uygundur...sabah
4-5 zeytin
1 dlm ekmek
1 lop yumurta
günaydın kızlar opuyorumnanaktan
yasicim çok teşekkür ederim (bu arada yasi dediğime kızmıosun dimi)
yeni koçumuza hayırlı olsun..
sense cim yazıyı buraya yazıp kaçıcam ben çok etkilendim okadar doğru yazmış ki öpüyorum hepinizi..Şeniz
ben bu yaziyi okumustum kuzucum. Cok dogru..Evlilikte birbirine bagli olmali ama bagimsiz yasamali... Bizi cok elestirirler esimle bagimsiz yasadigimiz icin ama inan mutlulugun anahtari bu.mesela biz her gun gorusemiyoruz. onun isi benim isim vsy vsy. bazen o arkadaslariyla gece birseyler yapar bazen ben. bama bizim icin onemli olan nitelikli zaman gecirmek. her gun gorusup tv karsisinda hic konusmadan dizi izledikten sonra neye yarar hergun gorusmek. ama birlikte oldugumzudada cok konusur ve guleriz. Ayri ayri arkadaslarimizla tatile cikariz, planlar yapariz, aktivitelere kurslara katiliriz. ama dengeyi de iyi kurmak lazim.unutmuyoruz evli oldugumuzu da. onun cebi calsin ya da benim bir erkek ark arasin kimse kimseyi sorgulamaz. tesekkurler tekrar bu yaziyi hatirlttigin icin bana..arada bir okumak lazim bunu. zaten cok severim can dundari.yazilarini da kitaplarini da takip etmeye calsiirimEvlilik, inanmadığım halde içerisinde 17 seneyi bitirdiğim b...ir kurum benim için.. 17 senede (abartmıyorum) 40 çift arkadaşımın son verdiği kurum ayni zamanda da...
Evliliğimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belki de kuruma inanmamaktan geçiyor. Evliliği toplumun dayattığı şekilde yaşamamaktan... Nedir bu dayatmalar? Erkeğin muhakkak kadından yasça büyük olması, eğitim seviyesinin erkeğin lehine ya da en azından eşit olması bunların sadece ikisi...
Olmaz, yürümez diyor toplum... Erkek yasça büyük olmalı ki, kadına 'höt' dediğinde oturmalı kadın... Ya da yumuşatıyorlar. Efendim kadın erkekten önce çöktüğü için (hani doğum falan) küçük olmalıymış yaşı...
Eğitimde de böyle.. Kadının çok okumuşu bilmişi olur muymuş, evde kalmakmış layıkı....
Esim benden 2 yas büyük; ne 'höt' dememe gerek kaldı 17 senede, ne de benden önce çöktü... Yıllar içinde ben yaşlandıkça o gençleşti.' Ooo Can bey kapmışınız çıtırı ' esprilerine muhatap dahi oldum. Eşim üç üniversite bitirdi; ben bir taneyi 9 senede bitirdim..Ne o bana bilmişlik tasladı, ne ben ona ezik baktım...
"Kulağa gelen müzik tekse de, onu oluşturan notalar farklıdır" der Halil Çibran...
Bunu unutmadık biz. Ben konuşurken o dinledi,ben dinlerken o konuştu 17 sene. O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o " haklısın bir tanem..." dedik, Öfke bitip fırtına durulduğunda " ama bi de böyle düşün " de dedik fikrimizi savunurken. Farklı insanlar olarak görmedik birbirimizi, aynı amaç için savaşan neferlerdik bu hayatta...Asla bilmedik ne kadar para kazandığımızı, ortak cüzdanımızdan gerektiği kadar aldık..Ne kadar çalarsa çalsın masanın üstünde telefon , kim bu saatte arayan karsı cins diye sorgulamadık da ama... Sevginin en büyük dostuydu bizim için 'güven' ve güvenin ardına saklanmış bir 'saygı' vardı daima... Ne kavgalar, ne badireler atlattık 17 senede... Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yasayacaktık... Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamın dışında yattım bir gece, misafir odasında... Gece yarısı kapı açıldı, eşim; 'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu. Kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bir sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı, elinde yastıkla... 'kay yana' dedi daracık yatakta. 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...
