50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Gunaydin kizlar. dun de yediklerime hic dikkat edemedim, hatta aksam yemegi olarak pizza bile ismarladik... ama bu sabah kararli kalktim...
Yag yakici biberiyeli cayimi demledim iciyorum...Evdeki cheesecake ve baklavayi da dusunmemeye calisiyorum

Günaydınlarrr
bende dünkü menümü yazayım :
sabah : 1 tatlı kaşığı çörek otu-1 bardak su
kahvaltı : 6 s.zeytin-1 domates-1 salatalık-1 dilim ekmek-şekersiz çay
ara :1 avuç leblebi
öğlen : 1 tabak yeşil fasulye-2 kaşık pilav-2 kaşık k.biberli yoğurt-1 dilim kepek ekmeği
ara : 1 browni insent-1 bardak bitki çayı
akşam : 3 kaşık yeşil fasulye-3 kaşık pilav-1 bardak ayran
ara : 3-4 tane erik-2 tane çilek

selam bebekkkŞeniz

Ayyy için rahatladı valla düşünme öyle canım yaa insan kendi sinir oluyo geçen aylarda uzun ara vermeden önce ben de birine sinir oluyordum olmamaya çalışıyordum ama elimde değildi neyse kötü düşününce kendim geriliyordum... Ondan diyorum düşünme diye kendi sinir oluyo insan bende öyle oluyor yani kafamçokkarıştı

Ayyy Dulcinea cım yaa pek sevindim iyiki herşey normaldi askere gidip değişenler oluyor kız arkadaşları ne kadar üzülüyordur yaa bak sizin ne güzel olmuş eskisi gibi sanki hiç araya ayrılık girmemiş gibizemuszemus

Aynen ben de bazen o yüzden bişiy yazmıyorum yazıp kaçıyo oluyo çünkü bu sefer de beklesen habire sf yenile bekle derken sabah oluyo olumunekankayizsmile

Yaseminle akrabalar mı acaba kaydirigubbakcemile3 :roflol:

sırnaşık şey:roflol::roflol:

Koçum dün yediklerimi yazıyim

06:30
1 bardak su
3 yarı kuru kayısı
1 avuç kiraz

06:30 – 07:10 yürüdüm

08:30
1 bardak yeşil çay
2 dilim cevizli esmer ekmek
3-4 dilim tulum peyniri
20 gr. bal

11:30
2 yudum neskafe (kuzu bağırınca bıraktım)
1 tatlı miniminnacık kuru pasta

12:15
1 tavuk but fırın
1 dilim kepek ekmeği
1 tabak marul ve mor lahana
Yarım kase yoğurt

14:00
yeşil çay

15:20
1 filtre kahve az sütlü
2 günkurusu kayısı

19:00
4-5 fındık
2-3 badem
19:00 – 19:45 tempolu yürüdüm

20:00
1 tabak erik, kiraz, kayısı
1 küçük kase yarım yağlı yoğurt

21:00 – 22:30
Leslie ile fast & firm 4 mil yürüdüm
300 yana eğilme
300 sopa hareketi
60 X 3 mekik
20 X 6 set yana bacak kaldır indir

22:30
1 kase yarım yağlı yoğurt içine 1 avuç karışık müsli 1 kayısı
suya karıştırılmış 1 maden sodası

Üfff bugün de aynı kahvaltıyı yaptım yaaaa değiştimrm lazım biliyorum ama canım onları istiyo neyse yarın inşallah yeşillikli bir kahvaltı yapıcam

Anchusa kahveyi dediğin gibi yaptım içemedim frech press buldum sıktırdım şimdi tadı yerine geldi sanki tutturamadım kahveyi ne kadar koyucam valla yaa başlı başına bir uzmanlık alanı yani sempatiksalakcinni

Sensewitch, ben de cok duskunum kahveye..French press bulman iyi olmus, ben de almistim ofise hem kahve makinesi hem french press.Ama dedim ya bulamayinca almanlar gibi turk kahvesini sicak suyu katip karistirip iciyorudm.Sekersiz ve sutsuz filtre kahve iciyorum o yuzden kahve miktarini az koymaya calisiyorum.Cok koyunca kalp carpintisi yapiyor ve aci geliyor bana..Hem de az koyunca gunde 2-3 bardak icme hakkim da oluyor. Ilk zamanlar zor gelmisti simdi alistim tadina.Her gun ogle yemeginden sonra bir kapucinom var keyif icin, gun icinde de seyreltik filtre kahve iciyororum ihtiyac duyuyorsam...

