gzmnc bence senin tansiyonun senin çok ii,ben tansiyon konusunda takıntılıyım ve babam yüksek tansiyondan dolayı çok kötü bi hastalık geçirdi.eskidenmiş tansiyonnun 12-8 normal kabul edilmesi,tansiyonun 10,11-6,7 gibi olması artık normal kabul edilio.araştırdım ve bunun böle olduğunu öğrendim.yaşımız daha genç 35e kadar yada bilemedin 30a kadar tansiyonunumuzun bu seviyelerde olması gerek,zaten 40ından sonra yükselecek tansiyonumuz,bence kesinlikle tuzu falan artırma cillop gibi tansiyonun var.her zaman için düşük tansiyon yüksek bi tansiyondan kat be kat iidir
gzmnc bence senin tansiyonun senin çok ii,ben tansiyon konusunda takıntılıyım ve babam yüksek tansiyondan dolayı çok kötü bi hastalık geçirdi.eskidenmiş tansiyonnun 12-8 normal kabul edilmesi,tansiyonun 10,11-6,7 gibi olması artık normal kabul edilio.araştırdım ve bunun böle olduğunu öğrendim.yaşımız daha genç 35e kadar yada bilemedin 30a kadar tansiyonunumuzun bu seviyelerde olması gerek,zaten 40ından sonra yükselecek tansiyonumuz,bence kesinlikle tuzu falan artırma cillop gibi tansiyonun var.her zaman için düşük tansiyon yüksek bi tansiyondan kat be kat iidir
ben de menümü yazayım
sabah: 2 dilim çavdar ekmeğiyle yağsız tost
ara: 1 armut
öğle:2 kaşık kereviz, 2 kaşık semiz otu yemeği,2 kaşık yoğurt, 1,5 dilim kepek ekmeği
ara: 1 bardak yy süt
ara: 1 kaşık irmik helvası
akşam: salata,fırında balık
ara: 1 sb yy süt
tüh sana. çok yemişsin demiyorum. sağlıksız çokgelelim fasülyenin faydalarına çok kötü menümü yazayım
sabah öğle nesfit
ara 1 yeşil elma
akşam iskender....((((
ara siyah üzüm
akşam menün güzel ama sabah için sanada kocamanın kocamından bi tühBugünki yediklerim:
sabah : hic birsey
öglen: cabuk corba (domates), üzeri peynirli pogaca
aksam: pilav ve zeytinyagli kabak ve Havuc
arada: bisküvi
Spor olarak 30 dakika Zumba Dance
hımmm şu sabah öyle rezil olmasaydıdurduramıyorum kendimi kızlar feci bi menü ile tekrar karşınızdayım.biraz geç oldu ama anacak yazabiliyorum
sabah büyükçe bir dilim çikolatalı ekmek
ara soda
öğlen kuru fasulye yemeği 4 kaşık,4 kaşık bulgur pilavı salata ve 2 kaşık yoğurt
ara bir adet muz
akşam yemek yapamaya üşenen ben öğlen ne yediysem akşamda onu yedim( bide kocişkomdan paparayı yedim hep aynı yemek diye)
ara bi mandalina
ara bi tane bayram şekeri
ben ce iyi hayatım. ne de olsa oruçsun Allah kabul etsinbende yazayım bari dünkü menümü
sahurda ( dün oruç tutuumda) 2 dilim tam buğday ekmeği peynir kahvaltlık sos 1 bardak light süt, 160 grlık dardanel ton...
iftarda bir kase çorba patlıcan yemeği karnıyarık benzeri( patlıcanlar kızartmaydı itiraf edeyim.teker halinde kestim kızarttım küçüklüydü 3-4 tane yedim) 3-4 kaşık bulgur pilavı, salata
büyük bir bardak form çayı yarım dilim kazandibi 2 tatlı kaşığı profiterol
ara bir elma
spor olacak 10000 den fazla adım attım gün boyu . 1 saat kesintisiz yürüyüş yaptım akşama halim kalmadığı için başka spor yapamadım
canım dünde 50 dakika yaz şekerimnilufetcim geçen günkü yürüyüşünü spor olarak yazdım başka varmı bu günlerde yatığın yürüyüşlerin....
