canim ben hani onceki hafta 1. olmustum ya,
o hafta karbonhidrat-protein ayrimina dikkat etmistim, simdi hatirladim. sanirim ise yaramisti; bugunden itibaren tekrar uygulicam cnm.
mesela, mercimek corbasi ictiysen pilav yemeyeceksin;
ya da et yediysen, pilav, kisir, dolma vs. yemeyeceksin.
asagidaki yazi da aciklayici bilgi var.
senin menun guzel, oglen et-pilav yanyana gelmis sadece
Karbonhidrat alınan günün bir öğününde protein alınmaması daha uygun olur (Protein - karbonhidrat ayırımı).Yani o öğünde protein + sebze yerine, karbonhidrat + sebze kombinasyonu yapılması daha uygun olur. Bu şekilde ayırdığımız zaman, alınan karbonhidratın yağa çevrilip depolanması yerine enerji olarak kullanılması sağlanır.
* Öğün başına karbonhidrat miktarı: Pirinç pilavı, dolma, pirinçli çorba - 3 çorba kaşığı; Bulgur pilavı - 4 çorba kaşığı; Kısır – 5 çorba kaşığı; Makarna – 3 servis kaşığı; Patates – 2 servis kaşığı (kızartma hariç);
* Tatlılar, meyve tatlıları, meyve salataları, ayva, armut tatlısı, balkabağı tatlısı, vs. ve sütlü tatlılar, dondurma, kazandibi, keşkül, tavuk göğsü, pudingler, profiterol, vs. tercih edilmelidir. Haftada 1 - 2 - 3 kez tatlı yenebilir. Ancak bir öğünde protein almamak şartı ile.
* Yemekler pişirilirken, az miktarda sıvı yağ kullanılmalıdır. Kızartmalardan kaçınılmalıdır.
* Yemekler, normalde tuzsuz veya çok az tuzlu pişirilmelidir. Tüm sebze ve meyvelerde normalde tuz olduğundan, yemeklerde tuza gerek yoktur. Tansiyonu düşük olan hastalar, günde 6 - 7 öğün yaparak ve gerekli miktarda su içerek, tansiyonlarını ayarlayabilirler.
* Çorbalar: Protein: mercimek, etli çorbalar, vs.
Karbonhidrat: Pirinç, patates, bulgur, buğday, un, şehriye, tarhana, vs.
Sebze: Tüm sebzelerden yapılan çorbalar.
Sebze çorbaları, her öğünde, her yemeğin yanında yenebilir. Protein ve karbonhidrat çorbaları önemlidir. Besleyiciliği fazladır. Rahatlıkla yemekte yenebilir, ancak protein - karbonhidrat ayırımına dikkat edilmelidir. 1 kase çorba; protein ise 2 köfte büyüklüğünde, karbonhidrat ise 2 çorba kaşığı pilav olarak hesaplanmalıdır.
yok canım spor yaptımda ondan yimiyorum sütümü içtim 1 saatim kaldı sanırsamkafamçokkarıştıkek konusundaa yalnız değilim,ama senin adına üzülldümmmm..meyve falan ye,yoğurt yeee aç durma benceee,akşamm daha çok yersin,bak ben acıkır gibi oldummm kahvenin yanına leblebi ekledimm,tok tutuyoooo
ayyy,,ben olsamm dayanamzdımm heralde,,bravooooo 5 pekiyii,hayran kaldımmm....
bişey değil canım kaydirigubbakcemile5istediğin gibi tatlandırabilirsin bencecokacimcoookyaemincinn sağol tarif için,güzelmiş,yarın tatil ya bi deneyimm,çünkü ıspanakı çok severimmm,nar ekşisi yerinee limon kullanırımm olur heralde...
yaaaa arkadaşlar bişey sorucam
ben bu akşam yağsız domates soslu ve yağsız makarna yicem kalori problemi olmaz dimi??
bu arada ben kaçayımmmm
sabah= 2 dilim tam bğdy ekmek
salatalık, domates, peynir
bir dilim handi füme
şimdide ishalimin ardından soğuk alğınlığı başladı spor yapamıyorumakannehir
Bugun yediklerimi yazayim
Sabah: biberiye cayi
Kahvalti: Muz kurusu-tarcin-kepekli sut
Ara: Biberiye cayi
Ogle: 1 kasik yesil mercimek salatasi
1 kasik yogurt
3 kasik makarna
hakketen şu kolayı azaltmam lazım,dün pek bişi yemediğim için iştahım bi hayli açık
sabah bi kaşarlı sosisli tost yedim yağsız,sonra bi buçuk saat sonra yarım simit 4buyuk zeytin bi parca tulum yedim.öğlen 1tabak bulgur pilavı yedim,biraz öncede 2 tane turti yedim çok ufaklar amaakşamı meyveyle geçirmeyi düşünüorum
kuzular,
bu aksam esimle disarda bulusucaz.
