evet cnm aynen,
pzt.sali yokum,
carsamba oruclu olucam insallah
cuma en iyisi gibi.
tekrar kesinlestiririzzz
ayni yerde mi bulusucaz, bulusursak eger ?
benim de hafta sonu ablamlar gelecek yemege... ne yapsam bilmem....
valla, girdiniz kanima.
dur simdi cay saati bi cay icicem,
hala tatli istegim kesilmezse gidip alicam danette
)
--bulusma yeri icin cok sagolun valla cnm; mahcup oluyorum biraz ama sizi yorucam diye
yemek diyince;
lachesis bana guzel et yemekleri tarifleri yazacaktin kuzummm
vaktin olursa ramazandan once yazabilir misin? sana zahmett
-- bu ramazan iftara misafir davet etmeyi dusunuyorum da ..
bak siyah cay iyi fikir... istah kesiyor biraz, ben de demliyeyim. bir avuc leblebi goturdum ben de simdi...valla bulusma mekani benim icin cok cok rahat, lachesis uzaktan geliyor.
Ya kzılar ben bu sıcaklarda hareket yapamıyorum...fenalaşıyorum
Ya kzılar ben bu sıcaklarda hareket yapamıyorum...fenalaşıyorum
sizin orda buluşuruz tabi ama başka mekan olsa iyi olur, gerçi metrocityde de mekan yokmuş yahu. ya senden azcık izin al çok az kalıyorsun.
ben salçalı biftek yapıcam yine, çok pratik ve lezzetli her gelene yapıyorum
yok sorun değil zaten beyazıta ve maslağa gitmem lazımdı, hiç içimden gelmiyordu, en azından beyazıt işini halletmek için bahane oluyor güzel oluyor
güveç kullanıyorsan güveçte köfte patates ve patlıcanlı kebap tarifim var.
sonra fırında köfteli tavuklu yemekler var ama onları biliyorsundur zaten, köfte olan izmir köftenin fırındaki hali. tavuk da tavuğun kalça etlerinden dolma biberlerin üzerine dizilerek yapılıyor. sonra kürdan kebabı güzeldir, bir de salçalı biftek ve mantarlı tavuk var. bir de kuşbaşından küçük etler varya adını unuttum onları soteleyip soslu, pürenin üzerine koyuyorum o da güzel, onun adı yok ben uydurdum, mutlaka bir yerlerde adı vardır gerçi, sossilisini de yapıyorum arada.
ya aslında ben çok deniyorum da hepsi güzel olmuyor, bunlar favorim. ben bir de pek et sevmediğimden ancak bu kadar, artık hangisini istersen yazayım tarifini.
yani bunlar benim favorim
yok ya alıştım benim paso içim çıkıyor orlarda ya, zor gelmiyor bana.
metrocityde gloria jeans'de falan otururuz bu sefer isterseniz.
kahve iceriz. belki tatli biseyler yeriz ;-) (caktirmayin)
firinda yapilan kofteli tavuklu yemekleri bende yapiyorum cnm evet,
mantarli tavuk da yapiyorum.
pureli tas kebabi diyosun sanirim, onu denemedim, cesaret edemedim.
neyse bakicaz artik
su dolmabiberin uzerine dizilni merak ettim, onu yazar misin?
a.s
metrocityde gloria jeans'de falan otururuz bu sefer isterseniz.
kahve iceriz. belki tatli biseyler yeriz ;-) (caktirmayin)
firinda yapilan kofteli tavuklu yemekleri bende yapiyorum cnm evet,
mantarli tavuk da yapiyorum.
pureli tas kebabi diyosun sanirim, onu denemedim, cesaret edemedim.
neyse bakicaz artik
su dolmabiberin uzerine dizilni merak ettim, onu yazar misin?
a.s
nerede oturdugumuz hic onemli degil. onemli olan gorusmek tekrar...
nerede oturdugumuz hic onemli degil. onemli olan gorusmek tekrar...
ya o da çok farklı değil aslında, biber dolmalarını halka halka kesiyorsun aralarına işte tavuk kalça eti mi but mu diyorlar kemiksiz olan ondan koyuyorsun, sonra üzerlerini domatesle kapatıyorsun. tavukları önceden defneyle ve yağla marine ediliyor ama ben kekikle yapıyorum tercihine bağlı. sonra üstlerine işte tavuk baharatlarını salçayla karıştırıyorum, o salçayı sıcak suda eritip üzerine döküyorum. fırında pişiriyorum.
güveçleri de anlatıyım.
güveçte köfte patates
bol kimyonlu misket şeklinde köfteler yapıp onları yağlarından ayırmak için fırında pişiriyorum bir borcamda önce, sonra onlar yağlarını süzünce. yağından ayırıp kuru bir kaba alıyorum. diğer yanda elma dilim patatesleri kızartıyorum.
sonra güvece önce domatesleri sonra köfteleri, üzerine patatesleri en üstede biberleri diziyorum. üzerlerine çok az sıcak su saçla ve bol karabiberle yaptığım sosu döküyorum. onları ocakta 20-25 dakika pişiriyorum müthiş oluyor.
güveçte patlıcan kebabı.
kuşbaşı etleri önce biraz pişiriyorum.
sonra onları güvece diziyorum, üzerlerine kesmeşeker boyutunda patlıcanları önce koyuyorum. sonra yine kesmeşeker boyutundaki patatesleri koyuyorum. domatesleri de en üste üzerlerini kapatacak şekilde koyup 2 su bardağı klasik salçalı karabiberli sıcak sosumu koyuyorum. kısık ateşte 45 dakika 1 saat kadar pişiriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?