Son düzenleme:

yediğin içtiğin senin olsun dulcim. senden menü sormıcam bu hafta neler yaptın onları anlat
melabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben geldimmmmmmm

yaptiklarim
1-en son 1 saat badminton da kalmistik sanirim

2-LESLIE ile bes milin 1 (BIR) mili

3-LESLIE ile karin calisma

4-LESLIE ile bacak calisma

tebrik ediyorum yesa cadısı

intense mi:1shok:
birde bu aralar hiç spor görmüyorum klikcim spor yapmıomusun?

canım akşam yemeği neden yok :uhm:

intense mi:1shok:
birde bu aralar hiç spor görmüyorum klikcim spor yapmıomusun?

evet yaa maalesef bu aralar leslie yapamıyorum.çünkü belim çok ağrıdı geçen hafta.ve bunuda leslieye bağladım.şimdide tekrar ağrı başlayacak diye korkuyorum.
ama inşallah yavaş yavaş başlayacağım.kayınvalidemle kayınpederim bende.2-3 güne gidicekler..o zaman başlayacağım ufaktan ufaktan..
instenseyide ilk defa tatdım yaa..Çok merak etmiştimde..bir ara burada bayağı bir reklamı yapılmıştı..delikafadulden

oturduğun yerde yüürüyüş yapabileceğin bi yer yokmu?
1 saat tempolu yürüyüş yapsan?

bende dün yediklerimden bahsediyim;dün dişçim bana katı bişiyi yasakladı,1tabak mercimek çorbası,1bardak limonata,1bardak kola,ve geceye doğruda dondurma yedim.ayrıca dün 25dk yürüdüm.bugün sabahta 25dk yürüdüm akşam gene sporumu yapacam herzamanki gibi.dün yapamadım hareketlerimi dışarda kaldığım için

oturduğun yerde yüürüyüş yapabileceğin bi yer yokmu?
1 saat tempolu yürüyüş yapsan?

ya yer var olmasına da benim dışarda yürüyüş yapacak vaktim yok..
kayınvalidemle kayınpederim mevlüdüm için geldiler.birkaç gün kalacaklar..
çalışıyorum ve iş çıkışı direk eve gidiyorum.yani hiç vaktim yok yürümeye maalesef.
ama dediğim gibi,misafirlerim gitsin,hemen başlayacağım spora.özledim de aslında leslieyi..

bence kola içmeyi bırak lmaz:
çünkü kola,sağlıklı beslenmenin en büyük düşmanı

KOLAYA HAYIR:enbuyukkk:

tamam canım

kızlar selammmzemuszemus

bugun departmanda tek başımayım çok yoğunum ama göz ucuyla okumaya çalışıyorum yazdıklarınızıkaydirigubbakcemile3

dün yediklerimi yazayım:

uyanınca: 1 kuru kayısı+ 1 bardak su
kahvaltı: kepek ekmeği +beyaz peynir +domates + salatalık + 1 yarım kupa nescafe tek şekerli
ara: limonlu yeşil çay
öğlen: 2 tane rosto + 3 kaşık pilav
ara: 2 adet yulaflı biskuvi
akşam: 2 adet biber dolması + yogurt + yarım kasecik krem karamel (kendim light sütle yaptım)
gece: 2 çilek

45 dk pilates + 30 dk tempolu yürüyüş de yaptım.

kesinlikle ama yılların alışkanlığı var

bak kkolayı bende çok severim normalde.ve bu topiğe takılmadan önce her yemeğimin yanına kola aldırırdım eşime.ama ne zaman bu topiğe başladım,kolayı tamamen bırakamasamda ayda bir falan içmeye başladım..sanada,tamamen bırakamasanda arada bir içmeni tavsiye ederim.

kizlar selam hepinizee;

nasilsiniz? ben sabahtan disardaydim, mali musavirler odasinin istedigi bazi evraklar var onlari hallettim; sirkete gelirken cok trafikte kaldim yaa, araba kullanmak o tarfikte belimi cok agritti :-((

neyse simdi daha iyiyim.

gecmisi cok okuyamadim, neler yaptiniz?

klik belin nasil oldu canim? bir de o kadar temizlik yapmissin, mevlut falan, cok yorulmussundur, k.validenler gidince bikac gun dinlen bari.. bu arada mevlutu ne icin okuttunuz? Allah kabul etsin canim.

spatz isyerinde begendiler mi sacini?

anchusa misafirlerin gitti mi? bitirdin mi artik cheesecake leri ?

lachesis canim sen nasilsin? basladin mi 10 gunluk leslie ye?

kuzu dun menumu yazmistim ama sayfalara sooyyle bi goz gezdirdim de yorumlamamissin zuzuuu.

