spora evde başlıyorum canım plates topundan lastiklerine
koşu bandımızdan mekik aletimize zaten evimiz spor salonu gibihihoyyyt:roflol:sempatiksalakcinni
Bugün sabah markete gitmem gerektiği için keyfim kaçtı ve kahvaltıda sadece peynir tırtıkladım ucundan birkaçtanede zeytin
akşam az yağlı taze fasulye 1 kaşık kadar pilav
az çöncede bitki çayı içtim
Akşam üzeri arkadaşımla kısır yedim
3-4 tanede kayısı
Yaptığım diete göre hafta sonu istediğimi yiyebiliyorum ama bugünkü tek kaçamağım kısır oldu
Sanırım midem küçüldü:bbo:
birde durmadan su içiyorum bugün nedense:bbo:
cok guzel..yildizli pekiyiyi aldin...slm kuzular opuyorumnanaktan bugün yaptıklarım guclubacismile we yediğim mamalar cokacimcoook
sabah
2 kuru incir + 5 fındık
yeşil çay
pilates yaptım ebru ve winsoru harmanladım kaydirigubbakcemile3
kahvaltı
2 kupa açık çay
1 orta boy haşlanmış patatesten yeşillikli salata(az zeytinyağlı)
1 haşlanmış yumurta
az peynir
domates,salatalık,biber
ara
dondurma
ara
sütlü türk kahwesi + biraz kaju fıstık
öğlen
1 dilim kızarmış tam bug. ekmeği
5 köfte
bollca yeşil salata
1 bardak ayran
spor (nivea body)
ara
1 kupa bitki çayı
1 tabak kiraz
akşam
z.yağlı taze fasulye
cacık
yarım dilim kadar ekmek
ara
portakal ve bi kaç kiraz
hem patates kizartmasi, hem sucuk hem nescafe, hem de aksam yemegi yok....cik cik cik....herkese iyi akşamalr
bugunkü yediklerim
sabah
1 lop yumurta
1 dlm ekmek
azıcık peynir
4 zeytin
öğle
1 porsiyon kızartma patates
1 dlm ekmek yanında sucuk( öyle kocaman fln değil ama cnm çok çekti)
ikindi
1 incecik parmak kalınlığında kek(benim parmaklarım çok incedir)
1 nescafe
akşam
1 elma
1 nektarin
1 kase yoğurt
kendi yontemlerini bulman guzel sporda. menunu de begendimHerkese iyi akşamlar, kardiyomu yaptım duşumu aldım, akşam yemeğimi yedim (2 kaşık yağsız piyaz+150 gr ızgara et)ben hiç burdaki leslie, ebru şallı callan videolarına bakmıyorum. Hep kendi yöntemlerimi geliştiriyorum. Eğlenceli de oluyor. Belki ilginç bulup denemek isteyen olur diye buraya yazmak istiyorum.
sabahları içimden kardiyo yapmak gelmiyor o yüzden daha pasif hareketler yapıyorum, mekik, şınav kum torbası gibi.
Akşamları kardiyo yapıyorum. Daha önceleri evin içinde ordan oraya koşuyordum ya da ip atlıyordum ama şimdi daha eğlenceli bir yöntem buldum. Aslında hiçbiriniz yabancı değilsiniz. Hani çocukken sokağa çıkamadığımız zamanlar evde sandalyelerin ayaklarına ip bağlayıp lastik oynardık ya (yoksa sadece ben mi öyle yapıyordum bilemedim şimdi) bu akşamda bunu yaptım. ıpi ilk başlarda diz hizasında tuttum ama çok zor oldu, bende başlangıç seviyesi olarak bilek hizasına karar verdim. bu ipler arasında istediğiniz kombinasyonda atlayabilirsiniz sizin yaratıcılığınıza ve ritm duygunuza kalmış. Tabii eşliğinde muhakkak yüksek ritimli bir müzik dinleyin, yoksa pes ettirir motivasyon ve maksimum eğlence için müzik şart. Bende öyle kalın bir ip yada lastik olmadığı için uzun bir adsl kablosu vardı onu kullandım. Siz de benzer birşeyler bulabilirsiniz. Çok kısa sürede ter atmaya başlayacaksınız. Kalp atışlarınız çok hızlandığında biraz yavaşlayın evin içinde yürüyün sonra tekrar zıplamaya başlayın. ılk başlarda zor gelebilir ama dakikalar geçtikçe bırakmak istemeyecksiniz. Not göğüsleri sıkı tutan bir sütyen giyin mümkünse sporcu sütyeni. Öyle birşey yoksa ellerinizle sabitleyip öyle zıplayın sarkmasın. hihoyyyt
olmadii aslimm, kahvaltin bile olmamis, daha iyi menuler bekliyorum senden..bugün 13.30 da kalktım. 14.00 de kahvaltı yaptım. 1 galeta ve 1 dilim kepek ekmeği ydim. peynir domateszeytin biraz yağ ve reçel. hala diyet yapmaya adapte olamadım. biraz kolbastı oynadım. şimdide bi tane elma yedim. off
