cok felsefi oldu bu. az ve oz yemek yeme mesaji...
merhaba ve gule gule....
öyle dimi
dunku menum trufcugum.
sabah
1 dilim karpuz
1 dilim beyaz peynir
limonlu yesil cay
ogle
1 bardak meyve suyu (elma-cilek-muz)
1 dilim tavuklu pide
ara
4-5 ad. findik
1 ad. kuru kayisi
aksam
3-4 pinar misket kofte
ic pilav
ara
cay+2-3 biskrem (regl doneminde bunlara izin var sanirim.))
dünkü menün sanki hafta sonunun uzantısı gibi geçmiş
tatile gidceksin bu hafta sonu sen
biraz daha zayıf gimek istemezmisin
hala da regl olamadim??
3 günmü sürüyor reglin
merhaba..konu başlığını bugün gördüm aslında kilolu olduğumu yeni farkettim ve araştırıken gördüm..benim boy 1,52 kilom 54yıllarca 46 dan yukarı çıkmazdım ama hele bu son zamanlarda 54 üde gördüm.görüntü olarak hala çok kilolu görünmüyorum çevremdeki herkes normalsin diiyo yağlı bi görüntü yok kilo orantılı dağılmış durumda.ama ben kendimi normal hissetmiyorum.ve 47 kiloya düşmek istiyorum .masa başı çalışıyorum ve çok spor yapamıyorum az denecek kadar yiyorum amahala kilo alıyorum metabolizman şaşmış durumda..ama bugün başladım belki hergün buraya bişeyler yazarım diye düzenli egzersiz ve dikkalti yiyerek verebilirm inşallah.bugün sabah bir kase sütlü müsli yedim ve bir fincan çay.diğer öğünleri daha belirleyemedim.,inşallah iyi bi motivasyon olur bu paylaşım ben de.hepinize kolay gelsin.yardımlarınızı bekliyorum.ne gibi bitki çayları içiyorsunuz.form çayları işe yarıyomu ben sadece yeşil çay içiyorum günde 2/3 bardak.
form çayı değil de yeşil çay daha iyi
burayı takip et canım mutlaka alışırsın düzgün beslenmeye
tskr ederm arkadasım ılgın ıcın. valla bugune kdr yuruyus dısında hcbı sporu bılmıyorum o dedıklerınıde hıc yapmadım .. :S belı bı dıyet vs sartmı su ıcıyorum e su zaten gıdıyorda napcagımı sasırdım bıde ınsan yemıycem dıyet yapcam dıyınce helede ben daha cok yemek gelıo aklıma ama yanlarım cok kotu ya muffın top dıyorlar buna amerıkada aynı öle oldum
yürüyüş gayet gzel bir spor
abartamadan yemek lazım
iyiyim pepperım ,
yoğunluğum azaldı ama bu sabah memurum ani bir rahatsızlık geçirdi ve hastaneye kaldırdık,
o iş başına dönene kadar ya da yerine biri görevlendirilene kadar işleri nasıl yürütücem bilemiyorum:uhm:
çok sevindim canım tatil haberine..
biz de dün çok şık bir balık restoranına gittik arkadaşlarla , bolca deşarj olduk geldik,
ama sabahki sürpriz kötü olduohaoldumsmile
geçmiş olsun canım
ses bir ki, ses bir ki...
ay ne guzel... sen ikinci tatiline cikiyorsun, daha benim parmak uclarim denize degmedi....
kizlar bizde pazar gecesi dagittik.. dans ederken topuklu bir bayan civi topuguyla ayagimin uzeinde zipladi... nasil canim yandi. hala sol ayagim aciyor yururken bile...
ooo nasıl kadınmış ya huuu
truuufffff
bugunku menum canim.
sabah,
kucuk kepekli panini sandwich
ogle
tavuk-kabak-bezelyeli kagit kebabi
1 kase cacik
ara
incir
aksam
?