Evet cnm ben de 1 tane içiyorum saat 10 - 11 gibi o kadar zaten artık tatlandırıcı da kullanmıyorum o yüzden yanında küçük 1 acıbadem kurabiyesi götürüyorum :)

canım akşam yemeği neden yok :uhm:

Tam yemeğe iniliyordu ki telefonla bağlanan misafirimizin sorununu çözmek üzere aşçıbaşının yanına gidildi ve servise yetişmek üzere inilemedi eve varıldığında saat 8 idi ve 11 de yatılıyordu o yüzden meyve ve yoğurt müsli yenip telafi edilmeye çalışıldı

kesinlikle ama yılların alışkanlığı var

Yılların alışkanlığı olan sigaradan vazgeçtim hem de bu kadar stresli dönemimde alışkanlığı yaratan biziz bu kadar emek veriyosun sağlıklı yaşamak için tek birşeyin bozmasına izin verme canım bence...

Yine de sen biliyon... kaydirigubbakcemile2

canim ben hani onceki hafta 1. olmustum ya,
o hafta karbonhidrat-protein ayrimina dikkat etmistim, simdi hatirladim. sanirim ise yaramisti; bugunden itibaren tekrar uygulicam cnm.

mesela, mercimek corbasi ictiysen pilav yemeyeceksin;
ya da et yediysen, pilav, kisir, dolma vs. yemeyeceksin.
asagidaki yazi da aciklayici bilgi var.
senin menun guzel, oglen et-pilav yanyana gelmis sadece

Karbonhidrat alınan günün bir öğününde protein alınmaması daha uygun olur (Protein - karbonhidrat ayırımı).Yani o öğünde protein + sebze yerine, karbonhidrat + sebze kombinasyonu yapılması daha uygun olur. Bu şekilde ayırdığımız zaman, alınan karbonhidratın yağa çevrilip depolanması yerine enerji olarak kullanılması sağlanır.
* Öğün başına karbonhidrat miktarı: Pirinç pilavı, dolma, pirinçli çorba - 3 çorba kaşığı; Bulgur pilavı - 4 çorba kaşığı; Kısır – 5 çorba kaşığı; Makarna – 3 servis kaşığı; Patates – 2 servis kaşığı (kızartma hariç);
* Tatlılar, meyve tatlıları, meyve salataları, ayva, armut tatlısı, balkabağı tatlısı, vs. ve sütlü tatlılar, dondurma, kazandibi, keşkül, tavuk göğsü, pudingler, profiterol, vs. tercih edilmelidir. Haftada 1 - 2 - 3 kez tatlı yenebilir. Ancak bir öğünde protein almamak şartı ile.
* Yemekler pişirilirken, az miktarda sıvı yağ kullanılmalıdır. Kızartmalardan kaçınılmalıdır.
* Yemekler, normalde tuzsuz veya çok az tuzlu pişirilmelidir. Tüm sebze ve meyvelerde normalde tuz olduğundan, yemeklerde tuza gerek yoktur. Tansiyonu düşük olan hastalar, günde 6 - 7 öğün yaparak ve gerekli miktarda su içerek, tansiyonlarını ayarlayabilirler.
* Çorbalar: Protein: mercimek, etli çorbalar, vs.
Karbonhidrat: Pirinç, patates, bulgur, buğday, un, şehriye, tarhana, vs.
Sebze: Tüm sebzelerden yapılan çorbalar.
Sebze çorbaları, her öğünde, her yemeğin yanında yenebilir. Protein ve karbonhidrat çorbaları önemlidir. Besleyiciliği fazladır. Rahatlıkla yemekte yenebilir, ancak protein - karbonhidrat ayırımına dikkat edilmelidir. 1 kase çorba; protein ise 2 köfte büyüklüğünde, karbonhidrat ise 2 çorba kaşığı pilav olarak hesaplanmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…