geçmise müdahale etme imkanı yok ama lütfen bundan sonra öyle zararlar verme canım kendine.
bak sen hep sağlıklı güzel güzel gıdaların faydalarını paylasan bi arkadasımıssın sen bizim örneğimissin bu konuda bi pepper bi sen hem paylasıyosunuz faydalı bilgileri bizlerle
emin ol osebzeleri vs yerken aklıma geliyosun prenses paylasmıstı söyle söyel bi faydası vardı bunun diye
aman canım aman aman
üzüm seviyosan alternatifi çok
kan yapsın istiyosan onun da alternatifi çok
no alkol no sağlıksız bi hayat ve no hiç de hos olmayan bir öbür hayat
tamam mı seker
cezanı da keseyim yarın normal yaptıgın spor süresini 15 dk uzatıyorsun
ve de en kısa zaman da karacigerini temizliyorsun bi kadeh mi kadeh kabul etmiyorum madme koçum bu hafta accık konusam:)
enginar, kereviz ne istersen artık sana kalmıs ya da maydonoz cayı sen biirsin ama o kakanın eseri kalmasın karacigerlerine bi cila yap:)
Ben de seni öpeyim Şeniz
Benim dulcinin fırçalarına alışmam gibi olmuş:)
Geçmiş olsun pcne o zaman a.s.
bugün yediklerimi sayayı bende bi bakın bakalım iyi yapıyomuyum çünkiiii hiiç anlamam bu işlerden
sabah: 1 haşlanmış yumurta sarısı 2 dilim falan ekmek biraz peynir 2-3 zeytin azcıkda fındık ezmesi
öğlen 1 kase çorba 3-4 kaşık pilav azcıık tavuk yanındada azcık patates kızartması
öğleden sonra 3-4 gibi eti form bisküvi
akşam çok az patates kavurması1 kase yoğurt 4 tanede minicik çikolata
Yaptıklarım:
1. Tibet
2. Super Callanetics
Yanımda patates kızartması yiyolar, pasta da yicekler, hiçbirinden de yemicem şakkıdı
Menüm:
1 yeşil çay
13:00 Peynir, 3 dilim kadar sanırım ekmek, haşlanmış yumurta
16:00 (ya da 15 dk önce) 1 adet dürüm (geçen 2 adet yediğim küçük dürümlerden)
1 yeşil çay
Şu an hiç aç değilim çünkü o mideyle 30 dk kestirdim :kedi: (1 buçuk saat sonrasında)
menüme gelince sabah evden apar topar çıktıgım için 1 parça ekmek ve 1 parça peynir yedim işyerine gelince 5 adet fındık ve 2 kayısı yedim öğlen haşlanmış tavuk bol salata 2 dilimde kepek ekmeği yine arada 1 büyük elma ve 2 grisini höplettim akşam dişçiye gittiğim için henüz bişey yiyemedim
yaa neden kimse benim menüme yorum yapmıyo,niye beni yok sayıyonuz artıkın yaaaaaaaaaaaamafoldumben
slm kızlar,
bugün menüm okadar karışıkki azmı yedim çokmu yedim anlayamadım ara öğlen hepsi birbirine karıştı:uhm:
sabah yine bir avuç kuru üzümümle 2 cevizimi yedim
kahvaltıyı tarçınlı süt ve elmayla geçiştirdim
arada bir kırmızı biberli yoğurt yedim
üç buçuk gibi bir kase çorba 4-5 kaşık pilav bir parça tavuk yedim
akşam yemeği yemiycem elmayla geçiştiricem çok yedim gibi geliiyor bilmiyorumkismile
ha birde regl olucam sanırım tatlı krizimi kesmek için 3 küçük kare bitter yedim :kedi:
bende berbat menümü yazayım pek elim varmıyo ama lütfen eleştirilere açığım kızlar,bana çok iltimas geçmeyin
sabah 1 yumurta ve kepekli sandviç,süt
arada 1 dilim kek ve 1 elma
öğle 1 tabak patates kavurması ve yarım kase yoğurt
ara 2 dilim kek dahaalsanaalsanasmile onuda stresten yedim valla hiç aç değildim ama kendimi yemeye vurdum
akşam muhtemelen çorba içicem
tesekürler canim,öyle haklisin ama 70 li kiloda olunca insan sabir tükeniyor,bende 58-59 kiloydum bundan 3 bucuk ay önce ,bir doguma gittim 86 kilo ile suan yeni düsdüm 3 bucuk ayda 71.800 kiloya lahana suyu iciyorum sabah ve aksam cok,dün basladim,spor yapiyorum ,2 litre bazen 3 litre su iciyorum birde emziriyorum,lahana suyu icmeden tedirgindim bisey olurmu diye ama sorun olmadi ,buna ragmen son bir aydir yani ayni kilodayim ya 200 gram haftada zor gidiyor.onun icin sabir mabir kalmadi bende artik.:çok üzgünüm:
arkdslar öğlen yoğurt ve herhngi bi salata yemek ii oluomuş.yoğurtun doyurucu özelliği varmış
canlarim siz bilirsiniz,
bel kaslarini guclendirici bi egzersiz videosu buluverin bana yaaa..
