50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

merhaba kızlar,

peppermint nar ekşisini sormuştun sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
eşimin iş yerinde bayan arkadaşı doktora gitmiş sürekli salata yediğim halde kilo veremiyorm demiş.doktor nar ekşili mi yiyorsun demiş.o da ever dmiş.yeme çok kalorili deiş.

ben de nar ekşisini çok seviyorum.daha az koyuyyorum artık .

buyuk ihtimal ben de uygun olurum cnm pzt.-sali.

bir ihtimal izin alma durumum olabilir, boya yaptiricaz eve;
ama boyaciya bagliyiz, o ne zaman musaitse o zaman gelebilecekmis )

cuma belli olur cnm kesin olarak.

:1shok::1shok::1shok:

aaa soktayim su annn

ben de fazla salata yiyemezdim, yani soyle yerdim yemegin yaninda da ogun olmazdi benim icin;

simdi bu nar eksisi sayesinde ogun olarak tuketebiliyorum salatayi..

ee napicam ben simdi

ya yardan gecmem lazim ya serden :uhm: :uhm: :uhm:

buyuk ihtimal ben de uygun olurum cnm pzt.-sali.

bir ihtimal izin alma durumum olabilir, boya yaptiricaz eve;
ama boyaciya bagliyiz, o ne zaman musaitse o zaman gelebilecekmis )

cuma belli olur cnm kesin olarak.

tmam canım benımde sımdılık bırsey yok ınsaallah son anda engel cıkmaz mısafır gelmez bıryere gıtmezsek kesın yapacgm

kendi salata sosunu kendin yap
soya sosu limon biraz baharat ve istersen azicik sarimsakla.... gayet lezzetli oluyor... ben de cok severim nar eksisi... tahmin ediyordum ama cok iyi brisey olmadigini

Lachesis bu aydinlatici dedigin ismi ne? ne diye aliyorsun. hangi marka ve nasil kullaniyorsun?

canım arkadaşının gittiği diyetisyen değilmiş.şirket doktoruymuş.ama doğru bilgidir heralde.yine de soralım bilen birlerine daha.

2 HAZIR SOS EKLEMEYıN

Salatanızda hazır soslar kullanmayın. Kendi soslarınızı kendiniz üretin. Limon, sirke, balzamik, nar ekşisi kalorisiz soslardır. Zeytinyağını dökerek değil püskürterek kullanmayı deneyin. Krema ve mayonez kullanmayı hiç düşünmeden reddedin.

nar eksisi kalorisiz diyor--- hurriyette cikan bir haberden alinti.

??

Kizlar birde bundan sonra su detoksu birlikte yapalim yaaaa.. yalniz daha zor oluyor....onceden kararlastiralim..

evet canım yaa detoksdayken burdakı menulerı gormekde ıskence gıbı oluyor birlikte yapılırsa destek alıyrz vazgecmıyrz. bırlıkten kuvvet dogar demısler :))

onu bilmyrm tam olarak ne olarak gecyr tum yuz ıcın degılmı goz cevresı ıcın falan degıl

Lachesis bu aydinlatici dedigin ismi ne? ne diye aliyorsun. hangi marka ve nasil kullaniyorsun?

ben vichy'ninkini kullanıyorum cildim hassas olduğu için fondöten olarak geçiyor ama açık renk cildi aydınlatıyor gölgeleri kapatıyor. cilde de zararı yok. toz pudrası da var bildiğim kadarıyla.

göz çevresi için de ayrı bir kapatıcı kullanıyorum benim baya bir koyu çünkü. maybelline'in natural rengini kullanıyorum tenimin rengi hiç anlaşılmıyor.

geçen lorealinkini deniyim dedim. kuru mudur ben mi kullanamadım ne içinden bişey çıkmıyor

makyaj yapıcaksam da umanın aydınlatıcılarını kullanıyorum çoook nadir ama özel günlerde falan. o da göz altına hafif parlak bişi.

bilmiyorum ki canım belki de anchusanın dediğ gibi su tutuyordur.o yüzden kilo veremiordur.benim de aklım karıştı kafamçokkarıştı

ama eğer kilo yapmıyorsa ben de o sevinirim .çünkü çok severim nar ekşisini..

kalorisi yok belki ama belki su tutuyor vucutta cok eksi ve tuzlu ya....onun da bir zarari yok bence. biberiye cayiyla atilir o su...

ya benim bir fondoten bir pudram var her yere bunlari kullaniyorum....hic anlamiyorum ben bu islerden...

Kizlar birde bundan sonra su detoksu birlikte yapalim yaaaa.. yalniz daha zor oluyor....onceden kararlastiralim..

2 gün mü yapıcaksınız ikinci gün bana cehennem geliyor ya, ben tek yapıyorum genelde, eşimle yapıyorum yalnız olmuyor, eşim 2 ye katlanırsa yaparım yoksa yapamam yedirir o beni zorla, daha doğrusu ben o yerken duramam

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, salatalarda sos olarak kullanılan nar ekşisi için "Tuzak kaloridir. Miktarını olabildiğince az tutmak gerekir” diye konuştu.

