Tebrikler menün çok güzel bence.
Sabah sağlam kahvaltı yapmak güzel de, akşama kadar bişi yemeyip, akşam da patates ve makarnayı aynı menüde yemen hiç iyi olmamış. Hiç ara yapmadığın için ve patatesle makarnayı aynı menüde yediğin için puanıııııım 5.. Ama merak etme, haftaiçi puanları dikkate alınacak birinci belirlemede.
Öhöm öhöm :86: Bu haftaki koçunuz olarak nasıl bi yol izleyeceğimi paylaşayım sizlerle:
***Spor... Şulenin listesinde mümkün oldukça çok katılım olsun istiyorum. Daha önce dediğim gibi, sporsuz kilo verseniz de, yumuşak yumuşak, yağlı yağlı, bol selülitli ve sarkık, çirkin bi vücudunuz olur. Şimdi farketmezsiniz ama ilerleyen yaşlarda hatanızı farkedersiniz. O yaştan sonra da spor fayda etmez vücuda... Demedi demeyin :80:
***Kahvaltı... günün en önemli öğünü arkadaşlar, kahvaltıyı standart bi kahvaltı bekliyorum. Özellikle kahvaltıda hazır gıda görmek istemiyorum. Münkünse kahvaltınıza maydonoz eklemenizi öneririm, hem c vitamini var, hem de vücuttaki fazla suyu atıyor ve selülitle savaşta bize destek oluyor.
***Yeşil çay... Herşey bi yana, kanserle savaşta bile yardımcı. Günde 2-3 bardak iyidir diye düşünüyorum. Tercihe bağlı olarak karanfil ve çubuk tarçınla tatlandırabilirsiniz. Ben ilk olarak yaseminli yeşil çay denemiştim, yeni başlayanlar için iyi bi tercih olabilir.
***Aç kalmayın... Evet arkadaşlar kesinlikle aç kalmayı yasaklıyorum. Boşuna öğün atlamayın, ara öğün yapın demiyor uzmanlar. Metabolizmayı hızlandırma özelliğini bi yana bırakın, gözünüz dönüp abartısız yemeyi önlüyor bu.
***Yavaş yiyin... Sebebini anlatmaya gerek yok
***En hafif öğününüz mümkünse akşam olsun... Bunu özellikle herşeyi yaptım ama bi türlü kilo veremiyorum diyenlere öneriyorum.
***Fast food kesinlikle yasak... Evde yapılan tatlı ve hamur işlerini, eğer ki spor yaparsanız abartmadan erken öğünlerde yiyebilirsiniz.
***Her zaman uygulayabiliyeceğimiz sağlıklı ve dengeli bi beslenme programı arayışında olduğumuzu unutmayalım, unutturmayalım...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Puanlamayı da özellikle bu listedeki kuralları baz alıp yapacağım. Yani hata ve eksiklere göre 10 puan üzerinden düşeceğim. Fast food yiyenler en kötü puanlara hazır olsunlar. :87:
ŞULECİM bu hafta kaç kilo verdin çok merak ediyorum :90: Ben kilo aldım ayıptır söylemesi ama tamamiyle beslenme rezilliğimden kaynaklanıyordu. :)) Rahatım çünkü spor yapıyorum. Kilo alsam da bi süre önce sıkılaşmayı çok istiyorum çünkü. Bu hafta seni de spor listesinde rakip olarak görmek istiyorum :13:
teşkkürler canım
her gün kalça hareketleri yapıyorm bende yaklaşık 20 dakika
lesli yapıyordum bıraktım ayaklarm ağrımaya başladı çünkü
koçum çok güzel şeyler yazmışın çok teşekür ederim.. ben uymaya söz veriyorum
bu hafta 600 gr verdim...aaa çok iyi olur. bende serdim iyice.. gaza gelirim böylece... kabul ediyorum rakip olmayı....
ayni gün farkli besinlerle dengelemeye bak, bazen oluyor öyle seyler. dayanmasi gercekten zor
suleulku arkadasimizdan aldigim tarif:
fırında pırasa
malzemeler:
• 1kg.pırasa
• 3 yumurta, çırpılmış
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı galeta unu (ben robottan geçirilmiş kepekli ekmek içi kullandım)
• tuz
• karabiber
hazırlanması:
1. pırasaları yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. tuzlu suda haşlayın. daha sonra suyunu süzüp robottan geçirin.
2. borcamı yağlayıp bolca galeta unu serpin.
