muhteşem oluyor.......ben önceden haşlardım buharda pişemediğimden bu sefer karnı baharı minik mimik prçaladım az yağ ve tuzla kendi suyuyla pişirdim. rengi koyulaşıyor beyaz olmuıyor ama tadı daha lezzetli......
başka bir tavada 2 soğan ay şeklinde doğranmış biber havuç ve kıyma yada tavuk parçaları bunlarıda pişiriyorum.....pişen karnıbaharın üstüne döküyorum (istersen domates katılmış beşamal sos koyarsın oda güzel oluyor )sonra fırına veriyorsun üstü kızaran kadar 10-15 dk pişiyorsun
aynı tarifi brokoli ve ıspanakla denedim tavsiye ederim.....
merhaba kızlar günaydın daha çok 60-69 kilo grubunda yazıyorum buraya da merhaba günaydın demek istedim kolay gelsin kızlar....
sabah kahvaltım
1 dilim tam buğday ekmeği
1 kk peynir
4 zeytin
2 kuru kayısı
2 ceviz
2 tatlı kaşığı tahin -pekmez karışımı
1 büyük fincan çok açık çok az şekerli çay
Benim kilo verme hikayem şöyle başladı.
Ben okuldaki seminerlerimiz bitince ( 30 haziranda bitiyor) 1 temmuzda kilo verme işine ciddi anlamda karar verip uygulamaya koyuldum o sırada bu forumu keşfettim çok da harika oldu. bir de baktım aradan vakit geçmeye başladıkça güzel kio veriyorum verdikçe doğru yolda olduğuma iyice inandım. benim sorunum kilo verme sırasında tansiyon düşüklüğü yaşamamdı ,tansiyon düşüklüğü muhabbeti beni zaten bunca zamandır kilo vermekten geri durduran şeydi. ama şükür yaz tatili olmasını da fırsat bilerek dedim deneyeyim bakalım ne olacak. ve foruma yazdığım gibi aynen yazdıklarımı yedim içtim ya da yaptım.Ramazan ayında orucu rahat tutabilmek için dedim az yiyeyim ramazanda birden aç kalınca zorlanmayayım diye diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye başladım .dediğim gibi kilo da verdim oruçlarımı tutarken de hiç zorlanmadım oruçken bile günde 30 dk açtım müziği dans ettim 100 kere ip atlar gibi hopladım 15 - 20 dk kondüsyon bisikletime bindim.
ramazan bitti yaz tatilinin devamında sadece haftada 3 gün gün aşırı açtım müziği dansettim 30-45 dk.
ama şu anda hiç spor aktivitesiyle uğraşmıyorum okulda çok fazla enerji harcıyorum çünkü. ve okulda ara öğünlerim çok fazla kuru erik, kuru kayısı,elma 200 ml süt, 1 paket maviyeşil light çubuk kraker ve su başlıca favorilerim.
8 kilo 2.5 ayda yaklaşık 3 ayda sağlıklı bir şekilde gitti . önemli olan da bu idi benim için. SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK.
ve de en önemli düsturum şu oldu hep ve olacak BEN BU KİLOLARI 1 GÜNDE ALMADIM Kİ 1 GÜNDE MUCİZE BEKLEYİP VEREBİLEYİM. ONUN İÇİN SABIRLA AZİMLE SAĞLIKLI HUZURLU GÜNLERE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEREK FAZLIKLARDAN KURTULMAK. evet işte bu idi motivasyonumu güçlü kılan.
herşeyi yedim içtim hiç kendimi kasmadım.tadıyla tuzuyla pişirdim ama çok ölçülü yedim ve sonuç ortada. örneğin yeri geldi 2 profiterol 1 çatal kazandibi yedim .Baklava da börek de ama hep ölçülü yemeye çalıştım .kısacası benim hikayem bu.