belim cok agriyor yine bugun :-((( aglicam utanmasam..
sabah : yarım domates-yarım salatalık-yarım k.k beyaz peynir-3 s.zeytin-2 y.zeytin-1 dilim normal ekmek(kepek kalmamıştıda)-1 büyük bardak yarım şekerli çay
ara : 1 fincan bitki çayı-1 avuç beyaz leblebi
öğlen : 1 tabak mantarlı-patlıcanlı-patatesli yemek - 1 tabak yoğurt-2 kaşık pilav-1 dikim ekmek(pilav sadece 2 kaşık vardı dünden,o yüzden ekmek yedim)
ara : 1 bardak çay içerim
akşam : menemen yapıcam,az ondan yerim-1 dilim kepek ekmeği ve çay
kizlar bende bugun ne zamandir yemedigim kadar ekmek yedim yani iki tost yedim sabah..ama oglen ve aksam ekmek yemeyi dusunmuyorum 4 dilim akmak yeter bu gune degilmi??? sabah o kadar yedigim icin oglene hic istahim kalmadi o yuzden kellogs k meyve yerim aksamada corba salata balik
ay kızlar harikasınız gerçekten! farkettim ki her gün diyet dışında bir konu oluyor konuşulan. evlilik, annelik, kariyer, ev işi...çok eğlenceli oluyor takip etmek de! iyi ki varsınızopuyorumnanaktan
1 küçük sarelleyi bitirmeseydin be pepperim o en az 3 tatlı kasıgı eder, etmez mi?Sabah
2 dilim kepek ekmegi
Salatalik, maydonoz
1 k.kutusu beyaz peynir
1 kucuk sarelle
Yesil cay
Ara
1 kuru incir 1 kuru kayisi, bikac kuru uzum
Ogle
Tavuk schnitzel
1 kase cacik
1 kasik firinda sutlu patates
Ara
Amanınnnnnnnn bakın ben ne buldum hehe Hey gidi gunler heeeeyyyyh
------------------------BASLANGIC KILOSU-----------------BOY------------------------ULASMAK ISTEDIGI KILO-----------------------
1-BURCUHAYAL------------52-----------------------boy1.70 -----------------ulasmak istedigi kilo ?
2-SULEULKU----------------55.4---------------------boy1.60------------------ulasmak istedigi kilo 52-53
3-SCYLLAA------------------57.9---------------------boy1.67 -----------------ulasmak istedigi kilo 52
4-YESA-------------------------52-----------------------boy1.57------------------ulasmak istedigi kilo 47
5-YASEMN--------------------61.6---------------------boy------------------------ulasmak istedigi kilo 56
6-GUGUZ-TRUF---------------61----------------------boy1.58------------------ulasmak istedigi kilo 50
7-FSNCELIK------------------60.2---------------------boy 1.62-----------------ulasmak istedigi kilo 55
8-ECE1----------------------------49----------------------boy 1.53-----------------ulasmak istedigi kilo 44-45
9-NAZZ81-------------------------56.3--------------------boy 1.63-----------------ulasmak istedigi kilo 49.
10-SEVGI006--------------------59----------------------boy 1.60-----------------ulasmak istedigi kilo 53
11-ASHMINUKAL--------------61.5-------------------boy1.65---------------------ulasmak istedigi kilo 54
12-ECEMM82--------------------56---------------------boy?-----------------------ulasmak istedigi kilo 50
13-HUKUKCU19-----------------57---------------------boy1.65------------------ulasmak istedigi kilo 55
14-NISANNUR--------------------66--------------------boy?-----------------------ulasmak istedigi kilo55
15-PRENSESFB----------------58--------------------boy1.65-------------------ulasmak istedigi kilo55
16-MAI------------------------------57.5------------------boy1.65-------------------ulasmak istedigi kilo55
17-CHEMES----------------------61---------------------boy1.70-------------------ulasmak istedigi kilo52
18-YELIZ---------------------------57.2-------------------boy1.62-------------------ulasmak istedigi kilo52
19-PEPPERMINT--------------56.6-------------------boy 1.60------------------ulasmak istedigi kilo53
21-SENSEWITCH-------------56-------------------------boy1.55------------------ulasmak istedigi kilo46
22-EKECIK--------------------- 59------------------------- boy163------------------- ulaşmak istediği kilo 50.
