niluferrrrrt hoşgeldinnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan
özlettin kendini yahuuuzemuszemus
vereliniortak çok güzel trufcum! iftarın hiç de çok değil. bol sulu meyveler yemişsin.
sahurun da harika. yeşil çay da içmişsin afferin kıs sana. yeşil çayın bi zararı yok dimi bebeğe? loru biraz daha fazla yeseydin ya.. ya da süt iç bi bardak sahurda.
wooooowwww! süpper bir menu daha!kuzucuklarım gurur duyuyorum sizinlekaydirigubbakcemile5
peppermintcim sadece pide yerine esmer ekmek diyeceğim sana,ama olmasa da olurhihoyyyt bi de bi araya bi fincan yeşil çay sıkıştırabilirsin. başka da lafım yokopuyorumnanaktan
ay canım inşallah olur tayinin...
ben de iyiyim canım çok sağol
ne yapıcaksın bugün iftara
geçen gün şekerpare yapmıştın ya
ben de yapıcam inşallah bugün
p.ağacından yapmıştım önceden çok hoşuma gitmişti yine ordan yapıcam
sen nasıl yaptın tarif yazabilirmisin
truf, kahvekokusu, nilufert
hepinize gunaydin kizlarr
nasilsiniz??
ben de tam yazıyordum pepper truf spatz duymadınızmı ben geldim diye.
canım benim tayinim çıkmıştı ya yeni yerime başladım. izin kullandım falan .
sizi çok özledim.
kahve kokulum seni görmekde çok güzel
ne var ne yok kızlar
yokmu hiç havadis hamile olan( Allahmı söyletiyor acaba) tatile giden gelen işe girennnn?
ben de tam yazıyordum pepper truf spatz duymadınızmı ben geldim diye.
canım benim tayinim çıkmıştı ya yeni yerime başladım. izin kullandım falan .
sizi çok özledim.
kahve kokulum seni görmekde çok güzel
ne var ne yok kızlar
yokmu hiç havadis hamile olan( Allahmı söyletiyor acaba) tatile giden gelen işe girennnn?
niluferrrrrt hoşgeldinnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan
özlettin kendini yahuuuzemuszemus
vereliniortak çok güzel trufcum! iftarın hiç de çok değil. bol sulu meyveler yemişsin.
sahurun da harika. yeşil çay da içmişsin afferin kıs sana. yeşil çayın bi zararı yok dimi bebeğe? loru biraz daha fazla yeseydin ya.. ya da süt iç bi bardak sahurda.
wooooowwww! süpper bir menu daha!kuzucuklarım gurur duyuyorum sizinlekaydirigubbakcemile5
peppermintcim sadece pide yerine esmer ekmek diyeceğim sana,ama olmasa da olurhihoyyyt bi de bi araya bi fincan yeşil çay sıkıştırabilirsin. başka da lafım yokopuyorumnanaktan
ay canım inşallah olur tayinin...
canim hosgeldinnn,
hayirli olsun yeni yerinnn
biz de sni ozledik valla.
cnm truf hamilee
spatz tatile gitti geldi
ben 4 gunlugune saros korfezine gidip geldim, ramazan oncesi.
simdide oruca basladik iste
boyle,
ben de baska bi yaramazlik yok.
senden ne haberler, nasil yeni yerinn?
sapol spatzycigimmmm.
evet esmer ekmege gecmem laizm,
ve de yesil cay icmem lazim,
ramazan bagirsak duzenimi bozdu, gunlerdir tuvalete cikamadim soylemesi ayip :-(((
canim hosgeldinnn,
hayirli olsun yeni yerinnn
biz de sni ozledik valla.
cnm truf hamilee
spatz tatile gitti geldi
ben 4 gunlugune saros korfezine gidip geldim, ramazan oncesi.
simdide oruca basladik iste
boyle,
ben de baska bi yaramazlik yok.
senden ne haberler, nasil yeni yerinn?
sapol spatzycigimmmm.
