50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canım ben seni hatırlıyorum. sen buraya takılmıştın hatta daha biraz önce arkadaş liseteme bakarken gördüm seni ne yaptı bu kız dedim

evet cnm bi ara giremedim o aralar 63 de kaldım hep sora 60 69 topğinde 2 kilo verdım ama geri aldım yaa düzenlide beslenmeye özen gösteriorum ama demekki yanlışlar yapıorum inş aranızda bende güzel kilolar veririm yardımınıza ihtiyacım varr:ecrin_bebek:

kuzucum çok geçmiş olsun....okurken bile tüylerim diken diken oldu........burası türkiye ya gündüzü gecesi olurmu hiç........

kızlar şok diyetlerle ilgili bir yazı buldum biz yapmıyoruz çok şükür ama etrafınızda yapan varsa zararlarını anlatmışlar sizinle paylaşayım dedim...

Hangi rejimler tehlikeli?

Özellike tek tip besin ve besin değerine bağlı olan diyetler tehlikeli di*yetler listesi ne giriyor.

Prof.Dr. Perihan Arslan, tek tip diyetlerin niteliklerini şöyle sıralıyor:

• Genellikle meyve ve çorba gi*bi besinleri içeriyorlar

• Enerji değerleri düşük.

• Karbonhidrat içeriği yüksek (yüzde 95), protein içeriği dü*şük (yüzde 5), yağ içermiyorlar.
• Pek çok vitamin (B6 ve B12 gibi) ile kalsiyum, çinko, demir, magnezyum ve fosfor gibi mine*raller yönünden yetersiz

Tek Tip Rejimlerin Yolaçabileceği Sağlık sorunları;

Uzmanlara göre/ tek tip rejimler uzun süreli sürdürüldüğünde birçok ciddi hastalığa davetiye çıkarıyorlar. Bunları kısaca şöyle özetleyebiliriz:

osteoporoz/

safra taşları,

böbrek hastalıkları

kardiyovasküler hastalıklar

Bazal mitaboiizma hızı düşüyor (Vücudun çalışma hızı)

Kansızlık

Dikkat azalması

Uyuşukluk

Saç dökülmesi

Yorgunluk

Bulantı ve kusma

MONTIGNAC DİYETİ:

Karbonhidrat içeren besinlerle pro*tein içerenlerin birbirinden ayrı alınması (gıdaları ayrıştırma) esasına dayanıyor. Montignac prensiplerine göre, öncelikle gıdalar sInıfandırılıyor. Yani enerji veren protein*ler, glusitler ve yağlar île enerjik ol*mayan lifler, su, vitamin, mineral ve olîgo elementler birlikte alınmıyor. Bu tür beslenme mide, bağırsak sistemini bozuyor ve ülsere yol açabiliyor. Ayrıca sinir sisteminde tahribat yapıyor.

SALATA, MEYVA VE HAŞLANMIŞ PATATES DİYETLERİ:

Vücudun çok az miktarda kalori ve besin Öğeşi almasına yol açıyor. Uzmanlar mide yanması, ağrısı ve kazınması şikayeti olanların bu tür rejimlerden uzak durmaları gerektiği görüşünde birleşiyor.

KAN GRUBU DİYETLERİ:

Kişileri besinlerden uzaklaştırarak yete rsî z ve dengesî z beslenmeye yöneltiyor. Mesela bu diyet tipinde X kan grubu mensuplarının kesinlikle süt ürünleri almamast salık veriliyor. Ancak uzmanlar, kişinin ilk tanıdığı gıdanın anne sütü olduğunu ve süt ürünlerinin çok yararlı besin değerleri düşünüldüğünde bunun zararlı bir öğüt olduğunu İfade ediyor.

SOĞAN ÇORBASI DİYETİ:

Yağın kesi n l î kl e yasak olduğu bu 3 günlük diyette, anlaşılacağı gibi doğru düzgün tek yemeğiniz soğan çorbası. Bir de beyaz peynir. Çay, meyve (üzüm ve muz hariç) ile pi*rinç lapasına çok kısıtlı otarak izin var. Vücutta doku (kas) kaybı yaratması nedeniyle bazal metabolizma hızını yavaşlatıyor ve tekrar kilo almayı kolaylaştırıyor.