BEN DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLEMEYİ ÖĞRENDİM VE HAYATIM BOYUNCA UYGULAYACAĞIM BİR PRENSİP HALİNE GETİRDİM
günaydın lachesis günaydın kızlar...... buz gibib soğuk bir güne uyandık kış geldi iyiden iyiye....
bana kızın dün spor yapmadım.......sözde sabah yapacaktım nasılsa banyo yaapcam akşam yapayım dedim akşm-am yemek ten sonra dedim sonra çay meyve derken KALDI......aslında en büyük sorun PUZZLE.... ona dadandım 2 yıldır duran bir puzzlem vardı pazar akşamı yapayım dedim..... internetimizin kotasını doldurdukta evde yapacak bir şeylerim olsun oyanalım diye ne oyalanma oda ne oyalanma....kalkamıyorum başından.....
eşim hiç yanaşmıyor 1-2 oturdu bulamadı parçaları sıkıldı bu ne yaa bit bit uğraşılırmı dedi bende tek başıma cebelleşiyorum.......ama söz bu akşam Allah tan bir mani olmazsa yapacam....
günaydın sabah şekerleriiii..,
dünkü menümü yazmaya utanıyorum ama kendime ezmek için yazıcam...ohaoldumsmilealsanaalsanasmile
sabah
1 tane yetmezmiş gibi 2 tane (yani dört dilim ekmek ediyo)unonun tahıllı ekmeğine tost....
uda yetmezmiş gibi ardı ardına çay 2 şer şekerli( toplam 10 şeker yemişimdir..)
1 fincan papatya çayı..
öğlen iş yerimde yiyim dedim spagetti vardı 1 tabak ketçaplı onu götürdüm...bir de etli patates yemeğinin sadece patateslerini çatalla yedim.spagatti doyurur düşüncesiyle ekmek falanda yemedim.ama 1 saat sonra acıktım 2. saatee nevrim döndü ve yanımda ara için bişi olmadığından koca bir izmir sandivici bitirdim...ve 1 ayran...
akşam da 2 adet N**** (Siyahi) 1 mandalina...2 kivi ...
allah aşkına kızlar bu neyaaa biri beni fena bozsun bugün hakeetim....
koooooooççççççççç....Çok üzgünüm çoook:mymeka:klava:
Günaydın hanımlar....günaydın lanchesis kuşum...
ya ben yazıyorum yazıyorum kimse cvp vermiyor menüme (çok kötü olsalarda) yorum vs yapmıyor...koç olayı kalktı mı???
Günaydin kizlar, hala regl´im ve davul gibiyim. kahvalti yapma durumum ya yok yine. kahvemi yudumlarken size yazmak istedim. bu arada zumba icin baska link var mi indirebilecegim, arkadasimizin ekledigi linkte bazilari kaldirilmis bazisi da düzgün download olmadi sanirim parcalari birlestiremedim (3 parca 20 dakikalik expressti galiba)
günaydınn, sen artık 60-69'da değilsin hadi gel bakem buraya sempatiksalakcinnimerhaba kızlar günaydın daha çok 60-69 kilo grubunda yazıyorum buraya da merhaba günaydın demek istedim kolay gelsin kızlar....
sabah kahvaltım
1 dilim tam buğday ekmeği
1 kk peynir
4 zeytin
2 kuru kayısı
2 ceviz
2 tatlı kaşığı tahin -pekmez karışımı
1 büyük fincan çok açık çok az şekerli çay
Günaydın kızlar nasılsınız iyimisinizzz :) valla burası bana çok iyi geliyor ama gerçekten sanki eskiden daha bi çok cevap verilir yorum yapılırdı,yada bizim mönüler mi gözden kaçıyor acebee boshayallersmile neyse hız kesmeden mönüleri yazmaya devam o zaman guclubacismile umarım keyifler yerindedir,hepinizi svgiyle kucaklıyorum
harika süper bu güzel hikayeni bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.. evet zararın neresinden dönlse krdır,, hepimiz birer diyetisyen olduk heheBenim kilo verme hikayem şöyle başladı.
Ben okuldaki seminerlerimiz bitince ( 30 haziranda bitiyor) 1 temmuzda kilo verme işine ciddi anlamda karar verip uygulamaya koyuldum o sırada bu forumu keşfettim çok da harika oldu. bir de baktım aradan vakit geçmeye başladıkça güzel kio veriyorum verdikçe doğru yolda olduğuma iyice inandım. benim sorunum kilo verme sırasında tansiyon düşüklüğü yaşamamdı ,tansiyon düşüklüğü muhabbeti beni zaten bunca zamandır kilo vermekten geri durduran şeydi. ama şükür yaz tatili olmasını da fırsat bilerek dedim deneyeyim bakalım ne olacak. ve foruma yazdığım gibi aynen yazdıklarımı yedim içtim ya da yaptım.Ramazan ayında orucu rahat tutabilmek için dedim az yiyeyim ramazanda birden aç kalınca zorlanmayayım diye diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye başladım .dediğim gibi kilo da verdim oruçlarımı tutarken de hiç zorlanmadım oruçken bile günde 30 dk açtım müziği dans ettim 100 kere ip atlar gibi hopladım 15 - 20 dk kondüsyon bisikletime bindim.