evet esmer ekmege gecmem laizm,
ve de yesil cay icmem lazim,
ramazan bagirsak duzenimi bozdu, gunlerdir tuvalete cikamadim soylemesi ayip :-(((
koçum dünkü menüm ,
iftar ,
ara
- zeytinyağlı taze fasulye
- domatesli makarna
- cacık
- avuç içi kadar pide
sahur
- üzüm suyu(şekersiz)
bolca sıvı
- 1 k.k peynir
- 3 yeşil zeytin
- yumurta
[*]yeşil çay
incir ye canım...tam mevsimi bak şu anda. hem bağısaklarını çalıştırır, hem tatlı isteğini giderir. geceleri 2 incir yiyip üstüne de su içtin mi tamamdıropuyorumnanaktan
canım miktarlarını yazmamışsın hiç yemeklerinin ama makarnayı abartmadıysan (ki sanmıyorum sen hep kuş kadar yersin) sorun yok.
sahurda ekmek yemedin mi?
peppercım aynı sorun bende de vardı ,
dün üzüm suyu içtim ve 3 kuru kayısı yedim
bugün Allah'a şükür:roflol:
kuş kadardı spatzım,
sahurda da bir avuç kadar pide yedim:kedi:
hoşgeldinnnnnnnnn şekerim uzun zaman yoktun????????çızlarrrr
bidenelerimmmmm
ben geldim
nasıl özledim siziiiii
yeni yerime başladım cuma günü.
ondan önce 15 günlükbi iznim vardı.
oruç tutuyorum.
ama iyiki başlad oruçlar yok sa annnemle ipin ucunu kaçırmıştık.dakka başı ne yesek diye düşünüyorduk
şimdi 52 lerdeyim ama bu 52 iftara doğru tartıldığımda çıkıyor.
ne var ne yok havadis verin bana kim ne yaptı nerde?
Truf minnoşum benim dr um yeşil çayı papatya çayını yasaklamıştı.çünkü yeşil çay cocugun cinsiyetinde rol oynuyormuş fazla osterojen içeriyormuş...canım yeşil çayın zararı yokmuş bebeğe
ama gidince doktoruma yine sorarım
loru çok canım çekmedi canım
yumurta yedim diye de peynir filan yemedim
ama evet artık süt yoğurt sıklaştırmam lazım
evet yaa tayinim olursa çok çok çok büyük bir sıkıntıdan kurtulucam
evet kuzucum onlardan al %100 olanlarda...aa ben de alayim uzum suyu,
su marketlerde satilanlardan mi canim??
Yeni koçumuz hayırlı olsun:dance:...kahvecimin kod ismi kuş:içelim:özenmiyorum desem yalan olur
aa ben de alayim uzum suyu,
su marketlerde satilanlardan mi canim??
yavrum sen çok az yiyosun yabilmiyorumkismile
gerçi baktım gayet de güzel dengeli yemişsin. sebze var, protein var, karbonhidrat var :) söylicek bir şey de bulamadım valla alkisalkisalkis
hoşgeldinnnnnnnnn şekerim uzun zaman yoktun????????
Truf minnoşum benim dr um yeşil çayı papatya çayını yasaklamıştı.çünkü yeşil çay cocugun cinsiyetinde rol oynuyormuş fazla osterojen içeriyormuş...
evet kuzucum onlardan al %100 olanlarda...
Yeni koçumuz hayırlı olsun:dance:...kahvecimin kod ismi kuş:içelim:özenmiyorum desem yalan olur
sağol canım, hepinize kilo verdirtirim umarımopuyorumnanaktan
evet ya kuş olsun bundan sonra kahvekokusunun aduzemuszemus
selam ben geldim.. yeni haber varmi????
canııım çok teşekkür ederimşimdiki kilonu hedef kilonu boyunu söyle ben yapıyım.