--- evde yumurtalarimizin son kullanma tarihi yaklasti, esim yemek yapmada bu aksam onlari pisirelim dedi.
peynirli omlet yapip yesem uar mi bugun ki menume.
yaninda domates-salatalik da yerim.
gece de yogurt yerim.
olur mu ki??
bugün güzel
akşam yumurta yemişsindir umarım
kızlar meraba :) ben geri döndüm 9 günlük tatil dönüşünde sadece 100 gran almışım daha çok çıkarım diordum ama çıkmadım allaha şükürr :) tek sorunum son gece kulak ağrısından ağlaya ağlaya bi hal oldum dayanamadım artık kızlarr öliyim diordum o kadar mı olur yaa gece 10 dan öğle 2 ye kadar hiç durmadıı duyamıordum sonra merkeze uğradık hastaneye iğne yaptılar yolda o idare etti ilaçlarımıda kullanıorum zonklaması arada bir oluor amaa tıkalı kulağım ve hiç bişiy duymuorum :/ allahm işitme engellileri nasılda anladım allah herkezin yardımcısı olsun gerçekten ya...
kızlar 58.8 ile gittim 58.9 um şu an56 olmam gerek neler yapabilirim bi yardımcı olur musunuz zamanm daraldı ramazanın başında regl olucam ramazana 5,6 gün geç giricm o sırada da devm edicm zaten çoğu tanıdığım k-fleks-keloks(böyle mi yazılıor bilmiorumda :))-special k fln.önerdi napıyım sizce bundan önce hiç denemedm...?
k fleks diyeti yapma
burayı takip et
selam şekerlerkaydirigubbakcemile5
öf bunaldım artıkguclubacismile
başım ağrıyor şimdi iyi mi:sinifsinif:
öğlenki menüm ,
- az bamya,
- az mevsim türlüsü,
- azıcık da yoğurtşakkıdı
sabah ve öğlen ve aralar yok canım
güzel yemişsin ama öğlen
saol canımm ayy ne fenaa bişiymş yaa(
ayy başlamıyım hiç o zamn3 günlk karpuz detox u yapmaı düşnüorum cumadan sonrada evde dielim yine o zmana kadr detox yapıyım dedm
bu kardiyo egzersizleri nasıl tatlım? merk ettm CADIARZU
kızlar ben bugün sıcktan pek düznli yiemedm bide tabiki kulak ağrımdan senağlama
sabh:1 tabak sütlü çorbaa içtim,1 domates ve 1 salatalık yedim yanında
ara:1,2 avuç kuruyemş yedmtutamadm kendimii ...:bbo:
öğle:1 bardak çay,2 tane grissini
ara:1 şeftali
hastaneden geldm çok sıcak bastı 1 tane de salatalık yedim bide üzüm yedm
akşam:2 kepçe makarna 1 kepçesi sossuz,1 kepçesi soslu böylelkle daha az soslu oldu :)) yanında da kocaman bir kase yoğurttt :)
gecede 1-2 porsiyon meyve yerm sanırım
makarnalar çok gibi
ama genel olarak güzel spor şart
Çok teşekkür ederima.s.. Bu laf beni çok mutlu etti şimdi. Çünkü ben hiç beğenmem Türkçemi. Konuşurken ya da yazarken bazı kelimeleri bulamıyorum, bir süre düşünmek zorunda kalıyorum, hatırlayamayınca da tek kelimeyle anlatacağım şeyi uzun uzun anlatıyorum. Yurtdışında falan da yaşamadım neden böyleyim bilmembilmiyorumkismile. Ama dil konusunda kendime güvenim yerine geldi sayende teşekkür ederim Trufcuğum:dance:. Yalnız şunu da belirteyim(dürüst olayım), birkaç hatamı arkadaşım düzelmiştir.
Yok yok bende madde halinde yazmak isterim. Biraz elim alışsın daha düzgün yazarım :) .
Trufcum parantezlerini okuyunca bende iştah gitti zaten he he hee. Salam özellikle son zamanlarda çok az yiyorum, konserve aslında hiç almayız ama evde bir şey olmayınca yiyorum. Tamir falan olunca yemek yapılmayabiliyor da bazen belli olmuyor. Saatli beslenme olayı da pek mümkün değil bu düzende. Gazozu genelde ayda bir içiyorum. Aaaa resmen herşeye bir bahane buldum yahu . Utandım kendimden. Ama yanlış anlama lütfen, yazdıklarının hepsine katılıyorumbuyrunnnnnnnnn. Sadece normal nutcase bu değil onu anlatmaya çalışıyorum. Birkaç ay önce yazsaydım buraya çok daha güzel menüler görecektiniz. Neyse, konuya dönelim. Beyaz ekmek yemek istemiyorum ama bir kere Ramazandan sonra kahvaltıda değişik bir ekmek yemiştim bir süre. O ekmek de midemi kaldırıyordu biraz o yüzden bıraktım. Ne ekmeği olduğunu hatırlamıyorum. Önümüz de Ramazan, büyük ihtimalle biraz süzüleceğim zaten, şu sıralar değişik ekmekler denemeyeyim, birkaç ay sonra bakarım saydığın ekmeklere. Şimdilik beyaz ekmeğe devam :) .
