden yazayim
hadi bakalım...... yarın büyük gün..... sporunuda yapta tam olsun......
ben de lev. kulanıyorum canım sabah aç karna.3 ay olcak ben baslayalı. bende ise yaradı
düzenli kullanmıyor musun, ise yaraması lazım?
ayyyy sPatz canım bundan öte motivasyon artırıcı söz olamazdıııııııŞeniz
demek öyleeeeeeyasakkelime
hadi bakalımmmmmmm rekabetttttşakkıdı
boyna su içip duruyorum bgn, az sonra çörek otumu falan öğütüp yogurt yiycem ardından da meyve falan yerim.
ayy merak ediyoum tartı sabahını yaaa sPatzım değerlerimiz de aynı hadi hırsssslanalımmmm
kaydirigubbakcemile
kizlar selam,
suleulkunun verdigi kilotakibi sitesindeki fiziksel aktivite bolumune girdim de;
8 saat bilg. kullanarak 720 kcal yaktigimiz yaziyor;
bu dogru mudur ya ?????????
(ben bilg. la calisiyorum ya tum gun )
heh iste,
basal metobolizma
ben de onu diyordum,
normal harcadigimiz kalori, ama sitenin onu fiziksel aktivite olarak yazmasiyanlis,
bakarim dedigin siteye de..
Nilufert bana yesil cay demeyin.....Problemlerim var yesil cvayla cozemedigim bir turlu..
bu konu cok guzelmiş:)bende aranıza katıldım:) 1.70 boyundayım normalde hep 52 kıloydum fakat 3 ayda 60 oldumşok gecırdım yanı şimdi yeniden zayıflıcam hedefim 50 birde ben bır kılo bıle alsam hemen gobegım pörtlüyo
bugun sabah 2 cokoprens bir bardak süt:)
öglen karnabahar yemegı yogurt kola
arada form çayı ıcıyorum sımdı
akşamda balık yıcem bol salatayla mayısın ılk haftası en azından 54 falan olsam pofguclubacismilemafoldumben
ama belkide dogrudur kizlar;
sempatiksalakcinnihadi bakalım katrece hanım, yarın tartıda görüşürüzkaydirigubbakcemile2
o dediğiniz şey ne lev.?
gözümü hırs bürüdü-tatlicadiarzu-
neden tatlım hayırdır???
bu konu cok guzelmiş:)bende aranıza katıldım:) 1.70 boyundayım normalde hep 52 kıloydum fakat 3 ayda 60 oldumşok gecırdım yanı şimdi yeniden zayıflıcam hedefim 50 birde ben bır kılo bıle alsam hemen gobegım pörtlüyo
bugun sabah 2 cokoprens bir bardak süt:)
öglen karnabahar yemegı yogurt kola
arada form çayı ıcıyorum sımdı
akşamda balık yıcem bol salatayla mayısın ılk haftası en azından 54 falan olsam pofguclubacismilemafoldumben
Cok severdim yesil cayi. Hatta yesil cay uzerine projelerde bile calistim. Iki sene once 6 ay Japonyada kaldim. Haliyle litrelerce yesil cay tuketiliyor uzak doguda.Maalesef neredeyse su yerine yesil cay icmek zorunda kaldim. Kahveyi siyah cayi ve suyu o kadar ozletti ki yesil cay. O alti ay sonunda bir midem bulandi benim..Bazen icine yasemin ya da melisa atip kendimi kandiriyorum ancak oyle icebiliyorum yesil cayi.. Yoksa valla goresim yok..
yok canım yaa ben hiç inanmıyorum düsün bi saat ütü 70 kalori mesela benim bildiğim ev isi de ondan biraz daha fazla
düsün ütü yaparken kolumuzun biri devamlı calısıyor pc de o kadar mı çalısıyo yani
ne olursa olsun uzun süreli pc kullanmanın hiç de sağlıklı olamdıgını hepimiz biliyoruz . isi pc basında olanların dahi ara ara mola vermesi gerekiyo sonuçta
sempatiksalakcinni
tiroit hapına diyodum canım:)
anladım canım . peki bişi sorcam bu japonların cildi güzel ya hani hem pürüzsüz hem beyaz sence bu yeşilçaydan olabilirmi yada allhışkına ne yiyip ne içiyorlar bunlarda ciltleri güzel boshayallersmile
hosgeldin cnm,
boyle kola icerek, cokoprens yiyerek zayiflanmaz.
zyiflamak istiyorsan bunlari cikar hayatindan;
sebze, meyveye yonel, izgara, salata ye..
burda herkes gunluk yediklerini yaziyor;
cok iyi ornek olabilecek menuler cikiyor;
onlara gore sende kendine menu olusturabilirsin.
biz de biz hepimiz 3+3 6 ogun yiyoruz.
kizlar daha iyi aciklarlar sana;-)
tekrar hosgeldin
Ooooo senin yola gelmen lazim. Cokoprensli kahvaltimi olurmus??
Aslinda cok ama cok saglikli besleniyorlar. Balik ve deniz urunu inanilmaz tuketiliyor.Yani kahvaltida bile balik yiyorlar. Meyve de cok tuketiyorlar. Is yerinde kahve molasi degil yesil cay molasi veriyorlar. O kadar yani.. Yesil cayin cildi guzellestirdigi de dogru ayrica.Bununla ilgili bilimsel calismalar var.Ayni zamanda antioxidant ve anti kanser ajani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?