amanin. sakincali seyler dolu menun, ama hafta sonu diye cok kizmiyorum.... spor yaptiysan gormezlikten gelecegim bu seferlikselam arkadaşlar,bugün sabah kalktım yarım simit ve kaşar penirir yedim. ilk aramda bi tane elma yedim,öğlen yemek getirmediğim için milletten otlandım iş yerinde;yarım milföy böreği,bi dilim kek yedim.akşam da çorba kasesinde kasenin yüzde 70ni dolduracak şekilde kus kus yedim.ha bu arada sabah kalktıktan hemen sonra hemen sirkeli suyumu içtim,kahvaltıdada yeşil çay içtim:)akşamda gene ve gene 1 saat sporumu ihmal etmicem yatmadan önce
canim mudoda var realde var bizim mahalledeki zuccaciyelerde bile var.ah bir de tchibo da var, starbucks ta var. carrefourdan almistim benimkini...ben kahve pek içmem de, bitki çaylarından pratik olsun diye french press aradım, mudoda yok, boynerde yok, tepe homeda yok, nerde bulunur ki bu french press.
Filtre kahve deyince aklıma kanalda gece çalışırken uyumamak için içtiğim, şirketin cafesinin çamur kahveleri geliyor aklıma akannehi
Evet ben de yeşil çayı ya yaseminle, ya limonla, tarçınla falan içerim. Anchusa bazen o kadar benziyorsun ki bana, senin söylediğini ben söylemişim gibi.
Canım o biberiye çayını demleyip iki gün içiyorum demişsin, bitki çayları bekleyince bir garip oluyor dokunmasın canım, ben dikkat ettim de ertesi gün köpürüyor resmen çaydanlığı çalkalarken, bir günlük yapsan daha güzel olur sanki. ıçine karanfille karabiber koyunca da güzel oluyor bu arada. Şulecim söylemişti. Karabiberi fazla kaçırmamak lazım tabi, o zaman değişik bir acılığı oluyor, fikri garip ama tadını sevdim ben baya:)
Oncelikle sunu soyleyeyim, spor yillardir hayatimin icerisinde ama hic bir zaman profesyonel olmadim. Ama meslegimle de alakali oldugu icin insan metabolizmasi hakkinda bir miktar bilgiye sahibim. Sanirim kendimi yanlis iade ettim daha iyi aciklamaya calisayim efendim.(uzun suredir yurtydisindaydim ve simdi turkcede yanlis kelime secip kendimi yeteri kadar ifade edememk gibi bir problemim var) Birazdan tam olarak ne yazdigimi bakacagim ama once bu konuda bildiklerimi yazayim:Spor iyidir elbette cok iyidir pek cok kronik problemin cozumu oluverir hayatinin bir parcasi olunca(diyabet tip 2, tansiyon,uykusuzluk gibi) ama cooookk fazla spor metabolik problemleri beraberinde getirir. Ben senin saydigin asiri kaslanma, kaszedelenmeleri, eklem problemlerinden bahsetmiyorum. Enfeksiyon riskini arttirabilir, neyse bunu da gec.. Ama cooooook fazla egzersiz sirkulasyon problemlerini de beraberinde getirebilir, kalp ritmini etkiler, ciddi boyutta performans kaybina neden olur, kaslarin fazla kullanilmasi rhabdomyolysis (kas hasari) e neden olur, kadinlarada adeti engelleyebilir(amenorrhea), hatta ureme sistemini kotu yonde etkiler. Umarim daha aciklayici olmusumdur.Metabolik bozukluklari hatirlatmak istedim spora bagli olusan..Olculu sporlu gunler dilerim efendim.canım sporla metabolizma yavaşladığını da senden duydum. ben 5 sene tenis, 7 sene profesyonel basketbol ve senelerdir gymlerde düzenli spora giden birisiyim. spor yaptıkça metabolizma yavaşlamaz aksine vücudunda kas yoğunluğu artacağı için hızlanır. hmm şöyle bir durum olabilir kas yağdan daha ağır çektiği için kilo verme durmuş hatta kilo almaya başlamış gibi görünebilirsin başında.. ama sıkılaşma olacağı için incelmen devam eder ki bu olayda bile başında kaslar ilk oluşurken düzensiz,dağınık görünümde olurlar bu da şişkin kilolu bir görünüme sebep olabilir ki spora devam ettikçe düzelir bu durum da..
