kızlar selammmzemuszemus
bugun departmanda tek başımayım çok yoğunum ama göz ucuyla okumaya çalışıyorum yazdıklarınızıkaydirigubbakcemile3
dün yediklerimi yazayım:
uyanınca: 1 kuru kayısı+ 1 bardak su
kahvaltı: kepek ekmeği +beyaz peynir +domates + salatalık + 1 yarım kupa nescafe tek şekerli
ara: limonlu yeşil çay
öğlen: 2 tane rosto + 3 kaşık pilav
ara: 2 adet yulaflı biskuvi
akşam: 2 adet biber dolması + yogurt + yarım kasecik krem karamel (kendim light sütle yaptım)
gece: 2 çilek
45 dk pilates + 30 dk tempolu yürüyüş de yaptım.
kizlar selam hepinizee;
nasilsiniz? ben sabahtan disardaydim, mali musavirler odasinin istedigi bazi evraklar var onlari hallettim; sirkete gelirken cok trafikte kaldim yaa, araba kullanmak o tarfikte belimi cok agritti :-((
neyse simdi daha iyiyim.
gecmisi cok okuyamadim, neler yaptiniz?
klik belin nasil oldu canim? bir de o kadar temizlik yapmissin, mevlut falan, cok yorulmussundur, k.validenler gidince bikac gun dinlen bari.. bu arada mevlutu ne icin okuttunuz? Allah kabul etsin canim.
spatz isyerinde begendiler mi sacini?
anchusa misafirlerin gitti mi? bitirdin mi artik cheesecake leri ?
lachesis canim sen nasilsin? basladin mi 10 gunluk leslie ye?
kuzu dun menumu yazmistim ama sayfalara sooyyle bi goz gezdirdim de yorumlamamissin zuzuuu.
kahve hemde nescafe kızlar lütfen yavaş yavaş şu nescafe olayını bırakalım..
peppercim yorumlamıştım geçmişi okumadın sanırım.. birçok alıntının arasında vardı..
haftasonu giremediğim için toptan yapmıştım..
ben bidaha yorumluyum sana
tekrar
Tam yemeğe iniliyordu ki telefonla bağlanan misafirimizin sorununu çözmek üzere aşçıbaşının yanına gidildi ve servise yetişmek üzere inilemedi eve varıldığında saat 8 idi ve 11 de yatılıyordu o yüzden meyve ve yoğurt müsli yenip telafi edilmeye çalışıldı
canim ben hani onceki hafta 1. olmustum ya,
o hafta karbonhidrat-protein ayrimina dikkat etmistim, simdi hatirladim. sanirim ise yaramisti; bugunden itibaren tekrar uygulicam cnm.
mesela, mercimek corbasi ictiysen pilav yemeyeceksin;
ya da et yediysen, pilav, kisir, dolma vs. yemeyeceksin.
asagidaki yazi da aciklayici bilgi var.
senin menun guzel, oglen et-pilav yanyana gelmis sadece
Karbonhidrat alınan günün bir öğününde protein alınmaması daha uygun olur (Protein - karbonhidrat ayırımı).Yani o öğünde protein + sebze yerine, karbonhidrat + sebze kombinasyonu yapılması daha uygun olur. Bu şekilde ayırdığımız zaman, alınan karbonhidratın yağa çevrilip depolanması yerine enerji olarak kullanılması sağlanır.
* Öğün başına karbonhidrat miktarı: Pirinç pilavı, dolma, pirinçli çorba - 3 çorba kaşığı; Bulgur pilavı - 4 çorba kaşığı; Kısır – 5 çorba kaşığı; Makarna – 3 servis kaşığı; Patates – 2 servis kaşığı (kızartma hariç);
* Tatlılar, meyve tatlıları, meyve salataları, ayva, armut tatlısı, balkabağı tatlısı, vs. ve sütlü tatlılar, dondurma, kazandibi, keşkül, tavuk göğsü, pudingler, profiterol, vs. tercih edilmelidir. Haftada 1 - 2 - 3 kez tatlı yenebilir. Ancak bir öğünde protein almamak şartı ile.
* Yemekler pişirilirken, az miktarda sıvı yağ kullanılmalıdır. Kızartmalardan kaçınılmalıdır.
* Yemekler, normalde tuzsuz veya çok az tuzlu pişirilmelidir. Tüm sebze ve meyvelerde normalde tuz olduğundan, yemeklerde tuza gerek yoktur. Tansiyonu düşük olan hastalar, günde 6 - 7 öğün yaparak ve gerekli miktarda su içerek, tansiyonlarını ayarlayabilirler.
