sevmezsin ama caysin iste hüppp :)
ilginc, bilmem iyi oldu. ben cok icerim ki, ymeke yerine o gitsin mideye diye. peki yemege otururken ilk su icsek olmuyo mu ? yarim saat önce aklima gelmesi lazim..
1 haftada vermissin ama masallah colayi deviriyormussun güzelim :
slm.aygirl,sen bana fazla uzak degilmissin ya,desene ayni soguklari paylasiyoruz...........
inş cnm hepimizde veririz ben tartıya ççıkınca dedim yarım kilo versem benden iyisi yok bi baktım iki kilo inanamadım bide kayınvalidemde tartındım ordada öle çıkınca sevindim valla:)
yemege başlarken içmekte olmuyomuş cnm bende unuttugum zaman su içmeden başlıyorum yemege sonra masayı toplayıp makinaya dizinceye kdr yaırm saat geçiyo zatennn ozman içiyorum..normalde yemekte çok içerdim tok tutcak düşüncesiylede internettende araştırınca tv deki diyetisyenin dedikleriniiiii dogru çıkınca içmiyorumm...
şu ılık su mu yoksaa soguk su mu içmeliyis konusunuda çok araştırdım kimi si ılık diyo kimisi sogukk..benim damanaca daki su çok sogukta olmuyo çok sıcakta öle içiom valla:)
buara anchusanin patates corbasi pisti,bir tabak yedim dayanamiyorum ikinci tabagida yiyecegim,süperrrr olmus ellerime saglik,anchusayada tesekkürler,herkese tavsiye ederim...
ben hernede kaliyorum,gelsenkirchen veya bochum bana cok yakin........
aa cidden yakiniz :) ben ayda yilda bi schalke pazarina giderim. ne güzel yakiniz.
sen neredensin sorabilirmiyim?
evet cok meshur zaten orasi,bende giderim,ozaman insallah birgün tanisiriz
bana uzaksiniz ama
cok uzun bir süre ya. hangi araliklarda gidiyorsun ?
he heee,
istanbul bulusmasindan sonra bir deAlmanya bulusmasi olacak galiba
yaa su patates corbasi olayi nerdir, ben kacirdim; alayim ben de tarifi kolayinizda varsaa
sulecim siddetle tavsiye ediyorum, misafir menusune de cok yakisan bir corba oluyor... az krema da koyabilirsin pisirdikten sonra yag yerine...
SÜTLÜ PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
2Çorba kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
3 Orta boy haşlanmış patates
1Çorba kaşığı tereyagi/zeytinyagi
Yeterince su
Üzerine:
1Çorba kaşığı zeytinyagi/tereyagi
1Çay kaşığı kırmızı toz biber
1Çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
İlk olarak haşlanmış patateslerin kabukları soyulup kup kup dogranir.yag tencereye konulur ve 2çorba kaşığı un ilave edilip sürekli karıştırarak kavrulur un sarardığında süt azar azar ve devamlı karıştırarak eklenir un topaksız kıvama geldiğinde yeterince su eklenip tuzu ayarlanır ve patatesler ilave edilir karıştırılarak çorbanın koyulaşması ve kaynaması sağlanır.Sonra blenderdan ya da suzgecten gecirilir mercimek corbasi gibi)
Çorbayı ocaktan aldıktan sonra bir tavada üzeri için 1kaşık yag eritilir kızgın yağa kırmızı biber ve nane eklenip ateşten alınır servis yaparken çorbanın üzerine gezdirilir. (ben uzerine yag eritmiyorum ama misafire yapiyorsam corbaya az krema koyup karistirip servis yapiyorum, harika oluyor)
Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?