50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ben de yarın erken kalkıcam ama yarın sabah girenler görür belkim...herkese kocaman öpücükler...hepinizi özledim...

kizlar iyigeceler
hala elim ayagim titrioo vallaa
bu gece epey bi olayliydi apartmanda ben tek kaliorum discede sekizden sonra gidioo tikirtilar duydum gece kapim calinda saat 11 i geciodu sonra 155 i aradim bes dakka icinde geldi polisler yukardaki kapi zorlanmis com korktum sinirlerim bozuldu asagidaki pizzacida kapida uc adam gormus
kapiyi kililedim ama kapiyida aciolar ne kadar celikte olsa allah korusunn

halla sinirlerim bozuk kizlarrr altimiz disci ustumuz kiralik onun sutundekilerde akcaydalar koskoca apartmanda ben varimm ney konustukca dahada korkuyorum sinirlerim lacka oldu iyice
size yararli yazilar ekliyim belki biraz kafam dailir sizede azda olsa faydam olur

--------------------------------------------------------------------------------

Fıstık (Yerfıstığı) : İçeriğinde E vitamini , B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri bulunur.
Fıstığın Faydaları:

Kemikleri ve kasları kuvvetlendirir.

Gastrit, Mide yanması ve ekşimesine karşı yararlıdır.

Kalp sağlığı için faydalıdır.

Kandaki kolesterol oranını düşürüp kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaktadır.

Kansere karşı koruyucu besinlerdendir.

Öğrenmeyi kolaylaştırmada etkilidir.

Yer Fıstığının Faydaları
Konuşma dilinde kısaca fıstık dediğimiz ve tohumu ülkemizde kuruyemiş olarak sıkça tüketilen Yerfıstığı, Baklagillerden aynı adı taşıyan biryıllık otsu bitkinin meyvesidir. 20-70 cm. kadar boylanabilen ve birçok türü olan yerfıstığının anayurdu Güney Amerika'dır.

Bitkinin karşılıklı ve ikili olarak dizilmiş yeşil renkli küçük yaprakları, sarı renkli ufak çiçekleri vardır. Bu çiçekler döllendikten sonra yere doğru eğilerek oluşan meyvelerini toprağa gömer. Bolca ürün veren yerfıstığı bitkisi, küçük bahçelerde yapılan aile tarımı için pek uygundur.

Kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra özellikle Batı ülkelerinde, yemeklik olarak ve sabun yapımında kullanılan yağı çıkarılır. Preslerde yağı alınan tohumun küspesi azot bakımından çok zengin olduğu için hayvanlara yem olarak yedirilir. Ayrıca ürün alındıktan sonra toprakta kalan bitkinin sap ve yaprakları da iyi bir hayvan yemi olur. Batı ülkelerinde yerfıstığı, tatlıcılıkta ve çikolatacılıkta da kullanılmaktadır.

BESıN DEĞERLERı
Yağ ve protein yönünden pek zengin bir besin olan yerfıstığının 30 gramının tuzla kavruluşundan sonra içerdiği besin değerleri şunlardır: 167 kalori: 7.4 gr. protein: 5,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 14.2 gr. yağ; 0,7 gr. lif; 114.6 mgr. fosfor; 21,5 mgr. kalsiyum; 119 mgr. sodyum: 193 mgr. potasyum; 50 mgr. magnezyum; 0,09 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini ve 5 mgr. B3 vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda saydığımız, bazıları cidden yüksek besin değerlerinin yanı sıra; o Yerfıstığı, kandaki yüksek kolesterol düzeyini düşürür. o Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar, bu nedenle seker hastalarına yardımcı olur. o Yerfıstığının hayvanlarda kanseri önleyici etkileri saptanmıştır: Aynı etkileri insanlarda gösterip göstermediği araştırılmaktadır.

100 gram yenilebilir yaban mersininin

%83'ü su, %0,7', si protein, %0,5'i yağ, %15'i karbonhidrat, %1,5'uğu lifdir.
62 kalori sağlar.
Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
Ağız, deri ve üriner sistem enfeksiyonları
Anti kanserojen ve antioksidant (damarlarda yağ birikimini engelleme) özelliğine sahiptir
Aşırı kanamayı durdurma
Bağırsak metabolizmasını düzenler
Damar hastalıkları
Rn güvenilir kullanım alanlarından birisi de damar hastalıklarıdır. Bu hastalıklara kılcal damar çatlamasıda dahildir. Zayıf kılcal damarlar çatlayabilir. Bu durum ise sık sık tekrarlanan bere, morluk, çürük ve eziklere neden olur. Zayıf kılcal damarlar ise zayıf kan dolaşımını ve bağ dokusunu akla getirir ki bu durum artrit yada mafsal iltihabı gibi rahatsızlıklarla yakından ilgilidir. Yabanmersini meyvelerinde bulunan antosiyanidin kılcal damarları, serbest radikal saldırısından koruyarak onların kuvvetlenmesine hizmet ederken aynı zamanda sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna da katkıda bulunur. Yabanmersini meyve ekstresi, damar sertliği için bir risk faktörü olan parçalanmış kan hücrelerinin atardamar çeperlerine yapışmasını da azaltmaktadır. Bunun yanında, Damar sertliği riskini de azaltır.
Gece körlüğünü ortadan kaldırır
2. Dünya savaşı sırasında ıngiliz Hava Kuvvetleri pilotlarının doktorların önerisiyle bol miktarda yaban mersini reçeli yiyerek gece uçuşlarına çıktıklarını ve yorgun gözlerini dinlendirdiklerini kayıtlardan biliyoruz. Pilotlar, yabanmersini reçeli yedikten sonra gece uçuşlarına çıktıklarında gece görüşlerinde bir düzelme ve iyileşme hissettiklerini sık sık rapor ediyorlardı.
Avrupa ve Amerika’da yabanmersini preparatları gece körlüğü ve diyabetik retinopati ve zayıf kan dolaşımını artırmak için kullanılmaktadır. Almanya’da ise ayrıca, ishal durdurucu olarak da kullanılmaktadır.
Göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığınından kaynaklanan görme bozukluklarını engeller
Gut ve Romatizma
HIV virüsünün tekrarlanmasını azaltır.
ıshal durdurucu; yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay
Kan şekeri ve kolestrolü düşürür
Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri çalıştırır
Kalp krizi riskini azaltır. Damar sertliği oluşumunu engeller
Sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna yardımcı olur.
Taze olarak yenildiğinde kanı temizler
Varis ve basuru iyileştirir
Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici olarak kullanılır
Zayıf kan dolaşımını artırmak

günaydın herkese..... prensescim çok geçmiş olsun.......çok üzüldüm Allah betrinden korusun neden tek kalıyorsun annenler nerde....

bu arada kilo bilidrimini ilk ben yapayım 52.7......400 gr gitmiş aslında sevinmeliyim ama niyeyse üzüldüm.....

sulecim iyiymis cnm,

ben de bildirimimi yapayim;

54.9 -- 100 gr vermisim. gecen haftada 100 gr vermistim.. )))))))))

guleyim mi aglayayim mi bilmem )

kızlar gunaydinnn!

prensesim çok geçmiş olsun:sinifsinif:çok korkutucu birşey gerçekten. hırsıza kilit dayanmaz derler ya, çelik de olsa açıp giriyor şerefsizler.Allah korusun!

ben bütün hafta yediğim pizzaların, makarnalarin, kolanın,mantının, uzun kahvaltıların, kurabiyelerin karşılığını tartıda gördüm. eh yani şaşırdım desem yalan olur, ama yine de moralim bozuldu tabi. 55.1 olmuşum 300 gr almışım.:sinifsinif:

Günaydınlarrr buyrunnnnnnnnn
güne süper başladım :sm_cool:
çünküüüüüüüüüüü
tartıldımm veeee 54,5 ten 54,1 e düşmüşüm... :teytey:
ne güzel yaa,insanın hedefine yavaş yavaş yaklaşması sırnaşık şey
şimdi biz bu bildirimleri nereye yapmamız lazım,listeye girmemiz için ?
geçen hafta bildirim yapmadığım için listeye girememiştimde fisfisfis
bu arada dün akşam yemekten sonra leslienin 4-5 kilo verdiren videosunu yürüdüm

Herkese gunaydin
ben de yarim kilo fazla cikiyorum. Ama kilo aldigimi dusunmuyorum. Dun gece sonunda regli oldum.Onun verdigi bir agirlik sanirim benimkisi.O yuzden cok uzgun degilim. Ben sizin araniza tam bir ay once bir onceki menstrasyon donemimde katilmistim ve o zaman 57.3 kilo idim. Bugun tarti 53.6 yi gosterdi. Yani sizin desteginizle yaklasik 3.5 kilo vermisim.O yuzden mutluyum...

sPatz Onumuzdeki hafta daha dikkatli davranip toparlayacagina eminim. Moral bozmak yok. HEpimizin duvarlari tirmaladigi ve sacma sapan seyler yemek istedigi donemler oluyor. Sonucta insaniz ve yasak olan seyleri canimiz istiyor iste...

sulecim iyiymis cnm,

ben de bildirimimi yapayim;

54.9 -- 100 gr vermisim. gecen haftada 100 gr vermistim.. )))))))))

guleyim mi aglayayim mi bilmem )

Peppermint, bunda uzulecek birsey yok. Spor yapamiyorsun buna ragmen saglikli beslenerek yavas da olsa kilo veriyorsun. Her zaman dedigim gibi yuz gram yuz gramdir. Boyle boyle istedigin kiloya ulasacaksin eninde sonunda. Bence bir an once belin icin doktora git ve sporu hayatina sokmaya calis.O zaman haftada yarim kiloya kadar verebilecegini dusunuyorum. Bir de her gun bal yiyorsun dogru hatirliyorsam sabah kahvaltilarinda. Onu haftada 3 e indirebilirsin. Vucudumuzun seker ihtiyacini meyvelerden de karsilayabiliriz. Onun yerine kayisi kurusu koyabilirsin sabah kahvaltisina ya da 1 tane incir kurusu. Ya da taze meyve..Baska bir nokta da oglen is yerinde yemek yemen. Ne kadar dikkat edersen et snitzel, ya da kremali yemekler tuketmek zorunda kaliyorsun. Ve bunlarin ne kadar kalorili oldugunu hepimiz biliyoruz.Yavas veriyorsun ama unutma ki saglikli bir sekilde veriyorsun.Ve bu kilolarin geri donusu daha zor.

bu arada kilo bilidrimini ilk ben yapayım 52.7......400 gr gitmiş aslında sevinmeliyim ama niyeyse üzüldüm.....

Sulecim niye uzuldugunu anlayamadim. Bence cok saglikli 400 gr vermek. Ben de bu hafta 52 lere dusecegimi dusunmustum. Ama bu siskinlik doneminde 54 u bile gordum. Haftaya da eskisehire gidiyorum annemlere. Cok zor olacak yediklerime dikkat etmek..

Son düzenleme:

tebrikler alkisalkisalkis. devam devam devam....

Kızlar günaydınn 48.7 kg ım bu aralar karıştı biraz ama 49.4 tüm geçen hafta sanırım

bu arada yeme düzenimi ve sporumu tamamen değiştirdim :)

yenilenmiş gibi hissediyorum

Biri bana pilates ve super callan ın linkini atabilir mi kızlar?

ya arkadaşlar ben çizelgemin üzerinde değişiklik yapmak istiyorum.yeniden hepsini oluşturmak zor geliyor.nasıl yapacağımı bilen varmı ?

ya arkadaşlar ben çizelgemin üzerinde değişiklik yapmak istiyorum.yeniden hepsini oluşturmak zor geliyor.nasıl yapacağımı bilen varmı ?
Daha onceden olsuturdugun adresi kopyalayip orada kilonu degistirince otomatik degisiyor diye biliyorum. Tekrar yapmana gerek yok

Daha onceden olsuturdugun adresi kopyalayip orada kilonu degistirince otomatik degisiyor diye biliyorum. Tekrar yapmana gerek yok

daha önce olşuturduğum adresi kullanıcı panelimden kopyaladım. adres çubuğuna yapıştırdım ama sadece çizelgemin resmi çıktı.yani site açılmadı

çarşamba günü 52.5 çıkmıştım.....bu bünde onu daha daha aşağısını görürm diye umut etmiştim..........insan oğlu işte hiç bir şeyden memnun olmuyor geçen haftalarda 100-200 anca veriyordum şimdi 400 verdim diye üzülüyorum..... bunada şükür gerçekten 400 gr iyi bende hafta sonu regli olacam ama hiç şişkinlik hissetmiyorum sanırm bu benim gerçek kilom......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…