evet lahmacun daha hafif. annem bide gözlemeye bi güzel krema katiyor, tadindan yenilmiyor ama eminim vücudum da cok seviyordur cünkü yerlestiriyor direkt. Aksam misafir vardi, eve geldim neden sonra onlar geldiler, hemen daliverdim tabi. ama salatayi cok tükettim yoksa lop lop atardim gözlemeleri lahmacunlari, kendimi frenledim salatayla. sonra bol cay ictim.. öglen olsa acikcasi pek düsünmem ama bizde aksam cikiyor böyle seyler...
bugün iste ögle tatilinde dogum günü kutlamasi var, bir birime dahil degilim ben ama sagolsunlar dahil ediyorlar bu tür kutlamalarda. 4 kisiyiz son günlerde yas günü olan ve peynir sunulacak, atistirmalik seyler ve pasta. pasta yapma görevi bana düstü. dün misafirler gittikten sonra 23 de aglayan pasta yapmaya kalkistim ama o kadar sanssizim ki, her zaman mis olan pasta, olmadi.
Tepsi sorunu cektim, yamuk oldu keki. sonra kremayi ikiye ayirip cirptim, ikincisi yag olmaya yaklasti, sosu ilk önce yapmistim, katilasmis, az geldi, yani el icine cikacak bi durumu yok malesef. herseyini hazirladim, yatmadan kremayi sürerim diye buzdolabina koymustum, o arada az uzandim yemekteyizi izledim, uyandigimda saat 2 olmustu gece ve mecburen hazirlamam gerekiyordu, sos bile az gelince neredeyse aglayacaktim, o kadar ugras yorgun yorgun ama olmasin
simdi sagolsun ablami aradim sabah, ben yaparim dedi. bugün o pastadan yicem kardesim, kilo yaparsa yapsin yemezsem kendimi yirimsey bide regl´im kafa zaten baska, bir anim bir animi tutmuyor..
merhaba arkadaslar,
dun rahatsizdim, yedigim bisey dokunmus midem cok fena oldu :-( sabaha karsi 4 sefer istigfar ettim.. :-((
bugun iyiyim ama sukur
dun yediklerim:
sabah
nane-limon
2 ilim kepek ekmegi
cok az kasar peynir
ara
1 muz
ogle
1 kase tahrana corbasi, 1 dilim kepek ekmegi
aksam
1 tabak eriste
nane-limon
ara
elma-mandalina
sizler de ne var ne yok??
ben günün menüsünü yaziyorum kocum, dününki degil :) hani yazdigima uyayim diye :))
o kasik da servis kasigi yanlis ifade etmisim :) -mutfak bilgim gercekten zayif :) -
tamam yeter ki cezam spor olsun ben yaparim... ama ne olur bana 1 gün icin 2 cesit yemek yaptirtmayin :) simdi ben bu pilavi cumaya kadar yicem :))
c.tesi sabah kalkip yine 3-4 günlük yemek pisiririm :))
öyle böyle biter gurbet, sonra anacigimin yemeklerinden her ögün 3 farkli cesit yerim söz :))
3 disim birden cekilmisti 2 hafta önce, simdi de dolgular basladi.. yani igneler sagolsun hicbirsey hissetmiyorsun. korkumun sebebi kücükken süt disleri cekerken dr. igne yapmazdi, hakli olarak, onun yerine sprey sikardi. o da cok acir ve kanardi. neredeyse 20 yildir sadece 1 kere gittim. o da disim artik cürüyüp kendi kendine kirildi ama kökü icinde kalmisti. mecburen yani. Fakat burada 20'likler problemli cikmaya baslayip, cenemi oynatamaz hale gelince mecbur :)
3 dolgum daha kaldi, 2 randevum daha var yani :) ama bundan sonra her 6ayda bir gelip duzenli kontrollerimi yaptiracagim...