ramazan bitti yaz tatilinin devamında sadece haftada 3 gün gün aşırı açtım müziği dansettim 30-45 dk.
ama şu anda hiç spor aktivitesiyle uğraşmıyorum okulda çok fazla enerji harcıyorum çünkü. ve okulda ara öğünlerim çok fazla kuru erik, kuru kayısı,elma 200 ml süt, 1 paket maviyeşil light çubuk kraker ve su başlıca favorilerim.
8 kilo 2.5 ayda yaklaşık 3 ayda sağlıklı bir şekilde gitti . önemli olan da bu idi benim için. SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK.
ve de en önemli düsturum şu oldu hep ve olacak BEN BU KİLOLARI 1 GÜNDE ALMADIM Kİ 1 GÜNDE MUCİZE BEKLEYİP VEREBİLEYİM. ONUN İÇİN SABIRLA AZİMLE SAĞLIKLI HUZURLU GÜNLERE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEREK FAZLIKLARDAN KURTULMAK. evet işte bu idi motivasyonumu güçlü kılan.
herşeyi yedim içtim hiç kendimi kasmadım.tadıyla tuzuyla pişirdim ama çok ölçülü yedim ve sonuç ortada. örneğin yeri geldi 2 profiterol 1 çatal kazandibi yedim .Baklava da börek de ama hep ölçülü yemeye çalıştım .kısacası benim hikayem bu.
BEN DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLEMEYİ ÖĞRENDİM VE HAYATIM BOYUNCA UYGULAYACAĞIM BİR PRENSİP HALİNE GETİRDİM
durrrrr bakalım böyle hemen kendini suçlamak yok,bir gün fazla yenilen yemekler hiçbirşeycik yapmaz,vücut onu 72 saat içinde kiloya çevirir,yani halaa telafi için zamanın var,vücudun bazen ihtiyaçları oluyor böyle kaçamaklara,onları da yedim dersin aklında kalır,bizim de demeye çalıştığımız zaten bu, spaettimi yedin ye ! tatlımı çekti canın ye ! ama yok kiloymuş yok şuymuş deme bırak ertesi gün telafi ederisn,sen yediğin an zevkle ye onu tamam mı, bugün boool bol su ve yeşil çay iç kurukayısı yemeye calıs aralarda meyve ve yoğurtla geçiştir yine canın form bisküvi bir parça çikolata da yiyebilirsin ama çok az... tatlı çok seviyosan şu 55 kalorilik çubuk çikolatalar var ya onlardan da 1 adet yiyebilirsin, akşam yemeğinde çorba içmeye de özen göster tamam mı hadi bakalım bozma moralini :)günaydın sabah şekerleriiii..,
dünkü menümü yazmaya utanıyorum ama kendime ezmek için yazıcam...ohaoldumsmilealsanaalsanasmile
sabah
1 tane yetmezmiş gibi 2 tane (yani dört dilim ekmek ediyo)unonun tahıllı ekmeğine tost....
1 fincan papatya çayı..
öğlen iş yerimde yiyim dedim spagetti vardı 1 tabak ketçaplı onu götürdüm...bir de etli patates yemeğinin sadece patateslerini çatalla yedim.spagatti doyurur düşüncesiyle ekmek falanda yemedim.ama 1 saat sonra acıktım 2. saatee nevrim döndü ve yanımda ara için bişi olmadığından koca bir izmir sandivici bitirdim...ve 1 ayran...
teşekkürler canım...az önce kaçamak yaptım:kedi:...çiğ köfte yedimalsanaalsanasmile...yarından itibaren düzenli menümü yazarım....akşama mantar sote ve yoğurt yerim..azıcıkkkkbilmiyorumkismile
herkese merhaba umarm iyisinizdir buras gerçekten çok faydal . ben hastalgmdan bile burada kurtulabileceğimi düşünüyorum.. herkes o kadar iyikiiii .. hemen yediklerime ve yaptklarma geçeyim
yaptklarm:
25 dakika plates ve 100 tam mekik,gün içinde 30 dk. yürüdüm
yediklerim
sabah:
1dilim kepekli ekmek
domates
light peynir
1 adet zeytin
öğlen birşey yiyemedim daşarıdaydm
saat 3:
1 dilim mozakik dankek ( ince bir dilimdi kalorisi merak edenler için 100 kalori olduğunu belirteyim)
saat 5 buçuk :
canm çok çekmişti ve karnm aç değildi. 40 gr. bitter çikolata yedim...