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 8'inci Sağlık Halk Kongresi'nde ‘Uygulamalı düşük kalorili yemek hazırlama’ etkinliğine katılan Yılmaz, salatalarda kullanılan soslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"Tabii her zaman nar ekşisi, her zaman sirke, her zaman limon demiyoruz. Damak lezzetine göre ve kalorisine dikkat ederek dönüşümlü olarak kullanalım.”

bakın kızlar burda da böyle yazıyor

su yaziyi komple gondereyim bari size

1 SALATA MÖNÜNÜZÜ ZENGıNLEŞTıRıN

Salata yapımında kullanılabilen malzemelere yenilerini ilave edin. Salatalar için kullandığınız sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Salatanızı yağı azaltılmış peynir, mısır, mercimek, nohut, fasulye gibi bakliyat grubu ve/veya elma, portakal, greyfurt, ananas, kivi gibi meyvelerle daha doyurucu ve daha lezzetli hale getirin. Yağı azaltılmış peynir (lor peyniri), ton balığı (diyet ton) ızgara tavuk veya hindi parçaları ilave edilmiş salatalar doyurucu ve besleyicidir.

2 HAZIR SOS EKLEMEYıN

Salatanızda hazır soslar kullanmayın. Kendi soslarınızı kendiniz üretin. Limon, sirke, balzamik, nar ekşisi kalorisiz soslardır. Zeytinyağını dökerek değil püskürterek kullanmayı deneyin. Krema ve mayonez kullanmayı hiç düşünmeden reddedin.

3 ÇORBALARINIZA GÜÇ VERıN

Sebze çorbalarını tercih edin. Yağlı, unlu çorbalardan uzak durun. Mercimek, nohut, fasulye gibi doyurucu, düşük glisemik indeksli, posası bol besinlerle çorbalarınızı ana yemekleriniz kadar doyurucu hale getirin. Yağı en az kullanarak, limon ve baharatlardan daha çok yararlanarak ama lezzetli çorbalar üretin. Çorbalarınıza sebze parçaları da (lahana, fasulye, kabak, karnabahar) ekleyebilirsiniz.

4 YASEMıN ÇAYI VE YEŞıL ÇAY ıÇıN

Yeşil çayın kilo dengeleyici faydalarından yararlanabilirsiniz. Çaydaki düşük miktardaki kafein, kaslardan yağ asitlerinin egzersiz sırasında daha kolay ve daha bol serbestlenmesini sağlar. Bu size daha çok yağ yakma olanağı sağlar. Çaydaki (özellikle yasemin çayındaki) çok yüksek flavonoid-antioksidan güç yanınıza kár olarak kalacaktır. 1 bardak yeşil çayda 10-12 mg, yasemin çayında biraz daha fazla, polifenol vardır. Bir günlük polifenol ihtiyacınız, 100-120 mg kadardır. Günlük 3-4 bardak yasemin çayı veya yeşil çay ile daha ile daha kolay zayıflar, antioksidan-flavonoid ihtiyacınızın yarısına yakınını karşılayabilirsiniz.

5 DAHA ÇOK SU TÜKETıN

Çok su içmek tokluk hissi verir. Acıktığınızı zannettiğiniz zamanların çoğunda acıkmak yerine susamış olabilirsiniz. Araştırmalar daha düzenli ve bol su tüketenlerin daha zayıf olduklarını ve daha kolay zayıfladıklarını gösteriyor. Mineralli su içmeye, kalsiyum ve magnezyumu bol su tüketmeye çalışın. Biz yemekten hemen önce içilen suyun iştah kapattığını, sindirim salgılarını azalttığını ve yemekte aşırı karbonhidrattan koruduğunu düşünüyoruz.

6 BAHARAT VE ACI KULLANIN

Acı biberin metabolizmayı hızlandırdığını, acılı yiyeceklerin daha az kalori tüketimi sağladığını destekleyen araştırmalar var. Diyet uzmanları, kalori yakmayı da hızlandıran (metabolizmayı yükselten) bu lezzet avcılarının yağ ve şekerin kullanımlarını azalttığını belirtiyor.

7 BESıNLERıN KALORı DEĞERLERıNı BıLıN

Bir zeytinin 8-10, bir ince dilim ekmeğin 70, bir dilim peynirin 70, bir iskambil destesi kadar tavuk veya kırmızı etin 200-250, 1 tabak makarnanın 400-450 veya pilavın 500 kalori ettiğini öğrenmek pek zor olmasa gerek. Çok sık tükettiğiniz 100 ayrı besinin belirli miktarının kaç kalori ettiğini ve sizin bir günde kaç kalori tüketmeniz gerektiğini bilirseniz bol kalorilerle mideyi doldurmaktan vazgeçersiniz.
8 ETıKETLERı ıYı ıNCELEYıN

Üzerinde kaç kalori içerdiğini belirtmeyen ürünleri satın almayın. Gerekiyorsa diyet uzmanınızdan yardım almaya çalışın.

9 DOYURUCU OLANLARI SEÇıN

Diyet yoğurtlar, sebze parçaları, düşük glisemik yükü olan meyveler (kivi, elma, erik, kayısı, kiraz); bisküvilerden, gofretlerden daha sağlıklı, daha düşük kalorili atıştırmalardır. Diyet bisküviler ve diğer tüm bu ürünlerin normalden daha çok tüketildiklerini, diyet özelliklerini bazen de bu nedenle kaybedebildiklerini hatırlatalım.

10 TIKA BASA DEĞıL AZAR AZAR YıYıN

Sık sık az yemeyi, sofradan doymadan kalkabilmeyi alışkanlık haline getirin. Bütün gün aç kalıp akşam yemeğinde tıka basa yemek insülin salgılamayı artırarak, yiyeceklerinizin yağa dönüştürüp depolanmasını kolaylaştırmaktadır. Daha küçük porsiyonlarla ve daha sık yemeye çalışın.

melahatt valla ben bu siten bisey anlamadim cnm yaa.

neyse,

baska kalorili seyler yemektense nar eksili bi salata yemek tercih edilebilir sanirim )

zaten cok da faydaliymis, kan sekerini, tansiyonu dengeliyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…