esime yansidi olay zaten. benimle alisverise cikmak istedi kayinvalidem, ben d epiknikte cok kizmistim kendisine, cikamam isim var dedim, aglayarak esimi aramis..
canim var boyle bir problemim. sen nasil cozdun?? kadin bana yem atiyor, ben de safim ya atlayip cevap veriyorum..... ama emin oldum onceden kurguluyor beni nasil oltaya getirecegini yaaa...bagirmadim, ama tersledim. ee tersleyince saygisizlik oldu biraz, terslemekte cok hakli da olsam oyle bir buyuttu ki olayi yuzdeyuz haksiz oldugu durumu aleynine ceviriverdi. birisi bir laf soyleyince, cirkin davraninca agresiflesiyorum, sakin sakin cevap vermiyorum. benim problemim bu ve bunu degistirmeyi cooook ama coook istiyorum. gulumseyerek laf sokan insanlara hem imrenmisimdir. benim hemen suratim asiliveriyor, moraalim bozuluyor. taviz verecek bir insan hic degilim, ofkelenmek te normal birsey ama daha kontrollu ofkelenmek istiyroum ben
senin problemin nasil duzeldi lachesis, cok onemli benim icin..
annem bendede vardi ayni sey ama yasim ilerledikce attim ustumden diyor. ay benim yasim da ileri niye atamiyorum ustumden...
esime yansidi olay zaten. benimle alisverise cikmak istedi kayinvalidem, ben d epiknikte cok kizmistim kendisine, cikamam isim var dedim, aglayarak esimi aramis..
canim var boyle bir problemim. sen nasil cozdun?? kadin bana yem atiyor, ben de safim ya atlayip cevap veriyorum..... ama emin oldum onceden kurguluyor beni nasil oltaya getirecegini yaaa...bagirmadim, ama tersledim. ee tersleyince saygisizlik oldu biraz, terslemekte cok hakli da olsam oyle bir buyuttu ki olayi yuzdeyuz haksiz oldugu durumu aleynine ceviriverdi. birisi bir laf soyleyince, cirkin davraninca agresiflesiyorum, sakin sakin cevap vermiyorum. benim problemim bu ve bunu degistirmeyi cooook ama coook istiyorum. gulumseyerek laf sokan insanlara hem imrenmisimdir. benim hemen suratim asiliveriyor, moraalim bozuluyor. taviz verecek bir insan hic degilim, ofkelenmek te normal birsey ama daha kontrollu ofkelenmek istiyroum ben
annem bendede vardi ayni sey ama yasim ilerledikce attim ustumden diyor. ay benim yasim da ileri niye atamiyorum ustumden...
Hiyuu:) Dinlemem mii hiç?!:) Ahh ahh evet ben de kpss emekçilerindenim(
Öhöm..bu sabah:
* iki bardak tek şekerli çay
*bir dilim ekmek (beyaz) -kepek,çavdar,buğday falan yokmuş evde-
*4-5 çatal peynir:)
*çatalın ucuyla reçel
*iki dilim domates
kahvaltıda bunlar vardı diğer öğünleri de aktarıciğim
bende de öfke kontrol problemi var doktorlar hep ilaç verdi de çözüm değil, zamanla düzeldi. seminerler falan da hikaye geliyor bana. neyse konuya dönersek farkında mısın sorunu kendinde aramaya başlamışsın, ne yaptın ki bağırdın mı, saldırdın mı, kendine zarar mı verdin ki öfkemi kontrol edemiyorum diyorsun, bunları yapmadıysan böyle bir problemin yoktur, ben de bunlar vardı ondan biliyorum. ısrarla damarına basıldığında sen de doğal olarak tepki verirsin bu çok normal bir durum, sakın sorunu kendinde arama ve kendini değiştirmeye çalışma. umursamamaya, görmezden gelmeye çalış ama asla kendinden taviz verip kendini değiştirmeye çalışma.
benzer bir sorun yaşamış biri olarak da sana tavsiyem, eşinle konuş ona neler hissettiğini, nasıl etkilendiğini bize anlattığın gibi anlat, bu problemi tek çözebilecek kişi eşindir başkası değil.
canim bizdede benzer seyler yasandi. bana kizip oglunu arayip agliyor ve duygu somurusu yapiyor.. ya benim annemin de kizdigi seyler olur ama asla huzurumuz bozulmasin diye ne ablami ne beni arayip aglar.... ne iyi kalpli bir annem varmis...
aynen bizde de öyle, ya eşin de annesini tanımıyor mu gelmesin duygu sömürülerine, ona da kızdım bak şimdi, sen neden eşine kendi hissettiklerini, üzüldüğünü ayrıntılı olarak anlatmıyorsun bu durumda seni haklı bulacaktır. anlattıysan ve anlamadıysa empati eksikliğini araştır, illa ağlayan mı haklı oluyor, yoksa annesine karşı bir koşulsuz bağlılık durumu mu var.
Süper açıklamışsın Lachesiscim ben yukarıda anlattığın gibi bir insandım hemen kendimi suçluyordum herşeyden kendimi değiştirmeye sevdirmeye çalışıyordum herkese karakterim güvenim arada kaynayıp gitmişti resmennnn hep bu bocalamalardan ....
Şimdi şimdi kendime geliyorum yapayalnızdım bu yolda ama doğru yolu buluyorum küllerimden doğuyorum hissediyorum
Söylediklerinde kendimi buldum ondan yazıyim dedim konuyu dağıtmıyim...
