menülerin iyi gidiyor
kilo verdinmi buraya takılmaya başlayalı
günaydın kızlar.dün yediklerimi yazayım önce
iftar:
yarım patlıcan kadar karnıyarık,
7-8 tane kadar yaprak sarma..
1 biber dolma.
az salata.
1 kase vişne kompostosu.
yarım kase kadar sütlaç.
ekmek hiç yok....
sahur:
1 adet yeşil mercimekli börek (burda bükme derler)
yarım bardak vişne kompostosu.
spatzo canım benim acık torpilim olabilir mı?
gunaydin kizlarrrrr
bugun 6. gundur orucumu tutuyorum;
ancak bu sabah serviste kotu olsum cok,
cok trafik vardi, ve de sicak.
su an midem bulaniyor; basim donuyor..
bugun nasil aksam edicem bakalim :-(
gunaydin kizlarrrrr
bugun 6. gundur orucumu tutuyorum;
ancak bu sabah serviste kotu olsum cok,
cok trafik vardi, ve de sicak.
su an midem bulaniyor; basim donuyor..
bugun nasil aksam edicem bakalim :-(
kızlar günaydın koçunuz geldi!!!zemuszemus
eveeeet sözü uzatmadan hemen kurallara geçiyorum.
1. Öncelikle bu hafta 100 gr da olsa herkes kilo verecek, buna inanarak başlayalım bu haftaya.
2. Havalar sıcak, malum ramazan bir coğumuz oruç tutuyoruz ama bunlar caydırıcı olmayacak.
3. Sahurdan başlarsak: arkadaşlar herkesin yeme düzeni, evdeki sahur kulturu farklıdır biliyorum. kimi yemek yer kimi kahvaltı eder kimi kek börek yer. benim nacizane tavsiyem kahvaltı yönünde. yani kahvaltıda yaptıgımız gibi 2 dilim kepekli, çavdarlı vs ekmek yesek, beyaz peynir yesek, bol bol domates salatalık yesek, hatta tok tutsun diye yumurta haşlasak yesek nasıl olur?bu sadece örnek bir menu. Yok ben yemek yerim diyorsanız da, ağır yemekler yerine hafif bir zeytinyaglı yemek, çorba içmek ideal olacaktır. yani bi tabak makarna yemeyelim lutfen(Lachesis bu sözüm sana)Bir de uzmanlar sahurda bir kaç fındık veya cevizi de öneriyor.
4. İftar menulerimiz normal akşam yemeklerimiz gibi olacak.her şeyden az az yiyeceğiz. pide çok güzel bir şey biliyorum ama onun yerine bir kaşık daha fazla yemek yesek daha sağlıklı olur. çorbadan yemeğe geçmeden önce bi 10 dk dinlenmek hem hazmı kolaylaştırır, hem mideyi dinlendirir.
5. iftardan sonra oluşan karşı konulmaz tatlı isteğini mümkün oldugunca meyvelerle karşılamaya çalışalım. hem de meyveler tembelleşen bağırsaklarımızın hareketlenmesine yardımcı olacaktır. yok ben illa tatlı yerim derseniz, bir çatal ,bir kaşık tadabilirsiniz.yok öyle 1 şöbiyet, bir vezir parmağı, 1 bilmemne yemek(LAchesis bu sözüm de sana)
6. havalar çok sıcak bu şartlarda spor yapmak çok zor biliyorum. sakın kendinizi zorlayıp sağlığınızı tehlikeye atmayın(Anchusa bu sözüm de sana) eğer imkanınız varsa, iftardan sonra hafif tempolu bir yürüyüş yapılabilir. imkan yoksa tv izlerken bacak ve karın hareketi yapalım oturduğumıuz yerden. onu da yapamıyorsak karın kaslarımızı sıkıp bırakalım.bişeyler yapalım ama mutlaka :)
7. Menulerinizi düzenli olarak yazın lütfen. herkes her gün yazsın.
8. bol su ve yeşil çayı ihmal etmeyelim.
9. Menulerinizde denge olsun, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve, baklagilleri dengeli bir şekilde yiyelim.
10. iftar / akşam yemeklerimizde sarımsağı yemeklerimizin içinde veya salatamızıni yoğurdugumuzun içinde kullanalım. hem sıcaktan hem açlıktan düşen tansiyonumuzu dengeleyecektir.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar arkadaşlar. hadi bakalım görelim sizi...
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
waaaw süper ama sarımsak olayı bana ters eşim sevmiyor bi de insan içine çıkınca kokuyor o yüzden sarımsak yiyemem ben ya
bi de çok aşırı hareket edemem ama pide filan yemiyorum sahurda yağsız mayalı hamurdan tavada ekmek yapıyorum bi tane ondan yiyorum ama :kedi:
kızlar günaydın koçunuz geldi!!!zemuszemus
eveeeet sözü uzatmadan hemen kurallara geçiyorum.
1. Öncelikle bu hafta 100 gr da olsa herkes kilo verecek, buna inanarak başlayalım bu haftaya.