Anladım ki o gece, en uzun kavgamız yatma saatine kadar sürecek... Ve bence doğrusu da bu... Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamız hariç... Kırsak da zaman zaman kalplerimizi,
asla kin tutmadık birbirimize...
Toplum kurallarıyla oynasaydık bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktık o listede... Ama oyunun kurallarını biz koyduk... Ne de olsa bizim oyunumuz du oynanan... Evlilik; hesapsız içine alınması gereken bir oyun bence... Topluma
kulaklarını tıkayarak hem de... Ne benim, ne de bizim sözlerimizle... Sadece gönlünüzden geçtiğince...
Dediği gibi Ataol Behramoğlu' nun ; ' Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına. Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır. Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana...
CAN DÜNDAR Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir. Yukarı çekersin ayak parmakların isyan eder. Aşağı çekersin omuzların titrer. Ama yine de, neşeli insanlar dizlerini karınlarına çeker, rahat bir uyku uyumayı başarır.......
CAN DÜNDAR...
yaa dün komşum geldii hemen hemen aynı boydayız bi tartılayım şöyle dedi ve tartıldı söylediği kilo beni şok ettti:1shok:
59 kiloyum dedi yaaa anam ne kadar zayıfffflaelaelaelaelae hani ben aynaya bakıyorumda :1no2: benim kalça var onun hafif üst ve göbiş var offffffflaelaelaelaelae
boyunu bilmiyorum ama eminim sende çok zayıfsın dünden beri kendimi bi garip hissdiyorumbilmiyorumkismile :1ninca:
Kuzu; çok güzel yazmış Can Dündar ama böyle bir adam bile karısını aldattı. Erkeklerin fıtratında bu var. Ne kadar kötü değil mi?
oooo selam kızlar
herkeslere hayırlı sabahlar
gerçi öğle oldu ama
selam kizlar
nasilsinizzz?ben 60 kilo olddum uzuntuden kilo vermeme bile seviniomm cunku iiyi deilim gercekten.burda iki gundur yagmur gok gurultusu simsek girla gidior haliyle elektirik gidip gelio bunlar sorun deildi adam feci durumda artik cekilcek kahri hic kalmamis geldigime o kadar pismanim ki anlatamam sizee
annemde anneannemde benden once geldikleri icin onlar bile demisler nasil idare etcez laftan anlamio sacma sapan davranio evde huzur birakmioo bunlari bile bile beni cagirdilar kendileride dio hata eettik bildigimiz halde bu durumda seni cagirdik anneannemin bakimi iyice bana kaldi cunku adamin annem pervane oluyo sanki sakat bi yere kimildicak diye odu kopuyo bide simdi mersine gidelim diye tutturdu oksurugu gecmio ordaki hava temizmis orda duzelcekmis bu kadar salak adam burdaki hava hic bi yerde yok bide biz gundoganin dagin tepesindeyiz en temiz oksijen bol olan yerdeyiz ama adam sabit fikirli hale ile anneannesi kalsin burda biz mersine gidelim .daha sezon acilmadigi icin burda incin top oynuyoo bide insaat var isci dolu hepsi ac kurt gibi bakiolar bide beni burda anneannemle bi basia birakcak annemde istemio ama evde huzur namina bisey yok daha neler neler ama bir bir yazmak istemiorum biktim artik duymamazdan gelemiosun evde basbagran bi adam var annannemde yasli kadin heyecan basiyo bisey olcak offf yani avazim ciktigi kadar bagirmak istiorum daha minubus seferleride baslamadi disarida cikamiorum sitedede yalniz dolasamiorum isciler kayniolarr off yani dilerim sizlerin gunleri guzel geciodur kizlar evinizde huzurunuz varsa sagliginiz yerindeyse cok sukur gercekten yasamadan icinde olmadan insan bilemio bir deil iki deil omur bu adami idare etmekle gecio simdi cayi bitmistir anneannemin yanina cikicam cayini koyuyumm akilsiz kafam ne gelirsin buraya anne anneannemi ozledim onlarda ozlemisler en azindan deniz mevsimi gelseydim burasida hareketli olurdu denize gider gelirdim.zaten haptan daha yeni kurtuldum bu adam depresyona sokmakta birebir baska biseye gerek yok bi iki gun kalsaniz herkesi depresyona sokar valla neyse canlar sizide burda bunaltmayim
