50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Eğer titiz insanlarsanız, tozlu halıdan falan acayip rahatsız oluyorsanız bence kesinlikle temizlikçi tutun. Bizde yok ama öyle çok pahalı bir şey olduğunu sanmıyorum. Ya da eğer ben tozdan falan rahatsız olmam diyorsa kocan(ya da sen) o zaman sorun yok yerimseniben.

Bir de bir şey aklıma takıldı da. Aslında konumuzla ilgisi yok. Buradaki anneler Klik'in hamile olduğunu duyunca bir şey önermişlerdi, F harfiyle başlıyordu ama adını unuttum. Fi-bilmemne... İlk üç ay alınması mı ne gerekiyormuş. O ne acaba? Biri beni cahillikten kurtarsın...

sağolasın leylaelacığımm..opuyorumnanaktan
aminnn
evet yaa babymom da söyledi hemen gidip ilk iletimi yazdım bakalım topiğe..belkide şimdi cevap falanda gelmiştir..

folik asit nutcaseciğim..
zaten doktorda ben söylemeden yazdı bana onu
şu anda kullanıyorum

Ayyyy buna çok güldümkaydirigubbakcemile3. Zavallı üzülmüş de hemen temizlemeye başlamış:roflol:. Ama sen de haklısın tabi :) .

Yalnız olur da birini tutarsanız, ne kadar güvenilir olursa olsun çocukla yalnız bırakmayın bence. Doğuma daha çok var ama ben yine de söyleyeceğimi söyleyeyim dedimopuyorumnanaktan.

folik asit arkadaşım bebek için çok önemli olan bişey netten yaz okursun ordan canım,hamileliğin planlanmaya başlanmasıyla alınması gerekiyo dr.lar 3 4 ay öncesinden başlanmasını öneriyolar

Ne işe yarıyor acaba? ılk defa bu forumda duydum da, ilginç geldi. Hap şeklinde falan mı yoksa şurup mu nedir?

hap şeklinde canım...sabah akşam aç karnına alıyorum..

netten bunu buldum canım buyrunnnnnnnnn
Yapılan klinik çalışmalar hamilelik sırasında ve hamilelikten önceki 3 ayda günlük 400 miÜ folik asit alımı bebekteki anomalileri önemli ölçüde azalttığı tespit edilmiştir. Omuraga açıklık veya kafatasının gelişememesi en çok rastlanılan anomaliler arasındadır. Bu anomalilere normal bir gebede rastlama oranı 1/2000’dir.
Folik asit eksizliği sonucu kansızlık sorunu ve megaloblastik anemi gibi sorunlara neden olabilir.Folik asit eksikliğinde plasenta anomalileri, erken doğum ve kalp anomalileri gibi durumlar oluşabilir. Folik asitin kalp hastalıkları ve inme gibi hastalıkları %50-60 oranında azalttığı söylenmektedir.

iyi iyi... bir de klikcim nasil alistirirsan oyle gider benden soylemesi..
folik asit ama hamileligi planlamadan once almaya baslamak lazim. onu.. ben simdilik aklima geldikce gunde bir tane atiyorum...

Ok, teşekkürler yardımlarınız için :) . Nihayet kavradım ne olduğunu.

Ben haplardan hoşlanmam da, folik asiti başka bir şekilde alamaz mıyız diyecektim, o açıdan biraz tuhaf geldi açıkçası. Ama hamilelerde fazlaca alınması gerekiyormuş sanırım, demin nette arayınca öyle okudum.

Anchusa sen neden alıyorsun? Hamilelik için mi yoksa yararı var diye mi?

ayy kizlar, yemegimi yedim, sakinlestim geldim.

sakin kafayla bi dusundum, bir de beni ve evimi bilen yakin arkadasimla konustum.

ben zaten h.ici temizlik falan yapmiyorum, sadece yemek.

cmr-pazar evdeyiz, cmr. kahvaltidan sonra bi girisiyoruz esimle, o supurup siliyor, ben tozlari aliyorum, banyo tuvaleti temizliyorum, oglene isimiz bitiyor. 2-3 saatimizi aliyor bu isler
camasir deseniz biriktirip 2 haftada bir yikiyorum ben. her h.sonu yaikamiyorum, kurutma makinemde ver, asma toplama derdi de yok.