hoşbulduk demircim sağolasınay sahuru bekliyorum ya yazıları okudum uykum kaçsın diee işte napiim krispicim hoşgeldin cnm inş. verirsin sende bir an önce kilolarını:)) nesmecim bu ekşili köfte pirinçli bak tarif edeyim çok basit yaparsınız kıyma 250 gr kadar yetiyor üç kişiyis biz bebişle birlikte iki gün fln yedik yanii içine göz kararı pirinç karabiber ve tuz atıp yoğurun sonra minik minik toplar yapıp içine biraz un koyduğunuz kaba atın onlar orada una bulansın siz bir tencerede birazcık yağ koyun (kıymanın yağı yetiyor çünkü az koyun o yüzden) biraz domates salçasını kavurun üzerine su ekleyin kaynayınca una bulanmış köfteleri içine atın (ama unla birlikte diil sadece köfteleri atın kabın içindeki un kalsın köftenin üzerine bulanan kadar un yetiyor) kaynasın kendi kendine köfteler pişince bir kapta yarım limonla bir yumurta sarısını karıştırıp içine dökün ama tabiii ben genelde tutturamam bu kısmı yumurta pişer içinde minik minik parçalanır ama olsun tadı güzel oluyor ya önemli olan o farketmez yani ama tutarsa daha iyi tabii afiyet olsun....orange cım ya ben resimlerini göremedim nerden bakcam bulamadım sanırım bilmiyorumkismile spatz cim koçumuz senmişsin kuralları bekliyorum valla bakalım bu hafta 700 gr gitti haftaya ne olacak sıkı yönetimi elden bırakma yoksa bize kalsa gevşeyip yiyeceğiz bende bir iki gün içerisinde oruca başlıyorum bitemedi gıcık bakalım neler yiyeceğim iftarda sahurda coşmam inş.. sabah yokum kızlar ablamla gezmeye gitcess mağazaları tırtıklayalım birascık akşamüstü iftar telaşı malum gelemezsem gece burdayım yine tek başıma kalmazsam görüşürüsssss kaydirigubbakcemile5
vaaaşşşşşkızlar günaydın koçunuz geldi!!!zemuszemus
eveeeet sözü uzatmadan hemen kurallara geçiyorum.
1. Öncelikle bu hafta 100 gr da olsa herkes kilo verecek, buna inanarak başlayalım bu haftaya.
2. Havalar sıcak, malum ramazan bir coğumuz oruç tutuyoruz ama bunlar caydırıcı olmayacak.
3. Sahurdan başlarsak: arkadaşlar herkesin yeme düzeni, evdeki sahur kulturu farklıdır biliyorum. kimi yemek yer kimi kahvaltı eder kimi kek börek yer. benim nacizane tavsiyem kahvaltı yönünde. yani kahvaltıda yaptıgımız gibi 2 dilim kepekli, çavdarlı vs ekmek yesek, beyaz peynir yesek, bol bol domates salatalık yesek, hatta tok tutsun diye yumurta haşlasak yesek nasıl olur?bu sadece örnek bir menu. Yok ben yemek yerim diyorsanız da, ağır yemekler yerine hafif bir zeytinyaglı yemek, çorba içmek ideal olacaktır. yani bi tabak makarna yemeyelim lutfen(Lachesis bu sözüm sana)Bir de uzmanlar sahurda bir kaç fındık veya cevizi de öneriyor.
4. İftar menulerimiz normal akşam yemeklerimiz gibi olacak.her şeyden az az yiyeceğiz. pide çok güzel bir şey biliyorum ama onun yerine bir kaşık daha fazla yemek yesek daha sağlıklı olur. çorbadan yemeğe geçmeden önce bi 10 dk dinlenmek hem hazmı kolaylaştırır, hem mideyi dinlendirir.
5. iftardan sonra oluşan karşı konulmaz tatlı isteğini mümkün oldugunca meyvelerle karşılamaya çalışalım. hem de meyveler tembelleşen bağırsaklarımızın hareketlenmesine yardımcı olacaktır. yok ben illa tatlı yerim derseniz, bir çatal ,bir kaşık tadabilirsiniz.yok öyle 1 şöbiyet, bir vezir parmağı, 1 bilmemne yemek(LAchesis bu sözüm de sana)
6. havalar çok sıcak bu şartlarda spor yapmak çok zor biliyorum. sakın kendinizi zorlayıp sağlığınızı tehlikeye atmayın(Anchusa bu sözüm de sana) eğer imkanınız varsa, iftardan sonra hafif tempolu bir yürüyüş yapılabilir. imkan yoksa tv izlerken bacak ve karın hareketi yapalım oturduğumıuz yerden. onu da yapamıyorsak karın kaslarımızı sıkıp bırakalım.bişeyler yapalım ama mutlaka :)
7. Menulerinizi düzenli olarak yazın lütfen. herkes her gün yazsın.
8. bol su ve yeşil çayı ihmal etmeyelim.
9. Menulerinizde denge olsun, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve, baklagilleri dengeli bir şekilde yiyelim.
10. iftar / akşam yemeklerimizde sarımsağı yemeklerimizin içinde veya salatamızıni yoğurdugumuzun içinde kullanalım. hem sıcaktan hem açlıktan düşen tansiyonumuzu dengeleyecektir.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar arkadaşlar. hadi bakalım görelim sizi...
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
nilüfert ben hamileyim
yoksa sen demi hamilesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?