5 farkli ulkede yasamis ve memleketine yeni donmus biri olarak benim de cevabim giderdim olur... Yurtdisinda yasamanin arti ve eksileri var. cok eglenceli olabiliyor farkli kulturlere kaynasmak ama cok da zor yanlari var...Kulturker ne kadar farkli da olsa insanoglunun temelde ayni oldugunu goruyorsun. Ben turkiyeye zorla geldim, ama gelincede o kadar cok seyi ozldigimi farkettim ki bu ulkedede...
Benim de gozum cok karadir... Doktorayi yurtdisinda yapmaya karara verdim, burs buldum ve gittim. Yurtdisinda yasadigim sure icerinde dunyayi gezme imkanim oldu.5 farkli ulkede dolu dolu yasadim, farkli diller ogrendim, hic turk arkadasim olmadi bu sure icerisinde..(bu ilk zamanlar bir eksi gibi gorunsede, bir sure sonra anliyorsun ki insanin iyisiyle karsilasmak onemli, turklerle degil). Arkadaslarimin kultruleri ogrendim, ulkelerini dinlerini adetlerini ogrendim.Onlari da Turk mutfagi ve Turkiye asigi yaptim. Utangacligim azaldi(daha cekingen bir insandim giderken) Cok zor cok yalniz oldugum zamanlarda oldu. Ama simdi beni bir kutuya koysaniz arada bir su verseniz yasarim gibime geliyor....
Ne zaman Ucaktan Istanbul bogazini gorsem hep bogazim dugumlendi, o ozlem hic bitmedi. Ya da buraya geldigimde annemin yuzunde fazladan bir cizgi gorunce uzuldum onlarin yaninda degilim diye.. Annem cok ciddi bir rahatsizlik atlatti hic yaninda olamadim. Esim de Turkiyedeydi..O yuzden ozledigim sey de coktu...Ama simdi de oraya dair ozledigim seyler oluyor..Insan isterse he olabiliyor kisacasi/r yere adapte
Simdi de esimin nedeniyle yine geri gitme ihtimalimiz var ama eylul ekim gibi verecegiz karari...
Gercekten yedikleirmi yazmak istemiyorum. Dun spor yapmadim ve cok sacma sapan beslendim yine... Yillardir cekirdek citlemezdim (belki on senedir) cekirdek bile citledi yani o kadar.....Bugun kendime gelmeyi dusunuyordum ki annem babam aradi biz geliyoruz diye... Cok kiziyorlar zaten az yememe.. Onlar gidene kadar cok dikkat edemeyecegim umarim kilo almam...günaydın canlar nerelerdesiniz bakim siz
ya zayıfladınız buraya girme ihtiyacı hissetmiyosunuz
ya da çok güzel şeyler yiyorsunuz buraya yazmayalım diye
hangisi boshayallersmile
aaa o zaman dusunecek bir yani yok cok..... nereye ve ne amacla???aynen eylül ekip gibi vericem kararı ... Ama erkek arkadaşımla gidiyoruz güzel taraf bu olsa gerek...
aaa o zaman dusunecek bir yani yok cok..... nereye ve ne amacla???
Ben biraz da sıkıldım anchusa bu ülkenin plansızlığından kıro cehennemi olmasından can güvenliğinin olmamasından (izmir - balçovadaki cinayet olayını hatırlatıyim bize çok yakındı) cahillere verilen değerden bilgili kişinin ezilmesinden gelişmek için hep müdürün tarafından engellemelerden herkesin kendi g.tünü kollama isteğinden bencil ve saygısızca davranışlarından ..... bu böyle uzar gider otobüste bile insanların birbirini itiş kakışlarından nefret ediyorum artık .... ışsizlik ve hayatını garantiye alamama insana hiç bi adım attırmıyor çünkü eş dostla yürüyo işler adam seni 2 dk da kapının önüne koyabiliyor ve gideceğin hiç bi iş olamayabiliyo, devlet memurluğu gibi garanti bir işte de ne uzayıp ne kısalacağını bilmek sıkıyor beni üst kademelerden birine kapak atınca da (ki çooookkkk zor çünkü iş çalışmaya bakmıyor yüksek puan alsan da torpilin etkili lacak çünkü aldıkları kişi sayıları 2-3iktidar değiştiğinde topun ucunda olabilirsin bilmiyorum
Ben galiba ülkenin çarpıklığından ve gitgide saygısız insanların çoğalmasından hakkın hukukun çiğnenemesinden ve buna rağmen hiçbir yaptırım olmamasından sıkıldım
Venezuella, margarita island erkek arkadaşımın işi olabilir ben de orada ihracat için firma araştırıcam bakalım türkiyeden neler gönderebiliriz diye tabi bu yazıldığı gibi kısa bir süreç olmayacak elbet önce ispanyolca öğrenmek lazım
Orada iş yapmak isteyen bir kişi var bizi bekliyor diyebilirim tüm işlemleri o halledecek zaten işçi vizesi çalışma, oturma izni falan CV lerimiz herşeyi göndericez kendi konsolosluktan hallettirecek ama benim işim kesin değil işte sıkılır mıyım orda naparım istediğim işi bulamazsam nolur diye düşünmüyor değilim
günaydın herkese..