* Çorbalar: Protein: mercimek, etli çorbalar, vs.
Karbonhidrat: Pirinç, patates, bulgur, buğday, un, şehriye, tarhana, vs.
Sebze: Tüm sebzelerden yapılan çorbalar.
Sebze çorbaları, her öğünde, her yemeğin yanında yenebilir. Protein ve karbonhidrat çorbaları önemlidir. Besleyiciliği fazladır. Rahatlıkla yemekte yenebilir, ancak protein - karbonhidrat ayırımına dikkat edilmelidir. 1 kase çorba; protein ise 2 köfte büyüklüğünde, karbonhidrat ise 2 çorba kaşığı pilav olarak hesaplanmalıdır.
kuzu
sen burdayken dunku menumu yazayim ben de cnm
sabah
1 dilim kepek ekmegi,
yesil cay
yarim k.k. beyaz peynir, yarim k.k. kasar peynir
maydonoz
1 tatli kasigi bal
ara
--
ogle
1 kase sebze corbasi
1 tabak eksili kofte
yarim dilim tuzsuz ekmek
ara
burda yazmistim, eti tutkuyu yedim :-(
aksam
2 kasik pilav
2 ad. kadinbudu kofte
1 tabak salata
1 bardak meyve suyu
-- spatz dun ben de pilavla eti yanyana getirmisim ya :-(
ara
1 muz
15 dk. bel egzersizleri yaptim sadece.
kizlar selam hepinizee;
klik belin nasil oldu canim? bir de o kadar temizlik yapmissin, mevlut falan, cok yorulmussundur, k.validenler gidince bikac gun dinlen bari.. bu arada mevlutu ne icin okuttunuz? Allah kabul etsin canim.
kuzucugum bu hafta yuruyus haftasi mi?
doktor bana 20 dk. yi gecmeyen yuruyusler izin verdi,
bu aksamdan itibaren baslicam ben de.
kuzucugum bu hafta yuruyus haftasi mi?
doktor bana 20 dk. yi gecmeyen yuruyusler izin verdi,
bu aksamdan itibaren baslicam ben de.
bugün 3-5 kişiye çarpasım var yaw
laf anlamazlar toplanmışlar hep sen konuş dur
sesim kısıldı sabahtan beridir
kahvaltıyı 10 da ancak edebildim
1 yudum su içemedim
bu ne böyle yaaaa
pilav ve tutku olmasaydı günün menüsü olarak seçerdim menünü:hooray:
selamlar peppercimm...
valla belim geçmişti,senin sıcak su torbası tavsiyenden sonra ama haftasonu mevlütten dolayı çok ama çok yoruldumm :1no2: bizde adettir.yeni evliler,evlerinde mevlüt okuturlar.
bende kışın kasımda evlendiğim için havalrın ısınmasını bekledim,geçen haftada okuttum mevlüdü.ama inan 2 gün pestilim çıktı.hala dinlenmiş değilim anlayacağın..çalışan adamın mevlüt neyine de :1no2: işte yapayım dedim..
sen nasılsın? egzersizlerine devam ediyosundur herhalde..
mali müşavirlik işlemlerine de başlamışsın ne güzel.belgeni aldın mı ?
iyiyim tatlım yok başlamadım, hem final haftam olduğunu uluşmuşum haftaya, hem de anchusayı bekliycem:)
ay canım sakın sakın bunu bir daha yapma. o tamamen YANLIŞ. Mide, bağırsak sistemini bozuyor ve ülser yapıyor. Ayrıca sinir sisteminde tahribat yapıyormuş.
alıntı yapıyım.
“Karbonhidrat ve protein ayrıma metodu doğru mu?”
Gazete ve dergilerde sıkça yer alan karbonhidrat - protein diyetini duymayan kalmadı. Acaba bu diyetin aslı nedir? Gerçekten bu yöntemle sağlıklı kilo verilebilir mi? Yiyecekleri, besin bileşimlerine göre sadece karbonhidrat veya sadece protein kaynağı olarak ayıramayız. Örneğin protein kaynağı olarak bilinen et, karbonhidrat ve yağ da içerir. Aynı şekilde karbonhidrat kaynağı olarak bilinen pirinç pilavı da, hem karbonhidrat hem protein hem de yağ içerir. Diyet yaparken her zaman dikkat edilmesi gereken en önemli nokta vücudun bir günde alması gereken besin öğelerinin (karbonhidrat, yağ, protein gibi) her öğünde bir arada, dengeli olarak tüketilmesidir. Zayıflarken, diyetiniz sizi bazı besinlerden yoksun bırakmamalı, yanlış beslenme alışkanlıklarınızı düzeltme yönünden güçlü olmalıdır. Bu şekilde hazırlanan diyetlerle vermiş olduğunuz kiloları geri almazsınız. Unutmayın, bilinçsizce yapılan diyetlerle sağlığınız tehlikeye girebilir. Ayrıca, dengesiz diyet ile verilen kilolar tekrar ve hatta daha fazlası ile geri alınmaktadır.