ne yesem ki disarda acaba yaaa ???
bugun yediklerim,
sabah
yarim dilim tahilli ekmek,
az beyaz peynir, az bal.
ara
yarim k.k. beyaz peynir,
yarim dilim kepek ekmegi
yesil cay
ogle
1 tabak yesil mercimek
1 light yogurt
yarim dilim kepek ekmegi
ara
1 bardak cay,
1 kuru incir
bikac kuru uzum
aksam
mechulllll
BEn iyi gidiyorum bugun
Sabah: biberiye cayi
Kahvalti: Muz kurusu-tarcin-kepekli sut
Ara: Biberiye cayi
Ogle: 1 kasik yesil mercimek salatasi
1 kasik yogurt
3 kasik makarna
Ara: Bir ince dilim kavun
Aksam da sunlari yiyecegim:
Ispanak salatasi
Firinda yagsiz kabak (icine peynir doldurulmus)
1 kasikzeytinyagli taze fasulye
Spor olarak da 4 mil lik leslie yaptim
Koçum böyle deme ya, yediğim içtiğim benim olunca direkt göbek olur mazallah eyvahedigeldismile Artık çoğu günler dışarda yemek zorunda kalacağım için çok çekiniyorum kilo alacam diye. Mümkün oldukça masum yiyeceklere öncelik tanıcam ama :lepi:
Bi kaç yerde motivasyonun düştüğünü okudum sanırsam, ama devamını dikkatli okumadım. Hayırdır kuzucum??
bugün
sabah
6-7 tane kontraplak (eti form kardeşlere ben öyle diyorum)
1 üçgen peynir light
1 kupa tarçınlı yeşil çay
öğlen
1,5 tane içine pirinç ve kıyma yerine köfte koydukları biber dolması (çok kötüydü)
1 porsiyon çıbık makarna az ketçaplı
yoğurt
ara
10-12 adet erik
akşam
1 parça tavuk göğüs etinden
1/2 porsiyon çıbık makarna
2 çatal yoğurt
salata
ara da
dondurma yemeyi planlıyorum
ara da
1 adet yeşil elma
3-5 erik yemeyi planlıyorum
2 fincan daha yeşil çay içmem lazım.
mrb herkese,
menümü yazayım,sonra yazıları okuycamm
sabah:1 browni(2 gündürr zor uyanıyorummmm .mecburenn okulda kek yiyorummmİ)
öğle:yumurtalı ıspanak(az yağ+az salçalı)+yoğurt
ara:1 türk kahvesi +20leblebi(çikolatanın yerini leblebi aldıı kahveyle çok hoş oluyoooo)
akşam:yoğurt çorbası+bol yeşil salata yiyceeemmm
içecek:2 br ıhlamıu+3 yeşil çay+2lt su
sabah erken yediğin için browniye bişi demiyorum ama bidaha görmiyimyerimseniben
spor:3km yürüyş+50 yanan eğilme+lesli 3 mil yyeni yaptımm+yatarken mekiğim var+akşamam yapabilirsem pilates
ben de menümü yazıyım bari kuzum kısmasın.
Sabah bir danette yedim.
Arada 20 tane falan tuzlu erik yedim.
Öğlen kırmızı biberli yoğurt yedim.
arada kaşar peyniri yedim 40 gram falan.
Akşam da fırında makarna yedim.
yaaaa arkadaşlar bişey sorucam
ben bu akşam yağsız domates soslu ve yağsız makarna yicem kalori problemi olmaz dimi??
bu arada ben kaçayımmmm
kuzucum yakcam kesinlikle akşam 1 saat spor yapacam gene zati
fazla yememişsin cnm ama daha sağlıklı beslenebildin.. spor yapmayı unutmaaklinialirimsmile
merhaba kızlar opuyorumnanaktan nöbetç,ydim yoruldum baya bi :1no2:
canlar bie sorcam size ya dün boğazım daha kötü oldu doktora gittim faranjit yine :1ninca: regliminde 1. gününde tohdura dedim böle böle azalma artış yaparmı ilaçlar diye yok dedi ama reglim başlamadan bitti ya senağlama netcem ben böle nası atabilirim şişliği canım da çok sııkkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?