rica ederim canım bende yoğurt ve süt olayını boşladım uzun zamandır kaydirigubbakcemile 2 hfta sıkayım dişimi yoksa saldıkça salıyom alsanaalsanasmile
Rahat olsun da uzak olsun canım ya doğudan iyidir, benim eşimde 3 ay sonra gidebilir, ben çok korkuyorum doğu olmasından. Uzun da çok uzun hakkatten ya, biz de bebeği erteliyoruz, napıcaksın hayatım, bunlar geçiyor önemli olan kazasız belasız kavuşmanız.
Neyse kızlar ben çıkıyım azcık şu teze devam ediyim, dün gece sabaha kadar yarısına yakını yazdım deli gibi:) az kaldı az, çok mutluyum :)
Benim önümüzdeki günlere dair kararlarım var:
1. Günlük yoğurt ve yeşil çay tüketime çok dikkat edeceğim.
2. Mümkün oldukça az yağlı sebze yemeği yiyeceğim. Muhtemelen doymayacağım için yoğurt, salata, kuru meyve ile telafi edeceğim.
3. Haşlanmış patates ve makarna gibi karbonhidrat depolarını canım çektiğinde kahvaltıda tüketeceğim.
4. Ha bi de en önemlisi, porsiyonlarımı ayarlarken çok dikkatli davranacağım.
5. Et yemediğim günler haşlanmış yumurtadan alırım gereken proteini yerimseniben
6. Spor spor spor hihoyyyt
Cimcimem, yorgun olmadığın bi vakit resmini koyarsın aletin kaydirigubbakcemile3
Bugün ne koycam listeye :uhm:
yiyos içiyos geziyos tozuyos sen ne yapıyoooooooooooos
Rahat olsun da uzak olsun canım ya doğudan iyidir, benim eşimde 3 ay sonra gidebilir, ben çok korkuyorum doğu olmasından. Uzun da çok uzun hakkatten ya, biz de bebeği erteliyoruz, napıcaksın hayatım, bunlar geçiyor önemli olan kazasız belasız kavuşmanız.
Neyse kızlar ben çıkıyım azcık şu teze devam ediyim, dün gece sabaha kadar yarısına yakını yazdım deli gibi:) az kaldı az, çok mutluyum :)
ZUZUM sen bu listeden dolayımı obur oldun :))) sabah 8 den 22 ye kadar tıkınmak serbest valla :))) Benim dükkan en erken 12 de açılır, en geç 8 de kapanır :))) Genelde en geç 6 da :)
Ben listeden bana uyanları seçtim, uygulamaya çalışcam onları :icecream:
Serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur, sade soda
- Yağsız et suları, sirke, limon ,salça,
- Her türlü baharat
-Günde 2 fincan yeşil çay içiniz
- Haftada iki kez yumurta tüketiniz
- Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı kullanınız
- Et yemeklerinizi fırında ızgaraveya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,,vb)
- Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz
- Günde 2 - 3 litre (10 - 15 bardak)su içiniz
***Spor yapmadan 15-20 dk önce sert nescafe içip öyle spor yapılacak .
***Sabah kalkınca ılık bir bardak su + 3 adet kuru kayısı.
KAHVALTI ( 8:00) :
1. seçenek:
-şekersiz çay
- 1 ince dilim yağsız peynir ( haftada 1-2 kez 1 yumurta yenebilir )
-domates-salatalık-biber-TERE
-1 dilim çavdar ( kepek ) ekmeği
-1 adet ceviz
2. seçenek:
-5-6 kaşık tahıllı gevrek
- 1 bardak light süt
- 3 adet kayısı
ARA (10:00) :
-5 adet badem + 2 adet kuru incir
ÖĞLEN (12:00) :
-1 kase çorba
- 5-6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği ( taze fasulye-kabak-semizotu , enginar !!!!!1 yemek kaşığı yağ kullanılacak!!!!!)
