50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Kocum aslinda kurabiye yemeyi planlamiyordum, ama pismis mi diye ucundan bakmak istedim. Ilk isiriktan sonra dayanamayip hepsini yedim. su saat itibariyle bir kurabiye yemis bulunuyorum. Itiraf edeyim dedim.

şimdi canım şöyle açıklıyım..... her 2 ana öğündede 3 besin grubundan yemeye özen gösteriyoruz.....

tavuk,et,balık,kuru baklagil,sebze bunların arasından birini seçiyorsun

ekmek,makarna,pilav buda karbonhidrat grubu bunlardanda bir şey seçiyorsun

ayran,yoğurt,meyve suyu,salata peynir bunlardanbirin seçiyorsun ve 3 grubun birleştiği bir menü oluşturuyorsun kendine......

örnek: mercimekli bulgur pilavi yoğurt
örnek:kıymalı patates salata
örnek:tavuk sote ekmek ayran gibi

umarım açıklayıcı olmuştur......

barbunya pilaki alabilrisn marketlerde satılıyor.....yada evde pırasa yemeği yada benim yaptığım peynirli pırasayı deneyebilirsin...ıspanak yemeği, k.bahar brokoli haşlanmış onun salatası olabilir yoğrtlu yada yeşillikle... aklıma gelenler bunlar..... canım....

eğer kafana takılan bir yer olursa sor tekrar açıklamaya çalışıayım...

anchusa burda yok ama yinede yazayım patates çorbasını yaptım tadı harika ama kıvamı biraz koyu oldu.. böylemi oluyor acaba??

evet canım öyle oluyor patatesten kaynaklanıyor koyulaştıryor durdukça....

ben de bir kurabiye yaptim. Yarin noel, istanbulda yasayan azinlik bir arakadasim icin hazirladim. Tescilli tariflerimden biridir. Isteyene verebilirim.

aaa ver ver tabi hatta buraya yazda herkes alsın.... senin tariflerin çok güzel oluyor

Kocum aslinda kurabiye yemeyi planlamiyordum, ama pismis mi diye ucundan bakmak istedim. Ilk isiriktan sonra dayanamayip hepsini yedim. su saat itibariyle bir kurabiye yemis bulunuyorum. Itiraf edeyim dedim.

aşk olsun bir kurabiyenin lafımı olur.... 1. kaçamaklar şirketten

HINDISTAN CEVIZLI CIKOLATALI KURABIYE
MALZEMELER:

250 GR. MARGARİN
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2,5 SU BARDAĞI UN

İÇ MALZEMESİ:

1 SU BARDAĞI HİNDİSTANCEVİZİ
3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA AKI
1 YEMEK KAŞIĞI SÜT

ÜSTÜ İÇİN:

50 GR. BİTTER ÇİKOLATA
1 YEMEK KAŞIĞI SU
4 YEMEK KAŞIĞI SÜT

HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını, kakaoyu, elenmiş unu kabartma tozunu ve vanilyayı yoğururuz, yumuşak bir hamur hazırlarız, hamuru dinlendirirken iç malzemesini hazırlarız, hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar ayırırız yuvarlak olarak açarız iç malzemesinden 1 tatlı kağışı koyarız ve kapatırız, tüm kurabiyelerimizi hazırladıktan sonra 170 derecede 20 dk kadar pişiririz kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üstü için çikolatamızı parçalara böleriz, su ve süt ile benmari usulde eritiriz, kurabiyelerimizin üzerini süsleriz.Yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor,

AFİYET OLSUN.

Son düzenleme:

amannn ne çok malzemeli kurabiyeyimiş.... ama denicem bakalım.....

teşekkür ederiz tarif için...

Son düzenleme:
amannn ne çok malzemeli kurabiyeyimiş.... ama denicem bakalım..... güzel olur gibi duruyor....

ben ustune cikolata eritmiyorum, cunku yeterince lezzetli bir kurabiye oluyor. Onun disinda da zaten ekstradan bir tek hindistan cevizi var.... Mutlaka deneyin, gecen ay yaptigimda esim bir tepsi bitirmisti.....Genelde yiyenler bu kurabiyenin tarifini ister sonra da zormus derler ama gercekten zor degil yapmasi.