Ekmeğin miktarını nasıl yazacağımı pek kestiremedim de. Yoksa bir ekmek bitirmedim merak etmeyin. Ben bir eski mesajıma bakayım da ne demek istemişim sonra açıklarım ben de unuttum ne yazdığımı menümde. Diyette olmadığım için pilav 2 kaşığı geçiyor . Ama 2 kaşığı diyete başlarsam uygularım. Yeşil çayı iyi ki hatırlattın, ne zamandır başlamak istiyorum bir türlü başlayamadım, onu da not alayım ilk iş anneme sorayım evde yeşil çay var mı. Yalnız şekerli içmemek lazım diye biliyorum ben, o zaman yeşil çayın bir şeyi kayboluyormuş, neyiydi hatırlamıyorum. Yoksa şekerli değil de ballı içince mi kayboluyordu o, hatırlayamadım şimdieyvahedigeldismile. Neyse ben şekersiz ve limonlu içeyim en iyisi :) .
Öyle değil mi?Ailem bizi pek kız çocuk gibi yetiştirmedi ben ne yapayım ya ... Şaka bir yana, bu ağda/epilasyon işlerinin derinini hiç bilmem, yani hiç dışarı bir yere gidip de bir şey yaptırmadım o yüzden anlamadım o kelimenin ne olduğunu. Kolye-takı işlerinden bahsediliyor sandım :) .
Biraz sabırlı ol o kadar kilo gitmiş, geri kalan ne ki?yerimseniben
Kulağın için de bir şey yazayım. Çok bilmiş arkadaşımdan duydum, onun da kulağı birkaç hafta önce çok ağrıyormuş, sanki içten bir şey fırlayacak gibi hissetmiş, annesi birkaç havlu ütülemiş, o da ağrıyan kulağı sıcak havlunun üstüne gelecek şekilde yatmış. Havlu soğudukça annesi başka ütüleyip veriyormuş, böyle birkaç sefer devam etmişler ağrısı çok hafiflemiş sonra da geçmiş. Yani şimdi sen de bunu yap demiyorum çünkü sendeki durum farklıysa zararı da olabilir. Sonuçta arkadaşımın işitmesinde bir sorun çıkmamış. Ama aklında bulunsun daha hafif durumlar için.
Kafana ne kadar çok takarsan kilo vermen de o kadar zorlaşır, "bu kadar insan kilo verebiliyorsa ben de verebilirim" diye düşünmen lazım bence. Ne yapacağını bildikten sonra bu kilo verme işi çok kolay gelir sana da merak etme. Aç kalarak birden kilo verirsen fazlasıyla geri alırsın, sonra nutcase uyarmadı demeyinyerimseniben.
Bu arada mekik çektiğini yazmışsın, tam olarak nasıl yapıyorsun anlatabilir misin? Şu yüzden soruyorum, mekik çekerken boyun kaslarını kullanmak çok yanlış, sadece karnı hissederek kalkmak gerekiyor.
Kardiyo egzersizleri kalb atışımızı hızlandıran egzersizlerdir. Misal; koşu, bisiklet gibi... Yüzme de sayılıyor sanırım. Dans da sayılıyor mu acaba?
sen aslında diyet konusunda pek çokşeyi biliyorsun dimi canım
Truf şimdi baktım da "reçel yedim ekmekle" demişim. Onun anlamı şu, ekmek arası reçel yedim yani. Şimdi dilim ekmek değildi o, o yüzden nasıl yazacağımı bilemedim. Ekmeğin büyüklüğünü nasıl yazsam acaba??? Bir elimle tutunca tam kaplamıyordu elimi yani işte buradan tahmin etmeye çalışın, büyük bir ekmek dilimi değildi.
