günaydın . lanchesissss 25 -20 köftemiiiiay ilahi
kızlaaar sonunda bugün ilk dersimi yapacağım yaa öğrenci gibi sevinçliyim :))
gunaydin kizlarrr
lachesis tatlim nasil yedin 15-20 tane mercimek koftesinnii :-ooo
ben istesem, zorlasam kendimi yine yiyemem :bbo:
neyse afiyet olsun tatliskomm
günaydın . lanchesissss 25 -20 köftemiiiiay ilahi
ama bence sonuçta mercimek köftesi...bence kalorisi yüksek gibi görünsede yağa dönüşme ihtimali çok az..o yüzden öenemli olan kalorisinden ziyade vücuda ne kadar kalıcılık vereceği...20-25 mercimek köftesi 5-6 normal köfteyle aşağı yukarı aynıdır ama daha zararsızdır...
kızlaaar sonunda bugün ilk dersimi yapacağım yaa öğrenci gibi sevinçliyim :))
- MERCİMEK KÖFTESİ-
Posa ve demir deposu
Mercimek posa (lif) içeriği zengin bir besindir. Bu sayede açlığın giderilmesine ve iştahın dengelenmesine yardım eder.
Çözünür posa açısından zengindir. Çözünür posa kolesterolün düşürülmesine yardım eder, kan şekerinin dengelenmesini sağlar, tokluk sağladığı için kalori alımının azalmasını sağlar ve bu sayede kilo vermeye yardımcıdır.
Aynı zamanda çözünmez posa da içerir, bu sayede kabızlığın önlenmesine yardım eder, sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı koruma sağlar.
Folik asit içerir. Folik asit eksikliğinde homosistein seviyesi artar, damar duvarlarına zarar vererek kalp hastalıkları için ciddi bir risk faktörü haline gelir. İçeriğindeki folik asit sayesinde doğumsal kusurların, kalp hastalıklarının ve osteoporoza neden olan kemik kırıklarının önlenmesini sağlar.
Vejetaryen beslenenler için önemli bir demir kaynağıdır. Anemiye karşı korur, demir depolarının yeniden doldurulmasını sağlar. Özellikle regl dönemlerinde olanlar, demir eksikliği riskine sahip olanlar için mercimek iyi bir seçenektir. Önemli bir demir kaynağı olan etlerden farklı olarak yağ içermemesi ve düşük kaloriye sahip olması nedeniyle tercih edilmelidir.
Kas sağlığı için önemli bir mineral olan magnezyumun kaynaklarındandır. Magnezyum damarlardaki düz kaslara etki ederek kan basıncının düşürülmesine ve kanın damarda daha rahat akmasına yardım eder. Araştırmalar magnezyum eksikliğinin ani kalp kriziyle ilişkili olduğunu göstermiştir.
lanchesissırf senin için mercimek köftesini araştırdım çok yedim dedinya...yararları malum amasonuçta yediğinin üzerine sporunuda ypmışsın..ohh ne güzel ..bende bayılırım m.köftesine.bu hafta sonu bende yapayım beri....
selam kizlar
ben yine sabah 5 te yatinca gune gec basliyorum...forumdan da koptum o yuzden biraz ne gecmisi okuyabiliyorum ne sizi takip edebiliyorum
bugun benim dogum gunum sabahtan beri telefonlarim susmuyor cok mutluyum...
Yaseminli yesil cayim bitsin yine oturacagim calismaya...
selam kizlar
ben yine sabah 5 te yatinca gune gec basliyorum...Forumdan da koptum o yuzden biraz ne gecmisi okuyabiliyorum ne sizi takip edebiliyorum
bugun benim dogum gunum sabahtan beri telefonlarim susmuyor cok mutluyum...
Yaseminli yesil cayim bitsin yine oturacagim calismaya...
doğum günün kutu ve mutlu olsun canım
nice sağlıklı ve mutlu yıllara canikom
iyiki doğdun canım..happy yıllar :) herşey gönlünce olsun.....hihoyyytŞeniz
anchusa
canimm dogum gunun kutlu olsunn.
umarim harika bir yil gecirirsin; nice dogum gunlerini boyl mutlu gecirmeni dilerim
sevenlerin hep bol olsunn
anchusacım nice mutlu yıllara sağlıkla ve mutlulukla......
ay bugün kendimim çok yorgun hissediyorum ben. parmaklarımı bile açıp kapamakta zorlanıyorum bir ağırlık var gibi her yerimde....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?