yarin da kulak dr.a gidecegim. kulagimin arkasindaki sislik 3 haftadan fazla oldu ama hala gecmedi
ayy büyük gecmis olsun, cok zor. ben de disciden korkanlardanim, bi ara düzeltmeye calistim "disimi SIKTIM" gittim ama biliyorsun yavas yavas ilerliyorlar. sonra birkac disimi birden cekmek isteyince kactim ve dogrusu hala kaciyorum, yanlis oldugunu bile bile.
en dogrusunu yapiyorsun, sakin ihmal etme..
ayy kulagin da gecmemis aman dikkat
günaydın canım.
menün çok kötü, sabah kruvasan olmamış
öğlen kremalı mantar da olmamış, krema çok kalorili.
akşam lahmacun ve 2 gözleme de olmamış, 1 yeseydin yine neyse. 2 taneyi nasıl yedin
bugün daha hafif geçiştir ve, 1 saat spor yap canım, yürüyüş falan artık ne istersen. sana ceza:)
anladım canım, tamam o zaman pardon
yalnız her yemek 3-4 gün yenmez ona dikkat et, zehirlenme sonra :) 3 günü geçirmemeye bak, hele e tavuk falansa o gün tüket mutlaka.
servis kasigi degil mi onun adi pardon :))
1 yemek kasigi ile ben sittin sene doymam zaten :)
pasta olayina cok uzuldum... Aksilikler hep böyle zamana denk gelir zaten...
Bence dün geceki stressle siz bugün ki pastayi hakettiniz.. stress aninda beyin inanilmaz kalori yakarmis :) keske göbek ve basen gölgesinde de bu kabiliyet olsaydi.. düsünsenize 'aa strese girdim, oh ohhh hemen göbegim kendi icinde calkalansin, tüm yaglar erisin :))' ay cok kurgusal oldu.. ben en iyisi bu bilim askini isime yansitayim cumaya toplanti var ben de daha bisi yok
Iyi eglenceler size d.gününde...
anladım canım, tamam o zaman pardon
yalnız her yemek 3-4 gün yenmez ona dikkat et, zehirlenme sonra :) 3 günü geçirmemeye bak, hele e tavuk falansa o gün tüket mutlaka.
disciden deli gibi korkan biri olarak rahatlikla söyleyebilirim ki hicbirsey hissetmiyorsun. igne yaparlarken bole bi ciz oluyor ama o kadar...
o agrilari, agiz kokusunu, ve en sonunda kaybedilen dislerin olmasindan sa azicik dayan..
tabi ben inanilmaz kasiyorum kendimi, hatta cekilirken, mecbur anlima islak havlu koydular, ben o kadar kasmisim ki aglamaya ve titremeye basladimm. aslinda simdi dusununce benim abartmammis. cunku gercekten birsey hissetmiyorsun...
onu biliyorum ama 6 disimi birden cekmek istediler ondan korktum ben asil
buyuk marketlerde var canim..anason seversen gunde 1 kupa rezene cayi icebilirsin. o cok iyi geliyor..:18: hımmmm...incir,badem tamam da bu ekstra kalsiyumlu sütten hiç gözüme çarpmadı daha önce anchusa..normal aldığımız sütlerden değil yani dimi?
seni haftaya koc yapalim. kendine bir ceki duzen vermis olursun. ne dersin?güzel bir menüymüs, hem sevimli yiyecekler hem saglikli ve yogun degil ay ben ne zaman böyle seyler yicem ?
boyle mutfak kazalari oluyor uzulme. eminim tadi guzeldir. bir dilim yersin ama aksam az yiyerek dengelersin.evet lahmacun daha hafif. annem bide gözlemeye bi güzel krema katiyor, tadindan yenilmiyor ama eminim vücudum da cok seviyordur cünkü yerlestiriyor direkt. Aksam misafir vardi, eve geldim neden sonra onlar geldiler, hemen daliverdim tabi. ama salatayi cok tükettim yoksa lop lop atardim gözlemeleri lahmacunlari, kendimi frenledim salatayla. sonra bol cay ictim.. öglen olsa acikcasi pek düsünmem ama bizde aksam cikiyor böyle seyler...
bugün iste ögle tatilinde dogum günü kutlamasi var, bir birime dahil degilim ben ama sagolsunlar dahil ediyorlar bu tür kutlamalarda. 4 kisiyiz son günlerde yas günü olan ve peynir sunulacak, atistirmalik seyler ve pasta. pasta yapma görevi bana düstü. dün misafirler gittikten sonra 23 de aglayan pasta yapmaya kalkistim ama o kadar sanssizim ki, her zaman mis olan pasta, olmadi.
