50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

menum

sabah
1 dilim kepek ekmegi
yarim k.k beyaz peynir
3 ad. yesil zeytin; 1 tutam maydonoz
limonlu yesil cay

ara
--

ogle
4 ad. izgara kofte
1 kase karisik nar eksili salata

ara
1 buyuk dilim karpuz, yarim k.k beyaz peynir
(15.30 da yapacagim bu arayi)

aksama Allah kerim.

biraz yararli bilgiler vereyim kizlar size

Regl öncesi tatlı
Hemen hemen tüm kadınların karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de regl öncesi veya regl dönemlerinde çok fazla çikolata veya tatlı yiyecekler yeme arzusudur. Nedeni ise bu dönemlerde kanda Magnezyum oranının düşmesidir. Vücut azalan magnezyumu karşılamak için çeşitli sinyaller yollar. Özellikle çikolata ve tatlı yiyeceklerin magnezyum içermesi nedeniyle kişi bu yiyecekleri yeme arzusu duyar.

Diyet yapan kadınların bu dönemlerde çikolata veya tatlı yemesinde (aşırıya kaçılmadığı sürece) bir sakınca yoktur. Bir küçük parça çikolata veya kalorisi diğer tatlılara göre daha az olan sütlü tatlılar tercih edilebilir.

Tartılma
Büyük bir mücadele ile verilen kiloları korumak belki de kilo vermekten daha güçtür. Kiloyu korumanın en önemli yollarından birisi de sürekli tartılmaktır. Çünkü kilo verdikten bir süre sonra normal beslenmeye geçeriz, hatta alınan kaloriyi biraz kaçırsak da uzun bir süre kilomuzda bir değişlik görmeyiz. Bu durum ise bizi "ne kadar yesem de artık kilo almıyorum" yanılgısına düşürür. Ancak bir süre sonra kontrolsüz bir kilo artışı ile karşı karşıya kalma durumu gözlenir. İşte bu durumda bazı kişiler moral bozukluğu nedeniyle tartılmaktan çekinir duruma gelir ve yine kilo almaya başlanır.

Oysa kilomuzu kontrol altında tutmanın en önemli metodlarından biri, sürekli tartılmaktır. Genellikle sabahları tuvalet vs. ihtiyacımızı gördükten sonra, iç çamaşırlarla tartılmak en doğrusudur.

Özellikle kadınların regl öncesi veya regl dönemlerinde vücudun aşırı su tutması nedeniyle, kiloda 1-2 kilo artış görülebilmektedir. Gerçek kilonuz, regl bittikten 2 gün sonraki ağırlığınızdır

fazla sivi da iyi degilmis hee

Sıvılar
Sağlıklı bir beslenme programında günlük almanız gereken sıvı miktarı 2,5-3 litredir. Bu sıvı miktarını su, çay, kahve, meşrubat vs.den karşılamak mümkündür. Ancak yapılan hatalardan biri, vücudu zorlarcasına bardak bardak aralıksız su içilmesidir. Eğer özel bir hastalığınız yok ise, (doktor tavsiyesi dışında) günde 2,5-3 litre kadar tüketilen sıvı gıda yeterlidir.

Suyun, yiyeceklerin sindirimi, vücuttaki yararlılığının sağlanması ve zehirli maddelerin vücuttan atılması gibi oldukça önemli görevleri vardır.

Özellikle vücut suyunun %15'inin kaybı yaşamın yitirilmesine bile neden olabilmektedir. Vücuttan idrar, böbrekler, ter, solunum ve dışkı ile sıvı kaybederiz.

Unutmamak gerekir ki suyun içerisinde de bazı minareller bulunmaktadır ve bu mineraller ihtiyaçtan fazla alındığında, vücuttan dışarı atmak için organlarımıza gereğinden fazla yüklenmiş oluruz.

Her şeyde olduğu gibi, sıvı gıda ve diğer yiyecekleri tüketirken "azı karar çoğu zarar" ilkesini unutmamak gerekir.

merb kızlarr:)
dun arkdasmın dogum gunu vardı 2 kadeh sarap ıctım ustelık yanındada kalamarla meze yedım(1 dılım ekmekle) evden gtmeden once tartldgmda 57.5e dustugumu gorup sevnmıstm ama smdı yıne 58 cıkıyorumpuff ayrıca reglmın 2.gunu 9 gunluk dıyet bosa mı gttı dıye dsunuyorum

selaaaam
30 dk leslie
30 dk da stepper yaptıııııım kaydirigubbakcemile2:lepi:
çok mutuyum kızlaaaar
sositososito

bravoooooooooalkisalkisalkis

ickiler cok kaloriliymis diye duymsutum
:uhm:

ben hic icememmm :umursamaz:

Olur bazen oyle kacamaklar. Kirmizi sarapin kalorisi cok yuksek degil....Bugun az yiyerek telafi edersin. Reglinin 2. gunuyse tartida fazla cikman da dogal...
Ben dun daha beterini yaptim. Ne yaptigimi soylemeyecegim...

bravoooooooooalkisalkisalkis

ickiler cok kaloriliymis diye duymsutum
:uhm:

ben hic icememmm :umursamaz:

selam kızlar..
tatil dönüşü sendromu yaşıyorum resmenmafoldumben
iki gündür bir yoğunluk aldı başını gitti,
inşallah haftasonuna toparlarım işlerimi:Saruboceq:
pepperım dün akşam Taylan Kümeli'yi dinledim ,
1 gram alkolde 7 kalori varmış,içenlere duyruluryerimseniben

selammmm
bugün kendimi çoookk ağır hissediyorum
detoks yapmıştınız nasıl geçti ve sonrasında geri geldimi kilolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…