kizlar selam hepinizee;
nasilsiniz? ben sabahtan disardaydim, mali musavirler odasinin istedigi bazi evraklar var onlari hallettim; sirkete gelirken cok trafikte kaldim yaa, araba kullanmak o tarfikte belimi cok agritti :-((
neyse simdi daha iyiyim.
gecmisi cok okuyamadim, neler yaptiniz?
spatz isyerinde begendiler mi sacini?
anchusa misafirlerin gitti mi? bitirdin mi artik cheesecake leri ?
kuzu dun menumu yazmistim ama sayfalara sooyyle bi goz gezdirdim de yorumlamamissin zuzuuu.
bugün 3-5 kişiye çarpasım var yaw
laf anlamazlar toplanmışlar hep sen konuş dur
sesim kısıldı sabahtan beridir
kahvaltıyı 10 da ancak edebildim
1 yudum su içemedim
bu ne böyle yaaaa
aaa sasirdim.
aman zaten zor oluyordu her yedigine dikkat etmek, bu bunun yanina olur mu olmaz mi diye.
iyi yapmam bi daha .
sagol cnm benim.
finallerinde basarilar sana
Misafirlerim gitti. Ama arkalarinda iki buyuk dilim cheesecake, yarim kilo baklava,biraz kurabiye, ve kremali patates corbasi biraktilar...Bunlari tuketmemiz lazim. Ama bu sabah yemedim bir sey inat ettim... Biberiye cayina dadandim yag yakiyor diye....
Bu arada ben Istanbulda hic araba kullanmadim. Ama bir an once alismak istiyorum. Hele bizim buralar cok karisik. Yollar cok dar, kimse saygi gostermiyor ve trafik cok yogun..Turkiyeye gelirken arabami da sattim. Okullar kapansin trafik rahatlasin esimin arabasiyla atacagim kendimi yollara ama cok korkuyorum. Araba kullanabilenleri de Istanbul gibi kaotik bir yerde kalpten takdir ediyorum...
Kuzucum ben bu hafta nete giremeyince takip edemedim birseyi ama bugun iyi gidiyorum....Detokstan sonra ilk defa bugun tartildim bir bucuk kilo fazla cikiyorum fakat regliyim de...cnm ben bu hafta can simitlerini öldürme haftası demişstim..
artı yapabilenlere 1 saat tempolu yürüyüş imksanı olmayana leslinin 10 pound demiştim..
senin durumunu bildiğim için orda sana not yazmıştım
kendine evde iş çıkar çekmece dolap düzelt hafif bi temizlik yap die
Klik zor is yapmissin bayagi. Birde kayinvalideyle kayinpederi misafir ediyorsun... Kolay gelsin...selamlar peppercimm...
valla belim geçmişti,senin sıcak su torbası tavsiyenden sonra ama haftasonu mevlütten dolayı çok ama çok yoruldumm :1no2: bizde adettir.yeni evliler,evlerinde mevlüt okuturlar.
bende kışın kasımda evlendiğim için havalrın ısınmasını bekledim,geçen haftada okuttum mevlüdü.ama inan 2 gün pestilim çıktı.hala dinlenmiş değilim anlayacağın..çalışan adamın mevlüt neyine de :1no2: işte yapayım dedim..
sen nasılsın? egzersizlerine devam ediyosundur herhalde..
mali müşavirlik işlemlerine de başlamışsın ne güzel.belgeni aldın mı ?
sağol canım benim Şeniz tabi ya o çok gıcık bişey, hem tadı da olmuyor öyle kaydirigubbakcemile3
ay ben de gidip kahvaltı yapıyım öğlen oldu iyice şaşırdım yine, canım da hiç bişey istemiyor ama gidiyim bari
Şulenin bir çay tarifi vermişti, o bana çok iyi geldi ya, onda da biberiye vardı, akşam yatmadan 2 fincan içince tüm şişkinliği alıyor sanki. yazıyım.
biberiye, kekik, mate, funda, ısırgan, yeşil çay, bunlardan birer tatlı kaşığı
3-4 karabiber ve 3-4 karanfil bunların hepsini demliyorsun işte, tadı da güzel bana çok da iyi geldi
sağolasın Şulecimm Şeniz
bu sefer kaçtım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?