Ben bugünkü menümü biraz daha sonra yazarım, bir şeyler eklenebilir çünkü...
senin net kilon neydi canım
ay ben de 13-14 tane hanımeller yedim, 2 tabak makarna yedim kahvaltıyı saymıyorum eyvahedigeldismile
çok canım sıkılıyor bugün ya, ütü yapmaktan ta bayıldım 4 takım nevresim vardı 3ü bitti bir tane kaldı
ay ne bayık hava
lache dünkü sporlar boşa gitti
ya arkadaşlar biliyormusunuz öğlen mesaisinde arkadaşın düğünü vardı onun için kıyafet almay çıktım gittiğim her mağaza resmen hakaret etti.bu durumda hiç hissetmedim kendimi.154 boy kilom 54 ama bana 40 beden vermeye kalkıyo resmen 36 oluyo diyorum hala ısrarla 38 beden veriyo ama gerçekten olmuyo tamam kilolu görünüyo olabilirim ama o kadar da değil yani giyip çıkıyorum büyük diyorum bu defada başka bi 38 veriyo.en sonunda sinirlenip ben ne isyirosam onu verin dedim olmazsa ben sizden bi üst beden isterim dedim.ama gerçekten moral sıfır oldu..artık diyet yapmayı da bıraktım direk açlık nöbetleri tutmaya karar verdim .eski kilomu özledim en fazla 47 üstünü üstemiyorum.artık eşime de diyorum bari hamile kalayım en azından hamileyim der insanların kilo almışsın demelerinden kurtulurum düşüncesine girdim.(((
bize takıl canım mutlaka kilo vereceksin
amanin ne hamaratsin sen. ben nevresimleri hic utulemiyorum valla.. ya da gomlek utulerken utu masasina seriyorum ki gomlegi utulerken altta kendiliginden duzlessin...ben de 1.5 simit goturdum sus caktirma.....
ben de hiç ütülemem
ütüleyenbir arkadaş benim nevresimleri gördü
yatmaya gelince
aaaa nasıl böyle oluyo ütülemeden dedi
1 güzelce katlayarak koyuyorum makineye
2 sadece nevresimleri atıyorum
3 koltuk ve kanepelerin üzerinde sererek kurutuyorum
4 güzelce katlıyorum
bu kadar dedim
artık ütülemiyor
Herkese merhabalar...
Bende çocuktan önce herşeyi ütülerdim ... şimdi valla yastık kılıfı haricinde nevresim takımı yok iç çamaşırı çorap vs ütülemem...yoksa siz kot ütüleyenlerden :1rolleyes:misiniz....
ay nefret ettim barsaklarımdan bilmiyorum neleri var çok hassaslaştılar..oda bende cok sıkıntı yaratıyo...
MENÜM
sabah
yağsız peynirli omlet
yarım dlm ekmek
öğlen
2 dolma içi(zeytinyağlı olduğu için yine bozulmuş olabilir)
ara
1 zero cola
Yarım paket etiform çörekotlu kraker
1 küçük muz
akşam
1 kase soğuk çorba
4 yk semizotu(iyi gelirmi yoksa daha çokmu çalıştıırır barsaklarımı)
ara
1 küçük muz
menün güzel
kola gözüme çok gelmedi
bugün sabah 1 kase müsli yedim öğlende tavuk döner:çok üzgünüm: ara öğün yiyemedim az önce çok az yer fıstığı yedim.akşam da bi çorba içerim diye planlıyorum.ama açıkçası en azından bu aralar çok az yemeye çalışıcağım.şu an 54 üm bakalım ilerleyen günlerde verebilecekmiyim.bide işyerinde çayı kesmeyi düşünüyorum şeker açısından sadece yeşil çay ona şeker atmıyorum çünkü..sen kaç kilosun ne kadar fazlan var.
menün iyi
ben de nevresimleri ütüleyenlerdenimvereliniortak
Lachesis bir fan club kuralım ne dersinyerimseniben
hamarat kız seni
Bugünkü menümü yazayım hatırladığım kadarıyla.
Kahvaltı
İki-üç sucuk, beyaz peynir/domatesli ekmek(bir hamburger ekmeği). Şekerli ve limonlu siyah çay. Bir-iki siyah zeytin. Bir dilim ekmekle nutella. Unuttuğum bir şey varsa kusura bakmayın.
Öğle
Yarım tavuklu dürüm.
Akşam
3-5 konserve zeytinyağlı yaprak. Çok az kaşar peyniri. İki bardak meyva suyu. Çok az yoğurt.
Arada şeftali ve dondurma yedim. Şimdi bir bardak kahve içeceğim sonra da başka bir şey yemem herhalde.
truf bunu beğenmedi