selam kizlar
nasilsinizzz?ben 60 kilo olddum uzuntuden kilo vermeme bile seviniomm cunku iiyi deilim gercekten.burda iki gundur yagmur gok gurultusu simsek girla gidior haliyle elektirik gidip gelio bunlar sorun deildi adam feci durumda artik cekilcek kahri hic kalmamis geldigime o kadar pismanim ki anlatamam sizee
annemde anneannemde benden once geldikleri icin onlar bile demisler nasil idare etcez laftan anlamio sacma sapan davranio evde huzur birakmioo bunlari bile bile beni cagirdilar kendileride dio hata eettik bildigimiz halde bu durumda seni cagirdik anneannemin bakimi iyice bana kaldi cunku adamin annem pervane oluyo sanki sakat bi yere kimildicak diye odu kopuyo bide simdi mersine gidelim diye tutturdu oksurugu gecmio ordaki hava temizmis orda duzelcekmis bu kadar salak adam burdaki hava hic bi yerde yok bide biz gundoganin dagin tepesindeyiz en temiz oksijen bol olan yerdeyiz ama adam sabit fikirli hale ile anneannesi kalsin burda biz mersine gidelim .daha sezon acilmadigi icin burda incin top oynuyoo bide insaat var isci dolu hepsi ac kurt gibi bakiolar bide beni burda anneannemle bi basia birakcak annemde istemio ama evde huzur namina bisey yok daha neler neler ama bir bir yazmak istemiorum biktim artik duymamazdan gelemiosun evde basbagran bi adam var annannemde yasli kadin heyecan basiyo bisey olcak offf yani avazim ciktigi kadar bagirmak istiorum daha minubus seferleride baslamadi disarida cikamiorum sitedede yalniz dolasamiorum isciler kayniolarr off yani dilerim sizlerin gunleri guzel geciodur kizlar evinizde huzurunuz varsa sagliginiz yerindeyse cok sukur gercekten yasamadan icinde olmadan insan bilemio bir deil iki deil omur bu adami idare etmekle gecio simdi cayi bitmistir anneannemin yanina cikicam cayini koyuyumm akilsiz kafam ne gelirsin buraya anne anneannemi ozledim onlarda ozlemisler en azindan deniz mevsimi gelseydim burasida hareketli olurdu denize gider gelirdim.zaten haptan daha yeni kurtuldum bu adam depresyona sokmakta birebir baska biseye gerek yok bi iki gun kalsaniz herkesi depresyona sokar valla neyse canlar sizide burda bunaltmayim
selam canım hoşgeldin,
üzüldüm birtanem senin adına, İstanbula dön o kkadar keyifsizsen diycem ama bir hafta 10 gün sonra falan sezon açılır zaten. Gerçekten çok zor bir insanmış, sabır dilemekden başka bir şey bulamadım, İstanbula mı dönsen acaba :uhm:
Merhaba arkadaşlar, bende sizlere katılmak ve zayıflamak istiyorum. İzmirden katılıyorum. 59 kiloyum sınırda yani boy 1.68 ve bende bölgesel kilo alanlardanım malesef mafoldumben gerçi şu am malum durumdayım 1 kilo filan fazlam vardır. 3 haziran doğum günüm bari 2 kilo vereyim o zamana kadar yaw :)
herkese selamlar yeniden.
Öncelikle selamlar, yazınızı okudum çok üzüldüm umarım herşey sükunetle hallolour, üzülmezsiniz :teselli:
Arkadaşlar, grubunuza başkalarını almıyor musunuz? Kimse bir merhaba demedi ama.senağlama
:1hug:Şeniz
üzülme tatlım ALLAH büyük
Arkadaşlar, grubunuza başkalarını almıyor musunuz? Kimse bir merhaba demedi ama.senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?