2. Havalar sıcak, malum ramazan bir coğumuz oruç tutuyoruz ama bunlar caydırıcı olmayacak.
3. Sahurdan başlarsak: arkadaşlar herkesin yeme düzeni, evdeki sahur kulturu farklıdır biliyorum. kimi yemek yer kimi kahvaltı eder kimi kek börek yer. benim nacizane tavsiyem kahvaltı yönünde. yani kahvaltıda yaptıgımız gibi 2 dilim kepekli, çavdarlı vs ekmek yesek, beyaz peynir yesek, bol bol domates salatalık yesek, hatta tok tutsun diye yumurta haşlasak yesek nasıl olur?bu sadece örnek bir menu. Yok ben yemek yerim diyorsanız da, ağır yemekler yerine hafif bir zeytinyaglı yemek, çorba içmek ideal olacaktır. yani bi tabak makarna yemeyelim lutfen(Lachesis bu sözüm sana)Bir de uzmanlar sahurda bir kaç fındık veya cevizi de öneriyor.
4. İftar menulerimiz normal akşam yemeklerimiz gibi olacak.her şeyden az az yiyeceğiz. pide çok güzel bir şey biliyorum ama onun yerine bir kaşık daha fazla yemek yesek daha sağlıklı olur. çorbadan yemeğe geçmeden önce bi 10 dk dinlenmek hem hazmı kolaylaştırır, hem mideyi dinlendirir.
5. iftardan sonra oluşan karşı konulmaz tatlı isteğini mümkün oldugunca meyvelerle karşılamaya çalışalım. hem de meyveler tembelleşen bağırsaklarımızın hareketlenmesine yardımcı olacaktır. yok ben illa tatlı yerim derseniz, bir çatal ,bir kaşık tadabilirsiniz.yok öyle 1 şöbiyet, bir vezir parmağı, 1 bilmemne yemek(LAchesis bu sözüm de sana)
6. havalar çok sıcak bu şartlarda spor yapmak çok zor biliyorum. sakın kendinizi zorlayıp sağlığınızı tehlikeye atmayın(Anchusa bu sözüm de sana) eğer imkanınız varsa, iftardan sonra hafif tempolu bir yürüyüş yapılabilir. imkan yoksa tv izlerken bacak ve karın hareketi yapalım oturduğumıuz yerden. onu da yapamıyorsak karın kaslarımızı sıkıp bırakalım.bişeyler yapalım ama mutlaka :)
7. Menulerinizi düzenli olarak yazın lütfen. herkes her gün yazsın.
8. bol su ve yeşil çayı ihmal etmeyelim.
9. Menulerinizde denge olsun, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve, baklagilleri dengeli bir şekilde yiyelim.
10. iftar / akşam yemeklerimizde sarımsağı yemeklerimizin içinde veya salatamızıni yoğurdugumuzun içinde kullanalım. hem sıcaktan hem açlıktan düşen tansiyonumuzu dengeleyecektir.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar arkadaşlar. hadi bakalım görelim sizi...
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
tamam sarımsak yeme sen canım. ama bol protein al tamam mı ? süt, yumurta, yoğurt,peynir...tamam kendi yaptıgın ekmeğinden de yiyebilirsin ona da izin veriyorumopuyorumnanaktan
kızlar truf'un çok büyük torpili var..siz esmer ekmeğe devamlülülülülülü
kuzucuklar günaydın,
nilüşüm seni görmek ne güzelzemuszemus
sağol koçum
günaydım canım nasılsın
iyiyim balım,
sen nasılsınzemuszemus
aaa nilufert burda.
naber cnm nerelerdesinnnn
hmm o zaman yeni bir tartı edinmelisin
çızlarrrr
bidenelerimmmmm
ben geldim
nasıl özledim siziiiii
yeni yerime başladım cuma günü.
ondan önce 15 günlükbi iznim vardı.
oruç tutuyorum.
ama iyiki başlad oruçlar yok sa annnemle ipin ucunu kaçırmıştık.dakka başı ne yesek diye düşünüyorduk
şimdi 52 lerdeyim ama bu 52 iftara doğru tartıldığımda çıkıyor.
ne var ne yok havadis verin bana kim ne yaptı nerde?
dün iftarda
1hurma
1 kase yoğurtlu mısır çorbası
6-7 adet içi bulgurlu olan yaprak sarması (salçalı soğanlı)
1 kase kızılcık hoşafı
2 dilim karpuz
10 adet üzüm
2 bardak su
patates salatası
amma çok yemişim yaa
ara olarak saat 10 gibi
1 tabak kısır
bugün sahur
1/2 yağsız pişi (dönderme)
1 haşlanmış yumurta
1 tatlı kaşığı nutella (lachesise ithafen :)))
1 çay kaşığı bal
1 çatal ucu lor
salatalık domates
1 fincan yeşil çay
750 ml su
koçum saygılar
waaaww kocumuz esasli cikti.
cok dogru sozler sonuna kadar katiliyorum spatzcigimmm..
canim o zaman sana iftar ve sahur menumu yazayim dunku.
iftar
1 adet hurma
1 kase sehriye corbasi
3 kasik z.yagli fasulye yemegi
1 kasik salata
1 bardak limonata
ara
cay,
yarim kase sutlac
sahur
el kadar pide ile klasik kahvalti
cay.
spor olarak dun aksam 40 dk pilates yaptim.
hihoyyyt
nilüfert yeni yerin hayırlı olsun
inşallah benim de tayinim olmuştur yaa
geçen salı tamam yapalım dediler
artık gidip gelmekten yoruldum 2 saat yollarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?