3. pırasaları ve diğer malzemeleri iyice karıştırıp borcama yayın. üzerine tekrar galeta unu serpin. önceden ısınmış 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
tweety seni geçti ama 1 puanla
Öhöm öhöm :86: Bu haftaki koçunuz olarak nasıl bi yol izleyeceğimi paylaşayım sizlerle:
***Spor... Şulenin listesinde mümkün oldukça çok katılım olsun istiyorum. Daha önce dediğim gibi, sporsuz kilo verseniz de, yumuşak yumuşak, yağlı yağlı, bol selülitli ve sarkık, çirkin bi vücudunuz olur. Şimdi farketmezsiniz ama ilerleyen yaşlarda hatanızı farkedersiniz. O yaştan sonra da spor fayda etmez vücuda... Demedi demeyin :80:
***Kahvaltı... günün en önemli öğünü arkadaşlar, kahvaltıyı standart bi kahvaltı bekliyorum. Özellikle kahvaltıda hazır gıda görmek istemiyorum. Münkünse kahvaltınıza maydonoz eklemenizi öneririm, hem c vitamini var, hem de vücuttaki fazla suyu atıyor ve selülitle savaşta bize destek oluyor.
***Yeşil çay... Herşey bi yana, kanserle savaşta bile yardımcı. Günde 2-3 bardak iyidir diye düşünüyorum. Tercihe bağlı olarak karanfil ve çubuk tarçınla tatlandırabilirsiniz. Ben ilk olarak yaseminli yeşil çay denemiştim, yeni başlayanlar için iyi bi tercih olabilir.
***Aç kalmayın... Evet arkadaşlar kesinlikle aç kalmayı yasaklıyorum. Boşuna öğün atlamayın, ara öğün yapın demiyor uzmanlar. Metabolizmayı hızlandırma özelliğini bi yana bırakın, gözünüz dönüp abartısız yemeyi önlüyor bu.
***Yavaş yiyin... Sebebini anlatmaya gerek yok
***En hafif öğününüz mümkünse akşam olsun... Bunu özellikle herşeyi yaptım ama bi türlü kilo veremiyorum diyenlere öneriyorum.
***Fast food kesinlikle yasak... Evde yapılan tatlı ve hamur işlerini, eğer ki spor yaparsanız abartmadan erken öğünlerde yiyebilirsiniz.
***Her zaman uygulayabiliyeceğimiz sağlıklı ve dengeli bi beslenme programı arayışında olduğumuzu unutmayalım, unutturmayalım...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Puanlamayı da özellikle bu listedeki kuralları baz alıp yapacağım. Yani hata ve eksiklere göre 10 puan üzerinden düşeceğim. Fast food yiyenler en kötü puanlara hazır olsunlar. :87:
Aaaa çok tşekkür ederim yaa.Tam bir diyet yemeği hemde aynı börek gibi olur kaşar peyniriyle kızarıncaa ohh misss miss :)deniyeceğim bu tarifi
Lachesiscim son zamanlardaki istikararın sebebiyle yürekten kutluyorum seni.Böyle karışık ama her şeyden az menüleri çok beğeniyorum şahsen. Bence farkında olmadan çok zengin bi menü ortaya çıkıyor, bi de korkudan normalden az yemiş oluyoruz :)) Son aran hiç olmamış tabi Ama zor şartlara rağmen, bu kadar kendine hakim olman çok güzel bişi. Spor da yaptıysan, bu menüye 9 verirdim çünkü son aran kötü ve geç saatte... Az yediğinin farkındayım :80:
aa cok az fark :) Dulci süpersin
Tweetycim tebrikler
Hadi bakalimdenilenleri yapmaya gayret göstereceeem :)
Spor yapma tabi nutellacanım spor yapmadım malesefzaten reglim ağır geçiyor ve bütün gün çok yoruldum günübirlik şehirdışı uzaklığında bir yere gittik çünkü. kaç puan verirsen kabulüm :78:
koçum menümü yazıyorum ,dünkü planladığım menüme tam uyamadım
sabah:1 küp peynir,5 tane zeytin,1 fincan çay,yarım domates,1 dilim ekmek
ara:ceviz
öğlen:bir kaşık patlıcan yemeği,1 küçük tabak makarna,1 kase sebze çorbası çok az yağlı,1 dilm ekmek
ara:1 tane armut
akşam: 1 küçük porsiyon az zeytinyağlı brüksel lahanası yemeği,1 dilim ekmek
2 sa sonra: 1 bardak yarım yağlı süt
:80::79:merhabaaaa.....
:80:
beni bu hafta ve önümüzdeki hafta listelere dahil etmyin lütfen :)) olabildigince dikkat etsem de cok cok saglıklı beslenemiyorum
amaaaaaaa 50 kiloya düsmenin rahatlıgını da yasıyorum :)))
ac karnına 50 tok 50.5-51 cikiyorum....
fakat basen bölgemden biras daha gitmeli bence :)) spora da baslayacagım odacıkıma dönünce....
hepinisi öpüyorum.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?