İSVEÇ DİYETİ:

Vitamin ve mineral açısından son derece yetersiz, vitaminleri açısından fakir, kolesterol yönünden zengin olduğu için de kalp hastalığı ve diyabet açısından da ciddi risk taşı*yor. Bu diyette vücut kendini az yemeye adapte ettiğ inden bazal meta*bolizma hızı yavaşlıyor.

WORKINGGIRL (çalışan kız) DİYETİ:

Alman diyetisyenler tarafından hazırlanan, 2 haftada üç buçuk kg-kaybettirmeyi hedefleyen bu prog*ramda ağırlık karbonhidratta. Yani kan şekeri ve insüiîn salınımı dengesizliğine yol açıyor.

PATATES DİYETİ:

2 hafta sürdürülebilir olarak lanse edilen diyette hedef, bu süre zarfında toplam 4 - 5 kg. kaybetmek. Ver*diği zarar Working Girl diyetiyle aynı..

ALMAN DİYETİ:

Uygulama süresi 4 hafta olan diyet*te karbonhidrat oranı oldukça yük*sek. Ayrıca, sebze ve meyve de den*geli olarak verilmiyor. Protein oran da hayli düşük. İnsülîn salınımı ve kan şekeri dengesizliği ortaya çıkıyor.

PRENSES DİYETİ:

İngiltere kaynaklı diyet, adını Prenses Diana'dan almış, l haftada 5 kg-vermeyî vaadeden program, düşük kalorili diyetler kategorîsinde gösteriliyor. Besin öğeleri açısından çok yetersiz.

DR.ATKINS DİYETİ:

Yağlı maddeler ile proteinin tamamiyle serbest olduğu bu diyette şe*kerli tüm besinler yasak. Kalp hastalığına davetiye çıkarıyor. Karbon*hidrat eksikliği vücutta ‘keton' adı verilen ve yüksek miktartan çok zararlı olabilen cisimlerin artmasına yol açabilir. Ayrıca kanda şeker dü*şüklüğü ve eksikliği de kendini gösterir.

http://www.genetikbilimi.com/genbilim/diyetedikkat.htm

geçmiş olsun canım.... bizde burda göremeyince iyice merak etmeye başlamıştık.....acil şifalar

cnm cok sagol..
simdi biraz daha iyiceyim sanki..

sagol canim benim.
aklim hep sizde kaldi valla, giremedim siteye kizlar meraklanmistir dedim.

istahim hic yok canim,

sabah bir lokma ekmekle bir lokma peynir yedim. demli cay ictim.

oglen de , yagsiz yogurtla patates puresi aldim
bir de muz yedim.

bunlari bile zorla yedim ...

hastanede bir igne ya da serumla iyi olurum herhalde.

yaa canim cok uzuldum simdi,
canim sikildi.

uzme kendini, bak bisey olmamis.. Polise de inanamiyorum yani. isleri ne acaba onlarin?
gunduzu gecesi mi var, hayret ya.

kuzu sen bunu anlatınca benim de yaşadığım bi olay geldi aklıma ama benim ki biraz traji komikdi.
eskişehir bilen varsa anadolu üniversitesine doğru bi çevre yolu var. küçücük bi kaldırımı var.
3 arkadaş gidiyorduk . caddede geniş çevre yolu.
bi tane hırdonun teki inşaat aracı kepçe olur ya o kepçeyi üstümüze üstümüze sürüyor. biz 3 arkadaş birbirimze sarılmışız .Allahım sanki bilgisayar oyunu gibi kafamı kaldırıyorum kepçe üstüme üstüme geliyor.biz 3 müz bi yumak olduk. adam pisliğine yapıyor tabi ama olaydan sonra çok güldük saatlerce. gençlik işte o zaman her bi halta gülünür yaa

sağolun kızlar..

okadar korktumki tüm gün suratım bembeyazdıı..

o aptal düşünceyi atamıyorum kafamdan ya bişey olsaydı die..

ay cok dikkatli olmak lazim. ben evde oturuken bile kapiyi kilitleyip oturuyorum tanimadikarima acmiyorum kapiyi. esimde bu temkinimi fazla buluyor. butun camlara ekstradan kilit yaptirdim..on yildir yalniz yasiyon birlikte yasamaya baslayinca paranoyak oldun diye.