ben ce iyi hayatım. ne de olsa oruçsun Allah kabul etsin
anladim cnm, herzaman takmaya gerek duymuyorsa fazla yuksek degildir numarasi.
mesela ben lenssiz surdan suraya gidemem..
evet ameliyat olan sayisi cok cok fazla
tum dunyada bugune kadar 31 milyon insan lazer ameliyati olmus;
dunya goz; ayda binlerle ifade edilen sayida ameliyat gerceklestiriyor
ve bu konuda en ileri teknoloji; en tecrubli uzmanlar turkiyede imis, tum avrupa tr ye geliyormus bu ameliyatlar icin
selam kızlar nasılsınız.....
bende okuldayım nöbetçiyim bide oruç olunca gün biraz zor geçiyor ama alıştım artık.....
merhaba,
size birsey danismak istiyorum.. Ben de dusuk tansiyon rahatsizligi cikti. uzun zamandir arasira tirnaklarimda morarma, elimin ustundeki deride kizarikliklar oluyordu. bazen de -yemegi gec yedigim zamanlarda- siddetli bas agrisi. o zamanlar tansiyonumun dustugunu tahmin ediyordum ama dun koluma tansiyon aleti takildi ve 24 saat boyunca 15 dakikalik araliklarla olcum yapti. genel grafige bakinca, kucuk tansiyon 50-55 arasi, buyuk tansiyon 90-100 arasi cikti. normalde 75-120 olmasi gerekirmis.
internetten arastirdim cok tehlikeli bir durum olmadigi yazili ama yine de endiselendim.
Neyse boyle iste. aslinda burasi saglik topigi degil bu yuzden saglikla ilgili soru sormak istemiyorum ama suan yalniz oldugum icin endiselendim ve paylasmak istedim. Aileme soylemedim yoksa cook cook meraklanirlar.. Simdi onlari korkutmak istemiyorum, hani hernekadar cok cok muhim birsey olmasa da onlari ikna da edemem...
düşük tansiyon çok kötü bir şey değil canım. sarımsak, maydanoz suyu falan içme sakın. her gün de ayran içmeye çalış, bir de öğün sakın atlama az ve sık ye, sorun yaşamazsın
kötü olan yüksek tansiyon.
amin canım inş.....
kızlar bu arada spor listemiz 9 kişi olmuş ve hergün bildirim var..... sizleri tebrik ediyorummm:lepi::hooray::teytey::enbuyukkk:
benimkileride yazıyon demi canım çıkıyo valla yappacam diye..delikafaduldenkaydirigubbakcemile2..bu günde dünkü kadar olmasada yapmaya çalışacağım...akşama mobilya bakmaya gidsicez eve erken gidebilirsek yaparımmmm inşallah....hihoyyyt
koçum bugün kü menüm....
sabah: azcık patatesli börek...çay..
ara: 1 mandalina..
öğle: izmir köfte (1 tane köfte+1 elma dilim patatesinden),
-------makarna
-------havuç salata
-------muzlu puding(3 yk kadar)
ara: 1 adet mandalinam var..
(birde gün içinde genel olarak 3-4 fincan kadar çay içiyorum..çaycımız sağolsun boş bırakmıyo ve azda olsa şeker atıyorum tabi..)
akşam belli değil...eşim olduğu günler pek planlayamıyorum o çok gönül gezdiriyo yemek kpnusunda...ama az yiyeceğim kesin bu hafta vermem gerek hedef 1,5 kiloydu ama şuan ne durumdayım bilemiyom..
mobilyamı yaa bizimde var mobilya işimiz daha önce baktınızmı nasıl bişeyler bakıyorsun . ayyy sen bakta fikirlerimizi paylaşırız
hımm bu makarnanın ölçüsü yokmu şekerim.
gel bu akşam ikimizde akşam azıcık yiyelim .
ben de yazayım öğlen menümü
yarım porsiyon pilav
1porsiyon nohut
2 yemek kaşığı helva
çok olmuş dimi kızdım kendime bak şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?