-yarım kase yoğurt ya da 1 kase cacık
- yağsız bol salata
- 1 dilim ekmek
ARA ( 15:00) :
-ayran ya da sütlü nescafe(1/2 süt) ya da yarım kase yoğurt
ARA ( 17:00) :
-10 adet çilek ya da 10 adet yeşil erik ya da küçük bir elma + 1 galeta
AKŞAM ( 20:00 ) :
-3 köfte kadar et ( tavuk-balık-dana>>>>>>>>>>fırında ya da haşlama)
-salata
-közlenmiş sebze ( patlıcan-biber-kabak )
-yarım kase yoğurt
-1 dilim ekmek ya da 3 kaşık pilav / makarna
GECE ( 22:00 ) : 1 meyve + sütlü nescafe(1/2 süt) , 2 tane diyet bisküvi
KAHVALTI ( 8:00) :
1. seçenek:
-şekersiz çay
- 1 ince dilim yağsız peynir ( haftada 1-2 kez 1 yumurta yenebilir )
-domates-salatalık-biber-TERE
-2 dilim çavdar ( kepek ) ekmeği ya da yarım simit
2. seçenek:
-5-6 kaşık tahıllı gevrek ( 1 elma rendeli )
- 1 bardak light süt
ARA (10:00) :
-5 adet badem + 1 yeşil elma
ÖĞLEN (12:00) :
1. seçenek:
-1 lahmacun + salata + ayran
2. seçenek:
- 1 dilim pizza + salata + ayran
3. seçenek:
-peynirli –dom-biberli sandviç + ayran
ARA ( 15:00) :
-1 porsiyon meyve + yeşil çay
ARA ( 17:00) :
-sütlü neskafe + 1 galeta ya da ince 1 dilim kek
AKŞAM ( 20:00 ) :
2 gün:
-doyana kadar kabak + salata + 1 kase yoğurt( 1 kase çorba ya da 1 dilim ekmek )
2 gün:
-200 gr etten köfte + salata + ayran
1 gün:
-1 bardak haşlanmış kuru fasulye + salata + ayran( 1 kase çorba ya da 1 dilim ekmek )
2 gün:
-200 gr tavuk + 1 haşlanmış patates + salata + ayran
GECE ( 22:00 ) : 1 meyve + 1 avuç leblebi + 2 kuru incir , limonata
flash belleğimde warmış :)))
Benim önümüzdeki günlere dair kararlarım var:
1. Günlük yoğurt ve yeşil çay tüketime çok dikkat edeceğim.
2. Mümkün oldukça az yağlı sebze yemeği yiyeceğim. Muhtemelen doymayacağım için yoğurt, salata, kuru meyve ile telafi edeceğim.
3. Haşlanmış patates ve makarna gibi karbonhidrat depolarını canım çektiğinde kahvaltıda tüketeceğim.
4. Ha bi de en önemlisi, porsiyonlarımı ayarlarken çok dikkatli davranacağım.
5. Et yemediğim günler haşlanmış yumurtadan alırım gereken proteini yerimseniben
6. Spor spor spor hihoyyyt
Oleey zemuszemus kaydirigubbakcemile5 Çok umutluyum bu haftadan bayanssulusmilesüper kararlar canım bende sana takılayım o zaman :lepi: et yemediğin günler mesela yeşil mercimek salatası yada kuru fasulye piyazı falanda tüketebilirsin baklagiller de et yerine geçer bayanssulusmile
kalkip yapcam canim aksam yazarim ya da mesaj atarim kuzum
makinami turkiyede unutmusum canim bu gidisimde alacagim insallah sali sabah ucagim var sanirim onun yorgunlugu da var ustumde ben gideyim de biraz sonra tekrar geleyim degisigim bugun ben yorgunum be gunluk
güzel menü de
sıkılıyorum ya onları ayrı ayrı pişir taşır
pratik olmalı evde ne varsa onlardan alternatif olmalı
ben de diyetisyene gitmiştim hatta listeyi yayınlamıştım burda
ama 1 gün bile yapamadım bi daha da gitmedim
kendi kendime verdim bu kadar kiloyu.