kuzucum büyük geçmiş olsun canım yaaa..nasıl bir memlekette yaşıyoruz, hiç can güvenliğimiz yokklava:

@peppercım , çok özledim seni tatlım , birkaç günde evinin rahatlığı ve huzuru ile rahatsızlığını atlatır kendine gelirsin hayatım , bol sıvı tüket moralini yüksek tuta.s.
@kuzucum , çok üzüldüm hayatım ama malesef caddeler böyle magandalarla dolu artık , kendimizi haddinden fazla korumamız gerekli..polislere gelince , bence bulunduğun yer küçük bir yer ise git ve savcıya şikayet et onları , savcı adli olaylarda onların amiri olduğu için kulaklarını çeker bir güzel, onlar da bir daha kimseye gündüz vakti bir şey olmaz diyemezlerbuyrunnnnnnnnn

kizlar ben evde tek basima iken eve hirsiz girdi bir kere... bir kere de adamin teki gece kolumdan tutup suruklemeye kalkti...ondan sonra ben kendimi savunmak icin biraz ders aldim..

sağolun kızlar.. hiç güvende değiliz bi kez daha kafama dank etti.

ankaradayım cnm.. umursuycaklarını sanmıyorum. çünkü 155te birkaç daha aynı şeyi yaşadık..

kizlar ben evde tek basima iken eve hirsiz girdi bir kere... bir kere de adamin teki gece kolumdan tutup suruklemeye kalkti...ondan sonra ben kendimi savunmak icin biraz ders aldim..

inanmıyorumç. türkiyedeykenmi oldu??

sagol canim benim.
dedigin gibi bir-iki gune toparlarim herhalde.

ben de hepinizi cok ozledim gercektenn

kızlar sizler neler yapıosunuz zayıflamak için nolur banada yardım edinde bende görüyü ellileri artık okadar çok istioorumki bugun sabah nesfit yadim bir tabak öğle ise 5 kaşık salata bir tabak haşlanmış kabak bir parça et yedim şimdilik böylezemuszemus

çok korkunç!!!

Hirsiz istanbulda girdi on sene evvel... oburu macaristandaydi. bir de bir gun tepede ciril ciplak bir sapikla karsilasmistim, ben asagiya nasil kostugu bilmiyorum o kadar dik tepeden yuvarlanmadan nasil indim ki.. cok komikti halimmm.. bu da yunanistanda oldu . var boyle tatsiz anilarim.yani kizlar sapiklar heryerde...

Son düzenleme:

ben bel rahatsizligimdan oturu yapamamiyorum ancak burdaki arkadaslarimin hepsi spor yapiyorlar canim.
bol sporla+ gunde 6 ogun dengeli beslenme ile cok guzel kilolar verdiler hepsi..

diyet yapmiyoruz biz, saglikli ve dengeli besleniyoruz.

ara ogunleri atlamazsan, yesil cayve diger bitki caylarini tuketirsen,
yagi, tuzu, sekeri, unu kesersen , cips, kola, biskuvi, kek, cikolata turevlerini unutursan sen de gorursun cnm ellileri yakinda.

tekrardan hosgeldin aramiza..

çok saol cnm opuyorumnanaktan bugünden itibaren öyle yapıcam inş görürüm yakında ellileri kaydirigubbakcemile2

haftanin kocu olarak ben cevap vereyim
gunde 6 ogun yiyoruz
kizartma ve tatliyi tamamen cikardik hayatimizdan. mutlaka ara ogun yapiyoruz ve de spor...
sabah ve oglen arasina ara ogun koy 50-60 kalorilik.
etin kizartma degilse (izgara ya da haslama kabuldur) oglen yemegin guzel. aksam yemegine kadar yine bir ara ogun yap....(bir avuc beyaz leblebi, bi r tane uzerine tarcin dokulmus elma, sut vsy vsy) aksam da hafif yersen oldu bu is...
Bol yesil cay ve biberiye cayi tuketiryoum ben... ve spor yapiyorum haftada en az 3 kere...
gunde 5 dilim tahilli ekemgi gecmek de yok...pilav makarnayi da cok aza indirgedik

anladım cnm çok saolun hergün inş yediklerimi yazıcam birazdanda elma yerim akşamıda dediğin gibi haff bişi yiyim biberiye yoktu yarında onu alırım inş çok saolun arkadaşlarzemuszemuszemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…