.
kayinvalidem dirdir ederken bir an gozlerim kapali gulumsedigimi hayal ettim de... bu kizzz deliiiii derdi kesin...bir psikologa rakadasim da soyle dedi Icinden "o hasta o zavalli o hasta o cok hastra" diye gecir defalarca, ve hasta oldugu icin dedigi laflarin bir yukumu olmadigini dusun dedi. sagolun kizlar deneyecegim bunlari...
evet ben bu durumla pek karsilasmadim. en ucuk tip alman patronumdu. kayinvalidemde ikinci deli oldu hayatimdaki....cok siradan bir cevrem varmis benim...
ben hic anlatmayayim olay cok dallanip budaklandi.ilk aile tartismamizi yasiyoruz. boyle seyler hic yasamayacgimi umuyordum evlilikte, cunku hic bana gore degil ama maalesef basima oyle bir kayinvalide geldi ki inanilmaz politikaci.Politikaci insanla nasil bas edecegimi de bilemem ben hic, tam dogrucu mahmutumdur. sucsuzken suclu konuma dusuruveriyor beni..
canım yaa.
hani kendi adıma konuşuyorum. insan evlenince gerçekten başka bi dünyaya giriyor. kendi ailesinde görmediği şeyleri başkalrında görünce sinirleri bozuluyor.
benimde sinir olduğum tarafları çok olduğu için eşimin ailesine ki seninkiler o kadar değildr.ne bilim sanırım aslında herkesin heleki yeni evliysen yaşadığı şeyler
Anam forumun psikoloğu burdaymış yaaaa
Terapi seansında hissettim kendimi ciddiyim yaw aklinialirimsmile olumunekankayizsmile
esim yurtdisinda su an... kayinvalideyle basbasa kaldim yani tam... esim dun gaza gelmis telefonda.... bana bayagi kizdi , annesine de cok kizdigini soyledi.Annesi gercekten cok cok entersan bir tip. kadin guzel kizim diye diye laf sokuyor, olayin astarini bilmeyen sana iltifat ediyor sanir. kizinca da ben iltifat etmistim diye de kiviriveriyor koseye sikisinca... ben cidden gormedim boyle bir tip... Sirf bana degil eltime de boyle. o yazik 7 yildir cekiyor..
kendi üzerimde deneye yanıla öğrendim galiba bu işleri:) ama sınavım var çıkmam lazım istemeyerek
eşinin kızması klasik bunlar aileme yakışmıyor, kötü şeyler tepkisi. aslında doğru bir tepki ama ne yazık ki, herşey o kadar basit değil, o uzak kalmış mevzudan ondan çözememiş. sen o zaman şimdilik eşini pek arama konuşsanızda hiç konuyu açma bence, kayınvalideni de arama, ararsa pozitif bir biçimde evine falan davet edersin ama istemediğin durumlarda dediğim gibi bahaneler bul, senin kaynanın modeli belli, canım diyip can yakan kokoklardan, benzetmemi mazur görürsün umarım ama hiç sevmem öyle tipleri çok yapay olurlar. bu yaştan sonra da değişmez pek. dediğim taktikleri uygula, vakur olmak işe yarar bir de. ona biraz tepeden bakmak da:)
neyse canım çıkmam lazım sınavım var, akşam yine konuşuruz karşılaşırsak, kendini üzmeni gerektiren fazla bir şey yok, eşinin tepkisi makul gözüküyor olaydan uzak olduğundan dolayı, ama geldiğinde olayları anlamlandırmasına yardımcı olursun, o kadın içinde üzülmeye değmez, malum model belli.
Naçizane tavsiyelerim bunlar, ben de işe yaradı umarım sende de yarar. olumunekankayizsmile
Çok öpüyorum herkesi opuyorumnanaktan
desteginiz icin cok sagolun kizlar. benim kayinvalidemi goren sen yanmissin diyo zaten..vakko disinda hic bir yerden elbise almaz ama simit alirken bile pazarlik yapar, ama altinda bmw var, evindeki catal kasiklar 40 senelik alimunyum catalllar, havlular mosmor. ben hala anlamaya calisiyorum.otomatik camasir makinesi yeni almis biliyor musunuz merdaneli kullaniyormus. hatunun isi gucu show ve politika...bir partinin kadin kollari baskani ve agzi inanilmaz laff yapiyor. ben sok oldum...ailemde hic gormedigim seylerle karsilastim cunku...
:))) ya başta okurken yazını kadın vakkodan giyiniyormuş ne güzel dedim ama otomatik makinasını okuyunca şaka gibi walla.
ahh ahh işte sorun daburda ailende görmediğin şeyleri görünce tepen atıyor.
benim sorunum da öfke kontrolü falan değil ben saygıda güleryüzde hiç eksiklik yapmadım. benim sorunum zamanında cevap verememek. sonra hem kendimin hem kocamın beynini şişirmek .
eşimde diyor zamanın da söyleseydin. 1 yıl geçmiş sus artık diyor haklı olarak.
benim annemde gelin aldı bi benim aileme bakıyorum birde bunlara gücüme gidiyor.
eşim bitanedir ama ailesi düşüncesizlerin tekidir.walla bir şeyi çok iyi anladım ki evlilikde aile çok önemli .
ailede kalite olacak anchusacım walla sizinkiler benimkilerden çok çok iyidir.en azından görgüleri vardr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?