50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kizlar selam benn geldimmm
bugunku menum
sabah bi dilim peynir light zeytin dorttenae bi dilim cavdar
ogle yogurt corbasi salata
araogun bi avuc yabanmersini
aksam kusbasi et tazefasulye bi kase corba karisik salata
gece 50 gram beyaz leblebi
cilek

13.00 da hep kalsium icerikli beslenmissin peynir yerine baska bisey yeseydin keske...
aksamki guzel ama...a.s
Mehaycım spordan mı bilmiyom, bu sıralar peynir çekiyo canım hep, çerez gibi tüketiyom. Akşam da yedim... Çerez gibi gidiyo valla :)))

Zaten akşam yemediğinden sonra pasta da yedim, bugün yeme günüm oldu yani Metabolizmayı şaşırtmak bu olsa gerek :))) Sonrasında spor da yaptım biraz sempatiksalakcinni

afiyet olsun balım Şeniz lop lop et olmasın delikafadulden
Bugünküler kısmen dediğin gibi oldu gamişcim ama bi gün de kaç kilo alabilirim ki bayanssulusmile

Selam fıstık, light olan zeytin mi peynir mi sempatiksalakcinni
Harikasın, ben de senin gibi beslenmeye özencem bundan sonra kaydirigubbakcemile5

Kuzey Avrupa Eyjafjallajokull buzdağında yaşanan patlama ile felç oldu. Ancak yanardağ patlamaları 18'inci ve 19'uncu yüzyıllarda da Avrupalıları çok zor durumda bırakmıştı.

ızlanda’da yaşanan ve Avrupa’nın hava trafiğini alt üst eden yanardağ patlaması çok güçlü değildi ancak uzmanlar olayın hem hava trafiği hem de bölgesel iklim üzerindeki etkilerinin kalıcı olabileceğini söylüyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar volkan zararları programı direktörü Bill Burton, Eyjafjallajokull buzdağının altındaki patlamanın, aynı yerde 1821’de yaşanan patlamayla önemli benzerlikler gösterdiğini söyledi. Burton, “Aynı şeyi bir kez daha yaşıyor olabiliriz” dedi.

ıKı YIL SÜRMÜŞTÜ

Bu patlamaların 1823’e kadar aralıklı olarak sürdüğünü ifade eden Burton, bu son patlamaların ne kadar süreceğinin belli olmadığını ancak “geçmişin günümüz için bir anahtar olduğunu” söyledi.

Burton, “Eğer bir önceki patlamalar iki yıl boyunca devam ettiyse, bu yeni olay için de benzer bir süreç öngörebiliriz" dedi.

Smithsonian Enstitüsü Küresel Volkan Araştırmaları Programı’ndan Richard Wunderman, aralıklı patlamalar uzun vadede hava trafiği üzerinde büyük etki yapmakla birlikte, Kuzey Avrupa’nın hava durumunu ciddi anlamda etkileyebileceğini söyledi.

Kül bulutu içinde büyük oranda kurşun olduğunu ifade eden Wunderman, “Bu maddeler aerosol etkisi yapıp uzun süre havada asılı kalarak güneş ışınlarını yansıtabilir” dedi.

Wunderman, “Ancak kül bulutu bütün iklimin soğuyacağını söylemek için yeterince büyük değil” dedi. Bölgesel olarak bu aynı zamanda “volkan havası” denilen ve pusa benzeyen bir durum da yaratabilir. ızlanda’da 1783 yılında yaşanan bir diğer volkanik patlamada atmosfere karışan kükürt dioksit gazları ve diğer bileşikler kalıcı bir duman oluşturmuştu.

YAZIN YAŞANMADIĞI YIL

Tarihe "Yaz mevsiminin yaşanmadığı yıl" olarak geçen 1816'da, bir yıl önce yaşanan volkanik patlamalar Kuzey Avrupa, ABD'nin kuzeydoğusu ve Kanada'da dört mevsim boyunca dondurucu kış soğukları yaşanmasına neden oldu. 1815 yılında sonuncusu Endonezya'daki Tambora Yanardağı olmak üzere bir dizi güçlü volkanik patlama yaşanmış ve atmosfere saçılan küller güneş ışınlarının yer yüzüne ulaşmasına engel oluşturmuştu.

Ortaya çıkan soğuk hava dalgası, birçok ülkede tarım ürünlerinin donmasına ve kıtlığın yaşanmasına yol açmıştı. Etkisini iki yıl kadar sürdüren soğuk hava dalgası, ABD'den ıngiltere'ye göllerin donmasına, tarım ürünleri ve hayvanların telef olmasına neden olmuş, yaşanan kıtlık ve ekonomik sorunlar Avrupa'da ayaklanmaları tetiklemişti.

KÜLLERE BUZULLAR NEDEN OLDU

Filipinlerde bulunan Pinatubo Dağı’nda 1991’de yaşanan patlama dahil büyük yanardağ patlamalarının aksine ızlanda’nın güneyindeki patlama bundan bir ay önce başladı. Dağın doğu yüzünde volkan bilimcilerin ateş fıskiyesi diye adlandırdığı bir dizi çatlak oluştu ve sıcak lavlar buralardan akmaya başladı. Burton, lavların bu hafta başında yeni bir yol bulmasıyla zirveye doğru yola çıktığını ve doğrudan buzun altında olduğu için küllü patlamaların yaşanmaya başladığını söyledi.

Çarşamba akşam saatlerinde yaşanan patlama sonucu ortaya çıkan küller yeryüzünden görünemeyecek yükseklikte Avrupa’nın kuzeyine doğru yayılmaya başladı. Havacılık yetkilileri uçuşları iptal edip havaalanlarını kapattı. Çünkü küllerin içindeki silikat parçacıklarının uçaklara özellikle de motorlarına zarar verebileceği ifade ediliyor.

Burton, son yaşanan patlamada açığa çıkan küllerin içerdiği asit silisit tuzunda artış yaşanmış olabileceğini belirtti. Yine de tüm volkanik patlamaların tehlike içerdiğine dikkat çeken Burton, “Teorik olarak küller ne kadar silis içeriyorsa, o kadar büyük risk ve tehlikeden bahsedebiliriz. Çok etkin bir püskürmeden bahsediyoruz. Etkilenen bölgede camlar taşlaşabilir” dedi.

Ben yoğurda yoğurt demem, yoğurt yağlı olmayınca sempatiksalakcinni

dogru diosun ben artik senelrdir alistim light yogurda hep elim ona gidio ama kaymak cok severim hazir kaymak var ya balla falan yiyosunn ama sut kaymagi yogurt kaymagi yiyemem ne ilgincim demi kuzumm :)

canimin ici kul yagmuru geliomus sabaha karsi
Ay ben bugün gazete okumadım hiç, okuyam, haberlerde külden dolayı uçuşların iptal olduğunu biliyom bi tek.

dogru diosun ben artik senelrdir alistim light yogurda hep elim ona gidio ama kaymak cok severim hazir kaymak var ya balla falan yiyosunn ama sut kaymagi yogurt kaymagi yiyemem ne ilgincim demi kuzumm :)

Ben hazır yoğurt tüketemiyorum canım, hiç sevmiyom, normal yoğurdu da sevdiğim söylenemez pek bilmiyorumkismile

Biraz gazeteye bakınam ben. Öptüüm.

canimm bende nette hurriyette okuydum flas flas haberde

aslinda hazir olmayan yogurt daha saglikli keske evde yapabilsen dogal yogurt ne guzel hayatim
bugun sihirli dagi izledim guzeldi canim izledinmi sende?

SPAT CAN KOCUMMMMMMMMMMM NERELERDESIN SEN YAHUUU

selam canlarimmm nassiniz bakalim ben yaptiklarim yediklerim yazayim diyorum ama kocumuz da olsaydi

selam kızlar
voleyboldan geldim
ama maalesef üzgünüm
halbuki ne güzel geçmişti maç
baya terlemiştim
çıkışta bizim arkadaşlardan biri
bizim arabaya yan sağ arkadan küüüüüüüüüüt diye bindirdi
Allah'tan sadece maddi hasar var
eşime söyledim uyuyo gerçi pek tepki vermedi ama
suç bende değil 8/8 arkadaşta
arkadaşta zaten onun yanında çalışan diş hekimi
acemi yeni almıştı arabasını da
onun sigortası karşılayacak
ama yinede canımız sıkıldı

kızlar samsun ladikte 2 polisi şehit etmiş hainler
yarın samsuna gitcektik bizde bi kumpasa kurban gitmeyelim maazallah.
kesin yollar polis doludur şimdi.
ama iş işten geçtikten sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…