23-MELAHAT------------------59--------------------------boy1.57--------------------ulasmak istedigi kilo49 kilo
24-brilante----------------------59--------------------------boy1.63--------------------ulasmak istedigi kilo53
25-Dilek8787------------------59-------------------------boy 1,55--------------------ulasmak istedgii kilo 47
26-Duygu_black -------------59---------------------- boy 165----------------------ulasmak istedigi kilo 55
27-AZULOSCUROCASINEGRO----57-----------boy1.59--------------------ulasmak istedigi kilo53
28-BOZO-------------------------57-----------------------boy1.67------------------ulasmak istedigi kilo 52-53 (o artik bebek bekliyor:)
b
evliliğin tuzu biberi derlerye
tuzu biberi çok atarsan o yemeği yiyemezsin
tadında bırakmak lazım.
katrem canım aynen hatırlatalım vallahii bende bugün dr çıkayım bu 2 aydır hep problemliyim bilmiyorumkismile geçen sene bu zamanlar bayaa hastalanmıştım
yine aynısı :ecrin_bebek: 4 gündür vitamin alıyorum bugünde dr dan magnezyum isticem
düne nazaran daha iyiceyimboshayallersmile yeşil çayıda uzuuun süredir içmiyorum ne kadar yaramıştı oysa içerken öptüm tatlışım
Kizlar bugun kahvalti ettim
Kahvalti: Bir kibrit kutusu beyaz peynir
1 dilim kizarmis kepek ekmegi
bir avuc maydanoz
yarim domates
Balli yesil cay
Ara 1: 2 adet etiform biskuvi
Yarim domates
Bitki cayi esliginde
Ogle yemegi: 1 kase yesil mercimek corbasi
Bol salata
1 dilim kizarmis kepek ekmegi
Ara1:Tarcinli karanfilli cay
Ara2: Ginkgolu yesil cay
1 adet incir kurusu
5 adet beyaz leblebi
Aksam: 1 adet hasanpasa kofte
1 kasik pilav
2 kasik yogurt
Salata( yagsiz)
Ara: Yarim elma ve yarim portakal
Bugun iyi gidiyorum. Umarim boyle devam edebilirim....
18 yıl canım erken evlilik şu an 33 yaşındayımlaelaelaelaelae
Kahveyi sekersiz iciyorsundur insallah.. Meyveli sodalar cok fena kalori bombasi.. Aman dikkat
canim cok tatli anlatmissin;
Allah hicbirimizin huzurunu mutlulugunu bozmasin; insallah 3,5 yil sonra 35 yil sonra hala ayni sevgiyle, baglilikla birarada oluruz eslerimizle.
bugun anne ve babamin evlilik yildonumu, 36. yillari..
darisi basimiza.
cok dogru.. bir de benim esim tartismadan sonra hersey cozume kavusunca bana sorar, icinde bisey kaldiysa soyle der, o kalan seyleri biriktirme sakin, simdi konusalim, tartisalim bitsin, biriktirirsen ilerde tekrar onumuze getirirsen daha kotu olur der, herseyi acikliga kavusturur oyle noktayi koyariz..
katrece buralarda misinnnn???
14/04
Sabah
2 dilim kepek ekmegi
Salatalik, maydonoz
1 k.kutusu beyaz peynir
1 kucuk sarelle
Yesil cay
Ara
1 kuru incir 1 kuru kayisi, bikac kuru uzum
Ogle
...... size ne dicem bitki çayı içiyormusunuz biz cumadan beri içiyoruz çok memnunuz çok tuvalate çıkarıyor ve zayıflamayada etki ediyor......ödem mödem kalmıyor hiç.......
kuzucum sen niye boyle dulcineaya yapistim bakayim he, anlat hele..
cnm belim icin iyi bir doktora gitmek istiyorum, o yuzden doktora gitmededen bisey yapmaya korkuyorum.
cihan aksoy vardi daha once gittigim doktor o da tvye cikmaya baslamis (doktorum programina) populer olmus ya randevuyu 6 ay sonraya veriyorlar :-(
selam kızlar naber nasılsınız görüşmeyeli........