şuna gelince sporun gerektiği kadar yapılması konusunda hem fikiriz
çünkü fazla spor yapmak, kasların yorulmasına, yıpranmasına yol açar bu da kas oluşumunu geciktirir. ki en kötüsü devamında kaslar zedelenebilir de.. ki bu içinden çıkılmaz rahatsızlıklara neden olabilir. bu daha çok ağırlık,yüksek efor ve güç gerektiren durumlarda görülür..
en ideali kondisyonuna göre sporu yavaş yavaş arttırmaktır.. ki bu bir anda çok spor yapmaktan çok ama çok daha verimli sonuçlar sağlar..
ukalalık olarak algılanmasını istemem ama senelerce sporun içinde kalmış birisi olarak nacizane deneyim ve bilgilerimi paylaşmak istedim:kedi:
canimin ici bunlar neki yazsamm heralde sayfalar yetmezz hayatimm
bizde sinir hastasi olduk zaten daha yeni hapi biraktimmm umarim tekrarlamaz ama tekrarlasa bile hap icmek istemiorum antidepresan yuzunden aldigim kilolari vermekte cok zorlaniorummm tatlimmm huzur o kadar onemliki evinizde huzur varsa bi iki kilo sorun deil bisekilde verilir ama her an huzursuz ortamda yasamak cok zor
olmaz nescafe icmiyoz.nescafe ve sut tozuna hayir kampanyasi baslattik....evdeki huzursuzluktan firsat bulabilirsen sen de al bir french press ve filtre kahvekizlar kahve beyazlatici tozunda cokmu kalori var?ben sade nescafe iciom ama arada light sut kouyomm
iyi akşamlar herekse,
diyete başlayalı+spora 1 ay oldu ve benim başlangıç kilom 53 şimdiki 52 ne kadaannnn çok kilo vermişimmm demii;?valla moralimi bozmayımm dedimm,ama çok bozuldummmmm,hiç bişey yemeyecemmmmmm ,artıkınn sadece sebze meyveyle beslencemmmmm,ay benden sonra diyete başlayanalar+benden daha az hareket edenler 2-3 kilo verdiii benim salak metabolizmaaa beni gıcıkk ettii.
iyi akşamlar herekse,
diyete başlayalı+spora 1 ay oldu ve benim başlangıç kilom 53 şimdiki 52 ne kadaannnn çok kilo vermişimmm demii;?valla moralimi bozmayımm dedimm,ama çok bozuldummmmm,hiç bişey yemeyecemmmmmm ,artıkınn sadece sebze meyveyle beslencemmmmm,ay benden sonra diyete başlayanalar+benden daha az hareket edenler 2-3 kilo verdiii benim salak metabolizmaaa beni gıcıkk ettii.
bugünn klio verememdğim içinn,1 aydır hiç yemedğim,nestle daamak yedimmmmmm(hiç pişman değilimmm=)
spora evde başlıyorum canım plates topundan lastiklerine
koşu bandımızdan mekik aletimize zaten evimiz spor salonu gibihihoyyyt:roflol:sempatiksalakcinni
Bugün sabah markete gitmem gerektiği için keyfim kaçtı ve kahvaltıda sadece peynir tırtıkladım ucundan birkaçtanede zeytin
akşam az yağlı taze fasulye 1 kaşık kadar pilav
az çöncede bitki çayı içtim
Akşam üzeri arkadaşımla kısır yedim
3-4 tanede kayısı
Yaptığım diete göre hafta sonu istediğimi yiyebiliyorum ama bugünkü tek kaçamağım kısır oldu
Sanırım midem küçüldü:bbo:
birde durmadan su içiyorum bugün nedense:bbo:
Sabah geç kalktığım için öğlenle birleştirip 2 tane minik hamburger ekmeğine kaşarlı tost yapıp yedim.
Arada 2 tane erik yedim.
Arada biber yedm ağzım yandı.
Akşam yarım tabak körili ve soyalı tavuk ile, yarım tabak pilav yedim. Bir de patlıcan salatası yedim.
Birazdan yine erik yiycem.