Tepsi sorunu cektim, yamuk oldu keki. sonra kremayi ikiye ayirip cirptim, ikincisi yag olmaya yaklasti, sosu ilk önce yapmistim, katilasmis, az geldi, yani el icine cikacak bi durumu yok malesef. herseyini hazirladim, yatmadan kremayi sürerim diye buzdolabina koymustum, o arada az uzandim yemekteyizi izledim, uyandigimda saat 2 olmustu gece ve mecburen hazirlamam gerekiyordu, sos bile az gelince neredeyse aglayacaktim, o kadar ugras yorgun yorgun ama olmasin
simdi sagolsun ablami aradim sabah, ben yaparim dedi. bugün o pastadan yicem kardesim, kilo yaparsa yapsin yemezsem kendimi yirimsey bide regl´im kafa zaten baska, bir anim bir animi tutmuyor..
gecmis olsunmerhaba arkadaslar,
dun rahatsizdim, yedigim bisey dokunmus midem cok fena oldu :-( sabaha karsi 4 sefer istigfar ettim.. :-((
bugun iyiyim ama sukur
dun yediklerim:
sabah
nane-limon
2 ilim kepek ekmegi
cok az kasar peynir
ara
1 muz
ogle
1 kase tahrana corbasi, 1 dilim kepek ekmegi
aksam
1 tabak eriste
nane-limon
ara
elma-mandalina
salata ve corba cok iyi oluyor hem az kalorili hem de mideyi dolduruyor...biliyorum canim, sabah ne yiyebilirim sizce ? hazir seylere kaciyorum, onlar da ya mayali hamurdan bisey oluyor yada kruvasan tarzi...
canim corbanin icinde krema yok, yani o o kadar da kalorili degil
aksam valla 6 tane yeseydim yine doymazdim, o kadar actimama suda var, bi gözleme yarim gözleme kadardi, icinin dolgusu boldu ama kücüktü yani.
bugün umarim yaparim sporu aksam..
evet tek basina yasarken duzenin alt ust oluyor maalesef. ben de kendimi tikiyorum saglikli beslenecegime eger yalnizsam..yok et ve tavuk yemeklerini 2 gün bekletiyorum :)
yani okuldan yorgun argin gidiyorum, saat 7-8, ortak mutfak oldugu icin aman biyere degmesin tencerem tavam, aman hemen yikayip kaldirayim, aman guzel olsun, bir de pisti mi pismedi mi stresi beni cok yoruyor..
bir de en önemli neden, tek kisiyim, tek kisilik pisirmede cok basarili degilim. mutlaka kalan oluyor. aslinda yeni bir duzenleme yapip az ama 2 cesit pisirmeliyim. hem saglik acisindan hem de ogrenmek icin..
ilerde anasinin evinden cikip gelmis erkek'i kandiramam demi 3 günlük yemekle
6 dis mi? sen bir dis hekimine daha gorun...onu biliyorum ama 6 disimi birden cekmek istediler ondan korktum ben asil
selam şekerler..... nasılsınız görüşmeyeli......
klikcik Allah yardımcın olsun inş en hafif şekilde geçer bu ayların.....
menün güzel canım, hasta halinle bile dikkat etmişsin
çok geçmiş olsun canım, biz de seni merak ettik, dün benim strawberryler geldi, sen daha önce söylemiştin seninkiler de geldi mi?
çok geçmiş olsun peppercimm...
ya gerçekten bu mide bulantısı ne berbat bir olay böyle...ben o kıbrıs çıkarmasını 3 sabahtır yapıyorum...(benden başka 2 kardeşim daha hamile,biri 7 aylık,diğeri 8 aylık,onlar bu istiğfar olayına kıbrıs çıkarması diyorlar da..)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?