Simdi kizlar soyle bir durum var... Evde yaklasik 4 kilo un, 3 kilo seker var ve ocak ortasinda biz ingiltere yolcusuyuz. Bakliyatlari ve her turlu erzagi saymiyorum bile... Ee ben de gidene kadar mutfagi biraz eritmek istiyorum. O yuzden bol bol kek kurabiye yapip arkladaslarima dagitmayi planliyorum....Yoksa yazik olacak herseye..Artani da kapiciya falan veririm.

kızlar..

albümüme 2 resim ekledim, 2 elbise. haftaya şirketin yılbaşı yemeği var. bir otelin roofunda yemek ve sonrasında eğlence olucak.hangisini giyeceğime karar veremedim. yorumlarınızı bekliyorum

koçum bugün giremedim nete k bakma şidi yazıyorum onun için listemi
Sabah:1 fincan kahve. Geç kalktım canım pek bi şey istemedi.Zaten 2 saat sonrad öğlen yemeğimi yedim.
Ara:Yok
Öğlen:1 tane haşlanmış yumurta.1 tabak ıspanak (haşlanmış hiç yağ yok)
Akşam:1 tane tavuk biftek.3 yemek kaşığı yeşil salata.
2 saat sonra acıktım.
1 tane lahmacun yedim.
Ara:1 kupa yeşil çay.1 avuç leblebi.

peki doyuyor musun bu yöntemle ?
pirasali tarif nedir ?
yegenler tatli oluyor :) amin insallah

tamam canim, anladim galiba. iki ana ögün dedigin öglen ve aksam oluyor dimi ? yoksa sabah ve öglen mi ? konstelasyonu anladim galiba protein + sebze + karbonhidrat = ana ögünde gerekliler dimi ??

hmm barbunya pilaki varmi türk marketinde bi bakmaliyim, tenekeden normalde sirf ton baligi yiyorum da. bide salca :) peynirli pirasa nasildi canim ? ben bu son günlerde cok fazla yazilari takip edemedim de. aslinda var ya, bi tarif topigi mi acsak ne, buradaki tarifleir oraya kopyalasak, aradigimizda bulalim diye.. brokoliyi severim , karnabahari da arada yerim. güzel fikirlerdi sagolasin canim...

peki doyuyor musun bu yöntemle ?
pirasali tarif nedir ?
yegenler tatli oluyor :) amin insallah

doyuyorum 2 gündür hiç acıkmadım.ama çok uzun süre yapmayacağım. en fazla 5 gün yaparım.hem 1.arada 1 mandalina, 2 . arada 1sb ayran, 3.arada 1 ya da 2 meyve yiyorum.

pırasalı tarif burada verilmişti fırında beyaz peynirli pırasa .istersen pc ye kaydetmiştim.buraya yazayım.

suleulkucum sana zahmet pırasalı tarifin kayıtlı varsa bir daha yazar mısın? kaydettim zannediyordum kaydetmemişim.pırasalarım hazır.hafta sonu yapacağım.

menün çok kötü... sabh baha kahvenn ne işi var hemde aç karnınainsan süt bari içer... sabah ara yok... öğle karbonhidrat almamışın... yetersz karbonhidrat alımında kas ve su kaybı oluyorş aman dikkat et...akşamda az yemişin tüm gün boyunca hiç ekmek yemezsen doymazsın tabi acıkırsın.... puanın 5

evet cnım çok doğru anlamışın.. öğl ve akşamda 3 gruptanda besenmeye özen göstermelisin.....

peynirli fırında pırasa....
malzemeler:
• 1kg.pırasa
• 3 yumurta, çırpılmış
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı galeta unu (ben robottan geçirilmiş kepekli ekmek içi kullandım)
• tuz
• karabiber
hazırlanması:
pırasaları yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. tuzlu suda haşlayın. daha sonra suyunu süzüp robottan geçirin.borcamı yağlayıp bolca galeta unu serpin.pırasaları ve diğer malzemeleri iyice karıştırıp borcama yayın. üzerine tekrar galeta unu serpin. önceden ısınmış 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…