özledim sizi ben çokzemuszemus
günaydın kızlar ne var ne yok
iki gündür giremedim pc ye
nasılsınız iyisiniz hepiniz umarım
Ben çok sıkıldım bu ülkeden herşey batıyo resmen belki herşey çok üst üste geldi ben de duygusal bi insanım boşveremiyorum bi de iyi niyetten maraz doğuyor bi de dilimi de geliştirmek daha neler yapabilirim görmek istiyorum farklı projeler var ama tam kpss ye hazırlanırken aklım karıştı sınava girip kazanırsam naparım karar veremem diye çok gidip geliyorum bu aralarinşallah kazanmam diicem onu da diyemiyorum
ANCHUSA & YESA yurtdışında yaşamış olarak siz de fikirlerinizi paylaşır mısınız canlarım?
Plansizlik:Japonya, Norvec, Almanya, Avusturya (aslinda bati avrupa) disinda her yerde var.... Hele ki akdeniz ulkelerinde. Inan ki plansizligin oldugu tek ulke turkiye degil
Kiro cehennemi : bu da akdeniz ulkelerine ve ortda dogu kulturune has birsey, Turkiyeye ozgu degil yalnizca. Yunanistanda ya da Italyadada laf atar erkekler ve seni rahat birakmaz
Can guvenligi: Butun kozmopolit yerlerde bu d aproblem canimin ici...HEle ki Amerika... KAbus gibi bir yer
Bilgili kisinin ezilmesi ve cahillere verile deger : Bak bu Turkiye ye ozgu galiba., ama Turkiyede de her zaman ve her yerde karsilastigin birsey degil bu da...
Torpil: Bu da var heryerde ama Turkiye de ustu kapanmadan yapiliyor...
Yani demek istedigim boyle seyleri degerlendirirsen gittigin yerdede hayal kirikligina ugrayabilirsin.. Ama calisma sartlari kesinlikle daha iyi olur Avrupada Turkiyeyele kiyaslayinca, daha iyi kazanirsin, daha rahat bir hayatin olabilir.Onune daha guzel imkanlar cikar, seyahat etmek luks olmaz mesela...
Gercekten yedikleirmi yazmak istemiyorum. Dun spor yapmadim ve cok sacma sapan beslendim yine... Yillardir cekirdek citlemezdim (belki on senedir) cekirdek bile citledi yani o kadar.....Bugun kendime gelmeyi dusunuyordum ki annem babam aradi biz geliyoruz diye... Cok kiziyorlar zaten az yememe.. Onlar gidene kadar cok dikkat edemeyecegim umarim kilo almam...
Ben biraz da sıkıldım anchusa bu ülkenin plansızlığından kıro cehennemi olmasından can güvenliğinin olmamasından (izmir - balçovadaki cinayet olayını hatırlatıyim bize çok yakındı) cahillere verilen değerden bilgili kişinin ezilmesinden gelişmek için hep müdürün tarafından engellemelerden herkesin kendi g.tünü kollama isteğinden bencil ve saygısızca davranışlarından ..... bu böyle uzar gider otobüste bile insanların birbirini itiş kakışlarından nefret ediyorum artık .... İşsizlik ve hayatını garantiye alamama insana hiç bi adım attırmıyor çünkü eş dostla yürüyo işler adam seni 2 dk da kapının önüne koyabiliyor ve gideceğin hiç bi iş olamayabiliyo, devlet memurluğu gibi garanti bir işte de ne uzayıp ne kısalacağını bilmek sıkıyor beni üst kademelerden birine kapak atınca da (ki çooookkkk zor çünkü iş çalışmaya bakmıyor yüksek puan alsan da torpilin etkili lacak çünkü aldıkları kişi sayıları 2-3iktidar değiştiğinde topun ucunda olabilirsin bilmiyorum
Ben galiba ülkenin çarpıklığından ve gitgide saygısız insanların çoğalmasından hakkın hukukun çiğnenemesinden ve buna rağmen hiçbir yaptırım olmamasından sıkıldım
günaydın herkese..
