bence corba da al... azar azar farkli gida cesitlerinden yemek herzaman iyidir.. hem corba bagirsaklari da yumusak tutar...
gule gule koc.....yarin gorusuruz
ben sabah iki dilim tereyagli 3tahilli ekmek yedim
öglen ton balikli beyaz peynirli salata yedim
aksama ya icli köfte yada musakka var ..
sulecim siddetle tavsiye ediyorum, misafir menusune de cok yakisan bir corba oluyor... az krema da koyabilirsin pisirdikten sonra yag yerine...
SÜTLÜ PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
2Çorba kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
3 Orta boy haşlanmış patates
1Çorba kaşığı tereyagi/zeytinyagi
Yeterince su
Üzerine:
1Çorba kaşığı zeytinyagi/tereyagi
1Çay kaşığı kırmızı toz biber
1Çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
İlk olarak haşlanmış patateslerin kabukları soyulup kup kup dogranir.yag tencereye konulur ve 2çorba kaşığı un ilave edilip sürekli karıştırarak kavrulur un sarardığında süt azar azar ve devamlı karıştırarak eklenir un topaksız kıvama geldiğinde yeterince su eklenip tuzu ayarlanır ve patatesler ilave edilir karıştırılarak çorbanın koyulaşması ve kaynaması sağlanır.Sonra blenderdan ya da suzgecten gecirilir mercimek corbasi gibi)
Çorbayı ocaktan aldıktan sonra bir tavada üzeri için 1kaşık yag eritilir kızgın yağa kırmızı biber ve nane eklenip ateşten alınır servis yaparken çorbanın üzerine gezdirilir. (ben uzerine yag eritmiyorum ama misafire yapiyorsam corbaya az krema koyup karistirip servis yapiyorum, harika oluyor)
Afiyet olsun
sağol canım not ediyorum denicem mutlaka bekliyoruz senden böyle tarifler çok sağol....
2 tereyagli ekmek cok olmus :)) 1 tereyag 1 peynirli ya da hic tereyagsiz olsaymis keske...
aksami cok kacirmazsan iyi olur...
sevgiler...
yarin görüsürüss...
Canım bu benim de bayıldığım ve sürekli yaptığım çorba tarifinin patateslisi..aslında olay unda ve sütte bitiyor.Dediğin gibi hem unu yağla kavurmak hem de üstüne yağ yakmak bana da sinir bozucu geliyor o yüzden ben tencereye doğrudan ve soğuktan unu, sütü ve suyu koyuyorum blendırdan geçiriyorum sonra ateşe koyup yavaş yavaş karıştırıyorum sonra da patates veya ne ekleyeceksem koyuyorum,tabi patatesler de püre olunca yine blendır kullanıyorum.. açıkçası bu da gayet güzel oluyor..yağ olmadığı için ve un kavrulmadığı için tadı tıpkısının aynısı diyemiycem ama inan seni tatmin edecek kadar çok yakını..o yüzden kendine yaptığın zamanlarda bu yöntemi şiddetle tavsiye ederim:97:afiyet olsun. bende senin pirasayi deneyecegim,ama evdeki yemekler bitmedi bir turlu....boyle tarif degiselim bol bol...
soylemeye gerek yok ben yag miktarini mumkun oldugunca azaltiyorum. keske hic yagsiz un kavurabilsek ne guzel olurdu.....
Şulecim naber?
Ben bayadır spor yapmıyorum :78: Bugün spora diye çıktım forumdan, bi güzel uyudum :89: Haftaya değil, ondan sonraki haftaya düzenli olarak başlıcam umarım
Aynen öyle şulecim, çok kasman gerekiyor geçmişi okumak için, bu sıralar gözlerim çok çabuk yoruluyor, o yüzden ben pesettim bile. Sana sporları özelden gönderelim bence?? Öbür türlü çok zor olur senin için.
Haftaya zımbırtı var... Madem öyle, az da olsa size eşlik edeyim ben de :13: Sen de güzel dinleniyorsundur şu anda :90:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?