eheeh sen çeşididi de abartıyorsun ama bazen:)
ok cnm
ben de almadım, o zaman benimkini yap,
bir tavada biftekleri renkleri değişene kadar az tereyağda pişir. diğer yandan 2 domates. 1 yemek kaşığı salça, az sıvı yağ, 3 sivri biber, 2-3 arpacık soğan,(yoksa bir küçük bütün kuru soğan) 2-3 diş bütün sarımsak bunları sos olarak pişirip geniş bşir tavada büfteklerle beraber karıştırıyorsun. sonra üzerine bifteklerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyuyorsun. sonra bol kekik, pul biberi karabiber ve tuz atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 40 dakika ağzı kapalı pişiriyorsun.
eheeh sen çeşididi de abartıyorsun ama bazen:)
ok cnm
ben de almadım, o zaman benimkini yap,
bir tavada biftekleri renkleri değişene kadar az tereyağda pişir. diğer yandan 2 domates. 1 yemek kaşığı salça, az sıvı yağ, 3 sivri biber, 2-3 arpacık soğan,(yoksa bir küçük bütün kuru soğan) 2-3 diş bütün sarımsak bunları sos olarak pişirip geniş bşir tavada büfteklerle beraber karıştırıyorsun. sonra üzerine bifteklerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyuyorsun. sonra bol kekik, pul biberi karabiber ve tuz atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 40 dakika ağzı kapalı pişiriyorsun.
bunu annem yapar. sonrasinda birde sosla firinliyor annem kizarsin diye 15 dk falan...bu da cok guzel oluyorrr...
lachesis daha once de dedigim gibi gozum doymuyor benim...... hep daha cok yemek gormek ve yemek istiyorum masada.....
evet biraz cok mu olacak ne?? ama huyum kurusun hep cok pisiriyorum. yetmeyecekmis gibime geliyor.. benim yabanci bir arkadasim soyle demisti. bir bayanin turk oldugunu nasil anlarsin??? nasil demistim. 2 misafiri gelecekse bile on kislik yemek hazirliyorsa o bayan turktur.
ben yumuşaklığı gitmesin diye fırınlamıyorum ama o da güzel olur tabi. ben tatmadığım için çok da ayırt edemiyorum insanların isteklerine göre
ben kaçim kızlar biraz işlerim var da
oğlumun goğum günü de bugün
öptüm hepinizi baaaaay
anchusam resim eklemiştim ben geçen gün gördünmü
ben kaçim kızlar biraz işlerim var da
oğlumun goğum günü de bugün
öptüm hepinizi baaaaay
onceden pisirdigin icin yumusakligi pek gitmiyor. direk firinda pisince sert oluyor ama...
sen hic et yemiyor muydun? oksa bitek mi sevmiyorsun...
yooo gormedim
dur bakayim
mutlu yillar.
doğumgünü kutlu olsun oğluşunun hihoyyyt
görüşürüz cnm.
kıyme köfte yiyorum da başka türlü yemiyorum.
canım sodalı börek tarifini versene, bu nettekilerin hepsi çok farklı kararsız kaldım
12. yaş günü
çocuklar büyüyor :sinifsinif:
yaşlanıyorum ben yaa
fotografindan hic anlasilmiyor yaslandigin...akannehir
merhaba...tarıfın çok guzel..bende portakal agacından çok tarıf yaparım...ben portakal agacinin tarifini yapiyorum...
sodali borek
malzemeler:
* 250 gr az yağlı beyaz peynir
* 1 su bardağı doğranmış maydanoz
* 4 adet yufka
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 40 cl maden suyu (iki şişe)
* 2 yumurta
hazırlanması:
1. iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın.
2. dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)
3. ikinci yufkayı ikiye bölün. her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. üçüncü yufkayı da ikiye bölün. bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin.
4. peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın.
5. üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin. son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın.
6. kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın. tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın.
7. ortası kalan yufkayı tepsiye serin. kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın. böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
8. tereyağını eritin. sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin. (önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırpın. karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin. en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
9. önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin. (maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır.)
merhaba...tarıfın çok guzel..bende portakal agacından çok tarıf yaparım...
kusura bakma ama 51 kılodan dahada kaç kıloya kadar zayıflıycan..
51 kılosun demı sempatiksalakcinni
ben portakal agacinin tarifini yapiyorum...
sodali borek
malzemeler:
* 250 gr az yağlı beyaz peynir
* 1 su bardağı doğranmış maydanoz
* 4 adet yufka
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 40 cl maden suyu (iki şişe)
* 2 yumurta
hazırlanması:
1. iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın.
2. dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)
3. ikinci yufkayı ikiye bölün. her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. üçüncü yufkayı da ikiye bölün. bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin.
4. peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın.
5. üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin. son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın.
6. kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın. tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın.
7. ortası kalan yufkayı tepsiye serin. kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın. böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
8. tereyağını eritin. sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin. (önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırpın. karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin. en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
9. önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin. (maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır.)
hala zayiladigimi nereden cikardin??
bu forumda kilosunu koruyan, yalnizca saglikli beslenerek kiloyu sabitleyen insanlar da var. onlardan biri de benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?