Tebrikler canım:)
Benimkisi sırf bu sebepten bana gıcık oluyor, ama yemeklerini beğenmiyorum napıyım, tereyağı koyuyor ben tereyağı yemem.
Gece yatmadan önce mi yaptın, evet çok yoruyor ama bunu yaptıktan hemen sonra bacaklarının titremesinden anlıyorsun zaten:S
:)
Ama oraya gidilip ta o tarihi simitciden simit yenmez mi hicccc. Deger o simide deger...lachesis canim Allah kavustursun.. esin islerini halleder cabucak doner, sen merak etme. 10 cabucak gecer. 30 nisan da mi geliyor ; biz spatz, klik ve ben 54 olucaz o tarihe, hadi sen de 57 ol.. esini zayif karsila he.
cnm 2-3 simidi sorma.
orda 150 yillik tarihi bir firin varmis, simitleri normal simitten biraz ufak. biz once 2 tane simit aldik; gittik cafeye, kahvalti tabagi da soyledik; o 2 simidi kahvalti tabagi gelmeden bitirmistik; esim sonra dediki gisip tekrar alayim bari, 4 tane daha almis, kahvalti bitene kadar ikimiz 6 simit yedik yani..
ben ne kadar yedim bilmiyorum.
ama ben normalde yarim simitten fazla hayatta yiyemem; cok zorlarsam belki bir tam yerim. ama bu siit degildi baska biseydi sanki,, citir citir oyle kolay yeniyordu ki.. oraya gidin o simitten yiyin derim.
kızlarrrrrrr biricik sevgilim bana çiçek göndermişopuyorumnanaktan
içinden gelmiş şirkete göndermişşşş, çok güzellerrrrropuyorumnanaktan
ayyy bayılıciimmm sevinçtenzemuszemus
benim kayinvalidemin de yemek kulturu cok farkli. Bir kere yemekleri bize gore cok yagli pisiriyor. Zeytnyagi koysa o kadar problem degil, tereyagi kullansa ona da eyvallah diyecegim. ama margarin kullaniyor. Ben keke borege bile margarin kullanmiyorum artik. Boyle olunca gercekten zor durumda kaliyorum. Hos kendisi de diyor ben guzel yemek yapamam diye ama her yemekten sonra elinize saglik cok guzel olmus demek durumunda kaliyorum gelin olarak...menu hazirlamada da bir problemi var. O kadar karbonhidrat agirlikli hazirliyor ki menuleri..Pilav ardindan borek onunden dolma yanina bol ekmek gibi.... Ben onu yemem bunu istemem sundan az koyun dedikce de sinirlerini bozuyorum kadinin. Cunku biliyorum ki bizim icin hazirliyor her seyi, bizi guzel bir sekilde agirlamak istiyor.Simdi biz de telefon acip kendinizi yormayin, biz yemek yedik, cay icmeye geliyoruz diyoruz. ama o zaman bile on tane mercimek kofte 2 tane dev gibi yagli borek, ve 4 baklavadan olusan bir bir tabagi cayla elimize tutusturuyor. 2 tane mercimekli kofte yiyip gerisini birakinca da bozuluyor. Bir de disaridan cok fazla yemek soyluyorlar. Ben ne kadar yogun olursam olayim evde pisirmeye calisiyorum. Sebze yemeklerini ya da sulu yemekleri ozlerim ben. Onlara gidince disaridan pideler kebaplar ismarlaniyor.E ben bunlari yemek istemiyorum, bana ismarlamayin salata yicem deyince de tuhaf oluyor. Yazik kadin belki oglunu bir tek haslanmis brokoli ile besledigimi dusunup oglunu besiye cekiyor biz gidince.. tam tiyatroyuz biz..
benim kayinvalidemin de yemek kulturu cok farkli. Bir kere yemekleri bize gore cok yagli pisiriyor. Zeytnyagi koysa o kadar problem degil, tereyagi kullansa ona da eyvallah diyecegim. ama margarin kullaniyor. Ben keke borege bile margarin kullanmiyorum artik. Boyle olunca gercekten zor durumda kaliyorum. Hos kendisi de diyor ben guzel yemek yapamam diye ama her yemekten sonra elinize saglik cok guzel olmus demek durumunda kaliyorum gelin olarak...menu hazirlamada da bir problemi var. O kadar karbonhidrat agirlikli hazirliyor ki menuleri..Pilav ardindan borek onunden dolma yanina bol ekmek gibi.... Ben onu yemem bunu istemem sundan az koyun dedikce de sinirlerini bozuyorum kadinin. Cunku biliyorum ki bizim icin hazirliyor her seyi, bizi guzel bir sekilde agirlamak istiyor.Simdi biz de telefon acip kendinizi yormayin, biz yemek yedik, cay icmeye geliyoruz diyoruz. ama o zaman bile on tane mercimek kofte 2 tane dev gibi yagli borek, ve 4 baklavadan olusan bir bir tabagi cayla elimize tutusturuyor. 2 tane mercimekli kofte yiyip gerisini birakinca da bozuluyor. Bir de disaridan cok fazla yemek soyluyorlar. Ben ne kadar yogun olursam olayim evde pisirmeye calisiyorum. Sebze yemeklerini ya da sulu yemekleri ozlerim ben. Onlara gidince disaridan pideler kebaplar ismarlaniyor.E ben bunlari yemek istemiyorum, bana ismarlamayin salata yicem deyince de tuhaf oluyor. Yazik kadin belki oglunu bir tek haslanmis brokoli ile besledigimi dusunup oglunu besiye cekiyor biz gidince.. tam tiyatroyuz biz..