özledim sizi ben çokzemuszemus
günaydın kızlar ne var ne yok
iki gündür giremedim pc ye
nasılsınız iyisiniz hepiniz umarım
günaydın arkadaşlarrr
geçmişi okudum ve şu anda slim in 6 yı indiriyorum.bütün videolarını indireceğim.
birde bunu deneyelim bakalım.gerçi daha plates ve callanıda indirmeme rağmen denemedim ama
bu akşam kesin biraz plates yapacağım inşallahh..
ya 2 gündür gündüzleri menüm gayet güzel oluyor ama akşam eşim geliyor mahvediyor rejimimiiii
inşallah bugün istikarlı bir şekilde başlayacağım sağlıklı akşam yemeklerimee...
almazsın canım merak etme
vücut birden bire kilo almıyor çok şükür
sen yine çok yedim desende makul ölçülerde yiyeceğini biliyorum
çekirdek çok zararlı birşey değil ayrıca tabi miktarı ölçüsünde
güllük gülistanlık hiçbir yer yok bence
başka yerde, başka şekilde memnun olsanda; başka birşey çıkar yine canını sıkacak
en iyisi hayata pozitif bakmak, nerde olursan ol
biz de seni özledik canım
nasılsın
bi alet kullanıyodun devamlı kullanabiliyomusun
ve yararını gördünmü tatlım
kayıp koç geldiiii
cezamı versek kayıp koçlara napsak
herkes 10 mekik verse 150 mekik çekse nasıl olur
Doğru söylüyosun canım yaa bunlarla kıyaslamamak lazım ama imkanlar önemli tabi iyi kazanabilmek hakkını alabilmek güzel bi de ufkun genişler orası da kesin ...
Bi de şimdi gitmezsem bir daha sadece gezmeye gidebilirm oraları görmeye başka da birşey olmaz
Aslında benim istediğim hayat belki bir süreliğine sırt çantası ile dünya turu yapmak ama biraz ütopik çünkü geleceğini garantileme düşüncesi içime işlemiş napiyim memur çocuğuyum annem ve babam 657li o yüzden sabit düşünüp sabit bakıyorlar ve az da kazansan devlet olsun diyolar ben de o yüzden mi kendime bu kadar yatırım yaptım diyorum ama sonuç olarak onlardan etkilenip KPSS ye girecek miiyim? : EVET düne kadar kazanmak istiyor muydum? :EVET bugün ne oldu bi yurtdışı düşüncesi kafamı karıştırdı :)
Latin amerikada ekvator ve meksika disinda bir yeri gormedim ama inan ki oralari avrupadanda farkli, Turkiyeden de....Is bulmak cok kolay olmayabilir oralarda.Kulturleri de cok farkli.Venezuellaya gitmek biraz seruvene atilmak gibi... Ama ben yine de maceraperest biri olarak derim ki: giidin deneyin en kotusu yapamadik diye geri donersiniz. HAYAT TECRUBESI
Esimi de calistigi sirket Arjantin, Ingiltere ya da Amerikaya yollamak istiyor. Benim isim acisindan Ingiltere ve Amerika en uygunu, cok kolay is bulurum. Ama arjantinde bulabilecegimi sanmiyorum. Yine de bir sene arjantien gidip latin amerikayi gezelim iyice diye dusunuyoruz bazen.Bir de bu arada cocuk yapariz diyoruz...Ama hic birsey keisn degil iste, tartisiyorz hala ne yapsak diye..
canım selam bende hayatımın 16 senesini yurt dışında yaşadım
,o yüzden zaten türkçem kötü deyip duruyorum
yabancı ülkelri gezme merağı ben de de var
imkanın varsa git derim çok süper ve eğlenceli macera gibi sanki ....bilmem bana öyle geliyor
Günaydın günaydınnnnnnnnnnnnnn
Kızlar nasılsınız?
Ben dün bol bol sporumu yaptım hani şu leslie nin lastikli fast & firm 4 milini üzerine yan çalıştım sopa çalıştım zaten 10 km de yürmüştüm yaklaşık 20 oldu herhalde :)
Eveeeeeetttttttt kızlar sabah sabah biraz hareketlenelim :) size bi soru
Kızlar yurtdışı şansınız olsa napardınız? herşeyi bırakıp gider orada çalışır mıydınız yoksa ben düzenimi kurdum gerek yok diyip elinizin tersiyle iter miydiniz????
Yorumlarınızı önemle bekliyorum şekerler zemuszemus
o halde yurtdışı olayını düşünme konusunu KPSS'den sonraya ertelesen?
bu arada ne iş yapıyorsun sensewitch:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?