yarm saat sonra:
ıspanak
bir dilim kepek ekmeği
yoğurt yiyecğim, ara öğünlerimde meyve yoğurt ve kaysı olarak devam edeceğim .. nasl kızlar?
kızlarrrr, ara ogunde elma yememek lazımmıs daha beter acıktırıyormuuusss. biliyor muydunuz bunuu?? aksamları da yemekten hemen once yemek masasında elma ye sonra yemek yiyemiceksindir diyo bi doktor. cok ac olup saldıracak gibi hisseden olursa denesin
bugunku menum:
sabah : 1 kase nesfit light sut ile
ara: 3 galeta
ogle: yayla corbası ve 1 kalın dilim ekmek
ara: 1 muz
aksam: mercimek corbası ve etli yesil fasulye yiceem, 1 dilim light ekmek yerim bi de diyet kola icerim yanında.
nasıll??
Ayhh..
Öğlen 20 dk hip-hop.
Az önce 20 dk.Nivea bady ile çalıştım.
Yediklerim..
Sabah nesfit-light süt ile
arada mavi-yeşil limonlu bisküvi
1 mandalina.
öğlen roka salata ve domates 1.5 dilim çavdarlı ekmek ile..
Şuan acıkdım ama ne yicem bilmiyorum..
Akşama pırasa yicem yarım porsiyon-1 dilim ekmekle
Ve su su suu...
Nasıl ?
bende menümü yazayım beri.....
sabah patatesli sucuklu yumurta ( bayağı yedim(() 1 dilimde kızartılmış ekmekle tahinpekmez, peynir 2 zeytin....
ara yok
öğle de pek öğle gibi değildi biraz geçiştirme oldu.... 1 elma 100 gr yoğurt (yaklaşık 91 kaloriymiş)keten tohumlu,3 tane hazır çiğ köfte
ara leblebi ve türevleri
akşam bir kase çorba, fırında karnıhabahar yoğurt yarım dilim ekmek
spor olarak pazara ve markete gittik... ama saymıyorum birzdan inş zumba yapacam....
sabah 1 bardak light süt 2 probis
ara 1 ceviz
öğlen muz
ara 1 ceviz
akşam yarım tabak taze fasulye, yarım tabak makarna, 1-2 çatal kereviz salatası, 1 kase yoğurt ve portakallı maden suyu.
çayın yanında da atıştırabilirim. atıştırırsam eklerim.
bugün yediklerim:
sabah: kücük acma gibi bir sey
öglen: 3 mandalina
aksam: pilav ve nohut
bende yazıyım menümü
sabaheynir 1 lokma kek
öğlen :4 kaşık bulgur pilavı
bir tavuk butunun yarısı yağlıdı .yanındaki haşlanmış gibi patatesler
ara :
1 avuç beyaz leblebi
ara:
3 adet burçak
akşam :
turp salatası
kızarmış göl balığı kızarmış kısımlarını çok yemedim.
hemen arkasın dan kavun yedim ona pişman oldum meyveyi yemekten sonra yemeyin diyorlar ya
bunların üstüne 1 saat yürüyüş
gelince 1 çay bardağı tarçınlı süt
gelelim pişmanlıklarıma burçaktan 2 tane yesem zaten yetiyordu.
kavunu yemekten hemen sonra yememmeliydim
sizce?
merhaba kızlar bugünkü menüm;
sabah 1 dilim ekmek, bir domtes ,birkaç küp kaşar
ara 90 kalorilik form bisküvi( bu ara baya yiyorum bunlardan yoksa başka şeylere saldıracağım)
öğlen bir kase çorba 2 dilim ekmek ve havuç salatası( içinde mayonezde vardı)
akşam bir kase çorba,az yağlı salata
ara yarım nar
spor yapamıyorum içimden gelmiyoo.bana tavsiye edeceğiniz spor videoları var mı?
günaydın sabah şekerleriiii..,
sabah
1 fincan papatya çayı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?