ayy kızlar yalancı işkembe çorbasıda çok güzel oluyor.
tereyağı un kavuruyorsun.
yarı tavuk suyu yarı su .
kaynayınca haşlanmış didilmiş tavuk göğsü
sonra çırpılmış limonla yumurta kaynayan çorbaya ekliyosun
varsa pişince ince dopranmış taze nanee
bunu da deniycem kuşumopuyorumnanaktan
ay kızlar ne güzel tarifler veriyorsunuz. daha evlenmeden böyle mutfak kültürüm gelişiyor sayenizde.
dene canım işkembe corbasını seviyorsan ki ben severim sarımsak pul biber çok güzel oluyor.
terbiyeye yumurta sarısını kullanıyorsunuz demi, bende limonla terbiye yapmayı seviyorum
canım bu tarif benim önceki görev yerimdeki aşçıya aitti ,
ben çok sevdiğim için sıkça yapardı ve hatta adını avukat hanımın çorbası takmıştıopuyorumnanaktan
çok az sıvıyağ ve bir kaşık unu kavuruyoruz ,
daha sonra 2 yemek kaşığı salçayla birlikte azıcık kavurduktan sonra üzerine 6 bardak sıcak su ekleyip iyice kaynatıyoruz ,
bu arada bir kasede 2 kaşık yoğurt ve bir yumurtayı iyice çırpıp kaynattığımız sudan üzerine azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz ve sonunda bu karışımı tencerenin içine döküyoruz ,
iyice kaynattıktan sonra içine bir miktar arpa şehriye katıp biraz daha pişiriyoruz tuzunu kırmızı biberini ekleyip çorbamıza son halini veriyoruz..
harika bir tat,mayhoş çorba sevenler için ideal:içelim:
ben dun aksam basit bir yemek yaptimmm
size de tarif vereyim;
bir tavada az tereyagini (ya da becel) erittim.
kup dogranmis patates ve kirmizi biber, biraz da bezelyeyi icineekledim. az salca ve az tuz.
bunlari tavada sote gibi pisirdim.
(susuz kalinca azicik sizak su ekleyerek)
pinar misket kofteleri once mikrodalgada 2 dk isitip; tavadaki sebzeli karisimin icine kattim. biraz da koftelerle beraber pisirdim.
pilav yaninda servis ettim. cok guzel olduuu
aaa peppercim aynısı ben de yapmıştım. mantar da eklemiştim hatta, çok güzel olmuştum. ben zaten pınar misket köftenin tadını çok beğeniyorum.
aa evet mantarla da guzel olur.
ben zaten pinar misket kofteyi devamli bulunduruyorum buzlukta; cesitli pratik yemekler yapiyorum ondan aksam isten eve gidince))
aa evet mantarla da guzel olur.
ben zaten pinar misket kofteyi devamli bulunduruyorum buzlukta; cesitli pratik yemekler yapiyorum ondan aksam isten eve gidince))
pinar misket köfte dana eti mi kızlar?
ben kuzu ve koyun eti tarzında yiyemiyorum dabilmiyorumkismile
pinar misket köfte dana eti mi kızlar?
ben kuzu ve koyun eti tarzında yiyemiyorum dabilmiyorumkismile
selam kızlar ben geldim, nasılsınız, geçmişi okuyum dedim okuyamadım. yarım saat sonra falan arkadaşım gelcek onu bekliyorum dışarı falan çıkıcaz galiba, bu sıcakta ve oruçluyken gözüm korkmuyor da değil. neyse menümü yazıyım;
sahurda bişey yememiştim. iftarda da
yarım tabak domatesli mantar sote,
bir tabak kadar makarna
cacık
ilk arada bir dilim tahinli çörek yedim çayla
bu kadar, sahur yapmadım yine. ben sahurda hiç acıkmıyorum su içiyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?