Sporda yapacak pek halim yok, ev işleriyle uğraştım yine
iyi akşamlar herekse,
uygundur...
ben bu yaziyi okumustum kuzucum. Cok dogru..Evlilikte birbirine bagli olmali ama bagimsiz yasamali... Bizi cok elestirirler esimle bagimsiz yasadigimiz icin ama inan mutlulugun anahtari bu.mesela biz her gun gorusemiyoruz. onun isi benim isim vsy vsy. bazen o arkadaslariyla gece birseyler yapar bazen ben. bama bizim icin onemli olan nitelikli zaman gecirmek. her gun gorusup tv karsisinda hic konusmadan dizi izledikten sonra neye yarar hergun gorusmek. ama birlikte oldugumzudada cok konusur ve guleriz. Ayri ayri arkadaslarimizla tatile cikariz, planlar yapariz, aktivitelere kurslara katiliriz. ama dengeyi de iyi kurmak lazim.unutmuyoruz evli oldugumuzu da. onun cebi calsin ya da benim bir erkek ark arasin kimse kimseyi sorgulamaz. tesekkurler tekrar bu yaziyi hatirlttigin icin bana..arada bir okumak lazim bunu. zaten cok severim can dundari.yazilarini da kitaplarini da takip etmeye calsiirim
Günaydın kızlar,
kuzucum yazı kesinlikle çok doğru, klişeler gelenekler sadece evlilikleri değil herşeyi mahveder zaten.
Ama bunu yazan Can Dündar ise çok komik, büyük ikiyüzlülük yani.
Gülüyorum kendisine, üçkağıtçı ya kaydirigubbakcemile3
yasicim çok teşekkür ederim (bu arada yasi dediğime kızmıosun dimi)
bişey değilll kuzucummopuyorumnanaktan
hayır canım niye kızayımki aşkolsuuuunnnnyerimseniben
haftasonu oldugu icin ve spor yaptigin icin patates kizartmasi, neestle damak ve ogle yemegini atlamani gormuyorum. ama hafta ici bunu yaparsan kizarim sana da..neysee,kendimee geleyimm,sporuma ve diyetime devamm etmeyiimm,ben sabırlıyımm ,elbet veririrmm kilooo..bgünkü menümü yazayımm
sabah:1 karışık bitki çayım(kişniş+rezene+nason+sinameki+meyan+oğul+böğrtlen yapr)kbaızlığa iiy geliyooomuşşşşş!
geç kahvaltıeynir+zeytin+domates+bol ot+3 tane kızarmış patatess+1/2 dilim tam buğday ekmek+1 haşlanmış yum
ara:1 türk kahvesii+1 nestle damak
akşamatates salatasıı
+yoğurt
ara:2 filim karpuz
hareket:callann 1s aat (hepsini yaptım)dün de yarım saatt(karın+bacak+kalça har. yapmıştım)
+tibet+3km yürüyüşş+200 ip
bende geçen sene "hafta içi sık, haftasonu serbest" diyeti uyguluyordum. güzel kilo vermiştim ama hem istediğim kiloya inmem uzun sürdü hem de pazartesilere adapte olmak zor oluyordu.
Ben de evde spor yapıyorum. salona düzenli gitmeyi beceremedim bi türlü biz de evi salona çevirdik sizin gibi.
Sürekli su içmen kısırdan olabilir gibi geldi bana
hoşgeldin arkadaşımm zemuszemuskısır masum bir kaçamak benceyerimseniben
bugün ben öyleyiimm hep uyumak istiyorumm yaaa
hoşgeldin fıstığımm özlemişim yavvvvv opuyorumnanaktanpişman olmaa hayatım senin kilon kalçada o yüzden zor oluyo benimde öylee çünküü:1ninca:
iyi akşamlar herekse,
haftasonu oldugu icin ve spor yaptigin icin patates kizartmasi, neestle damak ve ogle yemegini atlamani gormuyorum. ama hafta ici bunu yaparsan kizarim sana da..
dünkü menümü de yazayım
sabah:1 yeşil çay
kahvaltı:1 dilim çavdar ekm zeytin+peynir+yumurta+bol ot
ara:1 yeşil elma
öğle:1 brovni
akşamatlıcan yemeği+salata+yoğurt çorbası
dün nöbetçiydim,az yedimm,ama çok sıvı tükettğimm için+2 lt su+çok bardak bitki çayı içtimm karnım çok şiştiği içinn yiyemedimm çokk...
hareket:callanı yarımsaat yaotım+tibet
bugun bizde iki ogunle gecistirdik.haftasinu oluyor bu cok sik.o yuzden kizamam cok..söz bi daha olmıycakkk:bbo: damak kendime kilo veremeğim içinn ödüldüüü..kızartma daa yeğenim çok ısrrar ettiii onun hatrına 3 tane yedimmm.öğle yemeğine gelincee,kahvaltıyıı 12 de yaptıkkk,öğle yemeğiyle birleştirdik...bilmiyorumkismile
[ay,hiç te sevmemm bu kadar savunma mekanizmasına sığınanları ,ama insannn mecburr kalıyo demmekkii,korktummm koçumdannnn napimmmmbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?