yani rutin temizlik icin temizlikci tutmama gerek yok diye dusundum.
halilarim-perdelerim de yepyeni daha, zaten perdelerimi birkez yikadik annemle..

evimin boyasini yenileticem temmuz gibi, ondan sonra buyuk temizlige alicam yardimci.

sonra da cam silme-perde yikama gibi , mutfal dolabi temizligi gibi buyuk temizlige alirim arada bir birini yeter bana.

son kararimi boyle verdim.

cunku ben anahtar birakamam kimseye, h.sonu cagirsam o da anlamsiz olur, yarim gunde esimizle yapacagimiz icin kadin getirip tum gun oyalanmis olucaz.

neyse iste son dusuncem bu.

hamilelik iicn on hazirlik canim.. bol miktarda folik asit almak lazim onceki uc ay ve sonraki uc ay..

bu arada detoksum iyi gidiyor kizlar.

yediklerim,

sabah
limonlu yesil cay,
domates, salatalik, maydonoz
1 dilim kepek ekmegi

ara
1 bardak greyfurt-portakal suyu

ara2
yarim muz

ogle
1 kase salata (yagsiz-tuzsuz)
1 dilim karpuz

1 lt su ictim.

simdilik boyle

arada kavun yicem biraz da kuru meyve

aksam da patates haslamasi+salata

;-)

anahtar birakacak biri olmadiktan sonra temizlikci almak cok manali degil o konuda haklisin...esin evdeyken hafta sonu alman da rahatinizi bozar. ben hic sevmem hafta sonu almayi..

bu aksam doktok sonrasi esim dedi ki bulusalim, disarda yemek yiyelim eve gec gidelim biraz.

simdi ben napicam kizlar yaaa?

tum gundur detok yapiyorum.. aksam ne yicem ben disarlarda??

offf

hamilelik iicn on hazirlik canim.. bol miktarda folik asit almak lazim onceki uc ay ve sonraki uc ay..
Ok. Ne güzel, kıçı bezliler yani bebişler forumda büyüyecek desene.
Bu arada Anchusa, sana bi şi sormak istiyorum ama fazla özele kaçarsa cevap vermeyebilirsin, ben bu konularda insanları sıkmaktan çekinirim hep, ama çenemi tutup sormamazlık da edememohaoldumsmile. Geçen haftasonu valida hanımla görüşeceğini yazmıştın, görüştün mü? Bir sorun çıktı mı görüşmede merak ediyorum? Foruma yazıldıysa görmedim de...

Bir de hamile kalınca bebeleri aç bırakmayın, doya doya yiyin ablalarım cokacimcoook . Abartmayın tabi ama Ebru Şallılık da yapmayın, hiç hoşlanmam:jeyyar:.

selam kızlar bende 57 kiloyum temmuz 25 de düğünüm var , kilo vermek istiyorum ama mümkün olmuyo iş yerinde hep oturuyorum hareketsizim spor da yapamıyorum canım sıkıldıkça atıştırıyorum bir şeyler yiyorum üstelik stresli gergin olunca daha çok yiyorum iş yerinde yemek yemiyorum düzenli simit, tost, bisküvü, kek vs. idere ediyorum eve 16:00 gibi geliyorum ve çok aç oluyorum çok yiyorum bu defa , bi de günler uzadı ya sat 16 da yiyince akşam yatmadan önce acıkıyorum çoğu zaman öyle yatıyorum ama bazen de tutamıyorum kendimi bana uygun nasıl bi program olabilir ne yapabilirim iş yerine sebze falan mı getirsem bilmiyorm yardım eder misiniz kıslar en azından 3-4 kilo vermeliyim

yok canim gecen hafta sonu gitmedim sinirlerim yatismadigi icin.. bu haftasonu belki..

e gerek yok o zaman peppercım..
bu mesele neden bu kadar üzdü seni:uhm:böyle lüzumsuz şeylerle enerjini boşuna tüketmene değer mi?
gerekirse alırsın gerekmezse almazsın canım benim , buna senden başka kimse karar veremez ki:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…