vereliniortak
kalkip yapcam canim aksam yazarim ya da mesaj atarim kuzum
makinami turkiyede unutmusum canim bu gidisimde alacagim insallah sali sabah ucagim var sanirim onun yorgunlugu da var ustumde ben gideyim de biraz sonra tekrar geleyim degisigim bugun ben yorgunum be gunluk
aynen kuzum yaa ye ic gez toz uyu kalk sonra tekrar ayni dava yoruldum ben yaa bu hayattan
bende 2 hafta yaptım sadece canım oda geçen yıldı sempatiksalakcinni
birde kızlar akşam yemeğinin 8 de olmasının sebebi geçen yıl ders saatlerim daha geç saatte bitiyodu sonra spor salonuna gidiyodum anca o saatte olabiliyodu ondan öle yoksam kadın daha erken saatte yememi sölemişti ama baktı olmuyo bankacı olsaydın anca bu saatte ewde olcaktın falan dedi öle yazmıştı sora akannehir
Nirdesin sen alsanaalsanasmile
hoşgeldin kıs kaydirigubbakcemile napıyon bakalım opuyorumnanaktan
walla olabülüüüü datlum sempatiksalakcinni kafamçokkarıştı az öğünle günü kapatıyodum ben önceleri:)) ama soruyo kaçta kalkıyon yemeği nerde yiyon kaçta yiyon falan ona göre weriyo ben hafta sonlarıda ortalama 8 de uyanır 8.30-9 da kah. yaparım .. birde kan testi falan da istemişti her türlü baharat serbestti bana öle işte:))
Oleey zemuszemus kaydirigubbakcemile5 Çok umutluyum bu haftadan bayanssulusmile
Hıım, kuru fasülye haşlamasını küçükken çerez gibi yerdim, sevdim bu fikri hihoyyyt Normalde sulu yemekleri bana ağır gelir, hiç sevmem
Ayy hatta geceden ıslayam bugün cokacimcoook
Hoşgeliyon cimcimem opuyorumnanaktan Yat uyu dinlen canım yaw opuyorumnanaktan
canım benim fazla uzaklaşma buralardan :1hug: bi yaramaslık yok dimi?o kadar mutsuzum o kadar mutsuzum ki anlatamam...bugün yediğim yemeği toplasanız 1 haftada yemezdm ben...ay n olur kurtarın beni...
benim yesam yılmaz ya
noldu moralinmi bozuk senin
sanki uygulamış gibi yayınlamıyomuyuz listeyi Allah bizi çıtır etsin
en çok ta ben sen yine 2 hafta uygulamışsın oda bişeydir
ben kaçıyorum otur otur nereye kadar
totom havalansın accık.
kızlar tatildeydik biz ondan giremedim..hayvanlar gibi de yemek yedim bu süre zarfında acilen motive olmalıyım...nolur s.o.s :kedi:
siz nasılsınızopuyorumnanaktan
kızlar tatildeydik biz ondan giremedim..hayvanlar gibi de yemek yedim bu süre zarfında acilen motive olmalıyım...nolur s.o.s :kedi:
siz nasılsınızopuyorumnanaktan
TRUFCUM biz zaten hiçbi listeye tam uyamayız, ama yine de fikir ediniyo insan, elimizden geleni de yaparsak bence baya başarılı oluruz bayanssulusmile
Evet senün öğün çok olmalı zuzum ama, yine de akşam yemeğini en geç 7 de yemelisin ve ihtiyaç duymadıkça akşam dan sonra ara öğün yapmamalısın kaydirigubbakcemile
o kadar mutsuzum o kadar mutsuzum ki anlatamam...bugün yediğim yemeği toplasanız 1 haftada yemezdm ben...ay n olur kurtarın beni...
yok canım yukarda yazdım ya nedenini geçen yıl farklıydı ders programı falan..
artık en geç 18 .30 da yemiş oluyom guclubacismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?