sabah kaşarlı bir tost, bir bardak portakal greyfurt suyu ( koca bir bardağı devirdim ya elimle acık iteleyim derdkn her yer battı Allahtan betona geldi ama çok sinirlendim söylendim) domates salatalık biber 2 zeytin azıcık ezme
sonra temizliğe başladım 1.5 saat kadar yaptım ama malesef bitmedi sonra hazırlandım okula yürüyrek gelmek için 30 dk falanda o sürdü.....saat 12 gibi dersim bitecek inş gene yürüyerek gidecem ve temziliğimide bitirecem.......
ara olarak bir avuç leblebi,kuru üzüm sarı uzum dut kurusu karışımı yedim.....
kıskançlık konusuna gelince çok şükür öyle bir şey görmedim....günün 24 saati genelde beraber olunca kıskanılacak bir durumda olmuyor......ı
ahh tatlim benim,
yanlis anlama sizin nazariniz degdi diye dusunmedi ben asla;
insanin kendine nazeri daha cok degermis, kendim nazar ettim diye dusundum ben)
dedigin gibi seven insan kiskanir, ben de onu kiskaniyorum simdi dogruya dogru.. ve de ona sonsuz guvendigim halde, kendim kadar emin oldugum halde...
esimde de fazlasi yok, benim onu kiskandigim kadar kiskaniyor o da..
bu arada duydun mu ben 200 gr zayifladim kaydirigubbakcemile2
canimcim bence kus durmak hic iyi degil,
biz esimle kusmeyiz hic; evlenmeden once soz vermistik birbirimize kus yataga girmek yok diye..
esin senin dusmanin degil ki, kuyrugunu sikistirip gelecek seklinde bir dusunce kotu bir dusunce bence...
o once gelsin, o gelip ozur dilesin, kavgayi ben kazanayim... seklinde dusunceler evliligi yipratir bence cnm.. tatli tatli gecinmek varken, huzurunuzu boyle kacirmaya ne gerek var..
bence ara esini, de ki ufacik seyden tartistik bosu bosuna, gerk yoktu, kapatalim bu tatsizligi de, bosuna kac gununuz zehir olmasin..
Zaten bekar gibi yasamiyorum ki. Esimi cok seviyorum ve saygi duyuyorum. Onu rahatsiz edecek bir sey su ana kadar hic yapmadim. Biz 7 yildir birlikteyiz daha bir kere uygunsuz bir davranisimiz yuzunden kavga etmemisizdir. Benim icin arkadas arkadastir, cinsiyet fark etmez. O insani arkadas olarak seversem cinsiyeti silerim gozumde. Fedakarlik elbette biz de yaptik, yapiyoruz da. En buyuk fedakarligimiz farkli ulkelerdeyken ve ikimiz icin de zor oldugu halde bir kez bile ayrilmayi dusunmeyip iliskimizi 5 sene boyunca devam ettirmek oldu ve birbirmize hep durust davrandik.
BU ARADA yazmayi unutmusum MELABAAAAAAAAAAAAA ben geldim simdi girdim iceri bi sey yemiyecegim dedim ama herkes yeyince dayanamadim ben de yahuuu( cheese kek yedim leslie ile bacak yapip yatacagim
YEDIKLERIM
sabah
kahvaltilik gevregi
soya sutu
yesil cay
ara
yesil cay
ogle
1 dilim ekmek
kasar
1 domates
ara
1 elma
yesil cay
aksam
etli sebzeli mantarli bir tur yemek
bu kadar guzel menunun ustune oldu mu simdi
cheese kek
YAPTIKLARIM
1-TIBET
2- EN SUPERINDEN CALLANETICS
3- LESLIE ILE BACAK (simdi kalkip yapiyorum ahanda :)
hayir canim benim super callan ayri bi sey bu 8dk lik videolar ayri bi sey kaydirigubbakcemile5
bi de sen sakin normal callan yapmadan superine gecme emi kaydirigubbakcemile
hadi oper al yanaktan bu arada yaptim leslie ile bacak hareketlerimi canim :1ninca:
canim benimm eksik olma hayatim tamam bundan sonra icmem hayatim onun yerine soda limon icerm zaten gunde bi tane iciomm faydasi varmis gunde bi madensuyunun
tamam kocum yarin 15 dakka fazla bisiklet ve yurume yaparim canim benimm
bugun aksam bol yesillik yedim maydonoz roka kivircikk
bide activya yedim sade bi tane
Turpun Faydalari
in BesinFaydaSebzeTURP
Uzmanlar, çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turpun, karaciğeri midçalıştırdığnı, böbreklerdeki kum ve taşı döktüğünü, bronşlara çok iyi tesir ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi güzelleştirdiğini ifade ediyor. Uzmanlar, turpun bağırsakları dezenfekte edip pekliği giderdiğini, akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyunun çok iyi uyku verdiğini söylüyor.
Turpun meyvesi, hardalınkine benzer: Küçük, küremsi biçimli, kırmızımtırak kahverengi ve yakıcı kokuludur. Yabani turpların kökü kazık biçimindeyken yenebilen bahçe turplarının kökü yumru biçimindedir, işte bu kökler, yılın çeşitli mevsimlerinde yetiştirilebildiği, baharlı ve lezzetli olduğu ve zamanında hasat edildiği takdirde önemli besin değerlerinin yanı sıra gevrek ve iştah açıcı özellikler taşıdığı için sofralarımızda çerez olarak ve beğenilerek yer alırlar. En tanınmış turp türleri kırmızı turp ile kara turptur (bayırturpu).
BESİN DEĞERLERİ
100 gr. taze turpun içerdiği besin değerleri şunlardır: 15 kalori; 1 gr. protein; 2,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; eser miktarda yağ; 0,7 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 43,7 mgr. kalsiyum; 1.9 mgr. demir: 59 mgr. sodyum; 241 mgr. potasyum: 11 mgr. magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,02 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,1 mgr. B6 vitamini; 10 mcgr. folik asit ve 25 mgr. C vitamini.
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda sayılan ve bazıları çok önemli oranlara varan besin değerlerinin yanı sıra;
o Turp, familyasındaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma rizikosunu en aza indirger: Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.
o Yüksek oranda içerdiği antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikolarını da önemli ölçülerde azaltır.
o Turp, içerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.
o Turp, içerdiği yüksek orandaki potasyumla, yüksek tansiyonu düşürür.
o Turpun halk hekimliğinde geniş bir uygulama alanı bulunmaktadır: Bu uygulamaları şöylece özetleyebiliriz: Böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma yangılarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada kişilerin bolca turp yemeleri öğütlenmektedir. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş turp suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir.
Dikkat: Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, turp da bedenin iyot emilimini azaltır. Haftada 3-4 kezden daha sık turp yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alınmalıdır.
selam kızlar:hulya:
birkaç gündür inanılmaz yoğunum..
giriyorum giriyorum tam yazacakken bir şey çıkıyor , yazamadan işe dalıyorummafoldumben
yarından sonra da izne ayrılıcam , bir 10 gün yokum:gitme:diyet dalan çok fena gidiyor:mymeka:bana ne yapsanız haklısınız anacımcokacimcoook
yok canım bi program,
bolca sebze ve spor programı yapalım bana tatil için olur mumafoldumben
Selam kızlar, hoşgeldin öskecim a.s.
KIzlar bugün akşam yemeğine kadar çok iyi gittim lakin akşam misafir gelcekti, ben de dün mü ondan önceki gün mü anchusa hasanpaşa köfte yapıyım demişti, misafire ondan yapıyım dedim, misafir gelmedi ama yanlış gün söylemiş meğer, yarın gelcekmiş. E yemeklerde bize kaldı:S Baya çok yedik eşim de ben de.
Neyse menümü yazıyım eyvahedigeldismile
Bugün sınavlar vardı malum okula gittim,
Sabah çıkmadan önce 1 dilim ekmek ile beyaz peynir ve 2 zeytin yedim.
Arada bir adet minik kurabiye yedim.
Öğlen bir tost ve ayran.
Arada 8-9 tane yeşil erik.
Akşam 3 tane hasanpaşa köfte ve 2 kepçe pilav yedim eyvahedigeldismile
Akşam eşim yanlışlıkla burnuma çarptı baya acıdı, sonra bana danette getirdi, ben de o şaşkınlıkla yidim:)
Hiç spor yapacak halim yok çok yorgunum lakin yatmadan önce callan yapmaya çalışırım,
dün de ders çalışcam diye yapmamıştım
Sizler nasılsınız bakalım, geçmişi okuyamadım çok uzundu.
kizlar selam
bugun nasilsiniz?>ben bugun liseden beri gorustugum arkadasimla gorustum ama diyetimi bozmadim gibi sadece bi kadeh kirmizi sarap ictim umarim cok kalori almamisimdirr dimi kizlar gerci icim icimi yiyooo ama napimm eslik edeyim dedim bi kadehcikle
Sağol canım, pes mi ettirdim :dilcikar:
Benim eşimin danette getirmesi gibi olmuş, bu kocikler başa bela:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?