Neyse kızlar genel olarak bişey danışıcam size dışarı çıkmadan, şimdi benim yemek masamda sadece amerikan servis kullandığımdan herhalde, bazı yerlerde leke olmuş ve ben onları çıkaramıyorum, prontoyla falan sildim çıkmadı, yağ lekesi gibi duruyor, ışıkta belli oluyor, başka şeyler de çizer diye süremiyorum, çünkü sehpalarımı öyle çizmiştim, bardak lekelerini çıkarıcam diye.
Şimdi benim ne kullanmam lazım, ona göre çıktığımda alıyım, özel bişey varsa?
Tahta mi? Tahtaysa zor biraz cikartmak. O lekeler ablamdada var
oooooo çok güzel romantik çocuk desene.....kıymetini bil her erkeğin aklına gelmez çicek göndermek
ay ne güzel, çok güzel bir duygudur o ya zemuszemus
Insan mest oluyor keyiften.. Benimki dogumgunlerimde yollardi yasadigim ulkeye..Simdi eve gec gelecegi zaman, ani toplantisi oldugu zaman aliyor cicegi....
Kizlar duzeltiyorum. Iki kasik eristeyi haslayinca 5 kasik oldu pistikten sonra, ama hic yag koymayinca kalorisi azcik oluyordu degil mi?? Ekmek yemedim sonucta.. Evet az yedigimin farkindayim ama bence benim kilo vermem durdu.. 1 ay oldu basladigim diyete... cumaya kadar az yemeye karar verdim...Kilo vermesi duran var mi belli bir sure sonra????
Kizlar duzeltiyorum. Iki kasik eristeyi haslayinca 5 kasik oldu pistikten sonra, ama hic yag koymayinca kalorisi azcik oluyordu degil mi?? Ekmek yemedim sonucta.. Evet az yedigimin farkindayim ama bence benim kilo vermem durdu.. 1 ay oldu basladigim diyete... cumaya kadar az yemeye karar verdim...Kilo vermesi duran var mi belli bir sure sonra????
ay ne güzel
romantik senin sevgilin romantik
canım benim de kilo vermem durdu
napıcam bilemiyorum
montignac diye bi diyet varmış onu uygulamayı düşünüyorum.
ay ne güzel
romantik senin sevgilin romantik
ayy yaaa ne kadar hos, ne kadar romantikkkkkkkk
kizlar kayinvalideleriniz zormus sizin hakikaten..
benim k.validemde de yemekleri cok acili ve yagli yapiyor. dogu kulturu. ama Allah'i var, ben gidince az aci koyuyor, pepper sen sevmiyorsun diye az aci attim diyor; dusunceli kadin ne diyim..
o da pilavlar borekler cok yapar ama yaninda bol yesillikli salatalar, caciklar yapar, hafif tatlilar, kekler yapar guzel;
yani yirtma sansim oluyor, bu hafif seylerden yiyip, agir olanlari yemeyerek..
sizinkide ayrı bilr ilginçlikmiş.....şimdi daha iyi anladım seni.....
Allahtan ne kendi annem ne kayınvalidem aynı şehirde değil.......ama Allah var yeme kültürlerimiz aynı olduğundan da olabilir damak tatlarımız benziyor....2 side çok güzel yemek yapıyor... hafta sonu kayınvalideme gidecez ohhhh içli köfte falan yapar diye ümit ediyorum....şimdiden az yiyip kendimi hafta sonuna ayarlamam lazım
kizlar kayinvalideleriniz zormus sizin hakikaten..
benim k.validemde de yemekleri cok acili ve yagli yapiyor. dogu kulturu. ama Allah'i var, ben gidince az aci koyuyor, pepper sen sevmiyorsun diye az aci attim diyor; dusunceli kadin ne diyim..
o da pilavlar borekler cok yapar ama yaninda bol yesillikli salatalar, caciklar yapar, hafif tatlilar, kekler yapar guzel;
yani yirtma sansim oluyor, bu hafif seylerden yiyip, agir olanlari yemeyerek..
canim ben haftalarca 55,1 de takilip kaldiktan sonra onceki hafta 100 gr ve gecen hafta 100 gr verdim ancak.
burda kizlar bile sasiyorlardi pepper sen bu menulerle nasil veremiyorsun diye,
ama su an cozuldugune inaniyorum, yeniden kilo vermeye basladim sanirim.
galiva diyetin belli bir noktasinda duraksama oluyor;
direnci kirmak icin spora devam etmek yilmamak gerek
Ayyy ne güzel yaa maşşallahhh . değerini bil sevgilinin
valla ben eşimden hiç öyle birşeyler görmedim bu zamana kadar.
bir kez aldı çiçek oda beni çok ama çok kırmıştı,nişanlıydık. o zaman almıştı o kadar.
gelelim bu saate kadar yediklerime :
sabah : 3 s.zeytin-2 y.zeytin-1 haşlanmış yumurta-1 sivri biber-1 salatalık-1 çay kaşığı kadar beyaz peynir-2 dilim çavdar ekmeği-1 bardak şekersiz çay
ara : 1 avuç beyaz leblebi-1 bardak bitki çayı
öğlen : 5 kaşık pilav-1 kase tarhana çorbası-1,5 tane sivri biber-1 tabak pul biberli yoğurt
ara : 8 tane çilek
sonraya doğru bir avuç kuru üzüm yiycem
akşama kaynanamdayım.ne yiyeceğimi bilmiyorum.ama kesinlikle dünkü yanlışımı yapmayacağım.çok az yiyeceğim.
bu arada 1